Konuşma Problemleri Kızım bazı harfleri söyleyemiyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

drygmsy

Guru
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2008
9
1
286
Sivas
merhaba benim 3.5 yaşında bir kızım var k harfine t diyor sürekli bir türlü düzelttiremiyorum ne yapabilirim

Aynısı benim oğlumda da var,hatda benim ki p,r,s,ş,t,m harflerini söyleyemiyor. Konuşuyor fakat ancak biz anlayabiliyoruz. Benim ki 2,5 yaşında

benim kızım 1. sınıfta rsşcçzj seslerini söyleyemiyordu.t gibi çıkarıyordu
daha yeni yeni bu sesleri düzgün çıkarmaya başladı.şimdi cçş yi söyleyebiliyor.diğerlerinide söyleyecek diye umut ediyorum düzelme var çok şükür
yani sizin çocuklarınız daha çok küçükler 1-2 yıl içinde düzeleceklerdir canınızı sıkmayın derim

Merhaba 3-5 yaş grubuna öğretmenlik yaptım
3,5yaşındaki bir çocuğun bu harfleri söyleyememesi çok normal
çocuklarınızdan çok kısa zamanda çok fazla şeyler bekliyorsunuz...
zamana bırakın o da tatlı tatlı konuşmasına devam etsin
sizcede böyle daha şeker olmuyorlar mı?

benim kızımda s ve k seslerini t diye çıkarıyor arkadaşların bahsettiğigibi çok anlaşılır olmuyor fakat paniklemeye gerek yok diye düşünüyorum.ayrıca öğretmen arkadaşımada teşekkür ederim konuyla ilgilendiği için....

sanırım dil altı bağı uzun olan çocuklar bu harfleri çıkaramıyorlarmış dil bitikliğide deniyor tam bağlı olan fark edilebiliyormuş bide yarım bağlı oluyormuş doktora sormakta fayda var derim 3,5 yaşındaki çocuk için erken olabilir ama okula giden bi çocuk için geç olabilir çünkü dil gelişimi 7 yaşna kadar tamamlanıyor

bnmde oğlum 5 yaşına giricek k harfine t g harfine d diyor bi kaç gün önce aile hekimimize sordum daha önce hep bu yaşlarda olur düzelir şeklinde yorumlar oluyodu neysee aile hekimimiz bademciklerinin yapısı büyük geniz eti problemlerindede böyle olabiliyo bi kbb uzmanına götürün dedi en yakın zamanda götürücem orda aldığım bilgileri sizinle paylaşırım umarım geçici bişeydir ...

benımkıde oyle.genız etı var bıde dıl altı bagı var.demekkı bunlardan kaynaklanıyor.fakat ne zaman duzelır acaba cunku bu problemler hep var

merhaba benim 3.5 yaşında bir kızım var k harfine t diyor sürekli bir türlü düzelttiremiyorum ne yapabilirim

canım çok normal endişe etme,
henüz 3,5 yaşındaki bir çocuğun tamamen bi yetişkin gibi konuşmasını beklemek doğru olmaz.bazıları konuşmaya daha yeni başlıyor 3-3,5 yaşlarında.

benimde kızım 3 yaşında gayet anlaşılır konuşmasına rağmen bazı harfleri bazı kelimelerde farklı çıkarıyor ve aksine bu durum benim çok hoşuma gidiyor,asla düzeltmiyorum bu onun güvenini kırabilir.bazen yeni öğrendiği bi kelimeyi "söyleyebildimmi anne" dediğinde harika söyledin diyorum

bol bol kitap okumak,sohbet etmek, onların hem konuşmasına hemde kelime haznelerinin gelişmesine katkıda bulunacaktır.

[sıze=3]cok normalllllllllll bence dert olarak gorecegıne tadını cıkar...

Cok tatlı oluyorlar bu donemlerde sonrada duzeltınce bu gunlerı cok ararsın [/sıze]

benimde kızım 3,5 yaşında bazı kelimelerini anlamıyoruz ama hiç sorun etmiyorum zamanla o da gayet güzel konuşacak eksik konuşmaları da ayrıca çok güzel sizde o kadar sorun etmeyin bence zaman tanıyın çocuğunuza

bende de kekemelik vardı ama zamanla aştım çocuğunuzun da sorununun zamanla düzeleceğine inanıyorum:)

merhabalar bende anasınıfı öğretmeniyim, doğru telaffuz edemediği kelimeyi çocuğunuza belli etmeden düzeltirseniz belli bir süre sonra çocugunuzun doğru telaffuz ediceğini görüceksinizdir. ayrıca bol bol hikaye okumanızı ve çocugunuzdan size hikaye anlatmasını istiyerek dil gelişimine katkı sağlayabilirsiniz.

merhaba.
benim de kızım 3.5 yaşında.geç konuştu ve şu an söyleyemediği çok harf var.aslında 8 sesle konuşuyor diğerlerini söyleyemiyor.fakat cümle kurmasında hiç bir sorun yok.doğru sesleri çıkaramasa da çok güzel cümlelerle konuşuyor.2 ay önce konuşma terapistine gittik.benim kızımda fazla emme kaynaklı bir sorun oluşmuş dilinde.uzama var bu da pelteklik yapıyor.ve tedavi görmeden geçecek bir durum değil.terapilerimizi biraz aksattık hastalıklar yüzünden ama evde çalışmaya devam ediyoruz.ufak gelişmeler var tabi ama uzun zaman alacağını söyledi terapist.ve peltekliğinin tamamen geçmeyebileceğini söyledi.bazı harfler var ki r vey gibi.bunlar çocukların en son söyleyebildikleri harfler.o yüzden zamanla düzelebilir.ama 2 yaşında çıkarmaları gereken pek çok harf var.eğer bunları 3 yaşına gelmiş ve hala söyleyemiyorsa bir terapistle görüşmek de fayda var.nasılsa geçer bekleyelim mantığı bence çok yanlış.benim kızım p sesini hiç çıkaramazken terapiden sonra çıkarmaya başladı.m lerde de gelişme var ama her zaman değil.şimdi de k harfi üzerinde çalışıyoruz.bazı kelimelrde söylüyor ama konuşurken unutuyor ya da dili dönmüyor.yani zor bir süreç.bu tür çocukları kendi haline bırakmak ileri de büyük sorun olur.okul hayatında problem yaşarlar.

çok tatlı oluyorlar öyle konuşurken :) benim teyzemin kızı 3,5 yaşında .. oda öyle 'R' harfini cümle içinde konuşamıyor ama tek R de deyince söyleyebiliyor düzelir büyüdükçe inşAllah ..

Merhaba ,benim kızımda 4.5 yaşında.Onda da t ve ç harflerinin yerini değiştirmesi(peçete yerine peteçe demesi gibi)gibi fak sorunlar var. ne gibi egzersziler veriyorlar? tekerlememi ezberliyorsunuz mesela?

benımde kızım 3.5 yasında ve daha son zamanlarda kadar f ye p,k ye t,s ye ş dıyordu.bunları duzelttı sukur.sımdı en buyuk sorunumuz r. r ve l yerıne y dıyor..l yıde yavas yavas duzeltıyor.ben sureklı yanlıs soyledıgını duzelttım.dıttık dedı ben evet gıttık dedım.sonra sonra gıttık demeye basladı ve yasasın duzgun soyledım dıye zıpladı.sız ona dırek belırtmesenız bıle yanlısı duzeltınce oda dogru soylemedıgını farkedıyor..mesela tıtap dıyordu bende tıtapmı kıtap mı yanlıs udydum galba dıyordum.o zaman kıtap demeye basladı.ama r buyuk sorun soyleyemıyor.
bıde bısey anlatırken cumle kurarken kelımerın ıcınde bazı harflerıde yutunca temellı bebek gıbı oluyor konusması uzuluyorum.
mesela "hava şouk omuş bıjde eve dıttık" dıyordu ıyıce bebek gıbı oluyordu.artık omuş dedıgınde olllmuşşş dıye l yı bastırırarak duzeltıyorum.7 yasına kadar duzelmezzse dılıne yerlesır daha zor olur (

bıde cevreden yasıtı cocukların duzgun konustugunu gorunce daha uzluyorum.onlarda bebek gıbı konusuyor annelerı kızınca kızımı ornek gostererek oda bebek gıbı konusuyoır ama dıyorlar daha da uzuluyorum (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…