• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızım çok aşık napıcam

benim kızım 3 yaşına girecek tabletinde arkadaşlarının resimleri var çekmiş kendisi onları silmeye kalktım benim tabletim benim arkadaşlarım silemezsin dedi çıktı....

böyle bir devirde yaşıyorken lise çağındaki kızınızın erkek arkadaşının olması çok normal, kızınızla arkadaş olun, hatta erkek arkadaşıyla da tanışın kimdir nedir nasıl biridir öğrenin, en azından içiniz rahat eder. nereye gitti nerede kiminle daha rahat öğrenirsin.. sıkmayın siz sıktıkça kaçacaktır. bizlerde geçtik o dönemlerden en güzel ve bir o kadar da en zor dönemdir lise dönemi..

güzellikle halledin herşeyi...

Kızınızın üzerine gittikçe size daha çok yalan söyliyecek hadi pembe yalanlar söylese neyse de ALLAH korusun büyük yalanlar söyleyip hayatını da mahvedebilir. Oyüzden lütfen çok üstüne gitmeyin ama gizlice takip edin baktınız yanlış bişey yapıyor ozaman uyarın arkadaş gibi. Ben şuan 22 yaşındayım 5.5 aylık evliyim eşimle 17 yaşında tanışmıştım çoğu kişi geçici biter derken ben hayır bitmicek herkesin aynı olmaz diyordum ki zaten evlendikte. İstisnalar kaideyi bozmaz. Dediği gibi kızınızında bitmeyebilirde ALLAH Bilir orasını sadece yanlış yapmamasına bakın.

Lise 3.sinifta kizim var. Okulundan bir cocuga cok fena aşık. Ne yaptiysam bu tutkulu sevgisinden vazgeciremiyorum. Defalarca cep tel alikoydum. Soz verdi inandim. Yine yazisti. Yeri geldi yalan soyledi. Psikologdan yardim aldim. Kustuk baristik olmadi. Ben basedemedim babasina soyledim tabi olay cikti evde. Sonuc yine yazisiyor ve vazgececek gibi degil. Genclik bu hersey olur diye korkuyorum. Oneri ve yasanmis tecrubelere ihtiyacim var.
aynı halamla kızının yasadıkları..kuzenimde öyleydi ne olaylar cıktı babasına bile dedik ama dinleyen yok kacarıma kadar getirdi lafı ama bu yaslarda oluyor böyle davranıslar sonra ayrıldı baskasına asık oluverdi sasırdık onada cok asıkmıs te allam yaa hiç önüne geçilmiyor malesef siz göz önünde tutun cok da sıkmayın sıkdıkca daha cazip geliyor halam serbest bıraktı zaten kendılerı ayrılmıs tabi bu ıkı yıl sürdü yapacak bişey yok:KK43:

ben anneme her olanı anlatırdım
yani erkek arkadaşım yada sevgilim yoktu ama biri gelse teklif etse vs şeyleri hep söylerdim
o da tepki vermez dinlerdi
ama eşim hayatıma girdi telefonda 3 ay kadar konuştuk o zamanda haberi vardı
sen bilirsin tanı dedi
bana yapma diye yasak koysa daha cazip gelirdi heralde
sakince dinleyin ne güzel anlatmış
evladınızın güvenini boşa çıkarmayın
yoksa size hiçbirşey anlatmaz

Ablamla eniştemde konuşmaya başladıgında 13 yaşındaydı ve annem çook uğraştı okullara gitti falan bıraktıramadı. 9 Yıl konuştular ve ben ayrılık kelimesini dahi duymadım ağızlarından. Sonra ne mi oldu ? Evlendiler şuan 4 yıllık evliler ve 1 tane minnoşumuz var. Yani olacağı varsa ne yapsanız boş..

kızım yok ama oğullarımın kız arkadaşları var,üstelik küçük yaşlarından beri birlikteler.çocuklarımı kızların ailesi bilir,biz de kızları biliriz.gelip giderler.keşke ayrıl diyeceğine çocukla tanışsaydın,gözetimin altında görüşmelerine izin verseydin,ayrıl diyerek inatlaştırmışsın kızını.

gençleri kısıtlamak yerine anlamaya çalışsanız her şey çözülecek

böyle yaparak kızınızı kendinizden uzaklaştırırsınız. Sizinle bir şey paylaşmamaya başlar zamanla. Anlayışlı olun biraz. O genç bir kız. Kızınıza hiç güveniniz yok mu? Gerekirse sevdiği çocuk ile tanışın. Bu şekilde davranmayın. Babasını araya katmanız hiç hoş olmamış..

Gercekten cook yalnis hareket ediyorsun. Psikologa gitmen sanirim pek birseye yaramamis..:KK14:

Ilk basta kizina karisik sinyaller veriyorsun. Hem kizina "bana anlat" diyorsun, hem kizinin özeline girip mesajlarini okuyup, babasina sikayet ediyorsun. Allasen kizin sana neyini anlatsin? Güven vermiyorsun ki kizina. Kizin sonucta aptal degil, bakis acini biliyor, baskici oldugunu biliyor. Bu yaptiginizi kizin asla unutmaz.
Yani ilerdede zor zamanlar yasadiginda,gerek okul hayatinda, gerek arkadas iliskilerinde asla sana birsey anlatmaz cünkü sen bunu ögretiyorsun kizina.

Ha ayrica kizina "erkekler icin böyle seyler gecicidir, onlar tekrar asik olurlar, sen olamazsin" felan demissin. Bu nasil bir cinsel ayrimidir??!!! Elbette kizin kendisini degersiz hiseder, neticede kiz sonucta, erkek gibi üstün degil...:KK14: Oglun olsaydi "aslanim oglum" derdiniz heralde, sonucta o "yalnis" yaparsa yapsin, bisey olmaz ERKEKTIR sonucta :KK14:

Bide "artik karismiyorum, özgürsün" demek cok kötü birsey. Böylemi kizin arkasinda duracaksin? Böyle mi kiz "benim arkamda dag gibi duran annem babam var" bilecek?

Gercekten ergenlere, evlatlara karsi ne kadar yalnis varsa, hepsini yaptin. Psikolog sana ne anlatti? Bare ne bilim üstün dökmen kitaplarini okuyun.

Bak burdada bisürü tavsiye geliyor fakat "ben modern anne degilim" diyerek hicbirini uygulamak istemiyorsun. Bu konuyu neden actin o zaman anlamadim..:KK14:
Su yoruma birebir katılıyorum. Cok güzel yazmıssınız.:KK52:

Konu sahibi size de tavsiyem su yorumu bi kere daha okuyun.

Kızınızın size niye güvenmedigini gayet güzel acıklamış arkadaş. Tavırlarınız arasındaki tutarsızlık uyandırıyo bu güvensizligi. Kimse onu babasının otoritesiyle korkutmaya calısan, gizli gizli özel konusmalarını okuyan birine güvenmez haklı olarak.

Ayrıca lisedeki kız-erkek iliskilerine bakış açınız o kadar fena ki o kızcagızın yerinde olsam ben de size bi sey anlatmam. Siz cinsiyet ayrımı yapıp "Erkekler senden üstündür. Erkekler ayran gönüllüdür hemen baskasının pesinden giderler. Sen bi daha sevemezsin daima peslerinde sürünürsün." demeye getirdikten sonra o kız size ne anlatsın. Onu anlamıyosunuz lisedeki kızların yasadıkları iliskiyi kücük görüyosunuz, genclik hatalarına (neyse artık o genclik hatası) sebep olur diye kınıyosunuz.

Yani kızınıza gel arkadaş olalım bana her seyini anlat demissiniz ama bu kız "Anne ya Kerem Burcuyla konusuyodu bugün gizli gizli acaba onu mu seviyo" diye size gelip aglasa, anlatsa her seyini vereceginiz tavsiye "Al ben sana demedim mi kullandı seni simdi de baskasına gitti iste. Erkekler böyledir kızım bak sen kolay kolay sevemezsin kimseyi yan simdi derdine" seviyesinde olacak büyük ihtimalle. Su durumda o kızın icinden size bi sey anlatmak gelmiyordur.

Ahh ah cok yanlıs yoldasınız. Su anda kendi annemin gidip elini öpesim var. Ne anlayıslı ne kafa kadındır kendisi. Siz de öyle olabilirsiniz keske biraz daha hosgörülü olsanız evladınıza karsı.

Son düzenleme:
Lise 3.sinifta kizim var. Okulundan bir cocuga cok fena aşık. Ne yaptiysam bu tutkulu sevgisinden vazgeciremiyorum. Defalarca cep tel alikoydum. Soz verdi inandim. Yine yazisti. Yeri geldi yalan soyledi. Psikologdan yardim aldim. Kustuk baristik olmadi. Ben basedemedim babasina soyledim tabi olay cikti evde. Sonuc yine yazisiyor ve vazgececek gibi degil. Genclik bu hersey olur diye korkuyorum. Oneri ve yasanmis tecrubelere ihtiyacim var.

Çok korkulacak bir şey değil. Yasak koymak korkutmak daha kötü. İzin verin ölçülü arkadaşlık kurması için çabalayın. siz kızınıza doğruları yanlışları öğretmişseniz yapmaz bir hata.

Aşk g,zel şey. Acı bir şey yaşamasın kötü bir adam olmasın .. Siz kızınıza güvenin.

lise 1. sınıfta erkek arkadaşımla tanıştım , şu an da üniversite dördüncü sınıftayım... nereden baksanız 7 senedir beraberiz...

hiç de yoldan saptığımı düşünmüyorum,
15 yaşında bu işlere başlarsan 25 yaşında ahlaksızlıklar batağında boğulursun gibi bir zihniyette çevrem de olmadı...

her zaman kendimi bildim, yaşıma yakışan şeyleri yaptım ve yapıyorum...

bir de ben lisedeyken çok samimi bir kız arkadaşımın da sevgilisi vardı ve ailesi kesinlikle karşıydı.. okuldan almakla, telefon vermemekle , şiddetle halletmeye çalıştılar... ve kız arkadaşım 3. sınıfta artık ailesine dayanamayarak okulu bıraktı, oğlanla kaçtı hamile kaldı... sonrada mecbur evlendirdiler...

şimdi onun bir kız çocuğu var...
lise terk bir ev hanımı oldu...

bense okuyorum son senemdeyim...

hangisi daha çok istediğiniz bir şey ?

Gene bi sezgiler bastı beni.
Üslup garip geldi, feyk midir nedir bilemem artık da bi annenin kızının aşkından "tutkulu" sıfatıyla bahsetmesi hayra alamet değil.

Yasak koyarak önüne geçemezsiniz bence. Bu daha çok sizden uzaklaştırır.

Tecrubem yok ama kızınızı uzaklaştırmayın kendinizden. Yakın olun destekler görünün gerekirse, en azından sizden gizli saklı birsey yapmaz. Zor biliyorum ama inanın itiyorsunuz kızınızı o çocuğa. Belki siz tepkilerinizi yumuşatabilirseniz, kızınız daha farklı bakıp, fikir değiştirebilecek erkek arkadaşı hakkında. Size inat devam etme durumu olmayacak belki.

faydalı olur mu bilmiyorum ama
16 yaşımdayken erkek arkadaşım vardı ailem öğrendiğinde kıyameti kopardılar. zor bela ayrıldık aileem hep kızdım küstüm vs. hiç bi zaman unutmadım da . çocukluk aşkım ilk aşkım.. yanlış bişey yapmadık hiç çünkü birbirimize kıyamıycak kadar seviyorduk.
21 yaşımdayken tekrar hayatıma girdi. allah kısmet ederse şubatta sözümüz var :nazar: ailem o zaman ayırmasaydı biliuyorumki şimdi birbirimizi tekrar bulmazdık belki aldatıcaktık kırcaktık nefret edicektik.. kızınıza bunu anlatabilirsiniz.

Kardeşimden biliyorum siz ona "Görüşmeyeceksin" diye üsteledikçe o ona daha çok yapışır çünkü o onun ulaşılamaz biri olduğunu düşünüyor ve ona daha çok ulaşmak istiyor + siz onu bu sözlerle boğdukça o onu daha çok nefes alacağı kişi olarak görüyor.Üzerine gitmeyin derim ben. Sadece alttan sorunsuz bir şekilde takip altına alın yeterli.

telefonuna el mi koydunuz? ben çocukluğumdan beri kime aşık olsam annemle dertleşirim. baskı sadece yapacağı şeyi daha heyecanlı yapmasına sebep olur. bence yanlış yoldasınız.

neden kızınıza bu kadar sert ve otoriter davranıyosunuz. genç kız olmuş onunda sevmeye sevilmeye hakkı var. siz bu şekilde tepki verdiğiniz sürece bir daha size hiç bişey anlatmaz. kızınıza bu şekilde değilde daha anlayışlı davranırsanız hata yapmasına engel olursunuz. belli ki kızınız gerçekten seviyo. ona kızıp küçük bebek gibi elinden telefonunu almayıp karşılıklı güzel güzel konuşun

Back
X