Bebek Beslenmesi Kızım 4buçuk aylık doymuyormu bana yardimci olun anneler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Kelebek Meri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2016
124
1.924
63
32
Bu hafta kontrole gittik sadece 300gr almis canim cok sıkıldı ve anne sutuyle besliyorum dogdugundan beri doymama gibi bir belirtisi yok aglamiyor gayet saglikli bir bebek gece uyku problemi bile yok 6 saat uyuyor gece bir kere kalktigi oluyor emiyor geri uyuyor sasirdim ne yapacagimi sizce ek mamaya baslamalimiyim lutfen yardimci olun

Dr unuz ne dedı bılmıyorum.ben ilk altı ay çocuk uyanmasa bıle daha kısa aralıklar ile emzırdım.altı saat emmeden uyydugunu gormedım hıc.ıkı veya uc saat aralıklar ıle kı bazen daha sık oluyordu huysuzlandıgında.ek gıdaya gecene ksr sadece anne sutu ıle guzel kılo aldı .uyku arasındada emzırmeyı denesenız.umarım tez zmnda hersey ıstedıgınız gıbı olur

Kilosu 6 kilo asi icin gitmistik 4ay 10gunluktu ozaman dogum kilosu 3.60gr boyu 65 cm acaba diyorum boyu uzuyor oyuzdenmi kendimi oyle avutuyorum doktora kalsa ek mama ya basla diyo ama doymama gibi bi problemimiz olmadigindan bu seferde bebegime durduk yeremi mama veririm acaba diyorum kafamda deli sorular :(

Onceki aylar nasildi kilo alimk?
Bu ay birden dustuyse belki hareketlenip donmeye basladigi icindir.
Dr bir yorum yapmadi mi?
Doymasa belli olur halinden ama 300gr da azmis .

Persentıl tablosunda ne cıkıyor .kızınızmı oğlunuzmu .erkek ve kız perentıl tabloları mevcut ınternette

Birde onu deniyim bamteli 34 cok uzuluyorum bide ilk bebegim gurbetteyim Annem cok uzakta telefonda yardim ci oluyor cok tesekkur ederim insallah saglik li olsun yeter ama sadece vicdanim rahat siz doyup doymadigini anlamadigim icin

Kızım bakmadim persentil tablosuna evet canim ya cok hareketli bebegim hem donuyor hem eli kolu hic durmuyor cirpinip duruyor habire doktorum hic dogru duzgun aciklama yapmadi sadece kilo alimi yavaslamis ek mamaya baslasa felan dedi buna canim sikiliyo doktorumumu degistirsem bilmiyorum

Kızım bakmadim persentil tablosuna evet canim ya cok hareketli bebegim hem donuyor hem eli kolu hic durmuyor cirpinip duruyor habire doktorum hic dogru duzgun aciklama yapmadi sadece kilo alimi yavaslamis ek mamaya baslasa felan dedi buna canim sikiliyo doktorumumu degistirsem bilmiyorum

Aynı zamanlarda bende başladım ek gıdaya..mama kullanmadık.. once yoğurt, gaz yapmayacak sebze püresi, elma armut püresi verebilirsin..ilk etapta..

Bana masal anlatma mantikli geliyor dediklerin mama dan iyidir hic degilse daha dogal cok tesekkur ederim :)
Oğlum 14 aylık şuan herşeyi yiyor..yavaştan yavaştan alıştır..anne sütü de alsın bol bol..iki cicugumdada hiç mama vermedim tabi süt um olduğu için..sonra çorbalar falan..düzene giriyor..

Bulundugunuz yerın saglıkocagondakı ebe sıze daha cok yardımcı olabılır.ben kılo boy takıbını saglıkocagında yaptırdım .çokta memnun kaldım.5.ay ıtıbarı ile yogurda basladık .altı aydan sonra meyve ve sebze purelerıne gectık.

İki hafta var zaten 5 aylik olmasina ozaman nasilsa bir sorun yok iki hafta sonrada yogurta be nde baslayim.ve saglik ocagina goturmekte yarar var sanirim sizin gibi
Bulundugunuz yerın saglıkocagondakı ebe sıze daha cok yardımcı olabılır.ben kılo boy takıbını saglıkocagında yaptırdım .çokta memnun kaldım.5.ay ıtıbarı ile yogurda basladık .altı aydan sonra meyve ve sebze purelerıne gectık.

Back
X