merhaba benim 3.5 yaşında bir kızım var k harfine t diyor sürekli bir türlü düzelttiremiyorum ne yapabilirim
merhaba benim 3.5 yaşında bir kızım var k harfine t diyor sürekli bir türlü düzelttiremiyorum ne yapabilirim
çok komik ve şirin oluyordur ama
merhaba.
benim de kızım 3.5 yaşında.geç konuştu ve şu an söyleyemediği çok harf var.aslında 8 sesle konuşuyor diğerlerini söyleyemiyor.fakat cümle kurmasında hiç bir sorun yok.doğru sesleri çıkaramasa da çok güzel cümlelerle konuşuyor.2 ay önce konuşma terapistine gittik.benim kızımda fazla emme kaynaklı bir sorun oluşmuş dilinde.uzama var bu da pelteklik yapıyor.ve tedavi görmeden geçecek bir durum değil.terapilerimizi biraz aksattık hastalıklar yüzünden ama evde çalışmaya devam ediyoruz.ufak gelişmeler var tabi ama uzun zaman alacağını söyledi terapist.ve peltekliğinin tamamen geçmeyebileceğini söyledi.bazı harfler var ki r vey gibi.bunlar çocukların en son söyleyebildikleri harfler.o yüzden zamanla düzelebilir.ama 2 yaşında çıkarmaları gereken pek çok harf var.eğer bunları 3 yaşına gelmiş ve hala söyleyemiyorsa bir terapistle görüşmek de fayda var.nasılsa geçer bekleyelim mantığı bence çok yanlış.benim kızım p sesini hiç çıkaramazken terapiden sonra çıkarmaya başladı.m lerde de gelişme var ama her zaman değil.şimdi de k harfi üzerinde çalışıyoruz.bazı kelimelrde söylüyor ama konuşurken unutuyor ya da dili dönmüyor.yani zor bir süreç.bu tür çocukları kendi haline bırakmak ileri de büyük sorun olur.okul hayatında problem yaşarlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?