Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Sen vatanımızı ezansız bırakma Allah'ım...
Kayıtlı Üye
merhaba arkadaşlar kızım 7.5 aylık. ek gıdaya ilk başladığımızda çok güzel yiyordu fakat şimdi çok isteksiz ve zorla yediriyorum.zorlamak onu bunaltmak da istemiyorum.vereceğim besini farklı şekillerde içeriğini değiştirerek veriyorum ama yok en fazla mama kaşığıyla 4-5 kaşık o da dolu değil bile. bu durum beni çok üzüyor. o kadar hevesleniyorum ki yaptıklarımı yesin diye ama yok. bu durumda bana önerisi olan hanımlar bekliyorum önerilerinizi ne yapayım da iştahı artsın ????
Benimkiler hep çok iştahlıydı. Hiç arada meyve aburcubur verme.Mercimek çorbası ve sulu köfteye bayılırlardı.Ama önüne yemek yerken oynayacağı bişey ver .Tencere kapağı plastik büyük kepçe vs o oynarken yedirirsin.Bide elmayı yarım kesip ortasıni kaşıkla tırtıklayıp rende gibi çok severlerdi.
Kayıtlı Üye
yok öyle aburcubur yemiyo vermiyorum zaten. meyveyi de akşam yiyo
yok öyle aburcubur yemiyo vermiyorum zaten. meyveyi de akşam yiyo
Çok tatlı

kızın.kilosu iyi görünüyo.Bilemedim.şimdi.bana gelen çocuk hiç iştahsız olmaz da.

Kayıtlı Üye
Çok tatlı

kızın.kilosu iyi görünüyo.Bilemedim.şimdi.bana gelen çocuk hiç iştahsız olmaz da.
yok yaa gerçekten çok iştahsız kilo alımı yavaşladı gibi geliyo bana
Moon lovers;scarlet heart:ryeo(muhteşem kore dizi)
Kayıtlı Üye
canim benim kizimda yemiyor demistim ya yatirinca kasigi gorunce basliyor aglamaya bende oyun yapiyorum sesimle mimiklerimle o zaman susuyor bana bakarak yiyor yemegini yediresiye kadar hep oyun yapiyom anca oyle...
Musmutlu bir hayat çabası
Kayıtlı Üye
merhaba arkadaşlar kızım 7.5 aylık. ek gıdaya ilk başladığımızda çok güzel yiyordu fakat şimdi çok isteksiz ve zorla yediriyorum.zorlamak onu bunaltmak da istemiyorum.vereceğim besini farklı şekillerde içeriğini değiştirerek veriyorum ama yok en fazla mama kaşığıyla 4-5 kaşık o da dolu değil bile. bu durum beni çok üzüyor. o kadar hevesleniyorum ki yaptıklarımı yesin diye ama yok. bu durumda bana önerisi olan hanımlar bekliyorum önerilerinizi ne yapayım da iştahı artsın ????
Canım belki diş çıkarıyodur iştahsızlığı ondandır. Benim kızımda 8 aylık bende zorla yediriyorum çorbayı falan. Meyve yoğurt yemekte sıkıntımız yok. Eline kuru ekmek versem onu bile yiyo yumuşatarak. Emiyo da zorlamıyorum çünkü diş sıkıntımız var. Bide ben ne pişiriyosam onu veriyorum akşam ne yiyosak daha zevkle yiyo dün akşam pırasa yedik mesela 4-5 kaşık ama olsun. Kuzeniminde 8 aylık oğlu var o da dedi kendi yemeğimden veriyorum zevkle yiyo diye. Bide onu dene istersen
Kayıtlı Üye
evet bizimle yemeyi kızım da seviyo. hem de sofra kültürünü öğrensin diye oturtuyorum sofaya . bizim de var diş sıkıntımız ondan demekki zorlamıyorum zaten. dişler çok belirgin ama patlamadı henüz
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
dis gorunmuyorsa bile o donemde damaklari cok aciyor bebeklerin,dise on hazirlik gibi bisey.telas etmeyin,zamanla duzelir
Kayıtlı Üye
dis gorunmuyorsa bile o donemde damaklari cok aciyor bebeklerin,dise on hazirlik gibi bisey.telas etmeyin,zamanla duzelir
damaklarda diş çok belirgin zaten umarım düzelir

teşekkürler
hayat çocuklarım ve eşimle güzel..
Kayıtlı Üye
aslında 4-5 kaşık yiyorsa yeterlidir. bebeğin açlıktan huzursuzluk yapmıyorsa demek ki doyuyordur. oğlum bir yaşında o da genelde 4-5 tatlı kaşığı ek gıda yiyor. diş çıkartma döneminde iştahları çok azalıyor belki de kızınızın dişleri geliyordur
Kayıtlı Üye
aslında 4-5 kaşık yiyorsa yeterlidir. bebeğin açlıktan huzursuzluk yapmıyorsa demek ki doyuyordur. oğlum bir yaşında o da genelde 4-5 tatlı kaşığı ek gıda yiyor. diş çıkartma döneminde iştahları çok azalıyor belki de kızınızın dişleri geliyordur
endişeleniyorum işte doymuyor zannediyorum :) dişler de damakta çok belirgin zaten onun da huzursuzluğu var. bu ara gece uykusunda çok huzursuz zaten
hayat çocuklarım ve eşimle güzel..
Kayıtlı Üye
endişeleniyorum işte doymuyor zannediyorum :) dişler de damakta çok belirgin zaten onun da huzursuzluğu var. bu ara gece uykusunda çok huzursuz zaten
ilk çocukta ben de öyleydim sırf yesin diye bilgisayarı açardım, balkona çıkarırdım. ikincide daha tecrübeli oluyorsun. uykusuzluk, huzursuzluk başladıysa diştendir, yakında düzelir.
Kayıtlı Üye
ilk çocukta ben de öyleydim sırf yesin diye bilgisayarı açardım, balkona çıkarırdım. ikincide daha tecrübeli oluyorsun. uykusuzluk, huzursuzluk başladıysa diştendir, yakında düzelir.
inşallah