Kesinlikle katılıyorum oyuncakların da karakterlerinin gelişiminde büyük rol oynadığını düşünüyorum çocuk oyalansın diye veriyoruzkız çocuğuna barbiyi oğlan çocuğunuda arabayıhadiişimi yapayım ben diyoruz.halbuki oturup çocuğumuzla ouun hamuru oynamak,boyama yapmak,puzzle tamamlamak zor geliyor'Kız oyuncakları', kız çocuklarını bilimden uzaklaştırıyor
http://www.radikal.com.tr/hayat/kiz...den_uzaklastiriyor-1428172&utm_campaign=hayat
RADİKAL – Kız çocuklarına yönelik oyuncaklar onları, daha okul yaşına gelmeden, bilim ve mühendislik kariyerinden uzaklaştırıyor. Cambridge Üniversitesi’nden deneysel fizik profesörü Dame Athene Donald, kız çocuklarına yönelik oyuncakların hayal gücünü geliştirmek ve çocukları daha yaratıcı yetenekler geliştirmeye teşvik etmek yerine pasif oyuna ittiğini öne sürdü. Donald, okulların öğrencilere iş deneyimi kazandırırken hep ‘tembelce’ seçeneklere yönelerek cinsiyet ayrımcılığını artırmasını da eleştirdi. Kızların iş ararken genelde kendilerini kuaför salonlarında erkeklerin de araba tamircisinde bulduğunu söyledi.
Donald, İngiliz Bilim Derneği başkanlığına getirilmesiyle yaptığı konuşmada “Kızlar ve erkekler hakkında düşünüş şeklimizi ve bu erken yaşta onlar için neyin uygun olduğunu belirleyişimizi değiştirmeliyiz. Oyuncak seçimi bu kadar önemli mi? Ben önemli olduğuna inanıyorum” dedi.
“Çocukların küçüklükten itibaren önüne gelen şeylerle onları tek tipleştiriyor ve sosyal olarak şekillendiriyoruz. ‘Kız oyuncakları’ genellikle Barbie bebeğin saçını yapmak gibi pasif oyunlara itiyor, Lego oynayarak inşa etmeye, hayal etmeye ya da yaratıcı olmaya değil. Ayrıca çocukların akademik ilgilerinin örgün eğitime başlamadan çok önce oluştuğunu da ekliyor. Çocukları bilime yönlendirmenin daha bilinçli ve iyi kararlar veren bir toplum yaratmayı sağlayabileceğini söylüyor. (The Guardian)
Aynen ne bileyim kız olsun erkek çocuğu olsun hadi kek yapalım börek yapalım ev süpürelim ev işi bile yapılabilir çocuk çok mutlu oluyor bir işi becerdiğini farkedince tabi bizim de aferin sana diye onu desteklememiz lazımehli -i keyf
Cocugunla birebir ilgileneceksin, degisik dedigin gibi olaylar var. Kitap okumak beraber, veya puzzle, veya hamur veya baska el becerisini ve böyleliklede beyin becerisini güclendiren seylerle olur bu.
Ve bunun üstüne cocugunun bir kac sporu ögrenmesi lazim, Kücük yasta bisiklet sürmeyi, yüzmeyi, vs. vs.
İçinde yokmuş demekkiÇocukluğum boyunca legolar puzzlelar ve arabalarla oynadım. Niye mühendis olamadım ki acaba?
Gidip biraz daha oynayayım da belki mühendis olurum.İçinde yokmuş demekkiolmamış az oynamissin
Eee o kadar oyuncağa ne oldunuzGidip biraz daha oynayayım da belki mühendis olurum.
çocukken hep bilim kurgu hastasıydım. sokakta çocuklarla oynarken ya mr.spock olurdum yada uzaylıı bir kaptan..
astronot olmam lazımmış bemimde
arkeolog ve sanat tarihçi
arkeolog ve sanat tarihçi
20 parçalardan fazla puzzle yoktu oda kuzeyden falan gelenler.
Yine kuzeyden gelen oyuncaklar. Legoyu eşek kadardım kesfettivimde. Uzay su bu ulan tv alındığında zaten 7 yaşındaydım.
Kendimiz oyuncak yapardık peaaah
Bilmem memleket farkı mi acaba.Kız duyan da aramızda 15 yaş var sanacak.
Ben de kendi oyuncaklarımı kendim yapmayı pek severdim ama.
Bilmem memleket farkı mi acaba.
Şimdi kızım herhalde sahip ama sanki bomboş yetişiyor gbi geliyor. Hayırlısı ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?