dini nikah için hazırlığa gerek yok ki canım. bizim dini nikahımız nikahımızdan sonra olmuştu, eşimin ailesinin oturduğu eve gittik. imam gelip nikahı kıydı, gitti. herhangi bir tören tarzı hazırlığa gerek yok yani.
aynen arkadaşın dediği gibi hazırlık yapmaya gerek yok benim imam nikahımda kimse yoktu ben eşim 2 şahit ve imam vardı onun haricinde kimse yoktu hem az kişi olmak daha iyi benim düşüncem nikah kıyıldı imamda tanıdıktı zaten kek börek filan yapmıştım onlardan ikram ettim yediler içtiler gittiler
kimseninm olmaması daha ii dini nikah sırasında
aile dışında kimseye denmez genelde
Katiliyorum aile icinde olmasi yeterlidir..
Birde bazi hocalar artik dügün öncesi nikah yapmiyorlar, evlilik cüzdani istiyorlar..
Dügün günü kostura kostura dini nikah yapmak durumunda kalabiliriz.
Katiliyorum aile icinde olmasi yeterlidir..
Birde bazi hocalar artik dügün öncesi nikah yapmiyorlar, evlilik cüzdani istiyorlar..
Dügün günü kostura kostura dini nikah yapmak durumunda kalabiliriz.
O bazı hocalar dedikleriniz yasaları uyguluyorlar...
765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 237. maddesinin itiraz konusu dördüncü fıkrası şöyledir :
"Aralarında evlenme akdi olmaksızın evlenmenin dini merasimini yaptıran erkek ve kadınlar iki aydan altı aya kadar hapis cezasile cezalandırılırlar."
Sanirim yanlis anladim. Bazi hocalar derken ben bunu onaylamiyormusum da siz de bana kanun gerekcesini gösteriyormussunuz gibi geldi..
Benim görüsüm de bu sekilde, lütfen dogru anlayalim!
Kanun neyse ben onu savunurum elbette.
Sizin görüşünüzden çok içinde yaşadığımız ülkenin kuralları geçerlidir.
Siz buraya bunları yazıp fikrinizi söylerken bu satırları okuyup da etkilenen insanlar olabilir.
Benim görüşüm ben nikahı önceden de yaparım kanunlar beni bağlamaz şeklinde yazmışsınız.
Ayrıca üslubunuz çok sert ünlemler filan...
Hayırdır?
Burası savaş meydanı değil forum...
Bir cümle yazarken de bunun cevap hakkı doğuracağı bilincinde yazıldığını bilmeniz lazım.
Kaldı ki editörsünüz.
Bir üyeyle söz münakaşasına girmeniz hoş durmuyor.
tabiki de olur canım.
Bizim de 1 hafta önce evde kıyıldı tüm ailem yanımdaydı zaten gelen hoca anne babayı mutlaka soruyor..
Gelen hoca da tanıdıktı sağolsun davetiyemizi görerek kıydı. tanıdık olmasına rağmen ailemi,davetiyemi sordu ama
canım çook teşekkür ederim acayip içimi rahatlattın.her konuyu kafaya takmaya başlamış oldugumuz zamanlarda bi dertten kurtardın beni.doğru söylüyorsun davetiye ve nikah evraklarını gösterirsek problem çıkarmayabilir.tekrardan teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?