• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız tarafı erkek tarafı diye bir şey kaldı mı artık ?

december90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2007
16.974
248
88
Merhaba Kızlar,

Önceden kız tarafı ile erkek tarafına düşen ne ise yapılırdı eşya , altın vs.

Hala böyle şeyler devam ediyor mu?

Biz sevgilimle çalışıyoruz herşeyimizi kendimiz yapıp borçlarımızı kendimiz ödemeyi düşünüyoruz , ailelerden hiç bir beklentimiz yok , Yani ben sevgilime söyledim ben ailenden yana beklentim yok , samsunun bir ilçesinde yaşayan yaşlı insanlar. ne kadar durumları olabilir ki olsa bile 2 insan çalışıyor ve kendileri halletmeli diye düşünüyorum . yanlış mı düşünüyorum.

Ben ablamdan biliyorum bu sene ablamı evlendirdik ve ben olmasaydım annem çok zor durumda kalırdı eminim.

Böyle bir şeyi yaşayıp gördüğüm için onun ailesine de kendi aileme de yük olmadan ev , beyaz eşyaları kendimiz alalım istiyorum .

Arkadaşlarıma söylüyorum sen saf mısın bırak yapsınlar niye kendine yükleniyorsun diyor ?

Ben vicdanen rahat olamayacağımı , ben buda yaşarken ailelerimizin zorluk çekmesini istemiyorum açıkçası.

Yanlış mı düşünüyorum acaba bilemedim ?

Evli , şu an nişanlı , sözlü kızların fikirlerini almak istiyorum.

Teşekkürler
..

Son düzenleme:
Herkesin düşüncesi farklı bu konuda. Burada da farklı farklı yorumlar alırsın. Biz evlenirken ne kendi ailemden ne de eşimin ailesinden bişey almadık. Herşeyi kendimiz yaptık. Hiç pişman da olmadık.

Son düzenleme:
Herkesin düşüncesi farklı bu konuda. Burada da farklı farklı yorumlar alırsın. Biz evlenirken ne kendi ailemden ne de eşimin ailesinden bişey almadık. Herşeyi kendimiz yaptık. Hiç pişman da olmadık.

ne güzel inşallah bend eöyle yapmayı düşünüyorum peki eşyaları alırken zorluk çektiniz mi ? eşiniz uyguna git bizödeyeceğiz vs. gibi sözler etti mi?

eğer mümkünse kendiniz yapın ilerde kafanız rahat eder kimse kalkıp da sizden bişey beklemez..eşiniz de ailesine karşı minnet hissedeceğine biz her şeyi kendimiz yaptık biz bi aileyiz kimse bize karışamaz moduna daha kolay girer diye düşünüyorum..

ne güzel inşallah bend eöyle yapmayı düşünüyorum peki eşyaları alırken zorluk çektiniz mi ? eşiniz uyguna git bizödeyeceğiz vs. gibi sözler etti mi?

Canım biz mesela ilk başta düğün olmasın masraf olur nikah yapalım dedik, sonra vazgeçtik bildiğin yemekli içkili düğün yaptık.

Eşya bakmaya başlayınca eşim bana tercihlerini bir gösterdi; aman allahım çok canım sıkılmıştı :) dertlenip durmştum. Sonra herşey istediğim gibi oldu.

Evim içine girince bana yuvam olduğunu hissettiren bir ev oldu herşey içime sindi. Bir de bizim kendi evimiz mutfak banyo yerler falan komple yeniden yaptırdık.

Düğünü çok fuzuli masraf olarak görürdük ikimizde; hayatımda en çok eğlendiğim gündü.

Ama bunların en büyük sebebi; ben o ilk başta üzüldüm dedim ya ondan sonra dedim ki amaç üzüm yemekse takmayacaksın. Ve hiç stres yapmadım inan, düşün ki biz evlendik evin içinde ustalar vardı. Balayına gittik geldik, salonda koltuk yok ( almıştık ama daha gelmemişti) ışık yok. Lcd yerde iki sandalyeye oturup tv seyrediyorduk ama bir şeyler olsun diye uğraşıyorduk ve bu günler geçici diyerek durumu tiye almayı seçtik.

Evet istediklerim oldu ama ben de eşime çok destek oldum, bir kere bile herşeye çalışırken zaman sıkıntısı içerisnde kendimiz koştururkenstrese girip kırmadık birbirimizi.

Sen de böyle yapmaya çalış canım. Mesele huzur sevgi saygı. Gerisi boş.

Ödemelere gelince 1 sene de taksitlerimiz bitti.

Canım biz mesela ilk başta düğün olmasın masraf olur nikah yapalım dedik, sonra vazgeçtik bildiğin yemekli içkili düğün yaptık.

Eşya bakmaya başlayınca eşim bana tercihlerini bir gösterdi; aman allahım çok canım sıkılmıştı :) dertlenip durmştum. Sonra herşey istediğim gibi oldu.

Evim içine girince bana yuvam olduğunu hissettiren bir ev oldu herşey içime sindi. Bir de bizim kendi evimiz mutfak banyo yerler falan komple yeniden yaptırdık.

Düğünü çok fuzuli masraf olarak görürdük ikimizde; hayatımda en çok eğlendiğim gündü.

Ama bunların en büyük sebebi; ben o ilk başta üzüldüm dedim ya ondan sonra dedim ki amaç üzüm yemekse takmayacaksın. Ve hiç stres yapmadım inan, düşün ki biz evlendik evin içinde ustalar vardı. Balayına gittik geldik, salonda koltuk yok ( almıştık ama daha gelmemişti) ışık yok. Lcd yerde iki sandalyeye oturup tv seyrediyorduk ama bir şeyler olsun diye uğraşıyorduk ve bu günler geçici diyerek durumu tiye almayı seçtik.

Evet istediklerim oldu ama ben de eşime çok destek oldum, bir kere bile herşeye çalışırken zaman sıkıntısı içerisnde kendimiz koştururkenstrese girip kırmadık birbirimizi.

Sen de böyle yapmaya çalış canım. Mesele huzur sevgi saygı. Gerisi boş.

Ödemelere gelince 1 sene de taksitlerimiz bitti.

Şu an için düğün , nikah gibi şeyler konuşulmuş değil bizim aramızda .

Beyaz eşyaları alalım diyorum ben 2014 şubat gibi , en azından yüzükler takılınca beyaz eşya borcunu bitirmiş oluruz diye sadece mobilya eşyaları kalır sıkıntımız az olur evde kira olacağı için . mobilya eşyaları internetten bakıyoruz mesela onun beğendiklerini pek beğenmiyorum:9:ben zor beğenen bir insanım canım , en basiti abisinin eşi doğum yaptı diye bebeğe kıyafet alalım dedim ben beğenemiyorum tabi. işimiz zor seninle dedi bana . ne yapacağım bilmiyorum çk gezer araştırırım ben , erkeklerde maalesef sevmiyor bu duurmu

Nişan döneminde her kafadan bir ses çıkıyor inanılmaz stres yaşanıyor senin de dediğin gibi önemişi birbiirmizi kırmamak , ama ben çok stres yaparım maalesef ki.

O günler evliliğin ilk günleri senin için daha bir anlamlı ve güzeldir eminim mutluluk i huzur sevgi olduktan sonra gerisi önemli değil.

Maşallah ne güzel 1 senede bitirmeniz güzel olmuş .

eğer mümkünse kendiniz yapın ilerde kafanız rahat eder kimse kalkıp da sizden bişey beklemez..eşiniz de ailesine karşı minnet hissedeceğine biz her şeyi kendimiz yaptık biz bi aileyiz kimse bize karışamaz moduna daha kolay girer diye düşünüyorum..

inşallah herşeyi kendimiz yapacağız. Canım erkek milletine belli olmaz . diyebilirde benim ailem herşeye de karışabilir diye.burdaki okuduğum konulara gre yazdım canım.

Çok şükür benim sevgilim haklı haksız durumunu ayırt ediyor .

Ne zaman evleneceksiniz bikmiyorum ama düğüne çok varsa eşya almak yerine para biriktirmemizi tavsiye ederim.

Bu arada ben de çok zor beğenirim o sebeple eşya alırken netten falan araştırıp seçenkler hakkında fikir ediniyordum. Alışverişe ne istediğimi bilerek gittim hep. Dolayısıyla çok dolaşmadık.

Son düzenleme:
Aslinda bunlar ne zaman sorun oluyo biliyomusun. Ilerde tartistiginizda ve sen kirildiginda.senin.ve ailen icin yaptigim fedakarliga bak.senin.yaptigina.bak gibi bir durum ortaya cikiyo. Normalde bu islerde cogu yuk erkek tarafina.dusuyo. Ailesi sizden ilerde bi.beklentisi olmazsa mesele yok. bizde esyalarimizi kendimiz yaptik. Dugunu.ailesi yapti. Dusunden sonra ceyreklerimi.aldilar ama. Iste o noktada miden bulaniyo ve tartisma konusu yapiyosun. Ayrica yeni evli cift borc icinde.yuzerse kavgasida eksik olmuyo. Yinede hic durumlari yoksa yaptigin dogru tabi. Ama sanirim sen.kendi ailen.masraf etmesin diye.kaolsunrsi tarafta etmesin diyosun. Hayirlisi olsu

seninle aynı düşüncedeyim, destek olmaya gönülleri varsa ve de durumları varsa bende geri çevirmem.ama biz de nişanlımla herşeyimzin ödemesini kendimiz çalışıp ödüyoruz.ama kısa vadede ama uzun vadede borç bizim borcumuz.kendi ailemden bahsedeyim benim babam emekli ve emeklilik parasını köyde ev yaptırıyoruz ancak oraya yetti. haa elini taşın altına tabiiki koyar ama nasıl koyar kenarda birikmişi yok borcu var ancak geçiniyorlar.ben bu borcu babamın üzerine yıkmak istemiyorum kendi emeğimle onlara yük olmadan bu işin altıdan kalkmak istiyorum.

gel gelelim nişanlımın ailesine onlar emekli ve orta derecedeki insanlar.gönlüm razı değil.durumu olan koysun ortaya tabii ki.ama biliyorum ki borçlanıp yardım edecekler kendi işimi kendim görüp yuva kurmak istiyorum/istiyoruz...benim düşüncem de bu..mutluluklar dilerim şimdiden..

Ne zaman evleneceksiniz bikmiyorum ama düğüne çok varsa eşya almak yerine para biriktirmemizi tavsiye ederim.

Bu arada ben de çok zor beğenirim o sebeple eşya alırken netten falan araştırıp seçenkler hakkında fikir ediniyordum. Alışverişe ne istediğimi bilerek gittim hep. Dolayısıyla çok dolaşmadık.

ben çeyizimi çalışmaya başladığım günden beri taksitlenip aldım bişey kalmadı gibi bişey, çok kazanamıyorum asgari ücretle olduğu kadar, ama inanın ödemeye borçlu hissedince öyle bitiyorki tek tek.şimdi bizim de on ay var düğüne ve dün beyaz eşyamın taksidine girdim, yetişemediğim yerde nişanlım ben devreye girerim diyor giriyorda allah razı olsun.ama gel gör ki ben de nakit biriktiremiyorumm

Eşya vs gibi şeyleri çift almalı ancak tarafların hiç olmazsa az buçuk evlatları için çabalıyo olmalarını şahsen ben görmek isterim.
Ufak tefek şeyler, desteklerini görmek adına. Sonuçta kendi evlatları evleniyo.
Onun dışında eşya vb büyük şeyleri ailelerin alması yersiz zaten:31::31:

Merhaba Kızlar,

Önceden kız tarafı ile erkek tarafına düşen ne ise yapılırdı eşya , altın vs.

Hala böyle şeyler devam ediyor mu?

Biz sevgilimle çalışıyoruz herşeyimizi kendimiz yapıp borçlarımızı kendimiz ödemeyi düşünüyoruz , ailelerden hiç bir beklentimiz yok , Yani ben sevgilime söyledim ben ailenden yana beklentim yok , samsunun bir ilçesinde yaşayan yaşlı insanlar. ne kadar durumları olabilir ki olsa bile 2 insan çalışıyor ve kendileri halletmeli diye düşünüyorum . yanlış mı düşünüyorum.

Ben ablamdan biliyorum bu sene ablamı evlendirdik ve ben olmasaydım annem çok zor durumda kalırdı eminim.

Böyle bir şeyi yaşayıp gördüğüm için onun ailesine de kendi aileme de yük olmadan ev , beyaz eşyaları kendimiz alalım istiyorum .

Arkadaşlarıma söylüyorum sen saf mısın bırak yapsınlar niye kendine yükleniyorsun diyor ?

Ben vicdanen rahat olamayacağımı , ben buda yaşarken ailelerimizin zorluk çekmesini istemiyorum açıkçası.

Yanlış mı düşünüyorum acaba bilemedim ?

Evli , şu an nişanlı , sözlü kızların fikirlerini almak istiyorum.

Teşekkürler
..

Canım öncelikle rabbim tamamına erdirsin.Burası Adana evet hala kız ve erkek tarafı diye bir durum söz konusu.Ama biz eşimle herşeyimizi kendimiz aldık.Ve eşim bana ne benim ne senin tarafından gün gelip olurya kötü olursak''bak bak namussuza zamanında evlenirken şuyuda yoktu ben almıştım,şimdi nankörlük ediyor diyeceklerse hiçbirşey hediye dahi almasınlar'' demişti..
Bizde çalışıyorduk ve ne eşimin nede benim ailemin maddi durumu yoktu.Kayınvalidem ve kayınpederim 50 li yaşlarda okul önlerinde şalgam satarak geçinirlerken benim ailemde süt satarak geçiniyorduk.Biz hem eşyalarımızı aldık hemde ailemize maddi olarak(haklarını ödeyemesekte)destek olduk.Bu işler karşılıklı anlaşma,sevgi saygı çerçevesinde olduktan sonra neden saflık olsun ki senin durumun.Aileler ellerinden geleni zaten yaparlar.Araya fitne fesat sokmaya gerek yok.Durumunuz iyi ise siz ihtiyacınız olanı alırsınız.Ailelerinizin durumu yoksa size takılacak olan altını bile alın verin taksınlar.(Ben öyle yapmıştım)Önemli olan eşin olacak insanın ve ailesinin nankör olmaması.Bu hayatta hepimiz kiracıyız neyin sahibi olduk yada olabileceğiz ki,dünya malı misali.Aileler ve siz anlaşabiliyorsanız yok onu ben aldım şunuda ailen alsın durumları yoksa,ne alacaksan ne takacaksan hepsi senin olacak.
Şimdiden mutluluklar.Fazlaca sağın solun lafına kulak asıp arkadaşlarınında (safmısın,salakmısın) laflarına aldırma.Önemli olan karşılıklı anlayış.Bu varsa gerisi inan gelir.Mutluluklar,Allah tamamına erdirsin.

Canım ikiniz ortak yapacaksanız bence kendiniz yapmanız en iyisi, heleki tarafların yapacak gücü yoksa. Biz her şeyi ikimiz hallettik. 1 sene dolmak üzere ve borçlar da bitti gibi bir şey. Düğüne daha varsa yavaş yavaş para biriktirebilirsiniz. Beyaz eşyada insanlar sanırım şimdi alıp daha sonra bir üst modeline yükseltebiliyorlar farkı ödeyip o nasıl oluyor bilmiyorum ama öyle bir şey de yapabilirsiniz. Bütün yük bir tarafa yıkılmadığı sürece bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Hatta ikinizin çekmesi en güzeli.

Back
X