kızım çok dikkat çekiyor :/

Buna izin vermemek ayrı bir şey ama bunu paranoya haline dönüştürmek ayrı bir şey.
Kimse çocuğunun ellenmesini istemez hiç olmazsa hijyen açısından. Ben öpülmesini bile istemem. ama her hareketi de böyle garipserse çocuğun psikolojinin etkileneceğini düşünüyorum. Herkesin azılı bir sapık ve her an ona zarar vermeye eğilimli olacağını düşünebilir. İnsanlardan dahi soyutlanabilir.
Bence bunu fazlaca çocuk varken aranızda konuşmayın derim, onlar her şeyden etkileniyor.

ben yanlış anlaşılmak istemem ben kızım çok güzel falan demiyorum
hava atmak gayesinde değilim
konumda kızım çok güzel çok tatlı falan demdim
toplum çok bilinçsiz ben bundan rahatsızım ben bayanlardan çok fazla bahsetmedim farkındaysanız
sanki hiç bir bayan maşallah demiyormu başını okşamıyormu neden burda bazı bayanlar üzerine alındı anlamadım
bayanlardan rahatszlık duyuyorum demedimki
bence tanımadığımız erkekler çocuklara karşı hassas olmak zorunda bu tercih meselsi değill zorunluluk bence

çocuğun az çok anlıcak yaşta ona yabancılara hayır demesini öğretmelisiniz bence artık. sen varken de yokken de yabancılardan uzak durmasını öğrenmeli. artı aile içinde de sıkıntılar yaşanabiliyo çocuk öpülmek istenmediği zaman babası kuzeni vs. de öpmemeli ki çocuk tepki vermeyi öğrenebilsin. yoksa istemedği şeylere maruz kalabilir allah korusun.

E nerden bilecek adam sapık mı degil mı. Pedagoglar bile söylüyor cocukta. Yabancı kavramı olsun diye. Hatta cocuğunuza askım gibi kelimelerle sevmeyin dudağından öpmeyin diyorlar. Cocuk bunların sıkıntılı hareketler oldugunu anlasın normal bisey zannetmesin diye. Konu sahibi yüz defa yazmış kadinlar degil rahatsız oldugum diye. Sizin kafa da gidersek cok duyarız daha bebek cinayetlerini. Yabancı ülkelerde kimse kimsenin bebeğine dokunmuyor. Bebek oyle erkeklerin yabancı kucağa gidilmeyecek oldugunu anlayacak ki biri yaklaştığında bağırsın.

Ben de yaşıyorum ayni durumu.
kizim da dikkat ceken bir cocuk.
bugune kadar kimseyi uyarmadim cunku
Kizim bu durumdan cok memnun, sevilmek cok hoşuna gidiyor.
Ben de telkin veriyorum sürekli. Dikkatli olmasi icin.
cocuk tabi ne kadar anliyor bilmiyorum.
magazadaki kasiyerin poponu isiririm diyerek kizimi minciklamasi, ya da kisin ortalikta bulasici hastaliklar kol gezerken tozaldiklari elleriyle agzini burnunu ovusturup opmeleri niye hosumuza gitsin onu anlamiyorum.
Size tepki gosterenler de bir tuhaf.

Evet kotu niyetlisiniz cocuga yabancilarin onlara dokunmasinda sakinca olmadigi mesajini verdiginiz icin yarin obur gun tacize ugradiginda buna izin vermesinde bir parca sizin de payiniz olursa kotu niyetlisiniz.

kesinlikle katılıyorum..

nasıl ki 20 yaşında ki bir kızın yanağından makas alamazsanız, çocuktan da alamazsınız.. ben aldırmadım, aldırmam da.. çocuğu elinden almalarıyla bir ilgisi yok, çocuk kendisine başkalarının dokunmaması gerektiğini öğrenmek zorunda..

konu sahibi kız çocukları dikkat çekiyorlar, yeğenimden biliyorum.. sokağa çıkarırken şapka falan tak, rahat edersin

Sen bu durumda erkeklerin aslında cinsel tacizde bulunabileceğinden dolayı mı rahatsızsın? Ben onu anladım bu cümleden, kadınlardan rahatsız olmuyorsan, aslında yabancı yabancıdır.

ya zaten her maşallah diyene yada her sevene hop hey demiyorum ilk kez o pazarcıya tepki verdim çünkü o son damla oldu bende

her hareketi garipsemiyorum ben kimseye sapıkta demedim tanımadığım insanların niyetlerini bilmiyorum veya sizin dediğiniz gibi hastalık taşıyormu bilmiyorum bu yüzden hoşlanmıyorum kimseyede bağırıp çağırmıyorum sadece dün ilk kez o pazarcıya ne münasebet dedim oda artık bende son damlaydı yani çocugumun yanında o tarz konuşmalar zaten yapmıyorum

bence de işte budur yani... doğru söze ne denir..

Sen bu durumda erkeklerin aslında cinsel tacizde bulunabileceğinden dolayı mı rahatsızsın? Ben onu anladım bu cümleden, kadınlardan rahatsız olmuyorsan, aslında yabancı yabancıdır.

benm karşıma erkekler kadar aşırı sevgi gösterisiyle kızıma yaklaşan bayan olmadı o yuzden şu anda erkeklerden daha çok rahatsızım
arkadaşımın çocuguna mağazada adamın biri tatlım senin poponu yerim gibi saçma bi cümleyle sözde sevgisini gösterdi kadınlardan saçma sapan hareketler şu ana kadar görmedim o yuzden erkeklerden rahatsızım

Benim de 6 yaşında bir kızım var..hepsini Allah anne babasına bağışlasın , kötü niyetli insanlardan korusun...

Biz kızımızı öperken ; aile içinde dahi müsaade isterdik bebekliğinden beri , ki o şekilde öğrensin... Neticede okula gidecek , servise binecek, bizsiz kaldığı ortamlar olacak.. Çocuğu her önüne gelene Şapur şupur sevdirip öptürürsek , bir tehlike anında bu çocuk iyi kötü niyetli kişi ayırımını nasıl yapabilsin?

Son yıllarda duyduğumuz okuduğumuz haberler bizi böyle paranoyak yaptı,
şahsen ben yolda geçerken, gözünü dikmiş çocuğa bakan erkeklere bile sapık gözüyle bakmaya başladım nerdeyse..
Geçen gün bir adam dondurma uzattı kızıma yolda giderken , ne münasebet tanımadığı birinden birşey alıp yiyecek .. O adam iyi niyetli olsa beriki olmaz , çocuğun sınırlarını çok iyi bilmesi lâzım...

Pazarcıyı terslemekle çok iyi yapmışsınız, alsın kendi torununu oturtsun kucağına ...
Benim; 7-8 yaşında kuzeni kucağına oturtmak isterdi kızımı... o zamanlar kızım 2 yaşındaydı , kesinlikle o çocukla yalnız bırakmazdım odada, çocuk dizilerden öğrendiği saçma şeyleri uygulamak isteyebilir belli mi olur, neticede programın içeriğine dikkat edilmeksizin 7/24 tv karşısında oturtulan bir çocuktu...
Konu sahibi arkadaşım, maşallah kızınıza, kesinlikle çok doğru takındığınız tavır, aile içinde de olsa dikkat edilmeli kız çocuklarına , zira çevremde öz be öz dayısı tarafından yıllarca taciz görmüş kızlar tanıyorum Allah kolaylık versin hepimize.... bu devirde evlat yetiştirmek çok zor, en büyük duam onlara bir zeval gelmeden hayırlısıyla sağlıkla büyütüp yetiştirebilmek evlatlarımızı ...

Son düzenleme:
Bana paranoya haline getirmissiniz olayi gibi geldi.

Sokakta gecerken basini oksayan, yanagina dokunup gecene ne yapacaksiniz ki mesela? Durup "dokunma cocuguma" filan deyin bari. Sokakta sizin kiziniz gibi 100lerce cocuk var ve eminim hepsi de bunlari yasiyordur. Ben bas oksama turu birseyin art niyetle yapildigini dusunmuyorum. Kendim su zamana kadar tanimadigim hic bir cocuga dokunmamisimdir, benim oyle her gordugum cocugu dokunarak sevme huyum yok zaten de, yapanin kotu niyetten yaptigini dusunmuyorum yine de. Ben olsam kizmak aklima gelmezdi sanirim, gulumser gecerdim cocugumu seviyorlar diye. Ben mi fazla iyi niyetliyim bilmiyorum.

Ha kucaga almak, sarilmak, opmek baska. Bunlar ozel caba gerektirir. Onda da uyariverirsiniz, abartacak bir sey yok. Cocugunuza dokunan herkese sapik, dusman muamelesi yapmaniz sacma bana gore. Bu kadar atarlanmak da abarti.

şahsen ben ne kadının ne erkeğin dokunmasını istemem.

yabancı yabancıdır. bunun hastalığı var, art niyeti var.
uzaktan maşallah sana desin yeter. gerek yok öpmeye sarılmaya.
çocuğa öğretilecek şey hiç bir yabancıya kendini dokundurtma. bu bilinçte olmayacak yaştakinede ebeveyn engel olacak. zaten çocukta bir süre sonra bu hareketlere isyan ediyor. tepki veriyor.

Çok ilginç ki gittiğim hiçbir yerde hiç kimse kimsenin çocuğuna dokunmuyor. En fazla çok dikkat çekiyorsa baktığını görmüşümdür. Çok sevimli çocuklar da görüyorum ne ben ne de bir başkasının dokunduğunu gerçekten görmedim. Park, bahçe gibi yerlerde daha çok olur bu tür şeyler ama en fazla başını okşar insanlar sanki.
Ama dediğin cümle “tatlım senin poponu yerim” bana çok itici geldi böyle yumuşak erkek konuşması gibi.
Pazarcının yaptığı zaten çok çirkin sapık da olabilir neden olmasın.. en korktuğum yerler pazarlardır benim.
Ancak sen olmayacaksın her zaman çocuğunun yanında, daha farklı ve tehlikeli ortamlarda tek de olacaktır.
O yüzden kızına bu eğitimi vereceksin.. tepki vermek kalıcı bir çözüm değil.

Verdiginiz egitime karismak,mudehale etmek gibi olmasin ama ayibi ogretirken tam cinsel kimligin olusma doneminde bu kadar aa bak oraya bakmak gostermek ayip diye cocugun aklina kazimak ilerisi icin cok saglikli bir durum degil.Ayibi ogretirken de olusma surecinde olan cinsel kimligi zedeleyecek durumlari cok iyi tartmaliyiz diye dusunuyorum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

üzülme arkadaşım doğru yoldasın artık çocuğumuzu köşede ki markete ekmek almaya parka gezmeye yollamaya izin verecek devir değil. elinden geldiğince koru ve sakın. bana da paranoyak dediler annem bile ama ona bişey olursa Allah korusun ben bir ömür boyu ağlarım ben ağlayacağıma sevdirmediğim yabancı insan kızacaksa kızıversin. bir ara herkez öpüyordu öpmeyin dedim daha bebekken mıncıklamalar falan vardı. hamur yoğurur gibi sevmeyin dedim bir kere bozulan bozuldu sonra hepsi alıştı.

ben kimseye potansiyel sapık gözüyle bakmıyorum maalesef ortam çok kötü ve karşımdaki insanları tanımıyorum ve her meşallah diyene başını okşayana hatta pazarcı hariç hiçbirine tepki vermedim atarlanıp kavga falanda çıkarmadım

Şu dediğin çok ilginç.
Sen bu yönden fazla bakıyor olabilir misin?
Israrla bir şeye yoğunlaşırsan öyle gelebilir sana.

Kesinlikle haklısınız. Geçenlerde kuzenimden öyle bir şey duydum ki şok oldum. Bir kadın 1-1,5 yaş civarı kızıyla dolmuşa binmiş dolmuş çok kalabalıkmış. Kadın kucağında çocukla zor duruyormuş. Bir tane dede yani yaşlı adam kızım ver çocuğu bana kucağımda otursun. Dolmuş fren falan yapar düşersiniz demiş. Adam yaşlı başlı diye kadında vermiş çocuğu adamın kucağına. Çocuk bir müddet sonra ağlamaya başlamış. Kadın çocuğu almak istemiş dede düşersiniz kızım otursun otursun demiş. Kadında sus kızım geldik kızım diye diye ineceğe yere gelmiş. Almış çocuğu inmiş. Ama çocuk durmadan ağlıyormuş. Eve gelmişler çocuk hala ağlıyor. Kadın çocuğun sağına soluna bakmış bir şey yok. Bezini bir açmış bezi kan içinde. Hemen hastaneye götürmüş. Meğer dede çok affedersiniz çocuğu yol boyunca parmaklamış. Kuzenimin arkadaşının eşi polis o anlatmış. Duyunca içim ürperdi.

bende ona aaa ayıpppp olmazzz demiyorum zaten. oğlum içinde aynı şey geçerli. sadece onlara bu bölgelerin açık kalmamasını onlardan başka kimsenin görmemesini öğretiyorum. önce çocuğun karakterini yoğurmalısınız. benim amacım kiimliğini zedelemek değil ileride oluşacak kimliği düzene sokmak. bir ara marifet gib aa bak dayısı oğlumun pipisi falan diye diye kaynımın oğlu daha 5 yaşındayken kızlara bakarak orasını burasını oynuyordu.çocuk 10 yaşında hala daha alışkanlığından vazgeçirmek için uğraşıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…