Saç Rengi ve Saç Boyama Kızıl sactan kurtulmak ısteyenler

Kizlarsaclarim ombreliydi saclarimi kizila boyadim baya parlak bi kizil oldu 3 4 hafta sonra akmaya basladi pisman oldum ne kadar yikasam yok kizil gitmedi evde ugrasmaktansa kuafore gittim sari tonlari istedim acmadan yapamayiz dedi bende actirdim kullu kumral yapti sacimda yanma filan olmadi ve kizillardan tamamen kurtuldum eger iyi bi kuafore giderseniz ancak boyle kurtulabilirsiniz

Merhabalar,
5 yıldır kullandığım kızıl renkten küllü kumrala nasıl döndüğümü yazmak istedim. Çünkü benim gibi kızıldan daha doğrusu kızılın çilesindenbıkan çok fazla kişi olduğunu düşünüyorum. O yüzden paylaşmak istedim.
Tahmin edeceğiniz üzere 5 yıldır aynı rengi kullandığım için kızıl baya oturmuş durumdaydı ve arada sıkılıp değiştirmek istediğimde hangi kuaförle konuşsam saçın yanar, açarım derlerse de başka kuaföre açtırma diyeninden 1 senede ancak senin istediğin açık küllü kumrala geçebiliriz üstelik 300 liraya yaparız diyeni oldu. Saçlarımın uzun olması da ücret konusunu etkileyen faktörlerden ama yine de 300 lirayı çok fazla buldum. Bir de önce kahverengiye boyayıp yavaş yavaş açma fikri hiç de hoşuma gitmedi. Neyse sadede geleyim bir gün kafam attı kendim yaparım açarım ben bu saçı dedim, kalktım kuaför malzemeleri satan bi dükkana gittim. Saçlarımı da en son 4 ay olmuştu boyamıyordum baya akmış açık kızıl olmuştu boyalı kısımlar. Tabi yine kızıl kızıldır ne saçtan çıkar ne kafada ilk boyandığı gibi durur lanet Neyse gittim ossion marka boyanın 8.1 açık küllü kumralını aldım 3 kutu, 1 litre oksidasyon ve redistin toz açıcısı. Önce açıcıyı hazırlayıp alttan bir tutama sürdüm açılıp açılmadığına baktım. Sonra baktım açılıyo gözü karartıp saçımın boyalı kısımlarına açıcıyı sürdüm bi 40-45dk beklettim kafamda. Malum kızıl çok inatçı. en son dipten çıkan kendi saçlarıma da açıcı sürüp bi 15 dk beklettim. Sonra yanacak artık korkusuyla koştum ve yıkadım boyalı yerlerin uçları açık turuncu olmuş üst kısımları biraz daha iyi açılmıştı. Kendi rengim olan dipler baya sarı olmuş keşke en son sadece 5 dk bekletseydim diye düşündüm ama olan olmuştu dipler civciv gibi olmuş. (En kötü kısmı burda yaptığım hata oldu sanırım) Bunun üzerine neyse dedim küllü tutar artık bu halde de insan içine çıkamam boyuyorum dedim. Açık küllü kumralı sürdüm tüm saçıma. Sonuç gayet güzel oldu. Başta dipler uçlardan daha açık oldu birazda yeşillenmeler görür gibiydim ama 1-2 yıkama sonrası o kısımlar düzeldi.
ben de bu yöntem gayet işe yaradı şuan çok memnunum saçımın renginden ama tabi herkesin saç yapısı vesaire farklılık gösterebilir,aynı sonucu vermeyebilir. Neyse yine de paylaşmak istedim, belki birinin işine yarar :)
Bu da before-after hali :)
Edit: bir de çok yıpranıp yıpranmadığını soracak olursanız öyle kopacak hale falan gelmedi yapısı gayet iyi şuan saçlarımın, biraz uçlardan kestirip tekrar aynı renge boyayınca hem renk oturur hem de saç biraz daha iyi olur diye düşünüyorum. That's all sevgilerle :)

Eklentiler

• IMG_0160.webp
    IMG_0160.webp
    11 KB · Görüntüleme: 147
  • image.webp
    image.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 139
Back