kız öğrencilerim

Öğrencilerle oturup açık seçik konuşarak konu çözülmez. Ergen oldukları için cephe alabilirler size. Dediğim gibi kızların sevgililerine karşı annevari ya da ablavari bir tutum takının. Sizle uğraşmayı bırakırlar. Arka sıraya geçen kız öğrenciler zaten kaybedilmiş. Uyarı, azar vs işe yaramaz.

pire için yorgan yakmayın. madem onlar sizi istemiyor derslerine girmeyin tenefüslerde gördüğünüzde suratlarına bakmayın anlasınlar.

Ben de devlet okulunda öğretmenim. Bizde de stajyer öğretmenleri istemeyenler müdürün odasına koşar ama genelde geri püskürtülürler. Etik değil. dershaneler para kapısı olduğu için sizden önce öğrencileri dinleyecekler. Bu durumu dershanenin psikolojik danışmanına anlatın varsa belki o müdüre tarafsız bir şekilde bilgi verebilir. Zannediyorum kızların sizi kıskandığından müdürün haberi yok...
'Gereğini yapın o zaman' demek yerine siz de konu hakkında müdüre bilgi verebilirsiniz. Madem paraya ihtiyacınız yok resti çektiğinizde sebebinin ne olduğunu herkes bilsin. Bir de eğer dershanedeki erkeklerden 2-3 yaş bile büyük olduğunuzu düşünerek size şöyle bir akıl verebilirim; kızların sevgililerine kardeşim olacak yaştasınız ya da çocuğum olacak yaşta gibi cümleler kurum ders arasında. Sıkıştırıverin araya.

çocuklarım diye sesleniyorum onlara. genç değilim sonuçta 30 yaşındayım. 12 yaş büyüğüm onlardan. müdüre söyledim bu ikinci öğretmen değişikliği talepleri. ben yorum yapmıyorum bu konuda vicdanım çok rahat dedim.

geçerli bir sebepleri yoksa bence oylama yapılması veya bu konuda ogrenciye soz hakkı tanınması cok cok sacma. ilk defa duyuyorum boyle bır sey. sorunları neyse gelsinler size soylesinler karsılıklı cozun o zaman. cok acayip :KK43:

evet benden şikayetçi olduklarını ilk defa müdürden duydum. o kadar dersimi sabote ettiler ama ben anlamamışım demek ki diyorum. keşke gelip bana söyleselerdi ilk

Kurumun özel ya da devlet olması bir şeyi değiştirmez. Siz öğretmensiniz ve profesyonel olmak zorundasınız. Onlara küsmek, cephe almak gibi bir seçeneğiniz yok. Bu da etik olmaz.

Siz şuan duygusal düşünüyorsunuz. Bende ogrenciydim Lisans mezunuyum. Öğrencilik hayatımda senelerce dershaneye gönderildim. Bu şekilde davrananlari hic görmedim. Maalesef yeni nesilin ayrı dünyaları var. Sizin yerinizde olsam mudur ile konusurum. Oylamaya gerek yok ben istemiyorum bu sınıfı bırakıyorum. Demek ki bu sınıfın benim vereceğim bilgilere ihtiyacı yokmuş. Bilgimi ihtiyacı olan ogrencilerime hakedenlere veririm derim. Ergen yaştaki çocukların oylamasıyla mi görev yapacaksınız. Farzetti ki kaldiniz peki o kızlar sizi dinleyecekler mi? Ki asla daha kotu davranışlarda bulunurlar.

çocuklarım diye sesleniyorum onlara. genç değilim sonuçta 30 yaşındayım. 12 yaş büyüğüm onlardan. müdüre söyledim bu ikinci öğretmen değişikliği talepleri. ben yorum yapmıyorum bu konuda vicdanım çok rahat dedim.
Kızların öyle düşünmesi enteresan o zaman. Rehberlik servisi varsa dediğim gibi bir akıl alın. Öğrencileri tanıdıkları için sizi daha iyi yönlendirebilirler.

Kurumun özel ya da devlet olması bir şeyi değiştirmez. Siz öğretmensiniz ve profesyonel olmak zorundasınız. Onlara küsmek, cephe almak gibi bir seçeneğiniz yok. Bu da etik olmaz.

ben elbette öğrencilerime kırgın değilim. müdüre olan tepkimi dile getirmek için açtım başlığı. bi önceki yazdıklarıma bakarsanız öğrencilerimi sevdiğimi dile getirdim. onlar yaşlarına uygun davranıyorlar.

bence oylama gelmeden sınıfı siz bırakın. işi bırakmaya gerek yok.

ama oylama olayı çok saçma. valla şimdiki nesil çok şımarık.

Kızların öyle düşünmesi enteresan o zaman. Rehberlik servisi varsa dediğim gibi bir akıl alın. Öğrencileri tanıdıkları için sizi daha iyi yönlendirebilirler.

şaka gibi ya :)) şimdi daha iyi anlıyorum nasıl bi kurumda öğretmenlik yaptığımı. rehberlik hocamız bi öğrencinin şikayeti üzerine kovuldu. yeni rehberlikçi hiçbir öğrenciyi tanımıyor

aslinda yönetim işini yapsa "parayi veren düdüğü calar" felsefesi güdmeseler bu şekilde sorunlar da olmaz...

huzur bozan insan milyarlari verse yine de kurallar işlemeli ama yok, insan olarak böyleyiz malesef...

Eğer müdür sizden bir tercih yapmanızı bekliyorsa o kurumdan ayrılın. Ben bu sınıfı istemiyorum o zaman demek sizi küçük düşürür. O da size sunduğu bir seçenek çünkü. Öğrenciler her yerde böyle davranabilirler. Önemli olan profesyonel düşünen bir kurum idarecisidir. Yani ben olsam ve paraya ihtiyacım olmasa öyle yaparım. Praya ihtiyacım yok dediğiniz için söyledim bunu. Üstte saydığım şeyler yardımcı olmuyorsa bu konuyu çözmeye, öyle bir müdürle çalışmak da sinir yıpratmaktan başka işe yaramaz.

Eğer müdür sizden bir tercih yapmanızı bekliyorsa o kurumdan ayrılın. Ben bu sınıfı istemiyorum o zaman demek sizi küçük düşürür. O da size sunduğu bir seçenek çünkü. Öğrenciler her yerde böyle davranabilirler. Önemli olan profesyonel düşünen bir kurum idarecisidir. Yani ben olsam ve paraya ihtiyacım olmasa öyle yaparım. Praya ihtiyacım yok dediğiniz için söyledim bunu. Üstte saydığım şeyler yardımcı olmuyorsa bu konuyu çözmeye, öyle bir müdürle çalışmak da sinir yıpratmaktan başka işe yaramaz.

evet ben de sizin söylediğinizin doğru olduğunu düşünüyorum. o yüzden gidip rest çekeceğim. eğer emeklerimi kaybetmeyi göze alıyorsa evet ben kaybettim diyip arkama bakmayacağım. kalmam ve istifa etmemem için uğraşırsa da bu saatten sonra kuruma değer de vermem işimi yapar çıkarım 1 soru bile fazladan çözmem emeğimi israf etmem. (bunu diyorum da sorum var hocam diyen öğrenciye de saatlerimi verip yardımcı olmaktan kendimi alamıyorum)

Paraya ihtiyacınız yokmuş. Çalışmak zorunda değilsiniz o sınıfta. Ben sizin yerinizde olsam hocam ben bu sınıfı bırakmak istiyorum. İsterseniz diğer sınıflarda devam edebilirim ama olumduz bakarsanız tamamen istende ayrılabilirim derim.
Resmen saçmalık bu yöntem

Ben de öğretmenim. Öğrenci ile fazla muhattap olmayın. Kafanız rahat oluyor.

evet ben de sizin söylediğinizin doğru olduğunu düşünüyorum. o yüzden gidip rest çekeceğim. eğer emeklerimi kaybetmeyi göze alıyorsa evet ben kaybettim diyip arkama bakmayacağım. kalmam ve istifa etmemem için uğraşırsa da bu saatten sonra kuruma değer de vermem işimi yapar çıkarım 1 soru bile fazladan çözmem emeğimi israf etmem. (bunu diyorum da sorum var hocam diyen öğrenciye de saatlerimi verip yardımcı olmaktan kendimi alamıyorum)
Ister ozel olsun ister devlet boyle insanlarla karsilasmak kacinilmaz. Kapiyi vurup cikip gitmek bence en kolayi. Kalıp kimin guclu ve egitimci oldugunu hem o ogrencilere hem o müdüre gosterirdim ben olsam. Müdür problem cozmek icin oylamayi sunmus bu kabul edilemez bir sey evet ama her olumsuz durumla karsilastiniz yerinterk etmek ne kadar dogru? Bence bu olaya bu kadar takilmayin sizi siz yapan ogrencilerinize verdiginiz degerdir. Ve siz bunu fazlasiyla yapiyormussunuz.

Şımarık ergenlerin istememe sebebi neymiş? Elle tutulur birşey söylemişler mi müdüre? Soruları çözemiyor ya da anlatamıyor gibisinden? Ortada böyle bir durum yokken müdürün oylama yapıcam demesi çok kırıcı ve küçük düşürücü. Buna müsaade etmeyin. Kendi rızanızla bırakın sınıfı başka sınıfa geçin.

Oylama sonucunda o sinif sizi istemiyorsa diğer sınıfların size saygısı kalır mı? Diğerleri de aynısını yaparsa? Siz biraksaniz öğrenciler oh hocayı yolladık diye saygisizligi hadsizligi kazanmış olacaklar. Cok zor bir durum gerçekten mesleğine bu kadar emek ve özen veren bir öğretmen için üzüldüm

özel bi dershanede öğretmenlik yapıyorum.

mesleğime inanılmaz aşık biriyim. çok severek yapıyorum. öğrencilerimle de aram çok iyidir. hatta bazen kendimi sorgularım bu kadar yüz vermem doğru mu diye. hiçbir zaman dersime geç girmedim, erken çıkmadım, son ana kadar çözebileceğim her soruyu çözerim ve vicdan rahatlığıyla sınıftan çıkarım.

velhasıl kelam bi sınıfım var. 10 kişilik bi sınıf. 5 kız öğrencim derslerine girdiğim ilk günden beri bana zıt gitmeye dersimi dinlememeye ve sıranın arkasına geçip dikkatlerini çekebilecğeim şekilde başka derslerin testlerini çözmeye çalıştılar. uyardım dersimi dinlemelerini sağladım ertesi hafta başka bir sorun çıkardılar falan. sözlü olarak laf atmaları yok sadece pasif bir şekilde sabote ediliyorum.

bir kaç kez yanlarına gidip nasılsınız nasıl gidiyor diye yakınlık kurmaya çalıştım ama baktım ters tepti. biraz kızları gözlemleyince erkek arkadaşlarının benim yanım gelmelerinden rahatsız olduğunu farkettim. erkek arkadaşları bana soru sorduğunda kolundan tutup sürüklemeler benim yanımda durmalarından rahatsız olmalar falan. ergenlik dedim görmezden geldim...

ek ders koydum katılmadılar, test dağıttım almak istemediler. ygs sınavları da kötü geçmiş.

son 3 haftadır derslerime girmedikleri için müdürün yanına gidip sorun mu var neden derslerime katılmıyorlar dedim. müdür de "sizi istemediklerini söylediler" dedi. ben de "gereğini yapın o zaman neden ben o sınıfla devam ediyorum" dedim.

dershane müdürü de cumartesi günü sınıfta oylama yapacağını sınıf çoğunluğunun beni isteyip istemediğine göre o sınıfı başka bir hocaya vereceğini söyledi.

bu etik mi? cidden kafamda deli sorular dolaşıyor. bu beni mesleki anlamda değersizleştirmek değil mi? bu oylamayla ben istenmeyen öğretmen konumuna düşmeyecek miyim??

dersane müdürüne sert bir dille " ben vicdanen çok rahatım elimden geleni hatta fazlasını yaptım" dedim.

paraya ihtiyacım yok, çalışma gibi bi zorunluluğum da yok. rest çekip ayrılsam mı yoksa diğer sınıflarımla devam mı etsem bilemiyorum ?

öğleden sonraya kadar karar verip bütün ipleri koparmayı düşünüyorum. sizin görüşlerinizi de dikkate alacağım.
diğer sınıflara devam et. guzel bır kadınsan zeka tutulması yaşayan kızlar seni rakip gormuşlerdir..
velilere veya mudure de senin sınıflarda ki veya daha önceki öğrencilerinde ki ygs mgs artık hangisi ise basarı listen varsa onu gosterin. kapak olsun.

Eski bir dersaneci ve müdür yardımcılığı yapmış biri olarak müdürünüzün bu yaptığı çok yanlış diye düşünüyorum. Ben onun yerinde olsam madem öğrenci kaybetmeyeyim ve hoca değişsin diyosam gider öğrencilere: x hocanız artık dersinize girmek istemiyor, tebrik ederim dersanenin en iyi hocalarından birini onun isteğiyle sizin dersinizden alıyorum, sizin için hayırlı olsun derim. Böylece sizi düşürmeden öğrencinin istediğini gerçekleştirmis olurum. Daha önceki hocaya yapılan saygısızlık sayesinde çocuklar böyle diyorlar zaten. Yerinizde olsam Müdüre, siz böyle yaptıkça onların istekleri ve şımarıklığı hiç bitmeyecek, hocanız artık dersinize girmek istemiyor vs diyerek beni o sınıftan alın, yoksa dönem sonuna kadar devam edicem onlarla. Tabi gelecek yılla ilgili kararımı da atma göre vercem deyin. Özellikle sayısal alanda iyi ve tecrübeli öğretmen bulmak zor bir iş sonuçta.

Back
X