Kız oyuncakları', kız çocuklarını bilimden uzaklaştırıyor

benim küçükken bebekle oynamama lego ve arabalara olan ilgimi kesmedi fakat en ucuzda bebekti. lego vb pahalı olduğu için zaten oyuncak almak hep anneme gereksiz bir şey gibiydi tabi kendi bez bebekle büyüyünce.mühendis değilim ama hala olsa lego ile oynamak isterim

Ben ve küçük kardeşim okuldan gelir gelmez lskambil ve kızma biraber ve monopoli oynardık artık şimdi hiçbir oyuna iştirak etmiyorum sanal dahi olsa bir bıkkınlık var , satlercede oyun oynayanları hiç anlamıyorum , ama sanırım bu oyun sayesinde beyin dahi iyi işliyor hepte iyi not alırdık , ama oyun oynayalım diyene oynamam diyorum , çocukken neyi çok abartıysan ondan bıkkınlık geliyor sanırım,

Evet olabilir bi yerde aaaa yeter diyiveriyosun bana çok oluyor bu siralar:) Abartmamak lazım birde zorla bişeye yönlendirmemek lazım.

Ben genetik faktöründe etkili olduğunu düşünüyorum ,
zeka ve zekilik konusunda , bazılarda o kadar ders çalışır ama yine sıfırı alır, ondandır akraba evliliği bence zekayıda engelliyor
Evet olabilir bi yerde aaaa yeter diyiveriyosun bana çok oluyor bu siralar:) Abartmamak lazım birde zorla bişeye yönlendirmemek lazım.

Genetik faktör etkili gibi geliyor banada. Oglum doguştan elektronik tutkunu bunun baba tarafından gelen genlerinin baskın oldugunu düşünüyorum. Cocuk şimdiden mucitlikler peşinde sınırsız düşünüyor. El beceriside bu yönde gayet iyi. Büyük ihtimal ileride meslegi elektronik alanında meslekler olacak.

Teşekkürler tatlım. . İnşallah çocuklarımız en az bizim eğitim seviyemide olurlar. Çünkü yeni nesil herşeyiyle farklı bilemiyorum..
E ehl-i keyf

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok ümitsiz konuştun be canım gerçi şimdi ortalık güllük gülistanlık değil sen de haklısın

cocuklugum bebek elbisesi dikmekle camurdan kofte yapmakla gecti ama terzilige yatkin degilim hic de sevmem ugrasmayi. keza mutfakta da pratikligi severim incik cincik kurabiyelerle hayatta ugrasamam.
ama bilgisayarda programi seve seve yazarim.

kız oyuncağı erkek oyuncağı diye bişey yoktur...silah dışındaki her oyuncak tüm çocuklar içindir...

Cocuklarin eline silah,tufek,kilic v.s vermeyinde diger oynadiklarindan hic bi zarar gelmez ...

Gereksiz ve çabuk çürütülebilecek bir araştırma olmus. Bir profesörün çok basit şeyleri göz ardı ederek ortaya bir şeyler koyması şaşırtıcı , sırf makale yayınlamak için göz göre bir şeyler ortaya atmak bir bilim adamının yapmaması gereken bir şey.
Çocuklara unisex oyuncak verilse dahi ( lego , oyun hamuru vb) kız çocukları daha kadınsal şeylere yonelirken, erkek çocukları şiddet yonelikli oyunlara yönelir.
Çünkü çocuklar oyunlarını modeli alma sistemi üzerine kurar.Eger bir kız çocuğunun annesi mühendislik üzerine çalışıyorsa ve bu şekilde model oluyorsa çocuğuna , kız çocuğa bebek versen dahi bina yapmaya yönelme ihtimali artar.
Bilim adamları bu denli tek yönlü bakmayı nasıl başarır oldular , son zamanlarda bu denli sacmalayanlar nasıl arttı , birilerinin bunu araştırması gerek.

bi yere kadar doğru... artık yaratıcılığın anlamı da değişmeye başladı, yazılım dünyası sonsuz yaratıcılık demek...
artık herkes yazılım öğrenmeye çocukluktan başlamalı bence, bunu meslek olarak seçsede seçmesede

Sanki biraz mübalağa edilmiş gibi, kız-erkek diye de ayırmamak lazım, erkek çocuklarınında oyuncakları yabana atılmamalı.
Ve evet genetik faktörler, çocuğun eğilimleri, becerileri herşey etkiliyor meslek seçimini.

Oyun oynamalarına da izin vermek gerektiğini düşünüyorum, belli bir yaştan sonra zaten kendilerini çekiyorlar oyundan.
Oyuncaklardan ziyade bence çocuğunuzu tanımak, yönelimlerini öğrenmek, düşünme, düşüncesini geliştirme, karar verme mekanizmalarını güçlendirmesi için teşvik etmek gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…