• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiz olmak bukadar zormu olmali ..

[QUOTE="zhra10, post: 36618001, membedüşünüyorsun kien kapanmam amacli soylememistim yani baban herseyin basinda evlenince yaparsin diyor ya ona bu cevabi verirsen belki biraz dusundurur diye soylemistim tabi ki kendin isteyince yapacaksin arkadasim benim babam da cok fazla laf soylerdi hareketlerime ben senin iyiligini istiyorum derdi ve hakliymisda ins hayatinda hep mutlu olursun[/QUOTE]

güzel cevap olabilir aslinda , herseye kocan kocan diyen bi babaya bende evlenince desem ne der acaba:-) ama kapanmazsam beni isteyende olmaz evde kaldik tuh:-) saol ins. mutluluk hic birimizde eksik olmasin:cool:[/QUOTE]
Neden kapanmadiginda evde kalacagini dusunuyorsun

Peki şöyle düşündün mü? baban seni zorluklardan koruyor. Tamam basini kapamak makyaj yapamamak disari cikamamak sana zor geliyo. Ya bunlari yaparsan ve asıl o zaman hayat senin icin zor olmaya baslarsa?
sürekli evlilikten bahsetmesi de tabiki sorumlulu k benden bi ciksin dusuncesinden ileri geliyo:KK66:
Neyse bi evlende sıkıntıların biter:rolleyes:

Merhaba hanimlaar bi kac gündür konuyu acsammi acmasammi diye düsündüm ve actim. Beni bazi konularda bunaltan bi babam var. Okadar yasak konuluyor ki , dün kardesimle sakalasiyoruz sacimi sariya boyatacam ama sende boyat yoksa kardes oldugumuz anlasilmaz dedim saka oldugunu anladi tabi ama babama saka olarak oda "ablam yarin sacini sariya boyatacak" dedi ve babam ters ters bakti ve yine kapanma konusunu acti , kapanmiyorsunda sacini sariyami boyatacan sen dedi bende saka yapiyor benden sarisin olurmu dedim babam devam etti kizim kac yasina geldin artik senin kapanman lazim ayip artik basini ört dedi durdu arkadaslarinin kapali kizlarini örnek olarak anlatti ben hep baskalarinin cocuklarina özeniyorum fln dedi sonra mutfaga gitti bi kac dk sonra geri geldi ve kizim bak kapanmazsan seni istemeyede gelmezler kimse istemez seni dedi kapanirsan "aa bu kiz hanim hamincikmis" diyip istemeye gelirlermis , bende zaten istemesinler kimse gelmesin fln dedim. Ama sac boyamak konusunda ciddi ciddi uzun zaman düsünüyorum sacimi boyamayi sariya degil tabi :p boyamak istiyorum ama sonra babam geliyor aklima sacimi boyasam yine "sacini boyuyorsun ama kapanmiyorsun" konusu acilacak bunaltacak beni :KK43: oje'ye gelirsek oje sürsem bunada laf yetistiriyor tirnaklarini boyuyorsun kac yasina geldin ayip fln :KK42: disariya cikiyorum desem nereye gidiyorsun kiminle gidiyorsun fazla gecikme hem baba hem abi hesap sormak zorundalar , aksam ciksam babam yasakliyor kiz basina bu saate disarimi cikiyon demeye baslar bu saat dedigimizde 8 , 9 gibi. ama abim gece 1de 2de anca gelir eve , onun basina kötü bisey gelemezmi:KK20: herhangi bi yere gezmeye gidekmi dedigimde (tatil gibi yerlere veya maca fln) kocan götürsün lafini duyuyorum:KK64:
sac boyasi yasak oje yasak disari ciksam fazla gecikme , su yasak bu yasak , kocan götürsün , ev temizligini ben yapim camasirlari ben yapim yemegide ben yapim. of cok bunaltiyorlar , benmi abartiyorum bilmiyorum ki:KK42:

24 yaşındayım kışın akşam 4ten sonra yazın akşam 6dan sonra tek başıma yada arkadaşlarımla dışarı çıkmam mümkün değil...sen 21 yaşındasın ve 8 9 dan bahsediyorsun...8e 9a kadar desen gene anlarımda 8 9 dan sonra deyince burada bir kısıtlama görmedim açıkçası...

abinle kendini kıyaslama onun gece 1 de 2 de çıkmasına hiç özenme bence...

neyse bu kadar uzun mesajından takıldığım tek şey babanın seni bir an önce kocaya verme arzusu oldu halbuki bir baba bu yaşlarda kızı okusun meslek sahibi olsun diye destek çıkmalı...koca her yaşta bulunur...kıtlığı yok neticede...

oje olsun saç boyama olsun bunlara özenir tabikide insan..gençsin heveslenmen çok normal 4 yaşındaki çocuk bile parmaklarına oje sürdürüyor annesine yani....

kapanma mevzusu çoooook derin ve ayrı bir konu zaten...dinde zorlama olmaz deniyor ama uygulamaya gelince hiçte öyle olmuyor ne yazıkki...

Ben kapanmam amacli soylememistim yani baban herseyin basinda evlenince yaparsin diyor ya ona bu cevabi verirsen belki biraz dusundurur diye soylemistim tabi ki kendin isteyince yapacaksin arkadasim benim babam da cok fazla laf soylerdi hareketlerime ben senin iyiligini istiyorum derdi ve hakliymisda ins hayatinda hep mutlu olursun

güzel cevap olabilir aslinda , herseye kocan kocan diyen bi babaya bende evlenince desem ne der acaba:-) ama kapanmazsam beni isteyende olmaz evde kaldik tuh:-) saol ins. mutluluk hic birimizde eksik olmasin:cool:[/QUOTE]
Neden kapanmazsan evde kalacagini dusunuyorsun

Peki şöyle düşündün mü? baban seni zorluklardan koruyor. Tamam basini kapamak makyaj yapamamak disari cikamamak sana zor geliyo. Ya bunlari yaparsan ve asıl o zaman hayat senin icin zor olmaya baslarsa?
sürekli evlilikten bahsetmesi de tabiki sorumlulu k benden bi ciksin dusuncesinden ileri geliyo:KK66:
Evlilik hic bir zaman bazi

dimi ya , zaten kapali bayanlar makyaj yapan bayanlar oje yapan sacnini boyayan bayanlarin hayatlari okadar zor ki , babamda bunlarin zor oldugunu biliyorda bu zorluklardan koruyor beni kesinlikle evet , hic böyle düsünmedim:rolleyes: bu arada makyaj yasaga konulmadi :KK66:

24 yaşındayım kışın akşam 4ten sonra yazın akşam 6dan sonra tek başıma yada arkadaşlarımla dışarı çıkmam mümkün değil...sen 21 yaşındasın ve 8 9 dan bahsediyorsun...8e 9a kadar desen gene anlarımda 8 9 dan sonra deyince burada bir kısıtlama görmedim açıkçası...

abinle kendini kıyaslama onun gece 1 de 2 de çıkmasına hiç özenme bence...

neyse bu kadar uzun mesajından takıldığım tek şey babanın seni bir an önce kocaya verme arzusu oldu halbuki bir baba bu yaşlarda kızı okusun meslek sahibi olsun diye destek çıkmalı...koca her yaşta bulunur...kıtlığı yok neticede...

oje olsun saç boyama olsun bunlara özenir tabikide insan..gençsin heveslenmen çok normal 4 yaşındaki çocuk bile parmaklarına oje sürdürüyor annesine yani....

kapanma mevzusu çoooook derin ve ayrı bir konu zaten...dinde zorlama olmaz deniyor ama uygulamaya gelince hiçte öyle olmuyor ne yazıkki...

aksam disari cikiyorsam biraz yürüyüs yapip dönüyorum veya kuzenlerime oturmaya gidiyorum nere gidim ki barlarda cafelerde takildigimi sanmayin yani. abim gibi gece 1 2 lere kadar takilimde demiyorum zaten. benim zoruma giden bana hersey yasak oglari serbest. ben kapali olmadigim icin benden utaniyormus oje yapmam ayipmis sacimi boyasam yine ayni kapanma konusu kiyafetime karisiliyor gunduz disari ciksam fazla gecikme aksam ciksam kiz basina bu saate cikilirmi ama ogullari istedigi gibi takilsin , evdeki temizligide ben yapim , camasirmis yemekmis hepsini ben yapim alisveriside ben yapim neymis efendim sen evin kizi degilmisinmis. sanki ben sectim kiz olmayi kucuklugumden beri keske erkek olsamda istedigim gibi hayat surdursem diyorum ben bu evde kendimi hizmetci gibi hisediyorum. babam kiz erkek ayrimciligi yapiyor. ilerde cocugum oldugunda bendemi pantolonun icindeki et parcasina gore hareket edim:KK20:
babama kalsa suan coktan evde kaldim seneye evlenmemi soyluyor saka gibi, 13 14 yaslarinda evliligimden bahsetmeye basladi bi gun dugune gittik dugun ilahili flndi babam basladi kizim sende boyle dugun istiyonmu ben ne bilim diyorum devam ediyor istiyonmu istemiyonmu bilmiyorum diyorum devam ediyor ya o yastaki cocuga dugunun nasil olmasini istedigi sorulurmu o yastaki cocugu birak cocuk gibi cocuk olsun.

güzel cevap olabilir aslinda , herseye kocan kocan diyen bi babaya bende evlenince desem ne der acaba:-) ama kapanmazsam beni isteyende olmaz evde kaldik tuh:-) saol ins. mutluluk hic birimizde eksik olmasin:cool:
Neden kapanmazsan evde kalacagini dusunuyorsun[/QUOTE]

yok ben öyle düsünmüyorum bu babamin düsüncesi:KK51:

kapanma konusuna girmeyeceğim Allah isteyene nasip etsin, içinden gelmedikçe baba için, koca için kapanmak bence çok üçkağıtçı bir davranış.

oje veya boya ile de kimse kötü yola düşmez ya da başı açık oldu diye kimse "yollu" olmaz.

babalar kısıtları elaleme göre değil yavrularına göre koyup, oğullarını da kadınların hayatına saygı gösterecek şekilde yetiştirirse güzelleşir hayat.
yoksa "ahhh babacığım beni iyi ki sakınmış" demek aslında yaşadığımız ülkenin ne kadar aciz, kadına ne kadar zor hayat sunan bir ülke olduğunu göstermekten başka bir şey değildir.

babanızla çok zıtlaşmadan, çoğu genç kızın bu yasaklarla yaşadığını, tek olmadığınızı bilerek ama kendi hayatınızı da elinizde tutarak bir orta yol bulacaksınız. başka çare yok.

kapanma konusuna girmeyeceğim Allah isteyene nasip etsin, içinden gelmedikçe baba için, koca için kapanmak bence çok üçkağıtçı bir davranış.

oje veya boya ile de kimse kötü yola düşmez ya da başı açık oldu diye kimse "yollu" olmaz.

babalar kısıtları elaleme göre değil yavrularına göre koyup, oğullarını da kadınların hayatına saygı gösterecek şekilde yetiştirirse güzelleşir hayat.
yoksa "ahhh babacığım beni iyi ki sakınmış" demek aslında yaşadığımız ülkenin ne kadar aciz, kadına ne kadar zor hayat sunan bir ülke olduğunu göstermekten başka bir şey değildir.

babanızla çok zıtlaşmadan, çoğu genç kızın bu yasaklarla yaşadığını, tek olmadığınızı bilerek ama kendi hayatınızı da elinizde tutarak bir orta yol bulacaksınız. başka çare yok.

Benim babam kendini dusunen bi tip , hacada gitti eller ne der "hacinin kizina bak hacinin kizi acikmi olur" derlermis abimin sevgilisi vardi onuda kabul etmedi acik oldugu icin "hacinin gelinine bak" derlermis, hep hacinin susu hacinin busu dunya kendi etrafinda donuyor. evdeki butun isleride ben yapiyorum, cok yorulupta yapmadigimda ilerde evlendiginde yapmazsam kocan seni kapi onune atar sozunu duyuyorum sanki beni elin ogluna hizmetci yetistiriyor. okadar bunaltiyor ki icimden baba demek bile gelmiyor artik. bazen ozgur olabilmek icin yapmam dedigim hatayi yapmayi dusunuyorum evlenipte bu evden ayrilmak istiyorum :(

valla benim babam da tam tersiydi. koca lafını annem ağzından kaçırsa kızarıp bozarır, konuyu değiştirirdi. evlenmek istediğimi söylerken epey zorlanmıştım, zaten bir dönem kabul etmemesiyle uğraştık da zar zor ikna ettik.

diyeceğim o ki, keşke kızlarını ellerden kıskanan, ama severek kıskanan, paylaşmak istemeyen babalar olsa hep.

valla benim babam da tam tersiydi. koca lafını annem ağzından kaçırsa kızarıp bozarır, konuyu değiştirirdi. evlenmek istediğimi söylerken epey zorlanmıştım, zaten bir dönem kabul etmemesiyle uğraştık da zar zor ikna ettik.

diyeceğim o ki, keşke kızlarını ellerden kıskanan, ama severek kıskanan, paylaşmak istemeyen babalar olsa hep.

Benim babam beni evlendirmeye dünden razi , 13 14 yaslarinda evlilikten bahsetmeye baslayan bi baba:KK14:

Back
X