Kına Gecesi Kız kıza bir kına

YaseminGms

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2014
8
1
38
Belçika
Kızlar merhaba,
2.5 ay sonra Allah nasip ederse düğünüm var. Kına gecemi de bir gün önce küçük bir salonda yapacağım. Sorunum şu: ben herkes rahat etsin diye sadece kızlar arasında olmasını istiyorum. Nişanlımin ailesi daha kapalı oldukları için bazıları düğün de oynamayacaklar, dolayısıyla bende herkes rahat etsin diye böyle bir şey düşündüm. Ablalarim hep karışık kına yaptılar ve şimdi ailem böyle birşey olmasına karşı çıkıyor. Ben ısrar ettikçe de bana yükleniyorlar. Köylümüyüz falan diyorlar. Nişanlım da ben karışık kına görmedim hayatımda deyip duruyor.
Sizce ne yapmalıyım? Iki taraf arasında kalmış durumdayım. Ben herkesi düşünmek zorundayım diye düşünüyorum çünkü benim taraf belki erkekler arasında rahat olabilir ama diğer taraf da hem kinada hem düğünde oturmak zorunda kalacak.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

canım sonuçta senin ailende biriick kızlarını everiyor sen karşı taraf rahat etsin diye kendi aileni görmezlikten gelmişşin biraz kızmakta haklılar

O zaman da bencillik etmiş olmam mı? Nasıl anlatsam bende hep öyle istedim hani kız kıza olunca daha eğlenceli oluyor diye düşünüyorum ve beni üzen de annemlerin beni dinlememesi yani hep onlar nasıl istiyorsa öyle olsun tarzında benim bişey dememe pek hakkım yok.
Çok karışık bir durum ve içim içimi yiyor resmen nasıl hallolcak diye :-(

Kızlar merhaba,
2.5 ay sonra Allah nasip ederse düğünüm var. Kına gecemi de bir gün önce küçük bir salonda yapacağım. Sorunum şu: ben herkes rahat etsin diye sadece kızlar arasında olmasını istiyorum. Nişanlımin ailesi daha kapalı oldukları için bazıları düğün de oynamayacaklar, dolayısıyla bende herkes rahat etsin diye böyle bir şey düşündüm. Ablalarim hep karışık kına yaptılar ve şimdi ailem böyle birşey olmasına karşı çıkıyor. Ben ısrar ettikçe de bana yükleniyorlar. Köylümüyüz falan diyorlar. Nişanlım da ben karışık kına görmedim hayatımda deyip duruyor.
Sizce ne yapmalıyım? Iki taraf arasında kalmış durumdayım. Ben herkesi düşünmek zorundayım diye düşünüyorum çünkü benim taraf belki erkekler arasında rahat olabilir ama diğer taraf da hem kinada hem düğünde oturmak zorunda kalacak.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Kına gecesinin aslı zaten kız kıza olur. Erkekler girmez. Sadece kına yakılırken damat gelir benim bildiğim. Gerçi biz de kınaları kadın erkek karışık yapıyoruz ama orjinali bahsettiğim gibi olur. Burada senin düşünmen gereken kendi mutluluğun. Annenler ya da karşı taraf değil. Sen hangi şekilde rahat edeceksin ve mutlu olacaksın?

canım ailende nasıl alıştıysa öyle yapıyordur tabi ama sonuçta bence önemli olan senın ne istediğin
benimde 2,5 ay sonra düğünüm var bende aynı şekilde 2 gün önceden kız kıza bi kına gecesi düşünüyorum ki bizim adetimiz zaten kına gecesi kız kızadır gayette güzel gececeğinden eminim , eğer kendinde gerçekten böyle istiyorsan güzellikle karşı taraf için değilde kendin için böyle istediğin için olduğunu anlat ailene elbet senin isteklerine önem vereceklerdir. hatta kınadan 2 gün öncede kız kıza gelin hamamı düşünüyoruz onuda yapabilirsin ön prova olur :=))

Ben tüm bu konuşmalar olmadan düşündüm ki burada herkes karışık yapıyor hadi ben bir değişiklik yapayım da "ladies only" temasını kullanayim demiştim. Giysim için de aynısı oldu ben bindalli yada kaftan gibi birşey istiyordum annem hayır dedi sonra abiye köyü kırmızı bir elbise denedim üstünde de kaftan vardı ve herkes bayıldı yani açıkçası beni pek dinleyen yok.
Nişanlım da aynı şekilde kına gecesi kız kıza olur diyor, erkekler nasıl olsa düğünde gelip oynayacaklar.

Kına gecesi kız kıza olur bence. Karışık olduktan sonra ne farkı kaldı ki düğünden. Karışık olursa erkeklerin yanında rahat edemeyecek olan bayanlara işkence gecesi olur, eğlenme gecesi değil :KK20:

o gidiğin elbise hem abiye kaftan hem bindallı görevi görüyor aslında ben çok beğeniyorum onları ,
ya neden dinlemiyorlarki sonuçta sneın düğünün sen nasıl istiyorsan öyle olmalı.. sonradan hiçbirşey içinde kalmamalı ,:/:/

canım ailende nasıl alıştıysa öyle yapıyordur tabi ama sonuçta bence önemli olan senın ne istediğin
benimde 2,5 ay sonra düğünüm var bende aynı şekilde 2 gün önceden kız kıza bi kına gecesi düşünüyorum ki bizim adetimiz zaten kına gecesi kız kızadır gayette güzel gececeğinden eminim , eğer kendinde gerçekten böyle istiyorsan güzellikle karşı taraf için değilde kendin için böyle istediğin için olduğunu anlat ailene elbet senin isteklerine önem vereceklerdir. hatta kınadan 2 gün öncede kız kıza gelin hamamı düşünüyoruz onuda yapabilirsin ön prova olur :=))

Ablama anlatmaya çalıştım o da karşı tarafın fikri olduğunu söylüyor olmaz öyle şey falan diyor ozaman kimse gelmez diyor. Ama ben gerçekten bunu istiyorum hem kendim daha rahat olacağım hemde biliyorum ki başkaları da olacak yani sırf onların tarafı değil de mesela hani belki erkek var diye çekine çekine oynayan biri daha da çok eğlenecek.

Ablama anlatmaya çalıştım o da karşı tarafın fikri olduğunu söylüyor olmaz öyle şey falan diyor ozaman kimse gelmez diyor. Ama ben gerçekten bunu istiyorum hem kendim daha rahat olacağım hemde biliyorum ki başkaları da olacak yani sırf onların tarafı değil de mesela hani belki erkek var diye çekine çekine oynayan biri daha da çok eğlenecek.
Kına gecesi kız kıza olur bence. Karışık olduktan sonra ne farkı kaldı ki düğünden. Karışık olursa erkeklerin yanında rahat edemeyecek olan bayanlara işkence gecesi olur, eğlenme gecesi değil :KK20:
Işte bende onu anlatmaya çalışıyorum, biz rahat olabiliriz diyorum ama başkaları belki olmaz, en azından kinada herkes istediği gibi eglensin diyorum, düğünde zaten karışık olacağız ama ablam de biz rahatsız olmuyoruz biz böyle yapacağız deyip duruyor

Kabul ettirebilirseniz ne ala, ama olmazsa da kafanıza takmayın, evlilik sonrasına sorun yansımasın.
Kına 1 kez olup bitecek, evlilik yıllar sürecek. Tabi gelin siz olduğunuz için ve inşallah 1 kez yaşayacağınız için bu geceyi söz hakkı size ait olmalı fakat bizim toplumumuzda ailelerin düğünü sahiplenmeleri çarpışmalara yol açıyor. İki kişinin bir imza atıp aynı eve girmesi kadar basit bir mevzu diplomatik hale geliyor. Farkında mısınız siyaset yapıyorsunuz resmen bir o tarafı bir bu tarafı dinleyip karmaşanın içinde kalıyorsunuz. Bence biraz daha zorlayın, olmazsa akışına bırakın, malesef her şey istediğimiz gibi olmuyor bazen.

Kabul ettirebilirseniz ne ala, ama olmazsa da kafanıza takmayın, evlilik sonrasına sorun yansımasın.
Kına 1 kez olup bitecek, evlilik yıllar sürecek. Tabi gelin siz olduğunuz için ve inşallah 1 kez yaşayacağınız için bu geceyi söz hakkı size ait olmalı fakat bizim toplumumuzda ailelerin düğünü sahiplenmeleri çarpışmalara yol açıyor. İki kişinin bir imza atıp aynı eve girmesi kadar basit bir mevzu diplomatik hale geliyor. Farkında mısınız siyaset yapıyorsunuz resmen bir o tarafı bir bu tarafı dinleyip karmaşanın içinde kalıyorsunuz. Bence biraz daha zorlayın, olmazsa akışına bırakın, malesef her şey istediğimiz gibi olmuyor bazen.

Çok haklısınız evlilik yolunun bu kadar zor olduğunu hiç tahmin etmezdim, arada kalanda ben oluyorum çünkü benim ne istediğimin sanki önemi yok, annemle konuşunca da beni dinlemiyor, yada hemen sinirleniyor, nişanlım bizim istediğimiz olsun istiyor ama herşey onaydan geçecek diye de o sinirleniyor.
Annemlerin derdi elalem ne der böyle birşeye biz yobaz miyiz, hangi devirde yaşıyoruz falan tamam onlar da haklı ama kına gecesi kadınların kartlarını dokebilecegi yer bence

ya benim bildigim zaten kına sadece bayanlara olur erkek karısık olunca düğünden ne farkı kalıyor ki benim kınamda bayan bayanaydı cokta güzel gecmişti.erkeklerde eğlenmek istiyorsa kendiler ayrı eğlensinler.

Benim kendimizde gördüğümde kınanın bayan bayana oluşudur adı üstünde sonuçta düğünde karışık olur yani kınada bayanlar arasındadır şöyle bir durumda karışık olmasına anlayış gösterilir kız farklı bir yerde düğün yapacaksa diğer insanlar düğüne gidemeyecekse o yüzden kız tarafında da kınayı karışık yaparlar ama herkesin dediği gibi rahat olmak açısından hadi onuda geçtim daha keyiflidir ya erkeklerin ne görmesine gerek var kına yakılmasını falan :KK59:İnşallah ailenizi ikna edebilirsiniz sizin geceniz sizin sözünüz geçmeli bence anlayış göstermeliler diretin yani bu sizin fikrinizse tabi ki önemli olan karşı tarafın rahatlığı değil sizin ne istediğiniz:D

Benimde 5 ay sonra dugunum var ve bende kina gecesini evdr kadinlar arasinda yapmayı düşünüyorum. Bizde farketmiyor kimi kadin erkek karisik yapıyor kimi sadece bayanlar arasında yapıyor ben kadin erkek karisik bile yapsam nisanlimin tarafindan sadece nisanlim gelecek erkek olarak onlarda erkekler gelmez kinaya bizim evde dubleks oldugu icin biz alt katta eğlenirken beyler ust katta oturabilirler. Kisin kuzenimin kinasi oldu evde oldu ve super eglendik herkes rahat etti. Bence sen kendini nasil rahat hissedeceksen oyle yap ne aileni ne karsi tarafi kir ama bu senin kinan ilerde icinde kalir eger dugunde karsi tarafin cok rahat edemeyecegini düşünüyorsan kadin kadina kina istemek en dogal hakkin onlarda senin ailen sonucta ve gelin alacaklar ama bunu kimseyi kirmadan nasıl halleledebilirsin onu düşünelim

Back
X