Bebek Beslenmesi KIZIM EK GIDA YEMIYOR :((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Muhallebi hazir kadik mamasi muz elma ayva püresi corba hic bisey ya hic bisey yemiyo

Uyurken biberonla çorba vermeyi denediniz mi. Yada anne sütüyle ek gıdayı karıştırıp verin. Yoğurt anne sütüne benzer diye daha çabuk kabul edebilir.
Şu kadar yemeli diyen dr a değil neden yemediğini araştıran dr a götürün. Eğer hiç yemiyorsa ve zaten ememiyor da boğazında sorun olabilir bunu göz ardı etmeyin bence

Elma ,havuç syu gibi meyve suyuyla başlayın.Birde karnı tokken mi veriyorsunuz acaba,aç olmadığı için yemek istemiyor.:KK64:Annene gitme meselesine gelince zamanında hepimiz yaşadık o problemleri.Çocuk hasta olacak diye dışarı çıkmaya korkardık.Ailen uzakta mı?Çok bunalmışsın belli.Annen gelemez mi senin yanına.

anne sütünü yeteri kadar alıorsa şuan çok da kafana takmamalısın zaten temel besini hala anne sütü olmalı, ek gıdalar adı üstünde ek gıdadır ve amaç onlarla doyması değil yavaş yavaş tatlarına alışıp normal beslenme düzenine yavaş bir geçiş yapılmasıdır. zaten bebeğinin midesi kendi yumruğu kadar bişey bi iki kaşık alıosa yetebilir bile. benim bebeğim 1 yaşına kadar ek gıda almadı desem yeridir, o derece az alıodu düşün. herşey zamanla rayına oturuo sen gereksiz stres yaptığınla kalıosun. bi de bu ek gıdayı stres yaptıkça farkında değilsin ama bebeğini de bu konuda strese sokuosun. ayna nöronlar... sen ne hissedersen bebeğin de aynısını hisseder unutma. biraz rahatlamaya çalış

canım benim kızımda meme almadı hep sağıp verdim. Ama anne sütü alsın da nasıl içtiği önemli değil dedim. Ama ben başka sebeplerden dolayı 2,5 aydan sonra anne sütü veremedim maalesef. Ek gıdaya 4. Ayı doldırduğunda başladım. İlk başta benimki de püskürttü diliyle ittirdi ama bublar emme refleksini hala kaybetmemiş olmasından kaynaklı şimdi 5. Ayıbı doldurdu şimdi iyi güzelce yiyor. Ama sana tavsiyem yemiyorsa ısrar etme ve çok fazla aç olduğu anlarda ek gıda verme. Mesela suyunu içir 1 saat sonra bir iki kaşık dene yerse yer yemezse zorlama. Öyle çok titiz kadınlardan değilsen eğer (nolur olma) mama sandalyesine oturt onune yayvan bir tabağa meyve püresi koy kendi kendine ağzını yüzünü bulaştıra bulaştıra yesin yayaş yavaş alışacaktır merak etme.

Anne sütünü kesin biberonla da olsa onun tadına alışan kimi çocuklar ek gıda almiyor faydasindan çok zararı oluyor yani.
Şaka mısınız ya?

6 aylık bebekten anne sütünü kesmek ne demek?

1 yaşında 2 çay bardağı ölçüsünde yiyor olması gerek en fazla. 9. Ayda 1 çaybardağı. Yani şuanda 1-2 kaşık yemesi yeter zaten.
Amaç sadece tadına alıştırmak gıdaların.
Yaşına kadar ana besin anne sütü ya da mamadır.
Konu sahibi beslenmesine dikkat ediyordur zaten. Vitaminleri ondan alır.

Çok sinirlendim şuan.

Arkadaslarinda dedigi gibi ek gidada tatlari taniyor kasikla verdigimde emmeye calisiyor anlamiyor oda bi can sevdigi olur olmaz garip gelir onun icin ilk deneyim doymasi icin degil ek gida basta sabirli ol biraz yuzde sekseni anne sutu olmali ben yaklasik iki aydir ugrasiyorum anca ve yedigide bi fincan gecmiyo ve acken tanistiriyorum iki cay bardagi zaten cok midesi neki doyumluk degil tadimlik

Şaka mısınız ya?

1 yaşında 2 çay bardağı ölçüsünde yiyor olması gerek en fazla. 9. Ayda 1 çaybardağı. Yani şuanda 1-2 kaşık yemesi yeter zaten.
Yaşına kadar ana besin anne sütü ya da mama:KK66:dır.

Çok sinirlendim şuan.
Bu kadar sinirlenmenize gerek yok bana da doktor söylemişti abartmayın derim.benim kızım da doymadı anne sütünden zamanla sütüm kesildi zaten ben de biliyorum anne sütünün ne olduğunu

6 ay 4 gunlük .5 aylikken yavastan vermeye basladim ama hala sonuclar ayni.Agzini acmiyo yemiyo püskürtüyo yesede fazlasiyla kusuyo.Napcam ben normalmi bu cocuk.Mahvoldum stresten
Benim oğlum da yememişti ek gıdayı zorladığım anda kusuyordu. O zamanki dr anlamamıştı normal diyip geçti. Ama bırak kg almayı giderek zayıflıyordu. 13 ay kadar emzirdim ama ek gıdayı reddetmesi ve sürekli kusması zordu. Başka dr a gittik ve bizi çocuk gastroentolojiye yönlendirdi ve reflü olduğunu öğrendik. Üç ay şurup kullandı ve toparlandı sonra. Şimdi 19 aylık ve gayet güzel besleniyor. O yüzden bi gastroentolojiye görünseniz iyi edersiniz. Geçmiş olsun

Anne sütünü kesin biberonla da olsa onun tadına alışan kimi çocuklar ek gıda almiyor faydasindan çok zararı oluyor yani.

Bu nasıl öneri ya daha 6 aylık

Oğlum lokantada döner pilav yer üstüne de meme emerdi neden süt alan yemek yemesin

Konu sahibi tabii 6 aylık değildi o zaman

Esasen çalışmayan annelerde ilk 6 ay tattırmaya bile gerek görmüyor bazı doktorlar

Bizimki sade suya pirinç unu yerdi yoğurt elma havuç vs ezmesi bir kaç kaşık ile çok olmasın

Zorlamayın bıktırmayın hatta vermeyin birkaç gün unutsun kaşığı vs yeni baştan başlayın

Bu nasıl öneri ya daha 6 aylık

Oğlum lokantada döner pilav yer üstüne de meme emerdi neden süt alan yemek yemesin

Konu sahibi tabii 6 aylık değildi o zaman

Esasen çalışmayan annelerde ilk 6 ay tattırmaya bile gerek görmüyor bazı doktorlar

Bizimki sade suya pirinç unu yerdi yoğurt elma havuç vs ezmesi bir kaç kaşık ile çok olmasın

Zorlamayın bıktırmayın hatta vermeyin birkaç gün unutsun kaşığı vs yeni baştan başlayın
Bu da böyle bir öneri canım bana da doktorun soylemisti ısrar değil sadece bir öneri uyulur ya da uyulmaz değil mi tercih meselesi

Bu da böyle bir öneri canım bana da doktorun soylemisti ısrar değil sadece bir öneri uyulur ya da uyulmaz değil mi tercih meselesi

ama o kadar keskin yazmışsınız ki anne sütünü kesin diye

evet doktorlar bunu diyor genellikle de 12 aydan büyük diş gelişimi olan ama sürekli meme emip hiç yemek yemeyen çocuklara

Konuşma tarzı diyelim:KK66:
ama o kadar keskin yazmışsınız ki anne sütünü kesin diye

evet doktorlar bunu diyor genellikle de 12 aydan büyük diş gelişimi olan ama sürekli meme emip hiç yemek yemeyen çocuklara

Benm bebegim sekiz aylik dort bucuk aylik olduktan sonra basladm, yogurt mayaliyorum. İcine csm rendede meyve pure yapip katiyorum bi cay kasigi da pekmez bayiliyo. Corba yumurta herseyden verigorum . farkli seylere yonelip yemedig seyi bir gun arayla verebilrsn. Artik tad duyusu gelistigi icin istemeyebilir. Sen yine gun asiri ver alissin. Elma armut muz puresi deneyebilirsn ilk etapta. Sabahlari yumurta sarisi beyaz ve krem peynir pekmez bizim altinci aydaki kahvaltimiz oldu. Herseyi ayri kasikla veriyrm tad karismasn diye.sende oyle deneyebilirsn.

Şaka mısınız ya?

Yaşına kadar ana besin anne sütü ya da mamadır.

Çok sinirlendim şuan.
Bende şaşkinlikla okudum oglum 14 aylik emiyor ve 2 yaşina kadar mutlaka emzircem.

Zaten olsa 2 yadina kadar bnde anne sutu vermek isterdim.Ama emmedigi icin gittikce azaliyor.Zorlamiycam ama ins zamanla yer.Ben pureleri yogurdu corbayi peynir ekmek denedim yemiyo yani

Back
X