• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım babasını gördükçe daha huysuz oluyor....

deryahosgor3434

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
25
0
36
İstanbul
merhaba guzel sewımlı anneler bende aranıza yeni katıldım ve tecrubelerınzden yararlanmaya calısıyorum..nasıl anlatılır bılmıyorum ama kafam cok karısık ve gun gectıkce karısıyor kızım 5 aylıkken babası olucak baba bıle demek ıstemıyorum oyle bırıne cıktı gıttı ve telefonla bosanmak ıstedıgını soyledı..sonuc olarak bosandık ben aılemle yasamaya basladım..bısure sora ortaya cıktı kızını gormek ıstedıgını soyledı tabii cocuk baba nedır bılmıyor basladı gormeye hafta bır derken o ıkı hafta cıktı sonra bıray sonra aklına gelırse aramalar...2,5 yıl gecti gıttı ve ben hayatımı tamamen kapattım derken karsıma bırısı cıktı ailem arastırdı sorusturdu gorustuk konustuk durumu tamamen anlattım herseyi kabul ederek evlendik...kızımla gayet iyi zaman geciriyorlar benden daha ıyı anlasıyorlar derken hamıle kaldım ve suan 3 aylık bıde oglum var kızım bu arada eşime baba dıyor...ama evde onune gecılemez bı kıskanclık söz konusu kardesımı cok sevıyorum dıyor ama ıyıce huysuzlaştı sinirli herseye bagırıyor kızıyor o akıllı uslu sakin kızım gıttı baska bı cocuk oldu şaşırdım artık nasıl davranacagımı oglumu kucagıma bıle almıyorum korkudan kızıma her baktıkca aglıyorum kendımı tutamıyorum ya duzgun buyutemezsem cok ıyı psıkolojısı bozulursa diye diye kendim sinir hastası oldum...üstüne yetmezmiş gibi kendı babası aklı estıkce arıyor dıye eşim o bana baba dıyor ben ılgılenıyorum o babalıgını bu zamana kadar yapmamıs bundan sonrada aramayacak dıyor ben napaılırım sımdı bı akıl verın ortada kaldım kızım babasını gorunce daha huysuz kotu oluyor bişeyler soyleyın gormesımı dogru gormemesımı bılıyorum babası ama durum bu...

canım sanki bana baştan hata etmişsin gibi.tamam o baba müsvettesi aklına estikçe babalık yapmaya çalışmış aklı sıra ama.sen kızına anlatmalıydın gerçekleri.senin gerçek baban şurda ama bak bu benim eşim ama biz hepimiz seni çok seviyoruz falan diye.olmazsa bi pedegoga falan gidin.yardım alın.allah yardımcın olsun canım.kızının huysuzluğu da yeni kardeş geldiği içindir.bu normal bence her çocukta olabilecek bişi yani.insşallah zamanla geçer.

kızınının, oğlunu kıskanması öz babalarının farklılığından değil.... çevremde gözlemlediğim, ikinci çocuğu büyükler kıskanıyor. zamanla geçer. bir arkadaşmının çocukları arası 3 yaş... çok da değil dersin ama kıskanıyor. başka biri 8 yaş yalnız bırakamıyoruz korkudan... sinirini bebekten çıkarıyor. biri 2 yaş... büyüğü küçüğü olduğundan beri sürekli huysuz ve mızmız...

yani kardeşler arası kıskançlığa ilk eşinizden ayrı yaklaşılmalı. zamanla oturur. ilk eşinizin kızıyla görüşmek istemesini anlayabiliyorum ama bu görüşme düzensiz olacaksa kötü tabi. 2 sene boyunca her h.sonu görüp 3 sene hiç aramayacaksa olmaz. bunu eski eşle konuşmalısını. görüştürmezseniz yarın çocuk size kızar.

canım sanki bana baştan hata etmişsin gibi.tamam o baba müsvettesi aklına estikçe babalık yapmaya çalışmış aklı sıra ama.sen kızına anlatmalıydın gerçekleri.senin gerçek baban şurda ama bak bu benim eşim ama biz hepimiz seni çok seviyoruz falan diye.olmazsa bi pedegoga falan gidin.yardım alın.allah yardımcın olsun canım.kızının huysuzluğu da yeni kardeş geldiği içindir.bu normal bence her çocukta olabilecek bişi yani.insşallah zamanla geçer.

saol arkadasım ama kızım 5 yasına gırecek ve az cok anlıyor anlatmayı denedım konuyu actıgım an ya o konuyu degıtıryor yada kacıyor babasını anlatmak ıstıyorum arada goruyor cunku benım babam o deıl bu dıyor ( eşim icin ) oyle saskın bı durumdayımkı gece gunduz kızımı dusunuyorum gecelerı basında durup bakıp bakıp aglıyorum tutamıyorum kndımı

iki ucu b.klu değnek derler ya gösterme desem babasııı eşine gelince adam haklıı üzerinde emeğii varr onu 5 aylıkk bırakıp giden adama sölenicek çok şey varr ama orasıı bizi ilgilendirmezz tabikii sana gelince işin zorr babası tabiki görücek gösterme diyemem ama bu ileride eşinle arandakii ilişkiyide etkileyebilir tamam kızın görsün babasını ama sen çok dikkat ett bu adam huzurunu kaçırmasınn

iki ucu b.klu değnek derler ya gösterme desem babasııı eşine gelince adam haklıı üzerinde emeğii varr onu 5 aylıkk bırakıp giden adama sölenicek çok şey varr ama orasıı bizi ilgilendirmezz tabikii sana gelince işin zorr babası tabiki görücek gösterme diyemem ama bu ileride eşinle arandakii ilişkiyide etkileyebilir tamam kızın görsün babasını ama sen çok dikkat ett bu adam huzurunu kaçırmasınn

tabi işin otarafını hıc yazmadım bıle babası benı deıl genelde annemı arar tesadufn bızde ordaysak bıde ewe geldıgımzde dusunun tartısmaları eşimede hak verıyorum tamam ama bende arada kalmaktn napıcagımı sasırdım artık

Durumunuz müsaitse bir pedagog yardımı alın ve mümkünse eşiniz çocuğunuzu görmek istediğinde pedagog eşliğinde görsün.

Buna itiraz ederse mahkemeye başvurabilirsiniz bildiğim kadarıyla.

Üzülmeyin, eşinizden bu konuda anlayışlı olmasını bir çıkar yol bulacağınızı, o zamana kadar destek olması gerektiğini söyleyin.

Siz eşinize güçlü görünün ki kararların size ait olması gerektiğini bilsin.Kendince haklı ama o çocuk için en gerekli olan yapılmalıdır.

kızınızın huzursuzluğ babasını görmesinden ziyade yeni kardeşin verdiği kıskançlık gibi duruyor anlattıklarınızdan..bebek kuçuk ve ilgiye bakıma muhtaç bu arada kızınıza olan ilginizde bir azalma veya değişiklik olabilir mi?

siz farkında olmayabilir misiniz? çünkü olayların ortasında kalmışsınız...bebek bır yandan kızınız bir yandan eşiniz bir yandan eski eşiniz başka bir yandan zor durumdasınız farketmemiş olabilrsiniz.

ha ayrıca eşinizde bunları bilerek sizinle evlendi şimdide mantıklı davranması gerekiyor...

acilen pedagog yardımı lazım...

kızınızın huzursuzluğ babasını görmesinden ziyade yeni kardeşin verdiği kıskançlık gibi duruyor anlattıklarınızdan..bebek kuçuk ve ilgiye bakıma muhtaç bu arada kızınıza olan ilginizde bir azalma veya değişiklik olabilir mi?

siz farkında olmayabilir misiniz? çünkü olayların ortasında kalmışsınız...bebek bır yandan kızınız bir yandan eşiniz bir yandan eski eşiniz başka bir yandan zor durumdasınız farketmemiş olabilrsiniz.

ha ayrıca eşinizde bunları bilerek sizinle evlendi şimdide mantıklı davranması gerekiyor...

acilen pedagog yardımı lazım...

kızım daha cok uzulur kaygısıyla oglumu kucagıma bıle almıorum dogru duzgun kızımın uyumasını beklıorum genellıkle...ewet haklısınz hemen bı pedagog yardımı almalıyım hatta kendımde bı psıkologa gıtmelıyım dıye dusunuyorumm

Bu profesyonel yardım gerektiren konuların burada açılmasını çok yanlış buluyorum. Yani karnım ağrıyor napıyım gibi bir konu bence bu. Burda sana doğru tıbbi yardımı kim yapabilir senin çocuğunu görmeden. Gideceksin bir çocuk psikoloğuna veya çocuk psikiyatristine soracaksın bu soruları. Hatta kocanla beraber giderseniz daga iyi olur o da aydınlanmış olur birinci elden sormak istediğin tüm soruları da sorarsın. Bilinçli ebeveynler olalım lütfen.

merhaba guzel sewımlı anneler bende aranıza yeni katıldım ve tecrubelerınzden yararlanmaya calısıyorum..nasıl anlatılır bılmıyorum ama kafam cok karısık ve gun gectıkce karısıyor kızım 5 aylıkken babası olucak baba bıle demek ıstemıyorum oyle bırıne cıktı gıttı ve telefonla bosanmak ıstedıgını soyledı..sonuc olarak bosandık ben aılemle yasamaya basladım..bısure sora ortaya cıktı kızını gormek ıstedıgını soyledı tabii cocuk baba nedır bılmıyor basladı gormeye hafta bır derken o ıkı hafta cıktı sonra bıray sonra aklına gelırse aramalar...2,5 yıl gecti gıttı ve ben hayatımı tamamen kapattım derken karsıma bırısı cıktı ailem arastırdı sorusturdu gorustuk konustuk durumu tamamen anlattım herseyi kabul ederek evlendik...kızımla gayet iyi zaman geciriyorlar benden daha ıyı anlasıyorlar derken hamıle kaldım ve suan 3 aylık bıde oglum var kızım bu arada eşime baba dıyor...ama evde onune gecılemez bı kıskanclık söz konusu kardesımı cok sevıyorum dıyor ama ıyıce huysuzlaştı sinirli herseye bagırıyor kızıyor o akıllı uslu sakin kızım gıttı baska bı cocuk oldu şaşırdım artık nasıl davranacagımı oglumu kucagıma bıle almıyorum korkudan kızıma her baktıkca aglıyorum kendımı tutamıyorum ya duzgun buyutemezsem cok ıyı psıkolojısı bozulursa diye diye kendim sinir hastası oldum...üstüne yetmezmiş gibi kendı babası aklı estıkce arıyor dıye eşim o bana baba dıyor ben ılgılenıyorum o babalıgını bu zamana kadar yapmamıs bundan sonrada aramayacak dıyor ben napaılırım sımdı bı akıl verın ortada kaldım kızım babasını gorunce daha huysuz kotu oluyor bişeyler soyleyın gormesımı dogru gormemesımı bılıyorum babası ama durum bu...

arkadaşım öncelikle hiç sinir hastası elan olma.. kendinle gurur duy ve şükret.. boşandığın halde ve bir çocuğun olduğu halde hayatını tekrar çok iyi toparlayabilmişsin. anladığım kadarıyla yeni eşin de anlayışlı birine benziyor.kardeş kıskıançlığı çok normal bi durumdur ve siz ne kadar soğukkanlı olursanız bu zamanla kendiliğinden geçecektir.. ama tabi siz de boş durmamalıınız.. mesela bi gün kızınıza bi çikolata alın ve bunuı almamı kardeşin söyledi gibi şakalar yapın.. zorla sevdirmeye felan çalışmayın ama oğlunuzun bazı sorumluluklarını kızınızdan isteyin. mesela altını değiştirirken bezini getirmesini isteyin üstünü giydirirken gel bu kolunu da sen giydir felan deyin. umarım zamanlar kardeşine alışacaktır..eski eşinizinistediği bence kızından ziyade sizin huzurunuzu bozmak... prim vermeyin çok istiyorsa dava açsın. yeni mi aklı başına geldi

canım selam sana
kaderımız benzıyor
bende oglumun dogumundan sonra dedıgın gıbı bırı ıcın cıktı gıttı ve bosanmak ıstedıgını soyledı
altında turlu entrıkalar cıktı uzun surer
21 aylık olana kadar aramadı,gormedı ,sormadı aksıne bızım arayıslarımıza benı aramayın ben kendıme yenıden hayat kurucam xxx ıcınde aramayın demeye basladı
oncelerı cok kotu oldum sonra alıstım bu duruma aılemle yasıyorum
7 ay sonra evlenıyorum
beraber oldugum kısıyı aılem sevıyor resmıyete dokulmus cok sevgı dolu bı ılıskımız var
oglumda 24 aylık
3 ay evvel hersey basladı
oglum yaklasık 5 aydır kendılıgınden beraber oldugum kısıye baba demeye basladı kı halada oyledır bıze geldıgınde kucagından ınmez bı rahat bırakmaz sevıyor cok ozluyor bılıyorum
3 ay evvel oglumu gormek ıstedı 2 gorus gerceklestı ılkınde anlamadan gıtmıs ama 2.goruste zorla almıslar aracı kısı goturdu
ıst eo gun bugundur oglum ıyı degıl
cok korkuyor kucaktan yatırılarak alınmıs aracı kısıden ıkı kısı kucaklamıs
kucagımıza aldıgımızda sımsıkı sarılıyor kucaktan kucaga asla gıtmıyor
ardından 4-5 gorus gerceklemeye calısıldı ancak olmadı cunku oglum daha o ınsaları gorur gormez aglamaya krıze gırmeye tıtremeye bagırmaya baslıyor
eve geldıgındede korkak sınmıs oluyor
karsı taraf zorlamıyor
ama ben bunu nısanlıma her defasında anlatamıyorum yanı eger desem gorecekler oda gıder oraya uzaktan ızler
evlenıncede senın gıbı sorun yasamaktan bende cok korkuyorum
senı arada bırakmasın senın yapabılecek bıseyın yok benımde oyk kanunlar buna ızın vermıyorkı
baskada dıyecek bısey bulamıyorum
evlılıgınde bu harıc mutlumusun pekı

canım selam sana
kaderımız benzıyor
bende oglumun dogumundan sonra dedıgın gıbı bırı ıcın cıktı gıttı ve bosanmak ıstedıgını soyledı
altında turlu entrıkalar cıktı uzun surer
21 aylık olana kadar aramadı,gormedı ,sormadı aksıne bızım arayıslarımıza benı aramayın ben kendıme yenıden hayat kurucam xxx ıcınde aramayın demeye basladı
oncelerı cok kotu oldum sonra alıstım bu duruma aılemle yasıyorum
7 ay sonra evlenıyorum
beraber oldugum kısıyı aılem sevıyor resmıyete dokulmus cok sevgı dolu bı ılıskımız var
oglumda 24 aylık
3 ay evvel hersey basladı
oglum yaklasık 5 aydır kendılıgınden beraber oldugum kısıye baba demeye basladı kı halada oyledır bıze geldıgınde kucagından ınmez bı rahat bırakmaz sevıyor cok ozluyor bılıyorum
3 ay evvel oglumu gormek ıstedı 2 gorus gerceklestı ılkınde anlamadan gıtmıs ama 2.goruste zorla almıslar aracı kısı goturdu
ıst eo gun bugundur oglum ıyı degıl
cok korkuyor kucaktan yatırılarak alınmıs aracı kısıden ıkı kısı kucaklamıs
kucagımıza aldıgımızda sımsıkı sarılıyor kucaktan kucaga asla gıtmıyor
ardından 4-5 gorus gerceklemeye calısıldı ancak olmadı cunku oglum daha o ınsaları gorur gormez aglamaya krıze gırmeye tıtremeye bagırmaya baslıyor
eve geldıgındede korkak sınmıs oluyor
karsı taraf zorlamıyor
ama ben bunu nısanlıma her defasında anlatamıyorum yanı eger desem gorecekler oda gıder oraya uzaktan ızler
evlenıncede senın gıbı sorun yasamaktan bende cok korkuyorum
senı arada bırakmasın senın yapabılecek bıseyın yok benımde oyk kanunlar buna ızın vermıyorkı
baskada dıyecek bısey bulamıyorum
evlılıgınde bu harıc mutlumusun pekı

ewet cnmm saol..bunun dısında mutluyum cok şukur ama aklım hep noluck boyle sorularıyla dolu...arada buyuzden sorunlarda cıkıyor yazdıgım gıbı ıns sen ewlendıkten sonra yasamazsın bu sorunu herseyı en basından konus onlarda haklı aslında yani eşim gerek nişanlın ama dıer taraftada kotude olsa babaları ben her sorunun ustesındn gelırım dıorum ama konu kızım ewladım olnca iş degısıo bende bunalıma gırıyrm ...Allah hepımızn yardmcısı olsunnn

Back
X