kız öğrencilerim

öğrencileri kazanmaya çalışmazsam öğrenciler dersten düşük net yaparlar diye kaygılıyım ve gereksiz vicdanlıyım
tercihler ve sonuçları. sizin bir suçunuz yok. ya kusura bakmayın da zaten bir kısım öğrenci var ki öldürsen okumaz. kafasına silah dayasan oturup iki test çözmez. ki bu da normal olan bir durum. herkes çok önemli okullarda okumalı diye bir kaide yok. kız okumayıp şimdiden para kazanmak istiyor belki. ailesinin zoruyla o dershaneye kaydoluyor ve bu yüzden de aklı bir karış havada tavırlar sergiliyor. bu öğrenciyi nasıl derslere yönelteceksiniz. hayat liseli dizilerindeki gibi olmuyor maalesef. onları kurtarayım derken gerçekten öğrenmek isteyen bir öğrencinin vaktinden çalmış olabilirsiniz belki de. ayrıcalık tanımayın, hele ki bu tarz öğrencilere.

Konuştuğunuzu şimdi öğrendim. Epey sayfa vardi sadece ilk yazdığınızı okuyup yorum yapmıştım. Üstteki arkadaşın da söylediği gibi biz aman ergenler aman kırılmasınlar dedikçe şımarık bencil öğretmenini işinden edecek kadar bencil bir nesil yetişiyor. Zaten muhtemelen ygs ye girdiklerine göre 18 e yakın bir yaştalar yani cocuk değiller. Sınav başarısı, dersi dinlemelerinin gerekliliği onların sorumluluğunda . Kendinizi boşa yorup gerilmeyin hiç.

Sınıfta bir konusma yapmam gerekiyor derseniz de ben bu sekilde önyargılı emeklerimi görmezden gelen bir sınıfı bırakacaktım mudur beyin ricasi uzerine devam ediyorum, siz de sevmiyorsaniz bile saygı duyun , ogretmenler değişir zaman geçer onemli olan geleceğiniz sınavınıza odaklanin tek önemli konununuz gündeminiz bu olsun gibisinden konusun bence.

evet yarın dersim var eğer derse katılırlarsa konuşma yapmayı düşünüyorum. neler söylemem lazım onu düşünüyorum

Davranışı söndürme yolu davranışı görmezden gelmektir. Eğitim fakültelerinde bunu ögrenmişsinizdir. Size önerim sınıfta onlar yokmuş gibi devam edin. Görmeyin duymayın. Başka dersin testini çözmek istiyorsa.. hay hay. Kolay gelsin. Unutmayın ki bu davranış doğrudan öğretmeni rahatsız etmek için yapılan bir davranıştır. Ve öğrenci milleti arasında yaygındır. Ben daim görmezden gelirim. Ve bu yöntemin üzerine yöntem tanımam. Konusma filan yapmayin. Kesinlikle. Hicbir şeyden haberiniz yok ve onları görmüyorsunuz.. yolunuz bu olmalı..

eğitimci falan değilim ama bu yöntem normal hayatta da on numaradır :)

maalesef yapamıyorum bu gözü kara olmayı. silip atamıyorum bi kalemde. yaşadıklarımı unuttum bu çocuklar devamsızlıktan kaçırdıkları dersleri nasıl telafi edecekler diye düşünüyorum.
Gözü kara derken sizi kastetmedim zaten o şımarık öğrencileri kastettim ama böye öğrencilere karşı siz de karartın gözünüzü hiç umursamayın bırakın bir yıl mı on yıl mı kaç yıl kaybediyorlarsa etsinler siz vicdanen rahat olun bence iyi dersler :)

Nedense o 5 öğrenciye çok sinirlendim..bu ne saygısızlık.. nezaketsizler..hepsi birer ibibik kuşu bana göre.size ibibik kusunun hikâyesini anlatayım.ibibik kuşunun yuvası çok kokuyormus.diher kuslar gelip yuvan çok kokuyor demisler.o da " bende yuvamı değiştiririm"demiş.arkadaslari gülmüş.sende bu g...ö...t olduktan sonra nereye gidersen git kokutursun demisler:))) bu öğrenciler sizi değil kendilerini değiştirmeli.

Vallahi ben de o yollardan geçtim ama dediğiniz gibi bir şey olacağını hiç sanmıyorum. Belki başka bir problem vardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…