Kızım babasına gitmek istemiyor...

canım,

başından beri birbirimize desteğiz..

benimde yaramı deştin çocuk konusunda.

ama ben bu kez sana en azından 2 haftada bir gece yatısına vermeni tavsiye ediyorum...
(karşı taraftan talep olursa tabii..yoksa zorla çocuğu verecek değilsin ya..) (ben istese veririm)

yeterli güven duygusu oluşturacak zamanı yakalayamıyorlar...
sonuçta bu duygu birlikte parka giderek oluşmuyor..gece ağladığında ona sarılman pış pışlamanla oluşuyor...

babanın da bunu yapması lazım..
istiyorsa bırak izin ver..Bu iyiliği o adama yapıyor olamayacaksın..kızına yapacaksın.

ilk önce şunu belirteyim çevremde sırf intikam olsun diye çocuğunu babasına karşı dolduranlar var senin çocuğunun babasından kopmasın diye sarf ettiğin gareti takdir ettim,bence çocuk sende kalmaya alışmış babasına gidince seni özlüyor çevresi yabancı geliyor

çevrende bunu yapanlarıda kınama öyle yakıyorlar ki canını...
ben şuan sadece kızımı düşünmeye çalışıyorum, o kadar zor geliyor ki...
sanırım zaman geçtikçe unutuyor onları, onun için istemiyor...

canım,

başından beri birbirimize desteğiz..

benimde yaramı deştin çocuk konusunda.

ama ben bu kez sana en azından 2 haftada bir gece yatısına vermeni tavsiye ediyorum...
(karşı taraftan talep olursa tabii..yoksa zorla çocuğu verecek değilsin ya..) (ben istese veririm)

yeterli güven duygusu oluşturacak zamanı yakalayamıyorlar...
sonuçta bu duygu birlikte parka giderek oluşmuyor..gece ağladığında ona sarılman pış pışlamanla oluşuyor...

babanın da bunu yapması lazım..
istiyorsa bırak izin ver..Bu iyiliği o adama yapıyor olamayacaksın..kızına yapacaksın.

çok sağol canım ama babası yatılı istemiyor hani hakim 2 haftada bir verdiğinde biz yine böyle devam edelim demişti.
birde daha sütten kesilmedi, doktoru sonbaharda kesmemi tavsiye etti.
babada kalması mümkün değil yani...
ama sütten kesilince bile istemeyeceğinden emin gibiyim, çünkü aynı evin içindeyken afedersin ben tuvalete gitsem 5 dakika bakamaz şikayet ederdi nerde kaldın diye.
ne yapacaksam tuvalette...
yarın yazlığa gidiyoruz 2 aylığına çocuğunu gelip görecek mi onu bile bilmiyorum.
onun yerinede düşünmekten yoruldum artık....

ama bu bebekkendi..

bilmiyorum ama sonbahara bence 2 ay kaldı...
süt konusunda 2 yaşına kadar yeterli desteği sağlamışsın kızına.
şimdi onun babasıyla güven ilişkisine ihtiyacı var..
eğer isterse engel olma derim..

bakma sorumluluğu onun..tek olunca bakacaktır mutlaka...

çok sağol canım ama babası yatılı istemiyor hani hakim 2 haftada bir verdiğinde biz yine böyle devam edelim demişti.
birde daha sütten kesilmedi, doktoru sonbaharda kesmemi tavsiye etti.
babada kalması mümkün değil yani...
ama sütten kesilince bile istemeyeceğinden emin gibiyim, çünkü aynı evin içindeyken afedersin ben tuvalete gitsem 5 dakika bakamaz şikayet ederdi nerde kaldın diye.
ne yapacaksam tuvalette...
yarın yazlığa gidiyoruz 2 aylığına çocuğunu gelip görecek mi onu bile bilmiyorum.
onun yerinede düşünmekten yoruldum artık....

ama bu bebekkendi..

bakma sorumluluğu onun..tek olunca bakacaktır mutlaka...[/QUOTE

çocuğu vermeye geldiğinde tepkisine bakıp, konuşmayı deneyeceğim...
konuşmaya korkuyorum gerçi...
zaten kendini bir şey sanıyor yine yanlış anlayacak...
hem hiç pişmanım barışalım demedi, hemde bugün iş arkadaşlarımdan birini göndermiş
evliliği bitirmek kolaymı diye benimle konuşmasını istemiş...
anlayamıyorum:S
sanki o düzeltelim dedi ben hayır dedim millete kaldı iş gibi...

elmalar ve armutları karıştırmayalım dersin..sadece kızınızı konuşun. başka konuşacak birşeyimiz olamaz deyin..

gelecekte değişik senaryolar olacaktır..
kızın ergen olup hırçınlaşıp babaya gitmek istemediğinde,
onlar da sen dolduruyorsun sanacak..hemen bir atak yapacaklar..
sonra sen uğraşacaksın çıkan problemlerle, kızının psikolojisi ile...

ne bileyim kızımla uyumayı özledim falan derse dolaylı yoldan ifade ediyor demektir..

istemeye çekiniyor olabilir, yada umurunda olmayabilir..
bu adamı en iyi sen tanırsın. ben bilemem.
Banu'nun eşini en azından bu yönü ile puanı alıyor..0,0005 puan :)
kızını hafta sonları alıyor...

ama bu bebekkendi..

bakma sorumluluğu onun..tek olunca bakacaktır mutlaka...[/QUOTE

çocuğu vermeye geldiğinde tepkisine bakıp, konuşmayı deneyeceğim...
konuşmaya korkuyorum gerçi...
zaten kendini bir şey sanıyor yine yanlış anlayacak...
hem hiç pişmanım barışalım demedi, hemde bugün iş arkadaşlarımdan birini göndermiş
evliliği bitirmek kolaymı diye benimle konuşmasını istemiş...
anlayamıyorum:S
sanki o düzeltelim dedi ben hayır dedim millete kaldı iş gibi...

kaynanam görümcem dediğin kişler çocuğun yanında0 olumsuz konuşuyor olablir mi ?
onların da0vranışlarından da etkileniyor olabilir
ama bence sen elinden geleni yapıyorsun içini rahat tut
yazın gideceksen de dönüşte yine makul ölçüde görüştürmeye devam et

elmalar ve armutları karıştırmayalım dersin..sadece kızınızı konuşun. başka konuşacak birşeyimiz olamaz deyin..

gelecekte değişik senaryolar olacaktır..
kızın ergen olup hırçınlaşıp babaya gitmek istemediğinde,
onlar da sen dolduruyorsun sanacak..hemen bir atak yapacaklar..
sonra sen uğraşacaksın çıkan problemlerle, kızının psikolojisi ile...

ne bileyim kızımla uyumayı özledim falan derse dolaylı yoldan ifade ediyor demektir..

istemeye çekiniyor olabilir, yada umurunda olmayabilir..
bu adamı en iyi sen tanırsın. ben bilemem.
Banu'nun eşini en azından bu yönü ile puanı alıyor..0,0005 puan :)
kızını hafta sonları alıyor...

biraz zaman geçsin göreceğiz herhalde...
kızla ilgili de pek konuşmuyor görev sayıp almadan bir gün önce arıyor...
banunun egosunun notuna bayıldım bu arada...
güldürdün beni sağol...:52:

kaynanam görümcem dediğin kişler çocuğun yanında0 olumsuz konuşuyor olablir mi ?
onların da0vranışlarından da etkileniyor olabilir
ama bence sen elinden geleni yapıyorsun içini rahat tut
yazın gideceksen de dönüşte yine makul ölçüde görüştürmeye devam et

gerçekten bilemiyorum nasıl davrandıklarını...
ama ben görüştürmeye çalışacağım, kızım çık rahatsız olmadıkça...
bakalım pedagog ne diyecek??

cnm kızın görüşmek istemiyorsa vrdır bi sebebi
El kadar çocuk güle oynaya gittiği yerden neden korksun
Yaramazlık yapıyor falan diye bahane edip belki itip kakıyorlardır çocuğunu
Bi müddet özlesin bence ağlayarak da gönderme sana da güveni sarsılır
Gerçi ben senin yazdıklarından eşinle tekrar barışmak istediğin sonucuna vardım
Eğer hala bişeyler hissediyorsan geç olmadan onunda çözümüne bak canım
Ne yaşandı bitti bilmiyorum ama sen duygularından emin değilsin
Hemde al karşına konuş bu çocuk 2 hafta öncesine kadar iyiydi şimdi niye ağlıyor gelmemek için de
Sen alınca kızımızla ilgileniyormusun yoksa eve annenlere mi bırakıp çıkıyorsun de
eğer öyleyse eşin çocuğun yanında bile değilse bence bırak verme

Son düzenleme:
mrb arkadaşım bende ayrılıklarda çocuğun babasıyla iletişimiminin kopmaması taraftarıyım fakatt eğer çocukta isterse....kızınız bu kadar isteksiz ve mutsuzsa bencede vardır sebebi ve bence kızınızın üzülmesine izin vermeyin isteksiz bir şekilde göndermeyin bebeğinizi.ne kadar babada olsa yeri geldiğinde yuvayı görmeyen bu babalar bi okadarda çocuğu ihmal edebilirlerr..yani evliyken siz tuvalette olduğunuzda bile ilgilenmeyen baba aldığındada muhtemelen çok ilgili deildir,ve bu küçük bebeğimiz henüz sıkıntısını ve neden gitmek istemediğini size söyliycek durumdada deil hani konuşuyor olsa belki derdini anlatır ama onuda yapamıyor yavrum..tabiki en doğrusu siz bilirsiniz ama zorla göndermek çocuğun mutsuz olması size karşıda güven kaybına sebep olabilir die düşünüyorum..yani bencede durumumunuza üzülmekte haklısınız kim isterki bebeği ağlaya ağlaya göndermek acaba şimdi napıyo die düşünmek...ve inanın bende takıldım kaldım bu çocuk neden gitmek istemiyor diee yani 2 yaşındakki çocuk evden gidenin bile peşine takılıp gezmek ister sokak ister neden?

gerçekten bilemiyorum nasıl davrandıklarını...
ama ben görüştürmeye çalışacağım, kızım çık rahatsız olmadıkça...
bakalım pedagog ne diyecek??

birde eşin çocukla ilgilenmeyi sevmiyorsa
çocuğu alıp götürdüğünde kaynana baktırıp kendisi hiç ilgilenmiyor olabiilir de
çocuk o ilgiyi sıcaklığı duymadığından da huzursuz olmuş olabilir

gunah ya madem aglıyor vermeyın cocugu benımde aklımdan gectı ılgılenmeyı sevmıyorsa annesıne bırakıp gıdebılır yoksa arkdasın dedıgı gıbı her gıdenın arkasından aglar o yastakı cocuklar nıye babasına gıtmek ıstemesın cok mantıksız.

puan süper kate cimmm ... beyendim bende :))

htczhr canım .. ben bu konuyu uzun uzadıya psikiyatr ile konuştum ve bana şunu söylemişti ..

Bu yaşta çocuklar anlık mutluluk yaşarlar ,anın zevkini yaşarlar, parkta oynuyormu o an onu yaşarlar,yüzüyorlarmı koşuyorlarmı tv mi seyrediyorlar yemekmi yiyyorlar hepsi anlık zevklerden ibarettir ...( fakat büyüdükçe bu değişecek o zaman uzman çocuk psikoloğu ile görüşme yapmanız gerekebilir hiçbir boşanmış ailenin çocuğu ile 'mutlu bir ailede büyüyen çocuğun psikolojisi aynı olmayacak')

neyse;

demekki mutlu değil ve zevk almıyor yanında onu eğlendiremiyor istediklerini anlayamıyor demekki suyuna gitmiyor anlaşılan ... benim aklıma direkt bu geldi ..

bu yüzden onunla konuşmalısın ayrılmış olsanız bile o senin kızının babası bunları hayat boyu konuşmak mecburiyetinde kalacaksınız sor ona 1 günde neler yapıyorsunuz anlatsın .. mutlaka farkedersin eksiğin nerde olduğunu olmazsa 1 gün beraber geçirin zaman beraber gidin parka gezmeye ki belki çocuk babasıylada zevkli vakit geçirebileceğini düşünüp bundan sonrasında seni üzmeyebilir

ve yatılı verme konusunda adam la konuş 1 gece kalsın mutlaka o gece emzirmezsin belki ama zaten doya doya vermişsin vereceğini ...

Son düzenleme:
arkadaşlar daha önce de konu açmıştım eşimle boşanma sürecindeyiz.
yasal olarak ayda 1 gün gündüz görme hakkı var.
ama kızımın babasıyla ilişkisi kopmasın, kızım mutlu oluyor diye haftada 1 gün veriyorum kızımı...
önceden güle oynaya giden çocuk son iki seferdir felaket ağlıyor istemiyorum diye...
ertesi gün atta gideceğiz dediğimde bile ağlamaya başlıyor gezmeyi çok sevmesine rağmen...
ne yapmam lazım?
burada pedagog yok ama yarın 2 aylığına yazlığa gideceğiz.
orada pedagogla görüşeceğim.
yine de tavsiyelerinizi almak istedim.
böyle bir durumu yaşayan var mı?
yorumlarınızı bekliyorum...

Acaba bebeğiniz daha önce birlikte olan anne-baba kavramından sonra birşeyleri hissetmiş olamaz mı? yani babasını haftada bir görüyor siz yanında yoksunuz aile kavramı bölününce bu onu huzursuz etmiş olabilir. Ne demek istediğimi anlatabildim mi bilmiyorum ama :26: :26: yani artık bebeğinizin o yaşadığı aile ortamını bulamayışı onu huzursuz edebilir. Birde benimde 4 yaşında bir kızım var ve sizin bebeğinizin yaşında tabiri caizse eteğime yapışıp beni lavobaya bile yanlız göndermiyordu. Bu dönemler tam size çok bağımlı olduğu dönemler birkaç saatliğine bile olsa sizden kopmak istemiyo olabilir. benimde aklıma bunlar geliyo. eşinizin ailesinin torunlarına olan tavırlarını daha önceden biliyorsanız ve bu konuda içiniz rahatsa böyle şeyleri aklınıza getirmeyin derim.

Cocuktur anlamaz diye gecistirmeyin lütfen, ilk yaslar cocuk icin cok önemli, karekterini belirler...
Biz farkinda olmuyoruz bazen ama cocuklar herseyi anliyolar farkindalar.
Umarim kötü bisey yokturdur ve sadece annesinin babasinin artik ayri oldugunu anlamisdir ondan huzursuzluk cikariyodur...
Iyi olur insallah

büyükler bir şekilde atlatıyorlar ama olan hep miniklere oluyor, sürekli bir arada kalmışlık yaşıyorlar
gitmek istemiyorsa zorla yollamayın gerekirse üçünüz birlikte vakit geçirin

arkadaşlar çok sağolun yorumlarınız için şuan yazlıktayım.
kendisinin bir talebi olmadı.
saçma sapan başka şeylerden bahsetti maddiyatla ilgili...
konu beni bir şey istemem filanda değil, o kadar saçma ki anlatmak bile istemiyorum sinirlerim bozuluyor:S
zaten çocuğu kucağımdan alırken bile bir garip davranıyor sanırım çocuk bunu hissediyor.
bakalım tatilde gelecek mi?
ya da arayacak mı?
her şey biraz ona bağlı biraz zaman geçsin onun tavırlarına göre hareket edeceğim...

belki kiziniz sizde gordugu ilgiiyi onlarda gormuyor ve sizi ozluyor olabilir bilemedim simdi ama ayriliginiza uzuldum ortada yavrucak kalmis ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN...AMINNN:nazar:

Back
X