Kızım çok kıskanç :(

Rizeli-53

önce vatan sonra sevdam ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2016
7.212
4.182
103
Kızlar benim bir kızım var 24 aylık her anne baba gibi bizde onu çok severek şımarttık tabi halada öyle yapıyoruz sanırım. Babasının prenNsesi herşeyi kızına toz kondurmayan bir adamla evliyim. Anladığınız üzere eşim daha çok şımartıyor. Ben şuan 32+4 günlük gebeyim. Kızım kucağımda bebek görse çocuk görse beni ısıtıyor yada kendi kafasını duvara vuruyor. Babasının kucağında görse ölesiye ağlıyor yerlerde yuvarlanıyor resmen eşim yeğenini dahi almıyor kızımızın kıskançlık krizi tutmasın diye . Kendi bebeğimiz doğduğunda ne yapcam ben. Eşim büyük kızıma çok düşkün benim ilk göz ağrım bu başka onun gibi başka kimseyi seçemem falan diyor iyice çıldırıyorum. Bunun için ağladım geçen gün saçmalama falan dedi ama benim içim hiç rahat değil. Karnımda ki melek te benim yavrum. Ben sırf ayrımcılık olmasın diye ikinci kızım olmasına rağmen herşeyimi sıfırdan aldım bebeğime. Ablamın eskilerini bana giydirdiniz demesin ilerde üzülmesin diye herşey ona özel alındı. Ay ben napcam ya. İyi bir anne eşit adaletli bir anne olamıcam mı . Eşim beni çıldırtıyor zaten

Bence zmanla degisir onunda tavri. Ilk goz agrisi farkli derler ama evlat ayni evlat yani. Kizin hic sormadi mi anne karnin neden sis diye yada sen soylemedn mi kardes geliyo diye :) ayyy onu dha cok kiskancak bence dikkat edin :)

gebeliğinizin başından beri alıştırmalıydınız ona rakip gelmeyeceğini ona olan ilginin azalmadığını ve azalmayacağını hissetmesi gerekirdi. Bebekle sürekli iletişim halinde tutulmalıydı sizin karnınızı sevmesi konuşması sağlanmalıydı bunun gibi şeyler yani ama önce anne ve babanın kendini eğitmesi gerek tabiki

Ayy canım Allah yardımcın olsun. Ona ablalık yapacağını söyle kardeşinin elinden tutup ona çikolata şeker alacağını büyüyünce onunla oynayacağını söyle mesela ters tepki yap mesela kardeşini koruması gerektiğini söyle. Kardeşini kimseye ezdirme de. Ne bileyim ona özgüven gelir sorumluluk duygusu gelir. Ona büyük olarak hitap edin konuşun böyle böyle de anlat o zaman çocuk büyük hissedecek ve kardeşini sevmesi gerektiğini anlayacak. Anne babasının ona sorumluluk yüklediğini ona güvendiğini hissedecek. Ters psikoloji canım bu. Ama çocuğa o pis kötü sen teksin felan gibi hususi yaklaşımda bulunursanız o çocuk düşman olur kardeşine. Doğduğunda da altını değiştirmesine izin ver . Banyo yaptırırken bebişi ablası hadi su dök de mesela.

Canım ablası kaç yaşındaydı ay ben uzun uzun yazınca yaşa hiç bakmadım.

Kiskançlık olası bisey ikinci cocugum dogmadan önce bir yığın kitap okudum,ablaya telkinlerde bulundum anlattım cogu şeyi önlediysemde bazilarına engel olamadim sizinki cok küçükmüş bizim ablamız 6 yaşındaydı

Adaleti sağlarsınız o konuda şüpheniz olmasın sadece daha fazla yorulursunuz

Üçüncü kızım doğdugunda bende aynı hislere kapılmıştım iki yavruma bakamayacak mıyım? onlara adaletli davranamayacak mıyım? diye ama inanın zamanla herşey düzene giriyor sabır lazım

İlkgöz ağrısı olma olayı var bazı ailelerde özellklede babalarda ve çok geçtiğini görmedm ama yinede sever ikinciyide. Ben ilk kızınz için profsynl birinden yardm alın derim. Nasıl davranmanız gerektiğine dair. Çnkü yaşı tam kıskançlık zamanı norml yani ama sizin davranışlarınz önmli Allah yardımcınız olsun. Mesela benmde kardeşm ben 3.5 yaşndayken doğmuş ister ister küçüğe daha fazla ilgi gösterlcek ben onun altı açılırken koltuğa işermişim:)) burda anne napsin. Dikkat etmek lazim tabi

Bence zmanla degisir onunda tavri. Ilk goz agrisi farkli derler ama evlat ayni evlat yani. Kizin hic sormadi mi anne karnin neden sis diye yada sen soylemedn mi kardes geliyo diye :) ayyy onu dha cok kiskancak bence dikkat edin :)
Canım henüz iki yaşında konuşuyor anlıyor bişeyler ama kendi dünyasında annem kardeş var burda diyorum kendi göbeğini tutup kardeş var burda diyor

Canım hamile kaldığımda kızım 15 aylıktı . 15 aylık bi çocuğun bunu anlaması malesef imkansiz sürekli elini karnıma koyup kardeşin burda o seni çok seviyor Şen'de onun biricik ablasının falan diyoruz ama iki yaşında beni öpüp oyuna koşuyor umrunda değil

Rabbim kızlarına dağlık versin. Bazen düşünüyorum kızım büyük olsa daha mı iyi olurdu acaba diye. Şuan karnım büyüdükçe o bundan rahatsı oluyor fiziki değişiklik zannediyor herhalde .

Doğru söylüyorsun canım en iyisi bi pedegogtan yardım almak. Kitapta ne yazıyorsa yaptım benim kızın umrunda değil daha çok küçük bide kuzum . Koltuğuma işerse oturup ağlarım herhalde

Ay yerimmm onu yaa :) bak ben buyuk abimden biliyorum o da cok kiskancmis anneme kardesi disari firlatalim diyomus besigimi sallarken
Ayyy inanmıyorum cani abi. Benim kızım da beşik meselesine çok takılacak gibi geliyor bana. Sepet beşiğinde yatacak kardeşi bu benim beşiğim diyebilir

Aynı şeyler ne kadar anlattıysakta 40 km çıkana kadar canimda çıktı ama sonrasında sebepsiz aglayinca bebek git ağla terbiyesi z sevmem ben böyle gereksiz ağlayan yaramazlari falan dedim hemen kendini kardeşini savunan kişi konumuna getirdi şimdi daha iyidir :)?

En korktuğum zamanlar lohusalık zaten iki kızıma yeterli olabilecek miyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…