Kızım ellerimden kayıp gidiyor

Konuyu açtığınız günden beri takip ediyorum, kızınıza böyle destek olmanız gerçekten çok güzel :KK36: Bundan sonra kızınız ne yaşarsa yaşasın ilk gelip size anlatır çünkü yardımcı olacağınızı biliyor. Ben böyle bir olayı anneme asla anlatmazdım. Tepkisinden çok korkardım.

Kızınız en kısa sürede düzelir umarım. Birkaç sene sonra gereksiz bir olayı nasıl da gözünde büyüttüğünü fark edip kendi kendine güler umarım.

Ay evden çıkarken isterse taksın kırmızı kuşağını kim bilecek. Zaten o bir gelenek sadece. Saçma ama gelenek diye yapıyoruz işte. Sevişmeme nişanı gibi görmüyorum onu. Ailemizi kırmamak için takıyoruz sadece. Bence böyle şeylere çok anlam yüklememek lazım.

Kızınızın derslerine, gezmeye tozmaya, eğlenmeye kafa yorması lazım bu yaşlarda. Kendini böyle üzmesiinn :KK36:

Atlicaz bakalım zaten psikolog desteğini bırakmayı düşünmüyorum bi arkadaşı gibi sırdaşı olsun istiyorum dr gibi değil e

Ama kendi isteğiyle yaşamışsa bu yaşananları ciddi düşündüğü erkek arkadasları nasıl olsa bakire değil diye talepte bulunurlar
Arabesk filmine cevirmeyin rica ederim. Sizler nasil cevrede nasil insanlarla yasiyorsunuz kuzum? Kadin once kendine her mana da guvenmrli, dik durabilmeli gogus gerebilmeli. Bekaret guzellik sevgi ask... Hepsi anlamsiz suya sabuna benzer.

Kendin de bunu kusur gibi görüp kabullendirmeye çalışırsa ya bak ama ben böyleyim derse karşısındaki kişi zaten bu konudan üstüne de gider ezmeye de çalışır ama dediginiz gibi kendine güveni olduktan sonra bunu sormazlar bile ne gerek ;)

Her şey bir yana ‘ona hayal kurmayı öğretin’... Evlenmek mutluluk için en garanti yol gibi, bütün kızların en büyük hayali evlenmek, gelinlik giymek vs. Yahu hayal edilecek zibilyon tane şey var, eğitim-iş güç- kariyer . Bunlar da insanı mutlu ediyor. Ayrıca adam gibi birinin karşısına çıkma ihtimalini de arttırıyor, illa da ben birilerine bağlı yaşıcam diyorsa. Acilen ona güzel hayaller bulun. Yoksa toparlanması onu böyle kabul (?!) edecek birinin çıkmasına bağlı ve erkekler bu psikolojideki kadınları kabul(?!) etseler dahi hayatlarının içine ederler...

Kabul edinilebilecek bi durum yok küsur gibi görürse kabul bekler kendinin farkında varırsa böyle bi konu zaten açılmaz gereği de yok zaten kendini geliştirir okur gezer seyahat eder erkek ark. Olunca beni kabul et demek saçmalık burda bi ark demişti ne cürret bana bunu sorabilir diye sormadı bende açıklamadım evlendik çokta mutluyuz diye kendinin farkında olması önemli olan ;)

Sadece değerini fark etmesi gerekiyor geri kalan gerçekten gelenek kızım kırmızı kuşağını ister takar ister takmaz ama kalkıp biri de utanmayacak misiniz diye sorunca ben sınır krizi geçiyorum hayır utanmayacağız oldu mu ilk evliliği olacak işi olacak kendi ayaklarında duracak o bizde baba evinden çıkarken gideceği yerde güçlü olsun demek bekaret değil bu arada :)

Ayni dusuncedeyim ama bizim eksik oldugumuz bi konuda nasıl anlatacagiz nasil yaklaşacağız ? Bizlere anlatilmadi biz bilmiyoruz... benimde 5 yasindan kiymetlim dunya guzeli bi kizim var.... bunu nasil anlatabilirim kac yasinda anlatmaliyim bunun icin uzmanla konusup ona gore hareket etmek istiyorum...
Yanlis cumleler kurup zihninde kötü sonuclar yaratmak istemiyorum...

Bende cevremde ilerde kızımın erkek arkadaşi olursa tanışmak tanimak isterim dediğimde yanlis anlasiliyorum elestiriliyorum... hic biri umrumda degil ne soylerlerse soylesinler kızım gizli kapakli gorusecegine ben bileyim taniyayim o yeter...

Bir ergen çocuk psikoloğuna danışmanız çok yerinde olur gerçekten, birden anlatılmıyor çünkü, kademeli başlanıyor, tecrübeli bir anne olarak size tavsiyem çocuğunuzu herşeyi size anlatması için teşvik edin, ana okulunda, ilkokulda yaşanan bir olayı anlatmak için geldiğinde, konu ne kadar sizle alakasız, dinlemesi sıkıcı bir konu olsa bile dinleyin, git başımdan, sonra anlatırsın gibi şeyler demeyin, bırakın anlatsın, anlatınca olaydan onun kadar etkilenmiş gibi konuyla ilgili düşüncenizi söyleyin, birey olduğunu onun düşüncelerinin de önemsendiğini hissettirin, dolaptan size giymeniz için kıyafet seçmesini isteyin mesela, ben karar veremedim, ne giysem acaba diye sorun, size en rüküş kombini dahi yapsa seçtiği kıyafeti giyin, bunlara şimdiden başlayın, çocuklar küçüklükten itibaren anlatmayı öğrenip aile içinde fikirlerinin önemsendiğini hissetmeli.

Bir ergen çocuk psikoloğuna danışmanız çok yerinde olur gerçekten, birden anlatılmıyor çünkü, kademeli başlanıyor, tecrübeli bir anne olarak size tavsiyem çocuğunuzu herşeyi size anlatması için teşvik edin, ana okulunda, ilkokulda yaşanan bir olayı anlatmak için geldiğinde, konu ne kadar sizle alakasız, dinlemesi sıkıcı bir konu olsa bile dinleyin, git başımdan, sonra anlatırsın gibi şeyler demeyin, bırakın anlatsın, anlatınca olaydan onun kadar etkilenmiş gibi konuyla ilgili düşüncenizi söyleyin, birey olduğunu onun düşüncelerinin de önemsendiğini hissettirin, dolaptan size giymeniz için kıyafet seçmesini isteyin mesela, ben karar veremedim, ne giysem acaba diye sorun, size en rüküş kombini dahi yapsa seçtiği kıyafeti giyin, bunlara şimdiden başlayın, çocuklar küçüklükten itibaren anlatmayı öğrenip aile içinde fikirlerinin önemsendiğini hissetmeli.
Çoğu genç kız bunu kendi halinde atlatıyor yanında siz varsınız ayrıca beni arabesk bulan arkadaş erkekler sevdiği kadınlara onu benden çok sevdin ki onunla yaşadıklarını benimle yaşamıyorsun diye psikolojik şiddet uyguluyorlar pişman olmuş anlayış göstereyim karım olana kadar bekleyeyim anlayışı ile yaşayan YÖK ben bir hatanın üstüne yenilerini eklemesin diye söylüyorum

Çocugunuz daha kötü olmadan önlemini alın ona bu kötülugu yapandan da hesabini sorun

Operasyon konularını yadırgardim önceden. Ama annenin yazdıkları acısından bakınca operasyon geçirmesi mantıklı geldi. Bir daha bu hataya düşmemesi acısından, Diger turlu zaman geçtikçe bu durumu kabullenebilir ,kaybedecek birseyim yok diye düşünebilir, bunu öğrenen kişiler tarafından istismar edilebilir. Zor bir durum.

O çocuğu bulmak çok istiyorum ama işler daha kötüye sarsın istemiyorum kızım için tekrar yaşayabilir kötü anları ancak habersiz yapmam gerekir oda icime sinmez

Destegi alicaz arkadaslar umarim kizim iyi olur bende dayanamiyorum. Operasyon olmak istiyor kendimi iyi hissedeyim yeter diye yalvariyor kanamasin isterse ilerde yeter ki olayim diyor ama yorumlardan cok kotu etkilenmis nolur bayanlar bilmeden kimseyi kotulemeyelim goruyorsunuz kizimin halini :KK43:
Kizinizda mi yorumları okuyor?
Okumasin yaaa lütfen

Çoğu genç kız bunu kendi halinde atlatıyor yanında siz varsınız ayrıca beni arabesk bulan arkadaş erkekler sevdiği kadınlara onu benden çok sevdin ki onunla yaşadıklarını benimle yaşamıyorsun diye psikolojik şiddet uyguluyorlar pişman olmuş anlayış göstereyim karım olana kadar bekleyeyim anlayışı ile yaşayan YÖK ben bir hatanın üstüne yenilerini eklemesin diye söylüyorum
Kac erkek tanidiniz acaba? Erkekler diye genelleyemeyiz cunku aralarinda ucurum olan bir yigin erkek var. Ayrica erkeklerin kokune kibrit suyu. Biz kadiniz, kadin olmak basi basina dunyayi var etme sebebi. Soyun devam etmesini saglayan sebep. Bu kadar gucluyken varken erkeklerde kim oluyormus?

Cok şükür kızım herseyi anlatiyor paylaşıyor... hatta kreş müdürü kızınız bildiginiz kamera diyor.:olamaz:..hergun duzenli sohbet havasinda neler yaptığını konusuruz. Sinifa kim geldi ne yedi ne icti wcye kim götürdü, hangi etkinligi yaptilar hepsini konusuruz..Her soyledigini dikkate alirim...
Pembe ruj surmemi cook ister ben pek sevmem ama kizim secip veriyor diye pembe rujla dolaşıyorum haftalardir:olamaz:.. fikirlerine tercihlerine onem verdigimi gorsun istiyorum...

Cok haklisiniz destek alarak anlatmak daha kolay olacak...

Kac erkek tanidiniz acaba? Erkekler diye genelleyemeyiz cunku aralarinda ucurum olan bir yigin erkek var. Ayrica erkeklerin kokune kibrit suyu. Biz kadiniz, kadin olmak basi basina dunyayi var etme sebebi. Soyun devam etmesini saglayan sebep. Bu kadar gucluyken varken erkeklerde kim oluyormus?
Hiç istemezdim ama hayatıma giren insanların sayısını hatırlamıyorum erkekler önce birlikte olmak ister olunca başkası olsa da yapacaktı yine diye kulp takar laf eder ben kendimi bu konuma sokmadım ama sokan insanı çok gördüm

Back
X