• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız kardeşimin yaptığı büyük hata

Diksiyon; telaffuz, tonlama, esler, nefes ve duyguların titreşim yoluysa sese dönüştürülmesidir.

Sizin söylediğiniz ise en kabaca, adam aç gibi yürüyor diyeceksiniz, diksiyonu düzgün derseniz duayenlere hakaret olur.
Bayağı kırocan iltifatımsı şeyler yazmış, buna kanan kız kardeşiniz ise nasıl bir yoklukta, ağaç kavuğundan yeni mi çıktı, suratına bakan mı olmadı, inanın anlamadım.
Sizin için gereksiz bir ayrıntı diksiyon ama takıntılıyım, mazur görün.
Önemli değil kiz kardesim oldukça güzel biridir,adamin yazdiklarini ayrintili okumadim ama dediginiz gibi sesinizi duydum günüm çok güzel gecti vs.😡
Kiz kardesime her daim iliskiler hakkinda yaşadığım deneyimleri anlatıyorum
Esimle iliskimi herseyimi anlattim bilsin evliligi diye.

Ben bilmiyorum ama sizi iyi niyetli bulmadim. Dert ettiğiniz şeyden bağımsız icten ice kardesinizi kiskandiginizi düşünüyorum.

Kariyer sahibi olması sindiremediginiz birsey olsa gerek. Bak o böyleydi de neler yapti ooooo tarzinda anlatiminiz var. Kariyer sahibi olup ahlaki yönden zayıf insan çok neticede.

Ayrıca bir defa öğrendikten sonra hala telefon pc takibi yapmaya devam etmek ahlaksızca birsey. Sizin derdiniz başka. Burda da kardeşini yuhalayalim diye konu açtığınızi düşünüyorum.

Bakin şunu acikca yazdım yine yaziyorum
Telefon kurcalarim esimin telefonunu sık sık kurcalarim bunu fesatlık olarak degil
Bir seye bakcak oluyorum bir sey izlicek oluyorum o şekilde
Kiz kardesimin telefonu ile ailemle görüntülü konuşuyordum yoksa şifresini vs. bilmem
Ama aynısı size yapılsa hoşunuza gitmezdi, her neyse kapatıyorum bu konuyu çok rahat ve çok profesyonel olduğunuzu anladım.
Ama madem çok rahatsınız, kardeşinize telefonunu karıştırdığınızı söyleyin ve yaptığının yanlış olduğunu anlatın, yok ben onu seviyorum falan filan triplerine girerse yapacak birşey yok, dediğim gibi karşınızdaki kişi 28 yaşında, kendi kararlarını verebilecek ve bunların bedellerini ödemesi gereken yaşta.

Merhaba konu kiz kardeşim 28 yasinda çok güzel bir meslegi vareğitimli yüksek lisans yapmış biri işi ile alaki seminerlere katılır gerek online gerek yüz yüze neyse katıldığı seminerde biriyle tanismis sanirim arkadaşım dedi evli olduğunu soyledi adamin

Neyse ben biraz sınırımı açtım bilgisayarına bagli idim watsap web acikti girip baktığimda bu adamla sevgilisi gibi konuşmuştu
Üzüldüm ama bana kızar diye sesimi cikarmadim
Üstü kapali sekilde bu tarz iliskilerin çok yanlis olduğunu söyledim.
Aradan bayagi zaman gecti iki gün önce birlikteydik ben bu kez telefonunu kurcaladim🙈yine adamla mesajlasiyor
Ev halini atmis düğünlere gidiyorken atmis herseyini atıyor adama
Adamda bunu keklemek için diksiyonu düzgün cumleler kuruyor.
Ay çok sinir oldum ikisinede
Bende evliyim kiz kardesime nasil yaklasmam gerekli bilemiyorum.
walla 28 yasinda kadin, demek ki boyle bir sey yapmayi cani istiyor. ne yapabilirsiniz ki

Ben olsam bilgisayarda watsap açıktı okudum mesajlarını şok oldum derim. Hakaret etmeden,kırıp dökmeden konuşurum.

Merhaba konu kiz kardeşim 28 yasinda çok güzel bir meslegi vareğitimli yüksek lisans yapmış biri işi ile alaki seminerlere katılır gerek online gerek yüz yüze neyse katıldığı seminerde biriyle tanismis sanirim arkadaşım dedi evli olduğunu soyledi adamin

Neyse ben biraz sınırımı açtım bilgisayarına bagli idim watsap web acikti girip baktığimda bu adamla sevgilisi gibi konuşmuştu
Aradan bayagi zaman gecti iki gün önce birlikteydik ben bu kez telefonunu kurcaladim🙈yine adamla mesajlasiyor
28 yaşında,cahil desen o da değil. Kendi aklıyla anlamayan sizin lafınızla da anlamaz da ben sizin yerinizde olsam uyarırdım hemde kalbini kırarak bu öyle tipini/huyunu beğenmiyorum onla görüşme gibi bişey değil ki adam evli. Kardeşim sonuçta kızsa küsse nolacak ben üstüme düşeni yapmış olurum

Anlamadım kardeşinizin hem telefonunu hem bilgisayarını mı karıştırdınız? Kardeşinizin yaptığı büyük bir hata ama sizinki de öyle. Ablam olsanız papaz olurduk. Görüşmeyi kesin kardeşinizle.

Önemli değil kiz kardesim oldukça güzel biridir,adamin yazdiklarini ayrintili okumadim ama dediginiz gibi sesinizi duydum günüm çok güzel gecti vs.😡
Kiz kardesime her daim iliskiler hakkinda yaşadığım deneyimleri anlatıyorum
Esimle iliskimi herseyimi anlattim bilsin evliligi diye.
Kardeşiniz çocuk değil ve yaptığı şey ‘hata’ değil, seçimdir.
Herkes ahlaklı, etik bir şekilde yaşamak zorunda değildir.
Bu, onun seçimi.
Kendine böylesi bir muameleyi reva görüyorsa kimse bir şey yapamaz.
Yedek kadın gibi, nasıl bir şey tahayyül bile edemiyorum ama o bunu bambaşka konumlayabilir kafasında, bilakis nikahlı olsa dahi beni seçiyor gibi.
Algı işte, ahlaksızlık onun ahlaksızlığı.
Uyarıp konuşup köşeye çekilebilirsiniz en fazla ya da iletişimi koparacaksınız bu kadar katı iseniz.

Kardeşiniz kendi seçiminin sonucunu yaşayacak. Yapacak bir şey yok. Sizin düşündüğünüzü düşünemeyecek yaşta değil. Demek ki böyle olmasını tercih etmiş, böyle oluyor. Adam da sosyal medyada mesaj atan dayılar gibi canlandı gözümde yazdıklarını okuyunca. Kardeşinizin mesajlarını okumaya devam etmeyin.

Ben bilmiyorum ama sizi iyi niyetli bulmadim. Dert ettiğiniz şeyden bağımsız icten ice kardesinizi kiskandiginizi düşünüyorum.

Kariyer sahibi olması sindiremediginiz birsey olsa gerek. Bak o böyleydi de neler yapti ooooo tarzinda anlatiminiz var. Kariyer sahibi olup ahlaki yönden zayıf insan çok neticede.

Ayrıca bir defa öğrendikten sonra hala telefon pc takibi yapmaya devam etmek ahlaksızca birsey. Sizin derdiniz başka. Burda da kardeşini yuhalayalim diye konu açtığınızi düşünüyorum.
Tamam💩

Ben o onun seçimi, koskocaman kadın gibi yorumlara katılmıyorum. Telefonunu kurcalayıp bunu marifetmiş gibi anlatmanız itici ve bunda baya da ısrarcısınız. ama onun dışında kardeşinizi önlemeye çalışmanızı anlıyorum.

Yakınım olan biri yanlış bir şey yaptığında söyleyemiyorsam o kadar da yakınım değildir. Bence bir yalan uydurup şurdan öğrendim deyip uyarın. Dinler dinlemez o onun bileceği iş ama kötü bir halt yediğinde yakınlarının bunu desteklemeyeceğini bilsin ayağını denk alsın en azından.

Kardeşiniz kendi seçiminin sonucunu yaşayacak. Yapacak bir şey yok. Sizin düşündüğünüzü düşünemeyecek yaşta değil. Demek ki böyle olmasını tercih etmiş, böyle oluyor. Adam da sosyal medyada mesaj atan dayılar gibi canlandı gözümde yazdıklarını okuyunca. Kardeşinizin mesajlarını okumaya devam etmeyin.
Ok.

28 yaşlarında koca kadın. 18 lik toy genç kız değil. Bi şey yapıyorsa bile bile yapıyor , alttan alttan laf yerleştirmeleriniz etki etmez. O yaştaki kadını da tutup odasına hapsedecek haliniz yok. İşiniz zor. Yapabileceğiniz çok şey yok, sadece gözünüzü üstünden ayırmayıp zarar göreceği zaman müdahale edebilirsiniz.

Aileden bu sekilde seyler görmedik gayet ahlaklı yetistirmeye çalıştı ailemiz bizi.
Nasil dicegimi bilmiyorum esasında
Açık sözlü biriyim konuyu nasil acsam diye düşünüyorum.
Bilgisayarda açıktı okumuş oldum bir şekilde dersiniz. Hem telefonunu hem bilgisayarını karıştırdığınızı bilmesin yani. 🤦‍♀️

Bende yerinizde olsam konuşurum, kardeşim bir konuda yanlış yapıyorsa susamam açıkçası, sonucu değiştirebileceginizi sanmasam da şansını deneyin en azından. 🤷

Ben o onun seçimi, koskocaman kadın gibi yorumlara katılmıyorum. Telefonunu kurcalayıp bunu marifetmiş gibi anlatmanız itici ve bunda baya da ısrarcısınız. ama onun dışında kardeşinizi önlemeye çalışmanızı anlıyorum.

Yakınım olan biri yanlış bir şey yaptığında söyleyemiyorsam o kadar da yakınım değildir. Bence bir yalan uydurup şurdan öğrendim deyip uyarın. Dinler dinlemez o onun bileceği iş ama kötü bir halt yediğinde yakınlarının bunu desteklemeyeceğini bilsin ayağını denk alsın en azından.
İlk basta hic bir seyden habersiz bilgisayari kullanıyordum bildirim geldi watsap webden adamin adini gorunce bildirimde baktim
Sonra iki gun once birlikteydik o zaman annemler ile görüntülü konusurken telefon bendeydi adam yine mesaj atmisti.
Ben sifreyi girip bizzat kurcalamadim
kurcalamam garip degil kiz kardesim herseyi paylaşir sevgilisi olduğunda ayrıldığında ilk beni arar
Direk soyleyebilirim boyle bir sey gordum diye evet ama bu sekilde kırıcı olmak istemiyorum
Rencide etmeden konusmak istiyorum kendisi bana anlatsin diye bekliyorum ama anlatmicak sanirim…

İlk basta hic bir seyden habersiz bilgisayari kullanıyordum bildirim geldi watsap webden adamin adini gorunce bildirimde baktim
Sonra iki gun once birlikteydik o zaman annemler ile görüntülü konusurken telefon bendeydi adam yine mesaj atmisti.
Ben sifreyi girip bizzat kurcalamadim
kurcalamam garip degil kiz kardesim herseyi paylaşir sevgilisi olduğunda ayrıldığında ilk beni arar
Direk soyleyebilirim boyle bir sey gordum diye evet ama bu sekilde kırıcı olmak istemiyorum
Rencide etmeden konusmak istiyorum kendisi bana anlatsin diye bekliyorum ama anlatmicak sanirim…
Evli bir adamla sevgiliyim demez tabi size. Bu ablaya anlatılacak birşey değil.
Siz konuyu açıp, uygun bir dille konuşun.

Siz kardeşinize mesajlarını okuduğunuzu söyledikten sonra zaten oturup nasihat dinlemez bence. Yapacağı şey size kızıp kestirip atmak olur. Bir çok üyenin de dediği gibi kendi seçimlerinin farkında olacak yaşta. O yüzden söyleyeceğiniz hiçbir şey onu bu yoldan döndürmez. Kendisi yaşayıp görsün

Bilgisayarda açıktı okumuş oldum bir şekilde dersiniz. Hem telefonunu hem bilgisayarını karıştırdığınızı bilmesin yani. 🤦‍♀️

Bende yerinizde olsam konuşurum, kardeşim bir konuda yanlış yapıyorsa susamam açıkçası, sonucu değiştirebileceginizi sanmasam da şansını deneyin en azından. 🤷
Neden bilgisayar veyahutta telefon karıştirmak bu kadar ayıp yanlis anlamayın merakimdan soruyorum.

Ben evliyim esime güveniyorum ama hayatta her zaman bir ihtimal vardir diyorum dönem dönem bakiyorum mesaj iceriklerini okumam göz atarim.
Bunun nesi yanlis

Mesela kiz kardesimin yazistigi adamin esi de ayip diye esinin telefonunu kurcalamıyor büyük ihtimalle ama aldatıyor kocasi
Kardesim ayni tabaktan yemek yedigim insanin telefonuna bakmak bence ayip degil öyle yetismektik birbirimize çok bagli kardesler olarak yetistik.

Kardeşini önlemeye çalışmıyor ki Mirta Mirta . Konu sahibi kendisinin çok açık sözlü biri olduğunu söylemiş.

Açık sözlü insan , hele ki konu kardeşiyse 40 dereden su getirmez ; dosdoğru konuşur kardeşiyle.

Back
X