Konuşma Problemleri Kızım 25 aylık konuşmuyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

vaveyla_a

kaktüs
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2009
6.066
118
698
selam

kızım 25 aylık kelimeleri tam çıkartamıyor.. özellikle "k" hafrlerini söyleyemediğinden k ile başlayan kelimeleri "t" koyarak we we ilk hecesini söylüyor.. mesela anne kaka geldi- anne tata de .. fatih topu ver - fa to ve :)
çok takmış durumdayım.. onunla çok konuşuyorum, şarkı söylüyorum, masal anlatıyorum we etraftada çok ilgilenen war aslında. ama şunu da belirteyim bulunduğum yerde insanlar arapça konuşuyor bizimle türkçe konuşuyorlar ama arapçada konuştukları oluyor.. özellikle çocuklar kendi aralarında hep arapça konuşuyor.. ee kızımda doğal olarak bazı arapça kelimeler kaptı.. bu etken olmuş olabilir diye düşündüm birkaç aydır sadece türkçe konuşun dedim herkese.. yok bizim ki hala kelimeleri ilk heceleriyle söylüyor.. doktora sordum zamana bırakmak lazım dedi.. allah şükür derdini anlatabiliyor zeki bir çocuk ayrıca ama yine de üzülüyorum..

canım cok normal ...zamanla daha ıyı oğrenecek her cocuk farklı ...farklı dıl konusulmasıda etkı eder olsun ıkı dılı ayırdedebılır daha guzel ...takma bu kadar bence daha ıkı yasında benım uçuzlerım kelıme kelıme soluyolar o bıle anlasılmıyo dort yasa kadar ıyıce netlesecek ınş sen yıne konusmaya devam et

canım çok teşekkürler.. inşallah düzelir.. ne biliim 1 bçuk yaşında çocuklar tıkır tıkır konuşuyor walla.. insan ister istemez takılıyor işte

cnm hiç takma kafanı bnm eşimin tarafındaki çocuklarda çok geç konuşmaya başladılar..kayınbiraderimin çocuğu 2.5 yaşında söylediği kelimeler del dit anne abla fln..başka bişi konuşamıyo..böyle kalacağı anlamına gelmiyo..sonuçta büyüynce gayet güzel konuşuyolar..ama etraftakilere bakıyorum 1-1.5 yaşnda şakr şkr konuşuyolr..çocuklar brbrinden farklı oluyo işte..mrk etme geç konuşmaya başlayan çocukların hepsi gayet güzel konuşuyo şuan snnkide en kısa zmnda cümleler kurar

benim kızımda 26 aylık ve oda konuşamıyor.. herşeyi anlıyor, yapıyor ama iş konuşmaya gelince tembel..ağzının içi laf dolu ama anlamlı çıkmıyo. bazen bir sürü şey söylüyo peşpeşe ama ben anlamıyorum:)) çok da takmıyorum kafaya. İnşallah birden konuşmaya başlar.

hani sen demişsin ya K leri T olarak çıkarıyo diye, kızımda normal BAK diyebiliyor ama KAKAya oda TATA diyor:))

İnşallah aniden konuşmaya, bülbül gibi şakımaya başlarlar..

inaşallah canım ya.. takmamayı öğrenmem lazım..
kızım da aynen BAK diyor kaka yerine TATA diyor :) heycan yok sakinim konuşacak :78:

Her çocuğun gelişimi aynı olacak diye bir kural yok....asla kıyaslamamak gerekir...2 yaş konuşmak için geç değildir...hem konuşmuyorda değil çocuğunuz...yani..duyma gibi bir problemi yok...hiç dert etmeyin..zamanı geldiğinde bütün biriktirdikleri bir anda çıkacaktır...sonra da eminim...suuus yeteeerr bile diyeceksiniz.

.

çocukların gelişimi her zaman farklıdır kimi hemen konuşur kimi geç konuşur.Size bir tavsiye çocuğunuz sizden birşey istemeden vermeyin çocuk işaret edip suyu gösteriyorsa hemen çocuğa onu vermeyin ne istediğini sorun söylemeye çalışsın kendi dilincede olsa bir şekilde ifade etmeye çalışacaktır....Eğer siz çocuk istemeden eline tutuşturursanız ona alışacak ve nasıl olsa annem bunu bana ben istemeden veriyor psikolojisine bürünüp tembellik edip konuşmayacaktır yada zorlanacaktır...Sağlıkla sevgiyle büyütmeniz dileğiyle...:)

teşekkürler :)
bunu son zamanlarda sık yapmaya başladım ne istiyorsun annecim diyorum söylemeye çalışıyor söylemesede gözüme bakıp mırıldanıyor :) mırıl mırıl

Son düzenleme:
teşekkürler :)
bunu son zamanlarda sık yapmaya başladım ne istiyorsun annecim diyorum söylemeye çalışıyor söylemesede gözüme bakıp mırıldanıyor :) mırıl mırıl

Canımm benim nede tatlı oluyorlar değil mi? Rabbimm size bağışlasın inşallah...Mırıl mırıl mırıldansın sonra şakır şakır konuşacak inş...

benim kızım hem geç konuştu, hem de geç yürüdü. ama şimdi susturana aşk olsun,
ama yine de doktora götürmekte fayda olacaktır

Büyük oğlum annenin dışında ilk anlamlı kelimesini 27 aylıkken söyledi; tiger(winnie the pooh:)) demişti. Ve haftasına biriktirdiği herşeyi döküp kurallı cümle kuruyordu. Yalnız K harfine T, L ye de Y diyord. R harfini de fransızlar gibi gırtlaktan çıkartıyordu. Bu 9 yaşına kadar sürdü, sonra egzersiz, terapi derken hallettik. Şimdi maşaallah konuşması çok düzgün.

Anne olarak sen rahat ol ki çocuk da bundan dolayı kendini farklı ve eksik hissetmesin. Hallolmayacak bir şey değil.

ya çocuklar öyle birşey ki onlarda eksik, problem dediğiniz şeyler bile onlara ayrı bir tatlılık katıyor, Cerebrum'a katılıyorum, önce anne bu konuda rahat olmalı, düzelmeyecek birşey değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…