Kızım çok inat :(

Frozen01

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2014
12.070
57.000
598
merhaba kızlar 27 aylık kızım çok inat bezini bile değiştirirken ağlıyor bağırıyor. Bende kızıyorum daha çok ağlıyor inatlaşıyor kızdığıma pişman oluyorum. Tuvalete alıştırmak istedim. 1 hafta uğraştım. Lazımlığa gidip kendisi çişini yapıyordu bana söylemiyor ama sadece evde dışarda çişini yapmak istemiyor büyük tuvaleinide istemiyor. 2 hafta sadece evde çişini kendisi lazımlığa yaptı iki gündür altına çiş yapıyor gel tuvalete gidelim diyorum istemiyor. Tekrar beze geçtik. Bez değiştirmek bir çile gibi oldu çok inat küsüyor kucağıma gelmiyor beni itekliyor napacağımı şaşırdım.

okurken bana çok gerginmişsiniz gibi geldi,
bu gerginliği çocuk hisseder elbette.

daha bir haftaddır tuvalet eğitimi veriyorsunuz ve çocuk evde alışmış ama dışarıda henüz alışmamış.
bardağın dolu tarafını görmüyorsunuz.
biraz rahatlayın sakinleyin.
kızınız inat değil, sizin beklentileriniz fazla.

okurken bana çok gerginmişsiniz gibi geldi,
bu gerginliği çocuk hisseder elbette.

daha bir haftaddır tuvalet eğitimi veriyorsunuz ve çocuk evde alışmış ama dışarıda henüz alışmamış.
bardağın dolu tarafını görmüyorsunuz.
biraz rahatlayın sakinleyin.
kızınız inat değil, sizin beklentileriniz fazla.
İki gündür lazımlığı istemiyor altına yapıyor. Bir hafta değil 3 haftadır uğraşıyorum. Öğreneli bir hafta oldu üstüne gitmiyorum önce hiç lazımlığa oturmuyordu oyunla oturtmayı başardım beni üzen çok inat olması sabah bezini değiştirirken ağladı bağırdı çok üzüldüm.

İki gündür lazımlığı istemiyor altına yapıyor. Bir hafta değil 3 haftadır uğraşıyorum. Öğreneli bir hafta oldu üstüne gitmiyorum önce hiç lazımlığa oturmuyordu oyunla oturtmayı başardım beni üzen çok inat olması sabah bezini değiştirirken ağladı bağırdı çok üzüldüm.

üzülmeyin, sakin karşılayın.
çocuklar sizin gerginliğinizi hissediyor.
bence sebebi budur.

bir de 27 aylık, tam ara dönem, hani daha erken başlasaydınız veya daha geç belki daha hızlı ilerleyecektiniz.
çünkü şuan bilinçli olarak beze alışacak kadar büyük ancak tam olarak bezi bırakması gerektiğini de anlayamayacak kadar da küçük.

üzülmeyin, sakin karşılayın.
çocuklar sizin gerginliğinizi hissediyor.
bence sebebi budur.

bir de 27 aylık, tam ara dönem, hani daha erken başlasaydınız veya daha geç belki daha hızlı ilerleyecektiniz.
çünkü şuan bilinçli olarak beze alışacak kadar büyük ancak tam olarak bezi bırakması gerektiğini de anlayamayacak kadar da küçük.
Haklısın canım belki Zamanı vardır. Oğlum 2 buçuk 3 yaş arası hem gece hem gündüz hepsini bir kerede öğrenmişti biraz daha bekleyim en iyisi ama öğrendi diye çok seviniyordum canı sağolsun inşallah inadıda geçer iki yaş sendorumu galiba

Bu işin anahtarı sabır.
Bir de ikna etmek.
Kızım artık bezlere veda ediyoruz seninle kilot alışverişi yapalım ve sen hangisini istersen onu alalım kırmızı sarı pembe yeşil ooo.
Sonra, bezi TAMAMEN çıkarıp artık kilot giydiğiniz için sticker yapıştırmaya başlayın.
Çişler ve kakalar artık tuvalete gidecek. Bu bezler çok ağır artık taşımıyor diye hikaye anlata anlata ikna edeceksiniz.
Arada kazalar olur bu çok normal diye güvende hissetmesini sağlayın.
Üzerine çiş yaparsa kendisi bundan rahatsız olmalı, kaza oldu annecim gel biraz tuvalette oturalım diyin.
Sabah uyanır uyanmaz tuvalet için ikna edin, ben kitap okuyup şarkı söylüyordum.
Benimki kakayı daha kolay öğrendi. Çiş zaman alıyor niyeyse.
Tuvalet alışkanlığı 1 haftada olur 6 ay da olur kazanmak bazen uzun sürer.
Bir de şu var kızımın tuvalet kitabı diye bir kitap var onu sipariş edip okuyabilirsiniz içinde yapıştırıcılar da var.
Bende çok işe yaramıştı.

E inat olacak tabi, inat dönemleri.
Benim oğlan 20 aylıktan başladı efelenmelere; şimdi gözümün içine baka baka yapar ne tepki vereceğim diye süzer beni o minicik aklıyla bi de. Ne öfkelenir olay haline getiririm, ne gülerek yaptığı yanlış şeye destek olurum. Bir tutam katılır oynar gönlünü ediveririm, sonra güzelce açıklarım, baktım yine inat halinde "Sen ne zaman istiyorsan o zaman gel madem, popo senin kaka senin, popuşun pişerse de sen ağlarsın zaten" derim gider işime bakarım, otururum. (Kakasına sahip çıkma hallerinde şu ara, her alt değiştirmede kaçar, ora bura girer saklanır)
Tıpış tıpış gelir sonra altını değiştiririz. 2 yaş oldu şu an.

Tuvalet eğitimine de tam tekmil başlamadım, tuvaleti tanıttım "Kakaları çişleri buraya yapıyoruz oğlum, baba da buraya yapıyor, anne de; sen de buraya yapmak ister misin?" diye teklif hallerindeyim.
İşesin bezine daha 3 yaşa kadar vakti var napim? Geç öğreniversin, az daha bez gitsin, sağlığımız psikolojimiz yerinde olsun.
Rahat olun siz de, bırakın ya; su akar yolunu bulur; ufak ufak anlatın, yöntem gösterin, oyun haline çok getirmeyin ciddi ama destek yaklaşın, gerisini de bırakın. Kimse altına mçmıyor değil mi? Herkes öğreniyor bir şekilde.

Benim oglum da 2 yaşında şu an ve tuvalet eğitimine başladık, inatlaşma değil de istediğini bağırarak yaptırma ya da istemediği şeyleri yapmayacağı zaman bağırma durumu mevcut.
Sendromlu bebek bunlar,geçecek zamanla sabredin.

benim iki ySinsa kizim var. gine sizin iyi. benim ki halıya yapıyor kakasını napayım bende alkışlıyorum afferim kizimaaa hadi şimdi lazimliga yapalimmm diorum ama o yine huyundan vazgeçmiyor ellerini habire heryere sürüyor şeker için ağlıyor bağırıyor ısırıyor bide :))) hep gülerek karşılık veriyorum 2 dakka sonra unutuyor. emin olin benim kızım sizinkinden de fena:))) rabbim herkesin evladina uzum ömürler versin birde ben kv yle oturuyorum bu daha kotu

çok acelecisin. oğlum 7 ayda öğrendi tuvaleti. üstelik 32 aylık başlamıştım eğitime. biraz sabır kızma çocuğa. ben oğlumun çişinden de kakasından da hiç tiksinmedim ya zor da gelmedi. tabi eğitim süreci zor

Terrible two donemi. Bir uzmandan ya da basili dijital kaynaklardan bilgi edinin. Saglikli bir sekilde atlatmanin yolunu okuduklarinizda bulacaksiniz.

Israrcı olmamak lazım. Kızım da uzun süre istemedi oturağa oturmayı, tamam dedik. Tuvalet kitapları okuyorduk, biliyordu neler yapacağını. Kreşte de denedi öğretmeni, ı-ıh inat etti bir süre. Sonra isteyeceği tuttu, ben büyüdüm, bezleri çöpe atın diye gaza geldi, kitaplarında böyle yazıyordu da ordan ezberlemiş, neyse 3 günde bıraktı bezi. Öyle altına filan da kaçırmadı pek, en fazla 5-6 kere kaçırmıştır, tamamen bilinçli moda geçmeyi beklemiş herhalde yavrum, çişi gelince tuvalete koşuyor. Israr ederseniz, soğuyabilir bu işten. Bir aydır tuvalete çişini yapıyor ama mesela kakasını beze yapmak istiyordu, ısrar etmedim, kakası gelince bez taktım. 1 haftadır kendi isteğiyle onu da tuvalete yapmaya başladı. ( 32 aylık bu arada)

İlk zamanlar dışarıdaki tuvaletleri kullanmak istemedi. Kullan at klozet örtüsü aldık, hadi bunu örtelim, ben seni tutarım, şimdi tuvalete şakır şukur yağmur yağdıralım, lavaboda çok güzel sabun varmış, sonra ellerimizi yıkayalım mı gibi oyunlarla, konuşmalarla ona da alıştı 3-4 seferden sonra.

İnat yaşları gereği. 2 yaş sendromu diyorlar ya, benim kız 1 yaşında başladı ona, hala devam ediyor. Israr yerine yaptırmak istediğiniz şeyi güzelce açıklarsanız ama kararı ona bırakırsanız genelde işe yarıyor. Bazen de yapmasın, üstüne gitmeyin. İstersen deneyebilirsin, hoşuna gitmezse sonra tekrar denersin gibi serbest cümleler ortamı yumuşatıp, inadını kırıyor mesela kızımın.

Hepinizin yazısını tek tek okudum teşekkür ederim kızlar evet bu zor bir süreç hem iki yaş sendromu hem tuvalet eğitimi hepimize Allah kolaylık versin inşallah bu süreci kısa zamanda atlatırız oğlum 2 bucuk 3 yaş arası öğrenmişti. Oğlumu wc ye girerken görüyor kızıma diyorum bak abin tuvaletini öğrendi sıra sende yoksa lazımlığı abiye veririm diyorum. Benim lazımlığım diyor. Ama evde çişe alıştığında çok sevinmiştim iki gündür gitmek istemiyor. En son büyük çişini yaptığında temizlememde inatlaşıp kakasını heryerinde bulaştırmıştı bende dayanamayıp kızdım. Acaba ondan mı istemiyor. Biraz ara verirsem başa mı döneriz bilmiyorum. Zamana bırakmak en güzeli az önce uyurken bile inatlaştı yatmak İstemedi ağladı bağırdı ağladı çok üzülüyorum. Sabır taşı değilizki yeter diyorum kızıyorum pişman oluyorum. Uyudu şimdi melek kuzum :KK43:

Aynı dertten muzdaribim. 26 aylık kızım, yaklaşık iki aydır tuvalete yapan çocuk bir haftadır evin her yerine çiş yaptı. İlgi çekmek için mi yapıyor bilmiyorum, ancak ilgi çekme isteği doğuracak bir değişiklik olmadı hayatımızda. Dediğiniz gibi inanılmaz inatlaşıyor herşey için, giyinme dert, tuvaleti dert, uyuması dert, sürekli kendi istedikleri olsun istiyor, olmayınca uzun uzun ağlıyor. Zaman zaman sabrımın tükendiğini hissediyorum, çaresi nedir bende bilmiyorum :KK43: Konuyu takipteyim.

Aynı dertten muzdaribim. 26 aylık kızım, yaklaşık iki aydır tuvalete yapan çocuk bir haftadır evin her yerine çiş yaptı. İlgi çekmek için mi yapıyor bilmiyorum, ancak ilgi çekme isteği doğuracak bir değişiklik olmadı hayatımızda. Dediğiniz gibi inanılmaz inatlaşıyor herşey için, giyinme dert, tuvaleti dert, uyuması dert, sürekli kendi istedikleri olsun istiyor, olmayınca uzun uzun ağlıyor. Zaman zaman sabrımın tükendiğini hissediyorum, çaresi nedir bende bilmiyorum :KK43: Konuyu takipteyim.
Benim kızda küsüyor dudak büküyor gel diyorum kucağıma almaya çalışıyorum gelmiyor bugün çığlık atarak ağladı sanki biri vurmuş gibi ağlamasınada dayanamıyorum aynı sorun bendede var canım Allah yardımcımız olsun canları sağolsun

Yoksa lazımlığı abiye veririm diyormuşsunuz ya, bunun gibi tehditler inatlarını tetikliyor. Bunun yerine önce ayıcık yapsın, sonra sen yap, sonra ayıcığın poposunu silelim gibi oyunlar deneyin mesela olmaz mı? Bir de kızıma silinebilir keçeli boyalar almıştık. O çiş yapınca banyo dolabına sevimli bir şey çiziyorduk. Sonra onu ıslak mendille temizliyordu ki bir daha ki çişe resim yapacak yer açılsın. Tuvalet rutini oturunca böyle oyunlara ihtiyaçları kalmıyor, sonsuza kadar oyun oynayacak değilsiniz yani. =)

Kızım da kendi seçtiklerini giymek ister, ben de ona iki üç seçenek sunuyorum, haydi kendi kıyafetini seç diye de gaza getiriyorum, aralarından seçiyor, gönlü oluyor.

Oğluma 36 aylıkken başlamıştım hemen ögrendi .Kızlar daha çabuk ögreniyormuş ama bilmiyorum bence henüz hazır değil. Geç olsun güç olmasın .Tuvalet eğitimindeki tavırların tüm hayatı etkilediğini unutmayın .Bırak akışına

Canım benim iki ay kızımı büyük tuvaleti için uğraştım sonra dedim ki eşime aman al bez boşver ne zaman isterse o zaman yapsın artık ugrasimicam anladım ki inatlasmamak gerekiyor.

Güzel güzel anlatın ona baktınız hala istemiyor gerçekten zorlamayın çünkü hem çocuk hem anne için çok zorlu bir süreç şimdi çok şükür kendi isteği ile gidiyor hiç peşinden gitmiyorum bile onu sıkmamak için.

Back
X