• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızım çok aşık napıcam

Benim kiEnimde lise 1 de birine asik oldu baska okuldan. 3 yil falan sirmedi ayrildilar. O kadar cok olmaz dedikki ayrilmasina ragmen saplantili gibi 6-7 yil hep pnu dusundu ama kendi kendine unuttu. Baski yapmayin ama takipte olun

Bu meseledeki kaygınız daha tam olarak nedir? Yani daha doğrusu sevgilisi olduğu için kızınızda ne gibi (sizin açınızdan) olumsuzluklar görüyorsunuz?

Evet ben de o yaslardan gectim ve ne bu kadar cesur ne de kor kutuk aşık oldum. Bunu da belirttim biz de gectik dedim ama erkekler kizlar kadar onemsemez gecicidir onlar icin ve daha cocuk sayilir dedim. Sen kolay unutmazsin ama o bir baskasini tanir degisebilir dedim. Ayrica kimseye karsi degilim o senin kismetinse zaten seni bulur evlenirsiniz dedim... Dedim... Dedim...

İşte bu söyledikleriniz yanlış şeyler.

Böyle söylemeyeceksiniz.

AA kızım sevgilin mi var? Elbette bu yaşlarda olacak, fakat bende senin annenim yavrum, tanımak isterim diyecektiniz. Getirip tanıştıracaktı.

Demişsiniz ya erkekler önemsemez falan, öyle bir kırmışsınız ki kızınızın kalbini, tahmin edemezsiniz. Tartışma ya da bir sorun yaşanmadığı müddetçe asla olumsuz bir şey söylemeyeceksiniz. Tartıştıklarında da en fazla erkekler kızlardan daha geç olgunlaşıyor kızım, üzülme, olacağı varsa zamanla düzelir, ama lütfen kendini hırpalama. Ben annen olarak her zaman yanındayım diyecektiniz.

Siz kızınızı elinizle itmişsiniz o çocuğa.

Evet ben de o yaslardan gectim ve ne bu kadar cesur ne de kor kutuk aşık oldum. Bunu da belirttim biz de gectik dedim ama erkekler kizlar kadar onemsemez gecicidir onlar icin ve daha cocuk sayilir dedim. Sen kolay unutmazsin ama o bir baskasini tanir degisebilir dedim. Ayrica kimseye karsi degilim o senin kismetinse zaten seni bulur evlenirsiniz dedim... Dedim... Dedim...

Takıntı haline getirmişsiniz yapmayın
Ben 13 yaşında 8. Sınıfta ilk aşık oldum anneme anlattım tanıştırdım
Arkamda birinin olduğunu bildiği için beni hiç üzemedi
Şimdi 25 yaşındayım 1,5 yıllık evliyiz
1 ay sonra 12. Yılımızı kutluycaz

Eğer annem sizinki gibi olsaydı ben okumazdım büyük ihtimal kaçardım

Tanışın lütfen yasaklar herzaman caziptir

Siz sıkıştırdıkça vazgecmiycek. Liseden mezun olali 2yil oldu ama o zamanın hevesi çok tatli geliyor insana. Olgunlasmakla olgunlasmamak arasında oluyoruz ve aşığız diye ölüyoruz. Benim de vardi lise 2deyken gözüm hicbir şey gormezdi varsa yoksa oydu tabiki ayrildk ama lise bu çok ddikkatli olun ergenlik cagndaki cocuklarin cinselliğe en yatkin olduğu zamanlar.

ahh ahh benm ıkı kız kardesım var bende onlara abladan cok abılık yaptım erkek arkadas konusunda cok cok sıktım ama sonucunda yalnıslar yaptı bı tanesı.. ne yaparsan yap oluyor bu nesılde .:( gercekten ALLAHIMA emanet olsunlar kaderlerı guzel olsun dua etmek de onemlı.ben kız arkadaslarına dahı karısıyordum ..hepsını dıdık dıdık arastırırdım sonuc ıtıbarı ıle benım dedıklerım dogru cıktı yalnıs yaptı ve hatasını anladı ..bazen yalnıs yapılarak ogrenılıyor dogrular...

Atladigim bir konu da cocuk bundan her ayrilmak istediginde bizim ki yalvar yakar oluyor, nerdeyse canini verecek. Onsuz nefes alamiyormus. Tel hep elinde gece yarisi bile onun icin uykusundan oluyor. Gorusmuyoruz diyor ama yazisiyor. Onu herseyin ustunde tutuyor ve kendini simdiden bu kadar degersizlestirmesi en kotusu. Yani sorun bu...

Kiziniz cok seviyor, siz de uzulmesini istemiyorsunuz, anladim.
Yapacak bir seyiniz yok aslinda, kiziniz karasevdaya tutulabilen turden, ben de oyleyim.
Sadece simdi degil, daha sonraki hayatinda da asik oldugunda tapinacak, hayalkirikligina ugrayinca icine kapanacak, dunya bitmis gibi davranacak, ask acisi icin galonla gozyasi dokecek, uykusuz kalacak, falcilara gidecek. Benim yaptigim gibi.

Yani deliler gibi ask acisi cekerken de goreceksiniz onu,anne yureginiz kaldirmiyor olabilir ama kiziniz bana benziyorsa hazirlikli olun.Sizin de elinizden bir sey gelmeyecek , aci cektiginizde evladiniza yardim edemiceksiniz. Siz evladinizin aci cekmeye acik olmasini istemiyorsunuz ama yapabileceginiz bir sey yok, onun yapisi boyle.

Ben cok ask acisi cektim ama anneme tek kelime etmedim, caktirmadim cunku elinden bir sey gelmeyen bir konuda uzulmesini istemedim. Kendimi paraladigim gozyaslarimi annem gormesin, bilmesin diye gece herkes yattiktan sonra aglardim hep.

Benim aksime kiziniz hep mutlu olur insallah.

Benim kiEnimde lise 1 de birine asik oldu baska okuldan. 3 yil falan sirmedi ayrildilar. O kadar cok olmaz dedikki ayrilmasina ragmen saplantili gibi 6-7 yil hep pnu dusundu ama kendi kendine unuttu. Baski yapmayin ama takipte olun
Bu meseledeki kaygınız daha tam olarak nedir? Yani daha doğrusu sevgilisi olduğu için kızınızda ne gibi (sizin açınızdan) olumsuzluklar görüyorsunuz?
kendini simdiden bu kadar kaptirip degersizlestirmesi, benden saklamasi, yalana basvurmasi ve iliskimizin zedelenmesi... Allah korusun genclik hatasi yapmalari... Korkularim uzuntu sebeplerim bunlar...

Kiziniz cok seviyor, siz de uzulmesini istemiyorsunuz, anladim.
Yapacak bir seyiniz yok aslinda, kiziniz karasevdaya tutulabilen turden, ben de oyleyim.
Sadece simdi degil, daha sonraki hayatinda da asik oldugunda tapinacak, hayalkirikligina ugrayinca icine kapanacak, dunya bitmis gibi davranacak, ask acisi icin galonla gozyasi dokecek, uykusuz kalacak, falcilara gidecek. Benim yaptigim gibi.

Yani deliler gibi ask acisi cekerken de goreceksiniz onu,anne yureginiz kaldirmiyor olabilir ama kiziniz bana benziyorsa hazirlikli olun.Sizin de elinizden bir sey gelmeyecek , aci cektiginizde evladiniza yardim edemiceksiniz. Siz evladinizin aci cekmeye acik olmasini istemiyorsunuz ama yapabileceginiz bir sey yok, onun yapisi boyle.

Ben cok ask acisi cektim ama anneme tek kelime etmedim, caktirmadim cunku elinden bir sey gelmeyen bir konuda uzulmesini istemedim. Kendimi paraladigim gozyaslarimi annem gormesin, bilmesin diye gece herkes yattiktan sonra aglardim hep.

Benim aksime kiziniz hep mutlu olur insallah.
Evet gercekten iyi anlamissiniz beni sagolun.

Evet gercekten iyi anlamissiniz beni sagolun.

Erkeklere cok deger vermesin, kendini degersizlestiriyor vs yazmissiniz ordan anladim :)

Ben de asik oldugumda deliriyorum sanirim, sinirlar benim icin ortadan kalkiyor, dediginiz gibi canimi istese kalbimi soker veririm. Tutku duymakta sinir tanimiyorum. :) Yuksek lisans mezunu muhendis olmama ragmen, sevdigim erkek gel ev kadini ol dese olurum herhalde, kendimden korkuyorum, bu adamla olmak icin yapmayacagim sey yok. Okuyanlar kotu ornek oldum, siz boyle seyler yapmayin, ama kendimi orneklemek istedim :)

Arkadaslarimdan bazilari psikolojik sorunlu oldugumu dusunuyor, benim kadar karasevdaya dusmenin normal olmadigini soyluyorlar, beni anlayamiyorlar. Benim icin heyecan duymak onemli, onlar icin biraz hoslandiklari biri olsun, iyi anlassinlar yeterli, asktan cok beklentileri yok.

Ben balik burcuyum, umarim evladiniz degildir :) Balik kadinlari extra hassas, garip yaratiklar. Kiziniz umarim buyuyunce benim karakterimde olmaz.

Son düzenleme:
hepimiz o yaslardan gectik biraz kendimizi goz onunde bulundurmamız lazım lise son sınıftaki bir kızın bir erkekten hoslanması onu sevmesi cok dogal simdi telefonunu alıp engellemeye calısırsınızda 20 li yaslarına geldiginde de bir erkek uzebilir onu bunun garantisi yok onemli olan dogruyu yanlısı ona anlatmanız baskı kurarak devam ederseniz hicbirseyi anlatmaz ve daha alevlendirirsiniz karsı tarafa olan askını ve boyle hataya itersiniz

Erkeklere cok deger vermesin, kendini degersizlestiriyor vs yazmissiniz ordan anladim :)

Ben de asik oldugumda deliriyorum sanirim, sinirlar benim icin ortadan kalkiyor, dediginiz gibi canimi istese kalbimi soker veririm. Tutku duymakta sinir tanimiyorum. :) Yuksek lisans mezunu muhendis olmama ragmen, sevdigim erkek gel ev kadini ol dese olurum herhalde, kendimden korkuyorum, bu adamla olmak icin yapmayacagim sey yok. Okuyanlar kotu ornek oldum, siz boyle seyler yapmayin, ama kendimi orneklemek istedim :)

Arkadaslarimdan bazilari psikolojik sorunlu oldugumu dusunuyor, benim kadar karasevdaya dusmenin normal olmadigini soyluyorlar, beni anlayamiyorlar. Benim icin heyecan duymak onemli, onlar icin biraz hoslandiklari biri olsun, iyi anlassinlar yeterli, asktan cok beklentileri yok.

Ben balik burcuyum, umarim evladiniz degildir :) Balik kadinlari extra hassas, garip yaratiklar. Kiziniz umarim buyuyunce benim karakterimde olmaz.

Sende değişeceksin.

Hayatında benim için çok önemli bir dönüm noktası dediğin, canını çok pis acıtacak, ve seni çok incitecek bir hayal kırıklığı yaşayacaksın. O günden sonra bu saplantılı aşık hallerinden, mantıksız tutkulu davranışlarından kurtulacaksın. :)

Lise 3.sinifta kizim var. Okulundan bir cocuga cok fena aşık. Ne yaptiysam bu tutkulu sevgisinden vazgeciremiyorum. Defalarca cep tel alikoydum. Soz verdi inandim. Yine yazisti. Yeri geldi yalan soyledi. Psikologdan yardim aldim. Kustuk baristik olmadi. Ben basedemedim babasina soyledim tabi olay cikti evde. Sonuc yine yazisiyor ve vazgececek gibi degil. Genclik bu hersey olur diye korkuyorum. Oneri ve yasanmis tecrubelere ihtiyacim var.
Babasına söyleyince daha mı iyi oldu sizce,madem kızınız aşık olmuş siz de aşık olduğu çocuğu tanımaya çalışabilirsiniz beraber yemeğe,sinemaya gidin evinize çay içmeye davet edin en azından çocuğu tanımış olursunuz.

kendini simdiden bu kadar kaptirip degersizlestirmesi, benden saklamasi, yalana basvurmasi ve iliskimizin zedelenmesi... Allah korusun genclik hatasi yapmalari... Korkularim uzuntu sebeplerim bunlar...

Aslında Türkiye'deki anne ve ergen ilişkilerindeki gibi bir ortalama bir ilişkiniz var sizin de. Saklaması, yalan söylemesi vs.
Kızınız aşık da olacak, acı da çekecek, şarkılar dinleyip ağlayacak, depresyona da girecek. Hele ki duygularını abartmayı seven ergenler için bunları yaşamak gayet "normal".
Bu durumları yaşamasını engelleyemezsiniz, ama son korkunuz olan "gençlik hatası" dediğiniz şey için bazı önlemler alabilirsiniz. Bunun için de kızınızı bilinçlendirmeniz gerek, kızınızın size bu fırsatı vermesi için de sizin onun aşık olduğunu bir ilişkisi olduğunu kabul etmenizle olur ve onu bundan vazgeçirmeye çalışmamakla olur.

Sende değişeceksin.

Hayatında benim için çok önemli bir dönüm noktası dediğin, canını çok pis acıtacak, ve seni çok incitecek bir hayal kırıklığı yaşayacaksın. O günden sonra bu saplantılı aşık hallerinden, mantıksız tutkulu davranışlarından kurtulacaksın. :)

Vallahi ben 2 kere ask acisi yasadim, 27 yasindayim zati :) Canimi cok yakan, askimin celladi dedigim adamla da tanistim ama ne yazik ki akillanmadim , zihniyetimde hicbir ilerleme yok :) Ask icin yasiyorum adeta.

1.de yanip küle dondum. Acisindan ulke degistirdim.

2 yil sonra, 2.de de ayni atese, hic yaralanmamisim gibi ilk gunku heyecanimla atladim. Ask icin olsem bile umrumda degil, acisini da barindirmaktan gocunmuyorum. Atesi gorunce yanacagimi bile bile gidiyorum, elimde degil. O gittiginden beri 6 aydir yastayim,, ruhum sanciyor.

Cherry akillandin mi dersen, 3.kez asik olacak miyim diye dua ediyorum. Yine kül olsam da onemli degil, Allah'a kalbimi bos birakmasin diye dua ediyorum ama bu sefer mumkunse evlenmek istiyorum :)

Bir erkek (ya da 2:) ) canimi acitti diye karakterimin, duygularimin degismesini sitemem bu benim ozume haksizlik cunku. Beni ben yapan seyleri eger ki elimden alirlar, beni sevemeyen, sevmekten korkan biri yaparlar, iste o zaman o canimi yakan erkekler beni gercekten katletmis olurlar. Ben kendi ozume sadik olmayi daha az yaralanmaya tercih ediyorum sanirim, kendime durust olmam gerektigini dusunuyorum.

Son düzenleme:
22 yasındayım. Benim annem de bana lise birdeyken falan cok baskı yapardı kafayı taktın bilmem ne diye. Ilk erkek arkadasım oldugunda lise birdeydim ona anlattım ama cok pisman oldum. Babana söylerim yok hemen ayrılacaksın falan. Konuşmalarımızı dinlerdi mesajlarımızı okurdu. Sonra görüşmemize izin vermediği icin zaten cocuk benden ayrıldı. Ben de kötü bir sey yaptığımı dusundum o yasta o akılla. Bir süre erkeklere yaklaşmadım. Annem de hatasını anlamıs herhalde bana gelip üzülme daha kimler karşına çıkacak falan demişti. Ama uzuldum yani ve güvenim kırıldı hem özgüvenim hem insanlara karşı olan güvenim. Bir daha da kimseyi anlatmadım ona. Üniversitede oldu iki kişi ama ikisinde de üzüntüden öldüm öldüm dirildim ama tek kelime etmedim hicbir sey anlatmadım. Cunku aşağılıyordu beni cok sulugözsün yok herkese aşık oluyorsun kafayı takıyorsun bilmem ne. Şimdiki erkek arkadasımı da bilmiyor. Istemiyorum. 1 sene oldu. Hala söylemedim. Kendisi de farkında artık sen pat diye karşımıza çıkıp evlendim ben dersin diyor. Öyle yapacagım gercekten de. Kızının özel hayatına o kadar da müdahil olma lise üçe gidiyor neredeyse 18 olacak aklı basında bir kızdır eminim. Kendi kendisini düşünecek yasa gelmis. Ileride karşına çıkıp pat diye anne ben evlendim ya da anne ben hamileyim demesini istemiyorsan böyle davranma bence.

Back
X