- 12 Şubat 2017
- 24
- 9
- 16
- 31
Kendini o şımarık ergenlere sevdiremiyorsan iyi bir öğretmen değilsin demektir.
Hep meslektaşımın yanında oluyormuşum.
O sebepten yorumum bu yönde canım.
siz öğretmen olsaydınız, sizi erkek arkadaşından kıskanan bir öğrenciyle nasıl iletişim kurardınız çok merak ediyorum. her öğretmenin hitap ettiği öğrenci profili başkadır. hiçbir öğrtmen her öğrenci tarafından sevilemez.
özel bi dershanede öğretmenlik yapıyorum.
mesleğime inanılmaz aşık biriyim. çok severek yapıyorum. öğrencilerimle de aram çok iyidir. hatta bazen kendimi sorgularım bu kadar yüz vermem doğru mu diye. hiçbir zaman dersime geç girmedim, erken çıkmadım, son ana kadar çözebileceğim her soruyu çözerim ve vicdan rahatlığıyla sınıftan çıkarım.
velhasıl kelam bi sınıfım var. 10 kişilik bi sınıf. 5 kız öğrencim derslerine girdiğim ilk günden beri bana zıt gitmeye dersimi dinlememeye ve sıranın arkasına geçip dikkatlerini çekebilecğeim şekilde başka derslerin testlerini çözmeye çalıştılar. uyardım dersimi dinlemelerini sağladım ertesi hafta başka bir sorun çıkardılar falan. sözlü olarak laf atmaları yok sadece pasif bir şekilde sabote ediliyorum.
bir kaç kez yanlarına gidip nasılsınız nasıl gidiyor diye yakınlık kurmaya çalıştım ama baktım ters tepti. biraz kızları gözlemleyince erkek arkadaşlarının benim yanım gelmelerinden rahatsız olduğunu farkettim. erkek arkadaşları bana soru sorduğunda kolundan tutup sürüklemeler benim yanımda durmalarından rahatsız olmalar falan. ergenlik dedim görmezden geldim...
ek ders koydum katılmadılar, test dağıttım almak istemediler. ygs sınavları da kötü geçmiş.
son 3 haftadır derslerime girmedikleri için müdürün yanına gidip sorun mu var neden derslerime katılmıyorlar dedim. müdür de "sizi istemediklerini söylediler" dedi. ben de "gereğini yapın o zaman neden ben o sınıfla devam ediyorum" dedim.
dershane müdürü de cumartesi günü sınıfta oylama yapacağını sınıf çoğunluğunun beni isteyip istemediğine göre o sınıfı başka bir hocaya vereceğini söyledi.
bu etik mi? cidden kafamda deli sorular dolaşıyor. bu beni mesleki anlamda değersizleştirmek değil mi? bu oylamayla ben istenmeyen öğretmen konumuna düşmeyecek miyim??
dersane müdürüne sert bir dille " ben vicdanen çok rahatım elimden geleni hatta fazlasını yaptım" dedim.
paraya ihtiyacım yok, çalışma gibi bi zorunluluğum da yok. rest çekip ayrılsam mı yoksa diğer sınıflarımla devam mı etsem bilemiyorum ?
öğleden sonraya kadar karar verip bütün ipleri koparmayı düşünüyorum. sizin görüşlerinizi de dikkate alacağım.
Okurken "keşke benim öğretmenim olsaydı..." dedim canı gönülden. Eminim ki ablacığım, sizin için bu şekilde hisseden tek öğrenci ben değilimdir. Lütfen... Sırf bizlerin hatrına bile , bırakmayın.
Onlar dersinize girmiyor şımarıklık yapıyorsa siz niye üzülüyorsunuz bırakın bir senelerini mi kaybediyorlar yıllarını mı hiç oralı olmayın siz zamanında dersinize girin ve anlatın dinleyen dinler dinlemeyen derse gelmeyen kendi kaybeder bi öğretmene saygı göstermeyecek kadar terbiyesizlerse bir yıl kaybedecek kadar gözleri kara olmalı hiç oralı olmayın bencegittim müdürün yanına. ben oylama yapılmasını ve aşağılanmayı asla kabul etmiyorum. en iyi siz biliyorsunuz ek ders koydum gelmediler, test dağıttım kabul etmediler, ilk günden beri bana karşı tepkililerdi ve ben bu kadar özverili çalışırken eğer benden bir şüpheniz varsa ben bu kurumda da çalışmak istemiyorum. bu hakareti kaldıramam dedim...
dershane müdürüne ben ayrılmak istiyorum dedim. müdür durdu, hiç beklemiyordu bu tepkiyi, sonra "öğretmen değişikliği olmayacak ,istemiyorlarsa dersinize girmesinler ben sizinle seneye de çalışmayı düşünüyorum" dedi.
ben de öğrencilere nasıl bi açıklama yapılacak o zaman dedim. müdür "siz sınıfa girin ve dershane müdürü bana durumu anlattı ve beni haklı gördü, öğretmen değişikliği olmayacak " deyin dedi.
bilmiyorum çok saçma bi durum oldu böyle. derse girip bi konuşma yapmam lazım. sonuçta çocuklar gözlerine perde çekti ve iletişime de öğrenmeye de kapalı. benim yüzümden 1 yıllarını kaybetmelerini istemiyorum. o sınıfa derse girersem bundan sonra nasıl geçecek o dersler onu da bilmiyorum.
1 aylık kayıpları var dersime devam etmedikleri için. ek ders koyup birbirimize şans vermeliyiz diye teklif edeceğim. birebir ilgilenip o önyargıyı kırmam lazım. üzmek de istemiyorum onları ama çok soğuklar(
Ben de öğrenciyim belki şaşıracaksıniz ama 2 sene önce dershanemde çok yakışklı bir hoca vardı ve sınıftaki erkeklerde aynen anlatığınız gibi garip hareketler içindeydi. Ben bu durumun sebebini şoyle düşünüyorum sınıfınızdaki erkekler sizin guzel olduğunu onlara karş dile getiriyor ve derslerinize ilgi gösteriyolarsa kıskanmışlardir iste ama birkaç ergen kız için bence ayrilmayın zaten oylama bile yapılsa (farkindayım bu kırıcı ama) çoğunluk kalmanizi ister o kızlar da avuçlarini yalar
hocam ozelini de devletini de görmüş bir meslektaşınız olarak söylüyorum sınıfa girin ve sadece dersinizi işleyin müdür bey kendisi izah etsin siz yüz göz olmayın.erkek arkadaşı hocadan kıskanmak dersi sabote etmek zaten ögrencinin sınav kaygısının olmadıgını haliyle bir gelecek planının olmadıgını da gösterir.vicdanınız rahat olsun yaranamazsınız.siz var gücünüzle anlatıyosunuz canı isteyen dinlesin madem orası özel ve onların dedigi oluyorgittim müdürün yanına. ben oylama yapılmasını ve aşağılanmayı asla kabul etmiyorum. en iyi siz biliyorsunuz ek ders koydum gelmediler, test dağıttım kabul etmediler, ilk günden beri bana karşı tepkililerdi ve ben bu kadar özverili çalışırken eğer benden bir şüpheniz varsa ben bu kurumda da çalışmak istemiyorum. bu hakareti kaldıramam dedim...
dershane müdürüne ben ayrılmak istiyorum dedim. müdür durdu, hiç beklemiyordu bu tepkiyi, sonra "öğretmen değişikliği olmayacak ,istemiyorlarsa dersinize girmesinler ben sizinle seneye de çalışmayı düşünüyorum" dedi.
ben de öğrencilere nasıl bi açıklama yapılacak o zaman dedim. müdür "siz sınıfa girin ve dershane müdürü bana durumu anlattı ve beni haklı gördü, öğretmen değişikliği olmayacak " deyin dedi.
bilmiyorum çok saçma bi durum oldu böyle. derse girip bi konuşma yapmam lazım. sonuçta çocuklar gözlerine perde çekti ve iletişime de öğrenmeye de kapalı. benim yüzümden 1 yıllarını kaybetmelerini istemiyorum. o sınıfa derse girersem bundan sonra nasıl geçecek o dersler onu da bilmiyorum.
1 aylık kayıpları var dersime devam etmedikleri için. ek ders koyup birbirimize şans vermeliyiz diye teklif edeceğim. birebir ilgilenip o önyargıyı kırmam lazım. üzmek de istemiyorum onları ama çok soğuklar(
Onlar dersinize girmiyor şımarıklık yapıyorsa siz niye üzülüyorsunuz bırakın bir senelerini mi kaybediyorlar yıllarını mı hiç oralı olmayın siz zamanında dersinize girin ve anlatın dinleyen dinler dinlemeyen derse gelmeyen kendi kaybeder bi öğretmene saygı göstermeyecek kadar terbiyesizlerse bir yıl kaybedecek kadar gözleri kara olmalı hiç oralı olmayın bence
hocam ozelini de devletini de görmüş bir meslektaşınız olarak söylüyorum sınıfa girin ve sadece dersinizi işleyin müdür bey kendisi izah etsin siz yüz göz olmayın.erkek arkadaşı hocadan kıskanmak dersi sabote etmek zaten ögrencinin sınav kaygısının olmadıgını haliyle bir gelecek planının olmadıgını da gösterir.vicdanınız rahat olsun yaranamazsınız.siz var gücünüzle anlatıyosunuz canı isteyen dinlesin madem orası özel ve onların dedigi oluyor
bence konuşmayin tabi hocam yani gerek yok ya böyle biseye çirkin tavırlarının idare tarafından önemsendigini biliyorlar bari sizin bu konudaki üzüntünüzü anlamasınlar.müdürün konuşma yapması daha mı uygun olur? ben konuşmayım mı?
bence konuşmayin tabi hocam yani gerek yok ya böyle biseye çirkin tavırlarının idare tarafından önemsendigini biliyorlar bari sizin bu konudaki üzüntünüzü anlamasınlar.
ergenlik işte. muhtemelen sizi kıskandılar ne olabilir başka. erkek öğrencilerden birine aşıktır içlerinden birisi ve girl power ayağına hepsi size cephe almıştır. düşünemezler sizin nasıl incineceğinizi.özel bi dershanede öğretmenlik yapıyorum.
mesleğime inanılmaz aşık biriyim. çok severek yapıyorum. öğrencilerimle de aram çok iyidir. hatta bazen kendimi sorgularım bu kadar yüz vermem doğru mu diye. hiçbir zaman dersime geç girmedim, erken çıkmadım, son ana kadar çözebileceğim her soruyu çözerim ve vicdan rahatlığıyla sınıftan çıkarım.
velhasıl kelam bi sınıfım var. 10 kişilik bi sınıf. 5 kız öğrencim derslerine girdiğim ilk günden beri bana zıt gitmeye dersimi dinlememeye ve sıranın arkasına geçip dikkatlerini çekebilecğeim şekilde başka derslerin testlerini çözmeye çalıştılar. uyardım dersimi dinlemelerini sağladım ertesi hafta başka bir sorun çıkardılar falan. sözlü olarak laf atmaları yok sadece pasif bir şekilde sabote ediliyorum.
bir kaç kez yanlarına gidip nasılsınız nasıl gidiyor diye yakınlık kurmaya çalıştım ama baktım ters tepti. biraz kızları gözlemleyince erkek arkadaşlarının benim yanım gelmelerinden rahatsız olduğunu farkettim. erkek arkadaşları bana soru sorduğunda kolundan tutup sürüklemeler benim yanımda durmalarından rahatsız olmalar falan. ergenlik dedim görmezden geldim...
ek ders koydum katılmadılar, test dağıttım almak istemediler. ygs sınavları da kötü geçmiş.
son 3 haftadır derslerime girmedikleri için müdürün yanına gidip sorun mu var neden derslerime katılmıyorlar dedim. müdür de "sizi istemediklerini söylediler" dedi. ben de "gereğini yapın o zaman neden ben o sınıfla devam ediyorum" dedim.
dershane müdürü de cumartesi günü sınıfta oylama yapacağını sınıf çoğunluğunun beni isteyip istemediğine göre o sınıfı başka bir hocaya vereceğini söyledi.
bu etik mi? cidden kafamda deli sorular dolaşıyor. bu beni mesleki anlamda değersizleştirmek değil mi? bu oylamayla ben istenmeyen öğretmen konumuna düşmeyecek miyim??
dersane müdürüne sert bir dille " ben vicdanen çok rahatım elimden geleni hatta fazlasını yaptım" dedim.
paraya ihtiyacım yok, çalışma gibi bi zorunluluğum da yok. rest çekip ayrılsam mı yoksa diğer sınıflarımla devam mı etsem bilemiyorum ?
öğleden sonraya kadar karar verip bütün ipleri koparmayı düşünüyorum. sizin görüşlerinizi de dikkate alacağım.
bunu şimdi gördüm. ve gece gece oh dedim. müdür tarafınızda olmuş. ama eğip bükmeyin kendinizi. o 5 kıza ayrıcalıklı davranmayın. ben "ne olursa olsun öğrenci el üstünde tutulmalı, incitilmemeli" anlayışına karşıyım. böyle böyle şımarık bir nesil yetişiyor işte. öğretmenlerini ekmeğinden edecek kadar saygısızlaşmış bu çocuklar taviz verilirse ileride daha da vicdansızlaşır. bana kalırsa zekice hareket edin. lazım gelirse cezalandırın. öyle "ben bunları kazanmak istiyorum" niyetiyle pervane olmaya gerek yok. o kurumda bir sürü öğrenci var. öğrenmek isteyen dinler, istemeyen sınavda yere çakılıp ailesine hesap verir. iş öğrencide biter her zaman.gittim müdürün yanına. ben oylama yapılmasını ve aşağılanmayı asla kabul etmiyorum. en iyi siz biliyorsunuz ek ders koydum gelmediler, test dağıttım kabul etmediler, ilk günden beri bana karşı tepkililerdi ve ben bu kadar özverili çalışırken eğer benden bir şüpheniz varsa ben bu kurumda da çalışmak istemiyorum. bu hakareti kaldıramam dedim...
Görmezden gelip işinize odaklanin hocam bence. Bir öğretmen olarak artık özel sektörün geldiği noktadan zaten nefret ediyorum.
Yeni nesil o kadar berbat ki para verip özel okula dershaneye yada koleje gelince her şeyi, herkesi satın aldıklarını düşünüyorlar. Onlara da kızamıyorum üstelik , görüşmek için veliyi çağırdığınızda zaten veli ne ki yetiştirdiği çocuk ne olsun olayına geliyor iş.
Bilgi kapasite sıfır olan çoğu öğrencinin sizin kalıp kalmayacağınızı oylaması zaten başlı başına bir facia , ancak artık bu bile çok sıradan çoğu özel dershanede okulda yaşanılan bir durum . O yüzden mümkünse kendiniz bırakın o sınıfı .hic konuşma yapıp kendilerini önemli görmelerine firsat vermeyin. Mudur desin ogretmeniniz istemedi bıraktı diye . Eğer bu mümkün değilse de yok sayıp dersinizi işleyin sadece. Cunku onlarin demesiyle birakmis olursanız bu konu dallanıp budaklanır zafer kazanmış modda tüm okulda muhabbet çevirirler, buna gerek yok . Oylamayla birakmak zorunda kalirsaniz ki yuksek bir ihtimal , idare mudur arkanizda durmayabilir, o zaman da sınıfa gidip oylama yapılmış ama ben zaten birakacaktim sınıfınızı bilginize falan deyin kendilerini bir şey sanmasınlar.
bunu şimdi gördüm. ve gece gece oh dedim. müdür tarafınızda olmuş. ama eğip bükmeyin kendinizi. o 5 kıza ayrıcalıklı davranmayın. ben "ne olursa olsun öğrenci el üstünde tutulmalı, incitilmemeli" anlayışına karşıyım. böyle böyle şımarık bir nesil yetişiyor işte. öğretmenlerini ekmeğinden edecek kadar saygısızlaşmış bu çocuklar taviz verilirse ileride daha da vicdansızlaşır. bana kalırsa zekice hareket edin. lazım gelirse cezalandırın. öyle "ben bunları kazanmak istiyorum" niyetiyle pervane olmaya gerek yok. o kurumda bir sürü öğrenci var. öğrenmek isteyen dinler, istemeyen sınavda yere çakılıp ailesine hesap verir. iş öğrencide biter her zaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?