Kızım aşık olmuş.. Ben ne yapacam :)

Kızınız büyüyor ve artık karşı cinsiyeti daha iyi ayırt ediyor. :) Ne görmezden gelin ne de üstüne gidin. Bu konuyu onunla konuşun ama her dakika sormanız onun açısından sıkıcı olabilir. Kızınızın aşk olarak tanımladığı şey aslında beğenme. Duygularını tanımlama fırsatı verin ona. Bu sadece bahsettiği aşık olma açısından değil genel olarak her anlamda duygularını fark etmesi açısından önemli bir durum. Anlattığı şeyler eminim ki oldukça eğlenceli şeylerdir ama bunlara gülerek karşılık vermeniz onun açısından kırıcı olabilir. Şu anda bir keşif aşamasında aslında. Kendince aşk olarak tanımladığı yeni bir duyguyu keşfediyor. Hayal kurmasına, kendini zenginleştirmesine imkan tanıyın.

Son düzenleme:
Cok tatli :-) konunuzu okurken kuzenim geldi aklima. Ana okuluna giderken onunda asik oldugu kiz vardi. Capkin tipli kuzenim kiz yanagindan öptürmedi diye elini isirmisti kizin :-) baya gülüsmüstük o aralar. Sonra kiz tasindi baska ana okuluna basladi ve unutuldu

Benim kizimda (26 aylik) yegenime asik, aralarinda 3 ay var ve ikiside birbirine resmen asik
Bir araya gelince gozler parlar, hersey unutulur, kimse ayiramaz onlari, ateslenince bile yegenimin ismini sayiklar "L. na gidelim" der :12:

Eve gelecegimiz zaman yegenim aglar gitmeyin diye kizim sarilir sirtini oksar "aglama yarin bi daha gelicem, aglama, aglama" der

Geçenlerde oyle duygusal bi sahne oldu ki annem, babam, yengem ben hepimizin gozleri doldu.. Birde hergun telefonlasirlar

Kardesim de 4 yasindayken hep kuzenimle evcilik oynardi, biri baba biri anne olurdu buyuyunce beraber evlenicez derlerdi, simdi ikisi de deli gibi asik ama baskalarina :9:

Son düzenleme:
Hepinize çok teşekkür ederim yardımlarınız için..:1:

Cihan'la oynamıyorlar .. "Hep cihanlamı oynuyorsunuz diğer arkadaşlarınla oynayabilirsin" dedim.. Güya çaktırmadan hem laf alıyorum hemde sadece onunla oynamasın diye mesaj veriyorum.:27:

"Hayırr dedi sinirlenerek. Berra hanım hemen teneffüste yakama yapışıyor. Hep benimle oynamak istiyor. Cihanın yanına gidemiyorum bi türlü." Platonik bizimkisi aynı sınıftalar ama halaaa konuşmamış kızcem:5: Gitsem benmi tanıştırsam bilemedimki.:47:

Korkutmak onu üzmek istemiyorum. Bide aşık olmak sevmek bu dünyadaki en kutsal duygu bana göre. Bu dünyayı çekilir kılan en önemli husus.. Ben biraz hazırlıksız yakalandım..
Televizyondan görüyordur diyenler olmuş. Dizi izlemez benim kızlarım. Saat sekizde uyumuş olurlar. Ayda yılda bir belki bir sahneye denk geliyor olabilir. Hayatında gördüğü tek ve gerçek aşk babasıyla benimki:21::4: Bize özeniyor olabilirmi.?

Öpüşmeyle hastalığı şöyle ayırdık. Biz eşimle evde her fırsatta kızımızın yanında da öpüşürüz. Ona şöyle açıklamıştım insanlar belli bir yaşa gelene kadar vücutlarına mikrop daha rahat ve kolay girer ama büyüdüğün zaman (belli bir yaş demiştik ama yaşı açmamıştık o yaşta büyüdüğün zaman dedik) öpüşebilirsin bak biz öpüşüyoruz ve hastalanmıyoruz. Ama şimdi siz küçüksünüz ve mikroplar atlamayı başarıyorlar. Kesinlikle Onda iğrenç izlenimi vermedik. :16:

gayet normal, kendi haline bırakın sevgisini doya doya yaşasın küçük aşık :16:
3 gün sonra başkasını seviyorum diye gelirse şaşırmayın,
kardeşim anasınıfındayken 2 tane sevgilisi vardı :52:

Yaa benim mini mini birim miniiciğim 6 yaşındaki kızım aşık olmuşş :27: Televizyonda haber izliyorduk. 90 yaşındaki kadınla 83 yaşındaki adam evlenmiş. Onları görünce çok şaşırdı. Neden okadar şaşırdın dedim.

" ee bende evlenebilirimm ".

"Kimle evlencen kııız" ( babamla diyecek diye rahatım)

" Cihanlaaa"

":53: öhüm cihan kim yavrum"

"Sevdiğim oğlan"

"Sevdiğin çocuk hmm nasıl seviyorsunki"

"Onu görünce çok mutlu oluyorum hep onunla oyun oynamak istiyorum"

"hmmm Peki":27:

Bundan sonra ne yapayım.. Görmezden mi geleyiimm. Üstüne mi gideyim.. Onun yanında mı olayım.. Siz olsaydınız ne yapardınız? Yada siz çocuk olsaydınız anneniz nasıl davransın isterdiniz?

ay ßen Onu yeriimmm... :) Annesi hep yanında oLun cihanla ne yaptığını nasıl gününün geçtiğini sorun bazen gülerek oyanaraak... hatta bazen kavga ettik diye gelecektir yada onu sewmiyorum baska kızla oyun oynadı diye:) hatta artık aliyi sewiorum diye bile gelebilcektir karsınıza:) bi süre sonra kendisi unutuyor bunu :)))) anlık hoşlantı işte:)
size düşen hafif hafif şirin şirin hıı hı evet diyerek destekleyerek dinlemek arasıra evet çok iyi bir arkadas , birlikte oyun oynamak güzeldir oyucaklarınızı mı paylaşıyorsunuz nekadar güzel felan diyin :). İlerisi içinde bir özgüvendir bu . anneyle babayla bazı şeyleri paylaşmayı bilmeli . . . tepki verilmediğini görmeli . fakat yanlış bir olay anlatırsa ben onu dudağından öpüceem sewiyorum gibi ( böyleleride var ) bağırmadan onun yanLşlığını anlatın çocuktur ne olucak diye amaaan düşünmeyin:) hadi bakalım düğüne bizide çağırın anneesii:)

Son düzenleme:
6 yaşındaki bir çocukta aşk duygusunun olabileceğine inanmıyorum.
Biraz işte tv de gördüklerinden falan etkileniyor bence çocuklar.
Çok fazla uyaran var etrafta gerçi sadece tv değil ve çocuklar böyle şeyler söyleyebiliyorlar.
Birşey yapmanıza gerek yok ama çocuğun yanında fazla tv izlemeyin bence.

Aslında yanında olacak ya da olmayacak bir durum değil bu ...onun aşk tanımının bizimkiyle aynı olduğunu söyleyemeyiz :) gülümseyip geçmek gerek...

Ben çocuk gelişimi mezunuyum, şuan için o branşta çalışmıyorum ama daha önce kreşlerdeyken çok gördüm bu durumları
Bir gün dudaktan öpüyordu çocuk kızı şok oldum ama normal yani :)

Ben hikaye anlatırken elele tutuşup oturuyorlardı :52:

kızınızı ısırabilirimmmm :16::16::16:

kız çocuklarının en yakın ve büyük arkadaşı anneleridir :34:

tabi ki yanında olmalısınız ki bu ileriki yaşları için de geçerli :nazar:

5 6 seneye beraber dedikodu yapıp erkekleri çekiştireceksiniz :1::1::1::1:

guldum sabah sabah
benım kucuk kızımda babasının kucagındayken bır gun ben evlenmıycem ama bebek yapıcam demıstı
henuz 5 yasındaydı esımın o ankı yuz ıfadesını hıc unutmuyorum bana baktı ve ben sus bırsey soyleme ısaretı yaptım
sonra kızım baska seyler anlatmaya basladı tabıı ve esım daha sonra kızım yokken
bana dedı kı basımdan asagı kaynar sular dokuldu ya nerden duyuyor bunları dedı
dedım kı soyledıgının anlamını bıle bılmıyor amma yaptın yanı cok gulmustuk
velhasıl yenıo nesıl coooook beter yav:1:

Yaa benim mini mini birim miniiciğim 6 yaşındaki kızım aşık olmuşş :27: Televizyonda haber izliyorduk. 90 yaşındaki kadınla 83 yaşındaki adam evlenmiş. Onları görünce çok şaşırdı. Neden okadar şaşırdın dedim.

" Cihanlaaa"

"Sevdiğim oğlan"

Bundan sonra ne yapayım.. Görmezden mi geleyiimm. Üstüne mi gideyim.. Onun yanında mı olayım.. Siz olsaydınız ne yapardınız? Yada siz çocuk olsaydınız anneniz nasıl davransın isterdiniz?

Yerim ben onun aşkını,sakın üzerine gitmeyin şimdi aşkı sadece oyun olarak görüyor bırakın kendi haline nasılsa bir süre sonra yeni aşkı olacaktır ..
Bu yaşlarda çocuklarımızın hissettiği duygular bu yöndedir,beğenilme ve hoşlanma duyguları öne çıkar..
Kardeşimin kızı kreşe giderken babasına aşk mektubu yazdırıyordu,tabi baba sinirleniyor ama bişeyde diyemiyordu,gelip geçici bir olaydı bu..

çocuklar bu yaşta özellikle 3 - 7 yaş arasında bunları çok sık söylerler. nedeni bu dönemde çocuklar her şeyi model almayla öğrenirler.
yani cocuğun ben aliye aşığım, ahmet ayseye aşık gibi sözler tamamen çevreden duydukları kalıp sözler. onun için çok takılmamak özellikle de normal olduğunu ifade etmek gerekir.mesela aşık oldum” dediğinde, 'tabii arkadaşını seveceksin' denmeli. 'Farklı' derse de 'Çünkü o senden farklı, onunla iyi anlaşıyor olmalısın diye açıklamalı.böyle olunca çocukta anlaşılıyor olmanın rahatlığı oluşur.bence ve uzmanlarca da yasaklamak kadar özendirmeden de kaçınılmalı.
nasıl yani özendiriyor muyum ki diyebilirsiniz. onun konuşmalarına normalden farklı tepki vermek, gülmek, imalı davranmak, hatta onun yanında babaya ya da başkalarına anlatmak bile özentidir. sonuçta insan psikolojisi ve kendinden bahsediliyor olması çocuğun hoşuna gidecek.
sözde kalmasının bence hiçbir sakıncası yok, üzerinde durlmamalı ama davranışa dönnüştürmeye çalışabilir. sevgililer dışarı çıkar, başbaşa kalmaya çalışır hatta fiziksel birşeyler yapar. aşkla ilgili gözlemler yapıp ben de aşığım diyen çocuk daha fazlasını da gözlemlemiştir. önemli olan devamındaki davranışlarıdır.
arkadşını öpmeye kalkabilir özellikle de gözlemlediği şekilde dudaktan. bunun yerine arkadaşını öpebilirsin ama yanağından ya da elinden şeklinde yönlendirin. dudaktan öpünce insanlar hasta olabilir şeklinde açıklamalar yapın, nasıl bardak çatal farklı kullanıyorsak diye buradan yola çıkılabilir.
eminim çok tatlıdır ama tepkilerinize dikkat edin. çünkü çocuklarda neler görüyorum anlatamam size
geçen seneki sınıfım aşk-ı memnu gibiydi :))

:)))) Herkes yazmış gerçi, bence de üstüne gitmeyin, çok irdelemeyinde ama anlatırsa da dinleyin, size anlattığında dinlediğinizi bilmek ona güven verecek, 6 yaşında da olsa 60 yaşında da olsa herşeyini sizinle paylaşacağını bilecektir.

Allah'ım ne de masumca söylemiş aşkını, Rabbim gülen yüzünü hiç soldurmasın İnşaAllah:nazar::nazar::nazar:

Oyhh yerim ben onu ya ne tatlı cümleler,ne güzel bir diyalog.Çok güzel diyalog kurmuşsunuz.Fazla üstelememişsiniz bence güzel birşey.Büyük ihtimalle Cihan onun kurallarına uyarak oyun oynuyor ve iyi anlaşıyorlar.Bıcırığımızda aşk olarak algılamış :) Yerim yaaa ben onu :16: Fazla üstüne düşmeyin bu konunun ama dikkatte edin bu zamanlarda tv lerde öpüşmeler falan çok basit şekilde yansıtılıyor bunlardan etkilenmesine izin vermeyin.

" Cihanlaaa"

"Sevdiğim oğlan"

aklı cihandaysa cihanı anlattırın.eminim hatalarıyla seviyordur ve bütün kusurlarını hoş görüp kabul edebilecek yaşta :13:

Back
X