kız öğrencilerim

Kendini o şımarık ergenlere sevdiremiyorsan iyi bir öğretmen değilsin demektir.

Hep meslektaşımın yanında oluyormuşum.

O sebepten yorumum bu yönde canım.

siz öğretmen olsaydınız, sizi erkek arkadaşından kıskanan bir öğrenciyle nasıl iletişim kurardınız çok merak ediyorum. her öğretmenin hitap ettiği öğrenci profili başkadır. hiçbir öğrtmen her öğrenci tarafından sevilemez.

Canım ben öğretmenim :)

Hep öğretmeni suçlu çıkarmak isteyen zihniyetlere kinaye yaptım.
Senlik bir sıkıntı yok.
Yeni nesil bebelerde ve velilerde sorun.
Allah yardımcın olsun.

gittim müdürün yanına. ben oylama yapılmasını ve aşağılanmayı asla kabul etmiyorum. en iyi siz biliyorsunuz ek ders koydum gelmediler, test dağıttım kabul etmediler, ilk günden beri bana karşı tepkililerdi ve ben bu kadar özverili çalışırken eğer benden bir şüpheniz varsa ben bu kurumda da çalışmak istemiyorum. bu hakareti kaldıramam dedim...

dershane müdürüne ben ayrılmak istiyorum dedim. müdür durdu, hiç beklemiyordu bu tepkiyi, sonra "öğretmen değişikliği olmayacak ,istemiyorlarsa dersinize girmesinler ben sizinle seneye de çalışmayı düşünüyorum" dedi.

ben de öğrencilere nasıl bi açıklama yapılacak o zaman dedim. müdür "siz sınıfa girin ve dershane müdürü bana durumu anlattı ve beni haklı gördü, öğretmen değişikliği olmayacak " deyin dedi.

bilmiyorum çok saçma bi durum oldu böyle. derse girip bi konuşma yapmam lazım. sonuçta çocuklar gözlerine perde çekti ve iletişime de öğrenmeye de kapalı. benim yüzümden 1 yıllarını kaybetmelerini istemiyorum. o sınıfa derse girersem bundan sonra nasıl geçecek o dersler onu da bilmiyorum.

1 aylık kayıpları var dersime devam etmedikleri için. ek ders koyup birbirimize şans vermeliyiz diye teklif edeceğim. birebir ilgilenip o önyargıyı kırmam lazım. üzmek de istemiyorum onları ama çok soğuklar (

Ne kadar gurur kırıcı... müdür eğitimci değil galiba? Bence oylama falan olmadan o sınıfa girmek istemediğinizi belirtin. İş sizin işiniz bırakıp gidince onlar kendilerini büyük birşey başarmış gibi hissedecekler. Malesef ki muhakeme yeteneği olmayan tuhaf bir nesil yetişiyor...

Uyuz oldum ya bu ne hadsizlik..yazık. Sizi düşürdükleri duruma bak. Kafalar pırıl pırılmış gerçekten. Aileleriyle konuş diycem de. Şimdiki ailelere göre çocukları mükemmel..

çok teşekkür ederim gözlerim doldu yazınızı okuyunca. gerçekten öğrencilerimi çok seviyorum. onlardan da bu enerjiyi alıyorum. Allahım emeklerimi karşılıksız bırakmasın ilim versin bana diye çok dua ediyorum.

Onlar dersinize girmiyor şımarıklık yapıyorsa siz niye üzülüyorsunuz bırakın bir senelerini mi kaybediyorlar yıllarını mı hiç oralı olmayın siz zamanında dersinize girin ve anlatın dinleyen dinler dinlemeyen derse gelmeyen kendi kaybeder bi öğretmene saygı göstermeyecek kadar terbiyesizlerse bir yıl kaybedecek kadar gözleri kara olmalı hiç oralı olmayın bence

ben başarı odaklı bir öğretmenim ilk defa böyle bir şey başıma geldi ve gerçekten inanılmaz rahatsızım bu durumdan. öyle ahım şahım bi güzelliğim yok. çok güzel öğretmen arkadaşlarım var ama ben yaşadım bu sorunu. kendimde hata arıyorum. bulup çözeceğim bu sorunu

hocam ozelini de devletini de görmüş bir meslektaşınız olarak söylüyorum sınıfa girin ve sadece dersinizi işleyin müdür bey kendisi izah etsin siz yüz göz olmayın.erkek arkadaşı hocadan kıskanmak dersi sabote etmek zaten ögrencinin sınav kaygısının olmadıgını haliyle bir gelecek planının olmadıgını da gösterir.vicdanınız rahat olsun yaranamazsınız.siz var gücünüzle anlatıyosunuz canı isteyen dinlesin madem orası özel ve onların dedigi oluyor

maalesef yapamıyorum bu gözü kara olmayı. silip atamıyorum bi kalemde. yaşadıklarımı unuttum bu çocuklar devamsızlıktan kaçırdıkları dersleri nasıl telafi edecekler diye düşünüyorum.

müdürün konuşma yapması daha mı uygun olur? ben konuşmayım mı?

müdürün konuşma yapması daha mı uygun olur? ben konuşmayım mı?
bence konuşmayin tabi hocam yani gerek yok ya böyle biseye çirkin tavırlarının idare tarafından önemsendigini biliyorlar bari sizin bu konudaki üzüntünüzü anlamasınlar.

bence konuşmayin tabi hocam yani gerek yok ya böyle biseye çirkin tavırlarının idare tarafından önemsendigini biliyorlar bari sizin bu konudaki üzüntünüzü anlamasınlar.

tamam bu konuyu düşüneceğim.

ergenlik işte. muhtemelen sizi kıskandılar ne olabilir başka. erkek öğrencilerden birine aşıktır içlerinden birisi ve girl power ayağına hepsi size cephe almıştır. düşünemezler sizin nasıl incineceğinizi.

ama burda büyük bir sorun var. kurum müdürü sizi öğrencilerin eline düşürmüş resmen. o kızların yaşayacağı kafaları, bir öğretmenin bu duruma düşürülmemesi gerektiğini bilmesi anlaması lazımdı. madem paraya ihtiyacınız yok bu sene olmasa bile diğer sene için kurumdan ayrılabilirsiniz yeni bir yer bulana kadar. devlet kurumlarında öğretmene gıkını çıkaramayan terbiyesiz insanlar, nasıl olsa parasını veriyoz çalışacak kafasıyla hareket edince çok üzülüyorum ve sinirleniyoırum gerçekten.

o müdürün yerinde olsam çok ciddiyim kapıma gelen 5 öğrenciye kibarca s....i çekerdim. 3 kuruş para için 15 yaşındaki çocuğa öğretmeni malzeme etmek tam anlamıyla terbiyesizlik.

Görmezden gelip işinize odaklanin hocam bence. Bir öğretmen olarak artık özel sektörün geldiği noktadan zaten nefret ediyorum.
Yeni nesil o kadar berbat ki para verip özel okula dershaneye yada koleje gelince her şeyi, herkesi satın aldıklarını düşünüyorlar. Onlara da kızamıyorum üstelik , görüşmek için veliyi çağırdığınızda zaten veli ne ki yetiştirdiği çocuk ne olsun olayına geliyor iş.
Bilgi kapasite sıfır olan çoğu öğrencinin sizin kalıp kalmayacağınızı oylaması zaten başlı başına bir facia , ancak artık bu bile çok sıradan çoğu özel dershanede okulda yaşanılan bir durum . O yüzden mümkünse kendiniz bırakın o sınıfı .hic konuşma yapıp kendilerini önemli görmelerine firsat vermeyin. Mudur desin ogretmeniniz istemedi bıraktı diye . Eğer bu mümkün değilse de yok sayıp dersinizi işleyin sadece. Cunku onlarin demesiyle birakmis olursanız bu konu dallanıp budaklanır zafer kazanmış modda tüm okulda muhabbet çevirirler, buna gerek yok . Oylamayla birakmak zorunda kalirsaniz ki yuksek bir ihtimal , idare mudur arkanizda durmayabilir, o zaman da sınıfa gidip oylama yapılmış ama ben zaten birakacaktim sınıfınızı bilginize falan deyin kendilerini bir şey sanmasınlar.

bunu şimdi gördüm. ve gece gece oh dedim. müdür tarafınızda olmuş. ama eğip bükmeyin kendinizi. o 5 kıza ayrıcalıklı davranmayın. ben "ne olursa olsun öğrenci el üstünde tutulmalı, incitilmemeli" anlayışına karşıyım. böyle böyle şımarık bir nesil yetişiyor işte. öğretmenlerini ekmeğinden edecek kadar saygısızlaşmış bu çocuklar taviz verilirse ileride daha da vicdansızlaşır. bana kalırsa zekice hareket edin. lazım gelirse cezalandırın. öyle "ben bunları kazanmak istiyorum" niyetiyle pervane olmaya gerek yok. o kurumda bir sürü öğrenci var. öğrenmek isteyen dinler, istemeyen sınavda yere çakılıp ailesine hesap verir. iş öğrencide biter her zaman.

konuştum hocam müdürle. istifa etmek istediğimi söyledim. oylamadan da sınıfı benden almaktan da vazgeçti. bundan sonra ne yapacağımı hiç bilmiyorum inanın. o sınıfla nasıl gidecek işler nasıl toparlayacağım kara kara düşünüyorum

öğrencileri kazanmaya çalışmazsam öğrenciler dersten düşük net yaparlar diye kaygılıyım ve gereksiz vicdanlıyım

Çalıştığınız kurumun disiplin açısından yetersiz olduğunu hissettim. Öğrencilerin böyle bir talebi varsa nedeni mutlaka sorgulanmalıydı.

Bende özel bir kurumda calısıyorum o yüzden sizi cok iyi anlıyorum. İnanın benzer seyler hep yasanıyor. Böyle şeyler sizi yıldırmasın . İşten ayrılmayı düşünmeyin bu yaşadıklarınız bile size tecrübe olarak geri dönecek. Zamanla nerede ne yapmamız gerektiğini cok daha iyi öğrenmiş olacagız. En azından ben kendim için bu şekilde düşüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…