Nikah Kiz tarafi ve dini nikah

tatlikedi

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
3.855
1.109
448

Merhabalar,
Geçtigimiz ay sevdigimle sözümüz oldu ve Ocak 2012'nin baslarinda dini nikah kiymayi düsünüyoruz.. Ve dügünümüze 5, 6 ay var yaklasik

Benim sorum su: Kiz tarafinin yapmasi gereken bisey var midir dini nikah için? Nasil bir hazirlik yapmam gerekiyor?
Kardesim olmadigi için, ailenin de ilk kizi oldugum için pek tecrübeli degiliz malesef :)
O yüzden tecrübelerinize ihtiyacim var :)

Tesekkür ederim simdiden

Son düzenleme:
dini nikah için hazırlığa gerek yok ki canım. bizim dini nikahımız nikahımızdan sonra olmuştu, eşimin ailesinin oturduğu eve gittik. imam gelip nikahı kıydı, gitti. herhangi bir tören tarzı hazırlığa gerek yok yani.

Hmm anladim çok tesekkür ederim cevabin için :)

aynen arkadaşın dediği gibi hazırlık yapmaya gerek yok benim imam nikahımda kimse yoktu ben eşim 2 şahit ve imam vardı onun haricinde kimse yoktu hem az kişi olmak daha iyi benim düşüncem nikah kıyıldı imamda tanıdıktı zaten kek börek filan yapmıştım onlardan ikram ettim yediler içtiler gittiler

Hmm tanidik oldugu icin ikram yaptiniz heralde..

kimseninm olmaması daha ii dini nikah sırasında

aile dışında kimseye denmez genelde

Sonradan ögrendim bende duyurmak iyi degilmis evet :26:

Tesekkür ederim cevaplariniz icin :)

Katiliyorum aile icinde olmasi yeterlidir..
Birde bazi hocalar artik dügün öncesi nikah yapmiyorlar, evlilik cüzdani istiyorlar..
Dügün günü kostura kostura dini nikah yapmak durumunda kalabiliriz.

Birde bazi hocalar artik dügün öncesi nikah yapmiyorlar, evlilik cüzdani istiyorlar..

Gelecek olan hoca nisanlimin ailesinin tanidigi olacakmis o yüzden bi sorun cikmaz sanirim resmi nikahla ilgili :)

Dügün günü hangibirine yetisilcek yoksa anca nikahti, kuafördü, resimdi, gelin almaydi falan zaman çabucak biter o gün..

O bazı hocalar dedikleriniz yasaları uyguluyorlar...

765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 237. maddesinin itiraz konusu dördüncü fıkrası şöyledir :

"Aralarında evlenme akdi olmaksızın evlenmenin dini merasimini yaptıran erkek ve kadınlar iki aydan altı aya kadar hapis cezasile cezalandırılırlar."

Sanirim yanlis anladim. Bazi hocalar derken ben bunu onaylamiyormusum da siz de bana kanun gerekcesini gösteriyormussunuz gibi geldi..
Benim görüsüm de kanunlarin gerektirdigi sekilde olmasindan yana, lütfen dogru anlayalim!

Son düzenleme:
Sanirim yanlis anladim. Bazi hocalar derken ben bunu onaylamiyormusum da siz de bana kanun gerekcesini gösteriyormussunuz gibi geldi..
Benim görüsüm de bu sekilde, lütfen dogru anlayalim!

Kanun neyse ben onu savunurum elbette.
Sizin görüşünüzden çok içinde yaşadığımız ülkenin kuralları geçerlidir.
Siz buraya bunları yazıp fikrinizi söylerken bu satırları okuyup da etkilenen insanlar olabilir.
Benim görüşüm ben nikahı önceden de yaparım kanunlar beni bağlamaz şeklinde yazmışsınız.
Ayrıca üslubunuz çok sert ünlemler filan...
Hayırdır?
Burası savaş meydanı değil forum...
Bir cümle yazarken de bunun cevap hakkı doğuracağı bilincinde yazıldığını bilmeniz lazım.
Kaldı ki editörsünüz.
Bir üyeyle söz münakaşasına girmeniz hoş durmuyor.

Aman Allah'im, nereden nereye.Resmen tahrik iceriyor yazdiklariniz.. Söz münakasi mi, pardon?
Ben bu forumda simdiye kadar bir kisiyle bile polemige girmedim,girmem de..
Editörlükle alakasi yok bunun..
Benim görüsümün tam olarak ne oldugunu anlayip öyle yorumlayin, insanlari karamala lüksüne sahip degilsiniz!
Cevap hakkinizi da kisitlayan bir durum yok ortada, seviyeli olmak sartiyla fikirlerimizi acikca savunabiliriz.
Bu konudaki son yorumum,rica ediyorum siz de uzatmayin..

Hanımlar, lütfen ikili tartışmalardan kaçınınız...

kızlar yeni konu açmak istemedim..kızın baba evinde imam nikahı yapılması gerek diye duymuştum bir yerden doğru mu?ayrıca bizim resmi nikahımız akşam salonda olacak..saat 20.30 gibi..o saatten sonra imam nikahı kıydıramayız..evrak verecekler herhalde bize 1-2- gün öncesinden evrakları göstererek imam nikahı yapsak olur mu?yani kabul ederler mi?kanuna aykırı da birşey yapmak istemiyoruz ama bi çözüm bulamadık maalesef..

tabiki de olur canım.
Bizim de 1 hafta önce evde kıyıldı tüm ailem yanımdaydı zaten gelen hoca anne babayı mutlaka soruyor..
Gelen hoca da tanıdıktı sağolsun davetiyemizi görerek kıydı. tanıdık olmasına rağmen ailemi,davetiyemi sordu ama

canım çook teşekkür ederim acayip içimi rahatlattın.her konuyu kafaya takmaya başlamış oldugumuz zamanlarda bi dertten kurtardın beni.doğru söylüyorsun davetiye ve nikah evraklarını gösterirsek problem çıkarmayabilir.tekrardan teşekkür ederim

Rica ederim canım ..
Mutlaka etrafta dedelerimizin tanıdığı bir hoca vardır rica edersiniz. ailenin de rızası olduğu için sıkıntı olmaz

Kızlar bizde yaptıramadık nikahımızı birçok tanıdık hocadan rica ettik ama cezası olduğunu söylediler nikahımız kıyıldıktan sonra yaptıracağız artık yapcak birşey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…