kızım çok dikkat çekiyor :/

şahsen bende çocuğum olsa yabancıların dokunmasından hoşlanmam.
arkadaşımın yeğeni çok güzel bir kız çocuğu. şu an 7 yaşında ama daha küçükken, kızı öpmekmi isteyen sarılmakmı isteyen. artık çocuk isyan ediyormuş. annede sonunda dokunmayın demek zorunda kalmış devamlı. sapsarı maviş bir kız.

yabancılar bu konuda daha sert. zaten çocuklarınada bunu öğretmişler. yabancı çocuklarda bu var. asla yabancının kendisini okşamasını ve öpmesini istemezler. kural olarak çocuklara bu öğretilmiş.
biz sıcakkanlıyız ondan ama bu hoş değil. çocuk bir yerden sonra isyan ediyor.
birde bunu çocukların öğrenmesi şart. kendine dokundurtmamayı..her tür insan var dışarda. kendini korumalı.
arkadaşımın yeğeninden biliyorum. sürekli savunmada dışarda.

Son düzenleme:

çocuk konusu hassas bir o kadar da önemli. evet sevmekte birşey yok belki ama daha önce oturduğum mahalle de yaşlı bir amca sürekli küçük çocuklara şeker verir sonra oyun oynarmış. kimseye zararı yok gerçekten babacan dede rolün de bir adam. tamam bu kötü değil ama her insan evladını da tanıyamayız ki.anne olarak tanımadığınız insanlara karşı elbette önlem almalıyız. bu paranoyaklıksa ben de paranoyak bir anneyim demek ki. sokakta bir bayanın gelip çocuğunuza maşallah demesi kötü değil ben de derim çünklü benim de iki tane çocuğum var. ama lütfen çocuklarınıza her çağırana gitmemeyi her sevmek isteyene sevdirmemeyi öğretin. bu çocuğun zihnin de normal bir davranış gibi yer yaparsa Allah korusun bunun sapığı var manyağı var ne çocuklar kayboldu biliyorsunuz çocuk nasıl olsa annem babam varken de beni seviyorlardı diye algılar. ne yapın nasıl yapn bilmiyorum ama bunu ona uygun dille anlatın. ne bileyim bak alır götürürler bulamam seni falan diye. eskidenmiş komşu çocuklarının sevilmesi şimdi aile içinde bile nelere maruz kalıyor insanlar.

ne kadar duşuncesizce yorum yapıyorsunuz siz kendiniz girin kafesede sizi beslesinler
benim bahsettiğim pazarcı erkek ben adamı tanımıyorum etmiyorum ne bikim sapıkmı değilmi maalesef kimsenin alnında yazmıyor
ya anne değilsiniz yada çok rahtsızsınız veya ortalık ne kadar kötü insanlarla dolu farkında değilsiniz benim içim değil ortam kötü

Ben konuyu anlatamiyorum galiba özellikle erkekleri belirttim çocuk bile olsalar ortam kötü yolda gordugumuz her insanı tanimiyoruz ben kalkipta size burda babamdan abimden sakiniyorum demedimki
ben size hak verdim. hiç bir yabancının çocuğunuza dokunmasna izin vermeyin,çocuğada bunu öğretin. kimse tanımadığı birinin çocuğuna dokunmasın şahsen. bunu öğrensek iyi olur bence

Son düzenleme:
bende önüme gelen herkesin çocuğumu sevmesinden rahatsız olurdum haklısınız
ne yani yanagını sıksan ne sıkmasan ne maşallah de geç git
pazarcı zaten ayrı bi olay

Ne munasebet kimse sokakta sizin cocugunuza dokunamaz sevemez kucagina alamaz. Bn de uyuz oluyorum buna. Cocugun yabaci kavramini bilmesi yabancilarin onu opemeyecegini bilmesi lazim. Bas bas soyluyo butun psikologlar. Etrafinizda kizinizi sevmeye calisan insanlari sertce uyaricaksiniz. Bu insanlar da ogrenicek yabancilarin cocuklarinin sevilmeyecegini. Herkes gitsin krndi cocugunu yegenini sevsin ya.

benimde anlatmak istediğim bu konumdada belirttim rahatsızlık duydugum erkekler zaten sokakta gördüğüm bi adam tanımıyorumki ne biliym iyimi kötümü niyeti nedir keşke herkesin düşüncesi alnında yazsada bizde bilsek ama yok öyle bi dünya maalesef

Ama bu yaşadığın örneklerden sadece biri.
Herkesin öyle yaptığını söylemezsin demi?
Ama sen hepsinden rahatsızsın.

Evet kotu niyetlisiniz cocuga yabancilarin onlara dokunmasinda sakinca olmadigi mesajini verdiginiz icin yarin obur gun tacize ugradiginda buna izin vermesinde bir parca sizin de payiniz olursa kotu niyetlisiniz.

Cok haklısınız.Sizi cok iyi anlayabiliyorum.Arabistan gibi ulkelerde baskasinin cocuguna dokunmak yasak.Bizde kotu aliskanliklar adetler bunlar.Bencede koruyabildiginiz kadr koruyun cocugunuzu.

katılıyorum.... bu konu buraya açılsa ne açılmasa ne ??? madem çok güzel bir kızınız var ve erkeklerin sevmesini istemiyorsunuz tepki verirsiniz olur biter ..

ne konu açmam gerektiğini size danışmadığım için kusura bakmayın aldatılanlar eşlerinden şiddet görenlerde buraya konu açmasın madem sizin mantıgınızla hareket edersek oyle olması lazım zaten olan olmuş dimi heee ayrıca kızımla hava atmadım çok güzel falan yazmadım dikkatnizi çekerim herkesin çocugu kendi için en güzelidir o ayrı

Sizi cok iyi anlıyorum başına gelmeyen sizi kötü niyetlilikle suçlamış. Benim de yeğenim sarışın mavi gözlü baya dikkat çekiyor. Gelen giden hep seviyordu yengem birşey demiyordu ama baktı ki adamın biri üstelik tanıdık sürekli görüştükleri biri kızın durağından falan öpüyor. Hemen sınır koydu. Çocuğunuza kimsenin o istemeden ona dokunamayacagını öğretin.

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

Ama bu yaşadığın örneklerden sadece biri.
Herkesin öyle yaptığını söylemezsin demi?
Ama sen hepsinden rahatsızsın.

herkes gel kucağıma demiyor bi çoğu öpmeye ve sarılmaya kalkışıyor bu sadece benim çocugum için geçerli değil
çoğu kişilerde görüyorum ben bunu karşımdaki insanı tanımıyorum etmiyorum savunmam normal ve ben orda kızımı uyarmazsam kötü niyetle yaklaşanlarada kendini koruyamaz normal zanneder

bunun kucakla alakası yok. çocuklar hiçbir yabancının kendisine dokunmasına öpmesine izin vermemeli. bunun ayrımını çocuk yapamaz. biz bile yapamıyoruz. olay tacizde değil,yani erkekte değil. hiç kimse dokunamaz.
kadındada ne gibi art niyetler olduğunu kimse bilemez.
kısacası çocuklar buna tepki vermeyi bilmeli. ebeveynlerde öyle.
ha yoldan geçerken maşallah vs tamam ona bir şey demem,ama iş dokunmaya ve öpmeye giderse o hoş değil.

Son düzenleme:

Yok artık dudak mı tövbe estafurullah daha neler duyacağız yahu pesss

kızım beş yaşında. ben ona 3 yaşından beri ne ayıp ne değil öğretmeye çalışıyorum. ona banyo yaptırırken bile ayıp yerlerine bakmıyorum annecim diyorum. üstünü giydirirken de aynı. şimdi tamamen adapte olmuş durumda benim dalğınlığıma gelse bile annecim bakma ayıp daha giymedim üstümü diyor. en azından ona ait olan bölgeleri ve sınırları öğreniyor. hele misafir falan olsa evde anneanne babaanne ayıppp bakmayın ben giyinmedim diye kıyameti koparıyor. hiç değilse zihninin bir yerinde bu kalacak. böyle böyle öğrenecek kendi özelini.

Bendede bi huy var, cocuk nekadar tatli olursa olsun kendi yegenimden baska cocuk sevemiyorum. Ama sahsen ben yoldan gecen birinin cocuguna masallah ne seker desem, annesi kizsa yemedik cocugunuzu diyip bozulurum.... Ama asla baskasinin cocuna izinsiz dokunmam kendi cocugum olursada dokundurmam :) pazarcinin yaptigi gercekten ayip olmus, bazilari hic düsünmeden hareket ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…