Kızım ellerimden kayıp gidiyor

Iyi aksamlar bayan arkadaşlarım derdim büyük rabbim başka dert vermesin. 18 yaşında genç kız annesiyim ve kızımin hareketlerinden şüphelendim. Onunla arkadaş gibi olabileceğimi söyledim ve ağlayarak bana sarıldı nasıl dicegimi bilmiyorum birliktelik yaşamış :KK43: kızdım da çok şaşırdım napmam gerek bilemiyorum dunyanin sonu degil dedim o kadar üzgün ki hayallerimi aldılar intihar düşünüyorum diyor kendisine bisey yapar diye korkuyorum benimlede konuşmayı kesti banyoda çok uzun duruyor naptın diyorum temizleniyorum ben pisim diyor bana ölümle ilgili sorular sormaya çalışıyor allah aşkına nasıl yol izlemeliyim :KK43:

Nasıl bir yol izlemeli miyim? Tabi ki psikiatrist hemde en acilinden en kısa zamanda götürün.

Evlenmeden birliktelik yaşamayı normal gören, haram nedir, günah neden ibarettir bilmeyen zihniyetler için bir dilekti. Cehalet abidesi ilan ederler az sonra, simdiden selamet diliyorum ve polemiğe kapalıyım. Sakın o kişinin yazısını kızınıza okumayın. Size bir eğitimci olarak tavsiyem şu ki; uzman desteği alın ve bu denli pişmanlığından dolayı Allah'ın zaten affedecegini anlatın ona. Operasyon falan şart değil, karşısına iyi insanlar çıkacağını anlatmaya çalışın..Allah yardımcınız olsun
Sana ne?evlilige ne gozuyle bakiyorsun?yasanacak iliski resmiyet altinda olunca tum sikintilar gidiyor mu?daha önce yapmasi sorun ama devletten izin alinca mi iliskiye girilmesi normal?yil olms 2018 hala egitimciyim de diyen örümcek beyinler!!!

Hanımlar,
bilmem farkında mısınız ama konu o kadar hassas ki, bir eğitimci değilim, psikolog değilim, cilt cilt kitap da okumadım, kız evlat yetiştirmeye gayret eden bir anne olmaktan başkaca vasfım yok, belki bu sebeple de sizlere akıl vermek haddim de değil ama aynı durumu yaşayan genç kızların, belki o genç kızların ailelerinin okuma ihtimali yüksek bir konuda, ahlak anlayışımızı, inançlarımızı, tabularımızı bir kenara bırakarak bu çocukları intiharın eşiğine getiren suçluluk duygusundan kurtarmamız gerek.

Birbirinizin değerlerini eleştirip yerin dibine sokmak yerine, biz nerede yanlış yapıyoruz da evlatlarımızın psikolojisi bu hale geliyor diye düşünmemiz gerekir, uykusunda sayıklayan, kırmızı kurdelenin acısını yaşayan, kirlenmişlik hissiyle kendini arındırmak için uğraşan, canından vazgeçecek duruma gelen bu çocuklar bizim eserimiz değil mi?

Yargılayarak, ayıplayarak, kınayarak, kıyamet senin için koptu, işte bu da senin cehennemin diyerek namusunu zarına endeksleyip bu hale getiren biz değil miyiz?

Bacak kadar bir kız zarını diktirmek istiyor, sebep kim? Biziz, ondan ilk gece çarşafı bekliyoruz çünkü, bizim yetiştirdiğimiz erkek çocukları bu kızlarla evlenmeden beraber olmakta hiçbir sakınca görmüyor ama nikahlandıkları gece evlendikleri kadının yüzüne bakmadan önce çarşafa bakıyorlar, ahlakımızın, namusumuzun imzası oraya atılıyor çünkü.

Kusura bakmayın belki yazdıklarım gerçekten haddi aşıyor ama bir kız annesiyim, evladını gözünden sakınan, pamuklara saran, en iyi şekilde yetiştirmek için çabalayan, onun saçının teline zarar gelse dünyayı o kimselere dar edecek bir anneyim, her anne gibi evladım için hayallerim var, her anne gibi de endişelerim.

Belki de sırf bu yüzden kız evlatlar başkadır gözümde, hepsine kendi yavrum gibi sahip çıkarım, incindiklerinde incinirim, üzüldüklerinde üzülürüm, burada bir anneyi, kendini kirlenmiş hisseden bir çocuğu incitmeye hiçbirimizin hakkı yok.

Kendi inanç ve değerlerimize göre yazarken bir kız çocuğunu daha da kötü hissettirecek şeyler yazdığımızı fark edelim lütfen, sadece içerikteki kız evlat için değil, bu sayfaları okuma ihtimali olan tüm kız evlatlar için.

Son düzenleme:
ikizlerim var ikiside erkek. hep kızlara uygulanır bu namus baskısı ama erkekler paşaaa.....
“ ac ogluum pipiyi göster”
“benım oğlum çok canlar yakacak”
“büyüsün kızlar pesınde kosacak”
zihniyetındekı anneler babalar da azalsa keşke !
inşallah cocuklarıma ılk ogretecegım seylerden biri bu. kız cocuklarına yapılan uygulanan baskılar yerıne erkek cocuklarına karakterlı olmayı ogretmek lazım. kızınıza dedıgı laftan belli nasıl yetıstırıldıgı. “bana muhtacsın”... hoşttt derler adama.

öğretecegım kadınların çiçek oldugunu şiddetın asla olmayacagını hıc bır çiçeği üzmemesi gerektiğini öğretecegim.

Bazi arkadaslarin yorumlari gercekten gereksiz..Kendi kisilik analizlerini beyan etmisler yalniz konu bu degil..Olabildigince elimizden geldigince saglikli,vicdanli! yorumlar yapmamiz daha dogru olur diye dusunuyorum..Rabbim kolayliklar versin bu guzel kardesimize ve annesine..Büyük bir sinavin icindeyiz her gelen yeni bir gün'ün hangimize ne getirecegini bilemeyiz.Biraz empati yaparak biraz elimizi vicdaniniza koyarak dusunup yazmaliyiz su asamada.Ayni zamanda Bir cok genc arkadasimiza rehber olabiliyor bu tip forumlar ozellikle kk. Rabbim güc,sabir versin ve yolunuz guzele guzel insanlara ciksin insallah..

Ya allah ini seversen bul o p.c i haddini bildir hatta adını çıkar neymiş anlasin bir kıza bunu yapmanin ne demek olduğunu ahlak siz diye baksa kadınlar ilişkiye giren erkeklere belki anlarlar .
Ama bizim ülkemizde o yok kadın mı yaptı or.uspu olur .a bak o geçiyor derler tecavüz olur kaltak birde zorla almış gibi davranıyor derler .
Neden kadınlar kaşa.r erkek kaşa.r olamaz mı hergun biriyle yatar bulamazsa ara essege tavuga şimdi son moda kediye teca.vuz eder olmadı devletin her ay ihtiyacı mi gider diye verdiği parayla pavyon.a gider o ehli müslim olur tecavüze.

Uğrayan kaşa.r bunlardan âlâ kaşa.r mi var onların yaptığı gibi yolda yolakta görünce e bak pavyondan çıkmıyor oruspu erkek diye laf atsalar ama yok o erkek demi allah kahretsin bu toplumu da bu erkek musevfettelerini de 5 yasindaki çocuk küfür edebiliyorken bu iyi günler adam gibi egitemeyeceklerse bakamayacaklarsa niye dogururlarki cidden cildirdim suan kopekte dogurur insandan daha iyi annelik yapar hatta kim nerde kimin hayatini karartiyorsa allah binbir belasini versin yine banlanacagim ama soylemeden yapamayacağım ERKEGIN ORUSPUSU DOLU SOKAKLAR

Bi anda ikna oldum diyor kabullenemiyor kimseye anlatamam diyor esimle paylasmadik tabiki benim kadar anlayisli olmaz . Ben hep korudum hep allahim dua ederdim bana bunu yasatma diye ama yasadim deyip hergun boy abdesti aliyor kuzumm ... disari cikiyoruz hava almaya etrafindan kucuk kiz gecince aglamaya basliyor :KK43:

27 yasindayim hiç böyle dua etmedim. 18 yaşındaki bir genç kızın bu şekilde dua etmesi de çok anormal. Kusura bakmayın ama bu durumu ona siz aşıladiniz sanıyorum. Yazık, uzuldum. Dua edilecek pek çok sey varken kız oturup zar için dua etmiş.

Hanımlar,
bilmem farkında mısınız ama konu o kadar hassas ki, bir eğitimci değilim, psikolog değilim, cilt cilt kitap da okumadım, kız evlat yetiştirmeye gayret eden bir anne olmaktan başkaca vasfım yok, belki bu sebeple de sizlere akıl vermek haddim de değil ama aynı durumu yaşayan genç kızların, belki o genç kızların ailelerinin okuma ihtimali yüksek bir konuda, ahlak anlayışımızı, inançlarımızı, tabularımızı bir kenara bırakarak bu çocukları intiharın eşiğine getiren suçluluk duygusundan kurtarmamız gerek.

Birbirinizin değerlerini eleştirip yerin dibine sokmak yerine, biz nerede yanlış yapıyoruz da evlatlarımızın psikolojisi bu hale geliyor diye düşünmemiz gerekir, uykusunda sayıklayan, kırmızı kurdelenin acısını yaşayan, kirlenmişlik hissiyle kendini arındırmak için uğraşan, canından vazgeçecek duruma gelen bu çocuklar bizim eserimiz değil mi?

Yargılayarak, ayıplayarak, kınayarak, kıyamet senin için koptu, işte bu da senin cehennemin diyerek namusunu zarına endeksleyip bu hale getiren biz değil miyiz?

Bacak kadar bir kız zarını diktirmek istiyor, sebep kim? Biziz, ondan ilk gece çarşafı bekliyoruz çünkü, bizim yetiştirdiğimiz erkek çocukları bu kızlarla evlenmeden beraber olmakta hiçbir sakınca görmüyor ama nikahlandıkları gece evlendikleri kadının yüzüne bakmadan önce çarşafa bakıyorlar, ahlakımızın, namusumuzun imzası oraya atılıyor çünkü.

Kusura bakmayın belki yazdıklarım gerçekten haddi aşıyor ama bir kız annesiyim, evladını gözünden sakınan, pamuklara saran, en iyi şekilde yetiştirmek için çabalayan, onun saçının teline zarar gelse dünyayı o kimselere dar edecek bir anneyim, her anne gibi evladım için hayallerim var, her anne gibi de endişelerim.

Belki de sırf bu yüzden kız evlatlar başkadır gözümde, hepsine kendi yavrum gibi sahip çıkarım, incindiklerinde incinirim, üzüldüklerinde üzülürüm, burada bir anneyi, kendini kirlenmiş hisseden bir çocuğu incitmeye hiçbirimizin hakkı yok.

Kendi inanç ve değerlerimize göre yazarken bir kız çocuğunu daha da kötü hissettirecek şeyler yazdığımızı fark edelim lütfen, sadece içerikteki kız evlat için değil, bu sayfaları okuma ihtimali olan tüm kız evlatlar için.

:KK52::KK52::KK52:

Okurken gözlerim dolu dolu oldu...
Boğazım düğümlendi resmen...

Allah evlatlarımızı korusun, ayaklarına taş değse üzülürüz, kahroluruz...

Bilinçli anneler olalım...
Ve ona göre yetiştirelim yavrularımızı...

Adam öldürmedi, hırsızlık yapmadı, kul hakkı yemedi. Bu kirli dünyada en temiz , en masum şeylerden biri o. Psikolojik destek alsın mutlaka.
Kendini illa öyle iyi hissedecekse operasyon işini de konuşun.

Gerçekten böyle mi desin?
:oha::oha::oha:
Zaten kizin bunu memleket meselesi yapmasinin, intihara meyletmesinin temelindeki düşünce bu.
' bu yaptığım ayıp, suç. Çok kötü birşey , herkesten gizlemeliyim. Çünkü o kadar kötü birşey ki duyarlarsa beni kınarlar çünkü bu iğrenç birşey. Erkeklerin alayı şerefsiz, benden tek istedikleri benimle yatmak. Sevişmek sadece erkeklerin isteyecegi birşey, beni kullandılar, ben kirlendim, Bu utancla yasayamam'
Bence bu çok hastalıklı bir düşünce.
O kadar yazdıgim şeyden bunu alip cikarmissiniz.
Kizini nasil koruyacak bundan sonra siz soyleyin o zaman.
Benim icin bekaret denilen zırva hic birsey ama erkekler istiyor evlenecrkleri kizin bakire olmasini ben burda kac tane konu okudum ya. Kiz bakire olmadigini söylediği an arkadina bakmadan kacan erkekler bunlar yine dürüst olanlari. Yada kizla bir iki sevisip yine kacan erkekleri okudum. Bundan sonrasi bu anne icin zor kizini nasil koruyacak bu tarz erkeklerden. Simdi degil bu söylediklerim sonra tabi kizin psikolojisi duzeldikden sonra.boyle direk degil yumusatarak konusmali ikaz eder gibi degilde sohbet havasinda.

Uyusturucu filan sandım .Psikolog sart .Bayan psikolog bulun önce siz gidersiniz o telefonda konusabilir .
Kızınıza söyleyin kirli bir durum yok ."Himen" de zar diye birsey yok ,yırtılan delinen birseyde yok.
Olmayan birsey icin üzülmesin.
Ben de uyuşturucu sandım, Allah korusun. Konuyu okuyunca ohh çektim.

Anladigim kadariyla kızınız konuları okuyor.
Bu yazım size değil ona gelsin o zaman. Bir anne olarak kendinizi iyi gördüğünüzü biliyorum ama belli ki yıllar boyunca ona bir genç kızın en önemli şeyinin namusu-şerefi, bunun da iki bacaginin arasında olan şey olduğunu hissettirmişsiniz. Öyle ki kız zamanında 'allahim bana evlenmeden önce birlikteliği yaşatma' diye dua edermiş. Bu zihniyetteki çocuk yetiştirme stilinden dolayı ortalık evlenmeden birliktelik yaşayınca kendini kirlenmiş hisseden ya da evlense bile o en değerli şeyinden kurtulamadığı için vajinismus olan kadın kaynıyor. Oysa bu iki bacak arasındaki pek kıymetli 'namus ve şeref(!)' erkek çocuğunun elinden gitseydi ortada bir bayram havası bile olabilir, sırtı sivazlanirdi. Cidden çook ilginç.
Konuda ismi geçen kız için yazılanlara gelirsek;
Bu yaşadığın seni kirlenmiş falan yapmaz, sadece daha tecrübeli yapar. Bundan sonra erkek seçiminde hayatına eski hiyartoya benzeyen insanları almaz, her söze kolay inanmazsın en azından. Birisiyle birlikte olacaksan da onun israrlari-iknalari ile değil kendi isteğinle ve kararlarına olursan daha mutlu olursun.
Zor yaşlardasin, bu yaslarda öyle bir mahalle baskısı olur ki insanda, sevgilinle biraz yakınlaşan mahalle bakkalindan halana insanların yüzü belirir zihninde 'tüüü,kıza bak. Ailesi okumaya gönderiyor, kendi ne boklar yiyor. Püh!' diye:KK47::KK47:
Oysa o kadar saçma ki. Bir süre sonra sen de bunun saçmalığıni farkedersin umarım.
Ben de evli değilim, evli olmadığım halde ilişki yaşadım. Ama kendimi asla mecbur hissetmedim, karşımdaki insan çoğu konuda çoook iyiydi ama bir omur aynı yolda yürümek konusunda sıkıntılarım var diye de ayrıldım. Hiç de düşünmedim 'ahh ileride eşime ne diyeceğim? Ahh çocuklarimin yüzüne nasıl bakacağım' zamazingo diye :) bu gayet normal birşey. Hayatıma giren insanlar da bunun değil lafını açmak, imasini bile edemezler:sinirli: bu yaptığımı ayıp, günah, dünyanın sonu bulmadığım için kimseden de gizlemiyorum. Sevgilimle tatile gideceksem iş arkadaşlarım dahil planlar yapmama yardımcı oluyorlar, ortamlarda konuşulur. Hiç de bir kişinin bile bana 'vay kaltak kari' bakışıyla baktığına tanık olmadım.
Yani demek istediğim böyle şeyler belki 19 yaşında dünyanın sonu gibi gelir ama yaşlar ilerledikçe, aile evinden çıkılıp kendi hayatini yaşamaya başladıkça ve etrafındakilerin yaş aralığı büyüdükçe bir önemi kalmaz. Ha bu arada sakın sanma beni mavi rasta saçlı, her yani dövmeli asi genç :) yirmi altı yaşında, güler yüzlü, şirin bir kadınım. Herkes gibiyim.
Önemli olan senin olaya nasıl baktığın. Sen kendini sever ve saygı duyarsan hayatına girecek insanlar da sana saygı duyar.
Hep mutlu ol:KK36: hayat vallahi çok güzel
Bendr aslinda buradaki hiyarto gibilerle yüz göz olmasın bir daha diye oýle yazdim. Bastan sona soulediklerinize katiliyorum ayni dusunceler icindeyim.
Yazik ki bu toplum kahretsin bizleri ne hale getirmis.

Iyi aksamlar bayan arkadaşlarım derdim büyük rabbim başka dert vermesin. 18 yaşında genç kız annesiyim ve kızımin hareketlerinden şüphelendim. Onunla arkadaş gibi olabileceğimi söyledim ve ağlayarak bana sarıldı nasıl dicegimi bilmiyorum birliktelik yaşamış :KK43: kızdım da çok şaşırdım napmam gerek bilemiyorum dunyanin sonu degil dedim o kadar üzgün ki hayallerimi aldılar intihar düşünüyorum diyor kendisine bisey yapar diye korkuyorum benimlede konuşmayı kesti banyoda çok uzun duruyor naptın diyorum temizleniyorum ben pisim diyor bana ölümle ilgili sorular sormaya çalışıyor allah aşkına nasıl yol izlemeliyim :KK43:
Hemen bir psikoloğa götürün. Ayrıca kendi isteği ile mi yapmış. Kendini suçlu hissetmemesi için onunla tekrar konuşun. Daha yapıcı olun. Bunun yanlışlığı evrensel değil, toplumdan topluma değişen bir şey. Kendi rızası olmadan mı olmuş bu daha travmatik etki bırakır. O yüzden en iyisi psikolog, lütfen beklemeden götürün.

Allah aşkına kızınıza nasıl düşünceler empoze etmişsiniz ki zavallı kız bu halde.Ben sanmıyorum bir zarın bu kadar kıymetli olabileceğini okulda arkadaş çevresinden edinsin.Siz yetiştirirken yanlış bildiler vermişsiniz.Kızımız neden kendini günahkar kirli hissediyor Allah’tan af dilemeler falan yanlış birşey yapmamış yanlışı onu laflarıyla inciten erkek yapmış.

Yok canim gorusmeyi keseli olmus bayagi tehdit durumu yok bir kere daha kullanmaya kalkms kizimi izin vermemis numarasini degistirmesinden anlamaliydim
Kızınızın kullanıldığı falan yok. Bence de 18 yaş cinsellik için erken. Ama neyseki taciz tecavüz değil. Ne olduysa karşılıklı olmuş. Kızınız da istemiş ve yaşanmış.

Anladığım kadarıyla muhafazakar bir ailesiniz ve kızın kötü hissetmesine sebep oluyorsunuz. Dönülmez bir noktaya gelmeden önce bir psikolog desteği alın.

Hep konusarak destek oluyorum ise gittigimde hep ariyorum ma oyle ikilemli cevaplar yaziyor ki hemen arayip sesini duyuyorum. Sabah ise giderken bakiyorum cenin gibi kivrilip uyuyor hayallerim vardi bu zamana kadar korudum simdi nasil inandim diyor cocuk ona gecmisin de boyle iliskin olsa da onemli degil deyip yanasmis boyle birsey olunca yalan soyledim tabiki onemliydi demis orasi ayri yikim
.kızının kendini bu kadar kötü hissetmesinin sebebi beraber olduğu çocuğun p.ç tavrı, ne hakkı var genç bir kızın duygularını incitmeye, bunun bir yaptırımı olmalı. Dava etsen kızın rızası vardı diye suçlu yine kızınız olacak o erkek müsvetdesine kimse toz kondurmayacak. Bundan sonra yazdıklarımı olumsuz örnek olacağı için sildim ama...:sinirli::sinirli::sinirli:

Birkaç sene önce bir ortaokul öğrencim rahminin doğuştan olmadığını öğrendi.Ailesi öyle güzel bu durumla başa çıkmıştı ki kızımız da bu durum stres kaynağı olmadı.Cocugunuz sizin aynanizdir.Olaylara bakış açınız,aynı durumu yaşayan birisi için yorumunuz çocuğunuzun bu durumla başa çıkmasını etkiler.Kizimiz kendi bedenine sahip çıkmayı,Hayır diyebilmeyi,kişisel sınırları öğrenecek.İlk öğrenmesi gerekende bunun onun bedeni olduğu ve bu bedenle ilgili kararların kendisine ait olduğu olmalı.

Ah yavrum ,bebeğim... çocuk o daha ,körpecik bedeninin başına bir talihsizlik gelmiş . O ne yaşayacağını bile bilemedi ki ,razı olduğu şey hakkında fikri bile yoktur...

Alın karşınıza çocuğu, önce ona acımadan , böyle endişelenmeden güzelce anlatın. İnsana dair bir durumdur bu ve normaldir. Ancak öncelikle günah işlemediğine inandırın onu. Çok genç ve tecrübesiz olduğunu, her insanın her hatayı yapmaya müsait olduğunu açıklayın.

Çok rahatlatıcı olacaktır ona şu örneği verin ; insanlar evleniyor, bebekleri oluyor. Herkes ,her kadın bu durumu yaşıyor. Evlenince de bir imza atarak bu durum yaşanıyor ve bu sözümü hoşgörün ki (afedersiniz) hemen her kadının bunu ilk yaşadığı zaman hissettikleri erkeklerin tutumundan, güç gösterisi olarak görmeleri ,anlayışsızlıkları , kabalıkları vs den pek de hoş olmuyor. Kimisi var birkaç ayda , hatta bir haftada boşanıyor. Kimisi senelerce sevdiği aynı yastığa baş koyduğu insandan boşanıyor. Yani ismi evlilik, her kdın yada her erkek ortada bırakılabiliyor, beraber olduğu insandan ayrılabiliyor.

Çocuğu asıl üzen kendini kullanılmış hissetmesiyse kullanılmanın binbir çeşiti var. Hepimiz şu hayatta her türlü insandan dolaylı dolaysız cinsel,psikolojik,ekonomik,fiziksel şiddet zaten görüyoruz. Zaten her türlü hepimiz sömürülüyor, kandırılıyor ,üzülüyor, eziliyor ,yıpratılıyor,susturuluyor.... daha uzatabiliriz bunları . Ve bu bu realiteleri bilmeli küçük kız. Hepsinin üstesinden de geliriz, çocuğunuz da gelecek. Alelade bir kötünün alelade bir kötülüğüne uğradı. Ve bir daha hata yapmayacak. Gerçek sevgiyi, gerçek bir insanla evlenmeyi başarıyla gerçekleştirecek. Belki de hiç evlenmeyecek ve hiç umurunda olmayacak.

Ve gerçekten,yürekten seven insanların nikahı önce sevgi ile kıyılır. Gerçek güven bir imzaya bakmaz. Ona bunu anlatın. Sadece hayatını paylaşacağı insanla yaşamalı bazı şeyleri. Bundan sonrası o insanı elbette bulacak. Hepimizin her gün her an rastlayabileceği bir çiğ, ahlaksız, KÖTÜ insana rastladı diye o kötü ve kirli olmuyor asla. Sizin evladınız da güzel günler görecek ve bu olayı unutup mutlu olacağı günler gelecek inanın..

Nitekim güveneceği insanı yanlış seçmiş, tecrübesiz olduğu için aldanmış. Olayın başka boyutunu da anlatın. O çocuk onu gerçekten sevseydi yaşadığı şeyi belki de günah olarak görmeyecekti, bu halde olmayacaktı. Pişman olsa bile ilişkileri devam edecekti ve belki de bir kaç sene sonra onunla evlenecekti. Bu ihtimalde hali böyle olmazdı. Yaşından dolayı da bu kadar kötü hissettiğini, daha olgun bir kadının da evli olduğu bir adamla dahi yaşadıklarından sonra suçlu, aşağılanmış, kötü muamele görmüş hissedebildiğini anlatın. Bununla tanışması için çok erkendi ama bir şekilde tanıştı,... Bu onu yatıştırır biraz. Ancak kesinlikle çocuğu psikoloğa götürmelisiniz. Sürekli yıkanması, günah saplantısı, araştırdıkları ; travma belirtisi. Bunlara obsesyon oluşturması muhtemel.

Back
X