• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kız öğrencilerim

Lorentz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2014
2.058
3.442
83
özel bi dershanede öğretmenlik yapıyorum.

mesleğime inanılmaz aşık biriyim. çok severek yapıyorum. öğrencilerimle de aram çok iyidir. hatta bazen kendimi sorgularım bu kadar yüz vermem doğru mu diye. hiçbir zaman dersime geç girmedim, erken çıkmadım, son ana kadar çözebileceğim her soruyu çözerim ve vicdan rahatlığıyla sınıftan çıkarım.

velhasıl kelam bi sınıfım var. 10 kişilik bi sınıf. 5 kız öğrencim derslerine girdiğim ilk günden beri bana zıt gitmeye dersimi dinlememeye ve sıranın arkasına geçip dikkatlerini çekebilecğeim şekilde başka derslerin testlerini çözmeye çalıştılar. uyardım dersimi dinlemelerini sağladım ertesi hafta başka bir sorun çıkardılar falan. sözlü olarak laf atmaları yok sadece pasif bir şekilde sabote ediliyorum.

bir kaç kez yanlarına gidip nasılsınız nasıl gidiyor diye yakınlık kurmaya çalıştım ama baktım ters tepti. biraz kızları gözlemleyince erkek arkadaşlarının benim yanım gelmelerinden rahatsız olduğunu farkettim. erkek arkadaşları bana soru sorduğunda kolundan tutup sürüklemeler benim yanımda durmalarından rahatsız olmalar falan. ergenlik dedim görmezden geldim...

ek ders koydum katılmadılar, test dağıttım almak istemediler. ygs sınavları da kötü geçmiş.

son 3 haftadır derslerime girmedikleri için müdürün yanına gidip sorun mu var neden derslerime katılmıyorlar dedim. müdür de "sizi istemediklerini söylediler" dedi. ben de "gereğini yapın o zaman neden ben o sınıfla devam ediyorum" dedim.

dershane müdürü de cumartesi günü sınıfta oylama yapacağını sınıf çoğunluğunun beni isteyip istemediğine göre o sınıfı başka bir hocaya vereceğini söyledi.

bu etik mi? cidden kafamda deli sorular dolaşıyor. bu beni mesleki anlamda değersizleştirmek değil mi? bu oylamayla ben istenmeyen öğretmen konumuna düşmeyecek miyim??

dersane müdürüne sert bir dille " ben vicdanen çok rahatım elimden geleni hatta fazlasını yaptım" dedim.

paraya ihtiyacım yok, çalışma gibi bi zorunluluğum da yok. rest çekip ayrılsam mı yoksa diğer sınıflarımla devam mı etsem bilemiyorum ?

öğleden sonraya kadar karar verip bütün ipleri koparmayı düşünüyorum. sizin görüşlerinizi de dikkate alacağım.

Madem öyle diğer sınıflarınızla devam edin , anlamsız bir oylama gerçekleşecek. Ben olsam direk o sınıfı bırakırdım
Diğer yandan da ergen öğrencilerle her zaman muhattap olacaksınız bence önemsememeyi ve kime yakınlık kurup kime kurmamanız gerektiğini iyi belirlemeniz gerekir

Genç ve hoş bir kadınsanız, sınıftaki erkeklerden kıskanmış olabilirler.
Ergen kafalar.
Terbiyesizlik ve şımarıklıktır bana göre.

Oylamaya sunulmayı da size saygısızlık olarak algıladım. Siz ya o sınıfı bırakın ya da öğrencilerle müdür konuşsun.
Para veriyorlar diye her şımarıklığa tolerans tanınır mı, saçmalık.

Oylama yapmasi cok sacma.. Ogrenciye o payeyi verilirse önü ne kadar alinabilecek? Ben de egitimciyim ve ogrencilerin oyle bi hadde sahip olmasini istemezdim kesinlikle ve izin de vermezdim.. Mudurun de bunu dusunmesi gerekir.. Sonucta oylamada ben kazanirsam(!) ve devam edersem nasil bi duruma dusecegim o sinifta? Veya sinif baskasina verilirse pozisyonum ne olacak? Yanlis..

Aslında biz kadınlar az değiliz.

Her fesatlık bizde.Çocukluktan başlıyor.Hep çekişme, hep çekememe.

Niye ayrılacaksınız ki arkanızdan gönderdik kurtulduk diyecekler.Onu geç her hoşlanmadıklarına aynı şeyi

yapmaya çalışacaklar.

zaten ben derslerini bırakan ikinci bayan öğretmenim. başka bi bayan öğretmene de aynısını yaptılar ve erkek öğretmenle değiştirdi müdür.

böyle de bir şey işte özel sektör. kendimden eminim ama bu hakareti nasıl kaldırırım bilmiyorum

Oylama yapmasi cok sacma.. Ogrenciye o payeyi verilirse önü ne kadar alinabilecek? Ben de egitimciyim ve ogrencilerin oyle bi hadde sahip olmasini istemezdim kesinlikle ve izin de vermezdim.. Mudurun de bunu dusunmesi gerekir.. Sonucta oylamada ben kazanirsam(!) ve devam edersem nasil bi duruma dusecegim o sinifta? Veya sinif baskasina verilirse pozisyonum ne olacak? Yanlis..

off ne tepki vereceğimi şaşırdım. karar alamıyorum gerçekten... mücadele mi etmem lazım pire için yorgan mı yakmalıyım?

ay di mi saçma yaa.... ben acaba abartıyor muyum diyorum

zaten ben derslerini bırakan ikinci bayan öğretmenim. başka bi bayan öğretmene de aynısını yaptılar ve erkek öğretmenle değiştirdi müdür.

böyle de bir şey işte özel sektör. kendimden eminim ama bu hakareti nasıl kaldırırım bilmiyorum
Net bi tavir sergileyeceksin idareye de sinifa da.. Sukur ihtiyacin da yokmuş.. Ozel veya devlet farketmez; prensiplerinden ödün vermemek lazim, o zaman daha mutlu olursun Allah'in izniyle..
Para verip seni satın almadi ya ogrencisi de idarecisi de.. Sen yine iş bulursun insaAllah ama onlar bu tarzla ne kadar barinir; supheli..

5 ergen yüzünden neden severek yaptığınız işi bırakacakmışsınız ki? Sizin o sınıfa kendi isteğiniz ile ders vermeme şansınız yok mu?

bi kere şikayet edildim ya o yüzden o sınıfı bırakırsam ben her türlü yine sınıftan alınan ve istenmeyen öğretmen konumuna düşeceğim

Net bi tavir sergileyeceksin idareye de sinifa da.. Sukur ihtiyacin da yokmuş.. Ozel veya devlet farketmez; prensiplerinden ödün vermemek lazim, o zaman daha mutlu olursun Allah'in izniyle..
Para verip seni satın almadi ya ogrencisi de idarecisi de.. Sen yine iş bulursun insaAllah ama onlar bu tarzla ne kadar barinir; supheli..

yemin ediyorum içimden sizin söylediklerniz geçiyor. o sınıfa girip bi konuma yapmak da istiyorum bir başka hocanın dersinde. her zaman istediklerinizi böyle elde edemezsiniz, hayatın zorluğu sizin için bundan sonra başlıyor. her zaman yanıma gelip sorularınızı sorabilirsiniz ama size çok kırıldım demek istiyorum.

Bir de şu var; ogretmen gercekten yeterli olmayabilir, öğrenci anlamiyor ve istemiyor da olabilir, buna sözüm yok.. Ama yine de ogrenci testleri almama, afra tafra yapma hakkina sahip degil.. O kadar soz hakki verirsen tabii her tribi yapar.. Hele oylama yapmak asla saglikli bi cozum degil.. Gerekirse o grup dagitilip baska siniflara verilsin.. Bilemedim, idareye tavrini koymak, gerekirse kurumu birakmayi goze alabilmek lazim..

özel bi dershanede öğretmenlik yapıyorum.

mesleğime inanılmaz aşık biriyim. çok severek yapıyorum. öğrencilerimle de aram çok iyidir. hatta bazen kendimi sorgularım bu kadar yüz vermem doğru mu diye. hiçbir zaman dersime geç girmedim, erken çıkmadım, son ana kadar çözebileceğim her soruyu çözerim ve vicdan rahatlığıyla sınıftan çıkarım.

velhasıl kelam bi sınıfım var. 10 kişilik bi sınıf. 5 kız öğrencim derslerine girdiğim ilk günden beri bana zıt gitmeye dersimi dinlememeye ve sıranın arkasına geçip dikkatlerini çekebilecğeim şekilde başka derslerin testlerini çözmeye çalıştılar. uyardım dersimi dinlemelerini sağladım ertesi hafta başka bir sorun çıkardılar falan. sözlü olarak laf atmaları yok sadece pasif bir şekilde sabote ediliyorum.

bir kaç kez yanlarına gidip nasılsınız nasıl gidiyor diye yakınlık kurmaya çalıştım ama baktım ters tepti. biraz kızları gözlemleyince erkek arkadaşlarının benim yanım gelmelerinden rahatsız olduğunu farkettim. erkeezarı bana soru sorduğunda kolundan tutup sürüklemeler benim yanımda durmalarından rahatsız olmalar falan. ergenlik dedim görmezden geldim...

ek ders koydum katılmadılar, test dağıttım almak istemediler. ygs sınavları da kötü geçmiş.

son 3 haftadır derslerime girmedikleri için müdürün yanına gidip sorun mu var neden derslerime katılmıyorlar dedim. müdür de "sizi istemediklerini söylediler" dedi. ben de "gereğini yapın o zaman neden ben o sınıfla devam ediyorum" dedim.

dershane müdürü de cumartesi günü sınıfta oylama yapacağını sınıf çoğunluğunun beni isteyip istemediğine göre o sınıfı başka bir hocaya vereceğini söyledi.

bu etik mi? cidden kafamda deli sorular dolaşıyor. bu beni mesleki anlamda değersizleştirmek değil mi? bu oylamayla ben istenmeyen öğretmen konumuna düşmeyecek miyim??

dersane müdürüne sert bir dille " ben vicdanen çok rahatım elimden geleni hatta fazlasını yaptım" dedim.

paraya ihtiyacım yok, çalışma gibi bi zorunluluğum da yok. rest çekip ayrılsam mı yoksa diğer sınıflarımla devam mı etsem bilemiyorum ?

öğleden sonraya kadar karar verip bütün ipleri koparmayı düşünüyorum. sizin görüşlerinizi de dikkate alacağım.
bu durumda yapilabilecek iki seçenek var aslinda ya müdür o kizlarin sinifini değiştirecek ya da bu mümkün değilse siz o sınıfı birakin başka siniflarla devam edin. Bu sizin seciminiz olsun, ogrencilerin oylamasi değil yani. Özel kurum da olsa öğretmenin itibari asla düşürulmemeli, 3-5 ergenin sözüyle hareket edilmemeli. Hatta sizin yerinizde olsam aileleri ile görüşüp böyle böyle bilginiz olsun ben elimden geleni yapiyorum ama kiziniz dersime katilmakta nedensiz yere cok isteksiz, sonucta buraya para veriyorsunuz habersiniz olsun istedim, derdim.

kpss ye hazirlanirken mat 1 dersi bana cok kolay geldiği icin dersi dinlemez baska testler cozerdim, hatta bazen derse de girmezdim. yakin arkadaslarim da öyle. ama hocaya ne büyük ayip etmisim simdi aklima geldikce cok utanıyorum.

yemin ediyorum içimden sizin söylediklerniz geçiyor. o sınıfa girip bi konuma yapmak da istiyorum bir başka hocanın dersinde. her zaman istediklerinizi böyle elde edemezsiniz, hayatın zorluğu sizin için bundan sonra başlıyor. her zaman yanıma gelip sorularınızı sorabilirsiniz ama size çok kırıldım demek istiyorum.
Ne gelip sorularini soracaklar, ben hic oyle dusunmuyorum.. Benim anlatimimi begenmiyor olabilirler, yetersiz de olabilirim belki ama asla afra tafraya, tepki koymaya haklari yok; herkes yerini bilecek.. Kurum da arkamda durmayip 5 cocuga beni ezdiriyosa, alsin basina calsin kazanacagi 3 kuruşu.. Ozel sektoru biliyorum, tahmin de edebiliyorum durumunu.. Ama boyun egmemek lazim.. Rizki veren Allah..

Bir de şu var; ogretmen gercekten yeterli olmayabilir, öğrenci anlamiyor ve istemiyor da olabilir, buna sözüm yok.. Ama yine de ogrenci testleri almama, afra tafra yapma hakkina sahip degil.. O kadar soz hakki verirsen tabii her tribi yapar.. Hele oylama yapmak asla saglikli bi cozum degil.. Gerekirse o grup dagitilip baska siniflara verilsin.. Bilemedim, idareye tavrini koymak, gerekirse kurumu birakmayi goze alabilmek lazim..

evet kendimi yetersiz mi hissediyorum diye düşünüyorum ama şimdiye kadar bana bir soru bile sormadılar ki çözemedi diyebilsinler. diğer sınıflarımdan aldığım dönütlere bakıyorum, çözemediğim soru yok. çok nadir soru kaçırıyorum ve sürekli kendimi geliştiriyorum. bunu da düşünüyorum elbette. ama beni prof olarak gören öğrencilerim de var.

Ya kardeş takma kafana girerlerse kendilerine çocuk onlar çocukla çocuk olma tamam değiştirsin sınıfı ama bu gibilerle hep karşılaşacaksınız sözel öğretmeninden çocukların sayısalı kötüyse ondan test çözmüşlerdir benim zamanımdada vardı öyle arkadaşlar orası ticarethane bunu unutma

Peki velilerine görüşme şansınız yok mu?
Daha önce başka bir kadın öğretmene aynısını yapmışlar bu baya baya şımarıklık
Benim de aklıma derse girip guzel bı konuşma yapmak geçti ben sanırım öyle yapardım.

Back
X