• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım FUTBOL izliyor çıldıracağım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Net yorumum ; tv İzlemekten çocuklara birşey olsaydı benim kuzenime olurdu 😂 küçükken bebekken diyim hatta tv kapatınca yaygara kopartan bir çocuktu benre kısardım bu kadar tv iyi değil diye ama birşey de olmadı çocukta 😳 Genetik yatkınlık olmadığı müddetçe fizyolojik birşey olacağını zannetmiyorum 😁 Ayrıca çok tatlılar 😍

Ben şaşırmıyorum ki sizin gibi ebeveynlere. Arkadaşım hamileyken elinde tabletle mama sandalyesinde oturan bebegi çekip yazı yazip eleştiriyordu bebegin ana babasını.

Simdi kendisinin 11 aylik cocugu var. Gecen ay ağlıyordu tv diye. Bildiğin ağlıyor annesi kapadı diye.
O da kapatmıştı ben cok katıyım benim sözümü dinlemiyor dedi ertesi gün tv yi geri açtı.
Yakındır sizinki nin de ağlaması televizyon icin.
10 aylik bebegin ne işi var televizyonla?
Ama siz is yaparken rahat oluyordur dimi. Pardon. Onu unutmuşum.
Ya niye kadını bu kadar sert eleştiriyorsunuz. Yanlış yada doğru kendi fikrinizi söyleyin, önerilerinizi söyleyin, uyarın. Ama "sizin gibiler" lafı çok ağır bence. Belki ilk kez anne oldu, uykusuz vs.bazı şeyleri net farkedemiyor, tecrübeli anneler yol yordam öğretsin diye açtı konuyu

Arkadaşlar 10 aylık bi kızım var.Kızımı bu aya gelene kadar asla radyasyona maruz bırakmak niyetinde olmadım yanında televizyon dahi açmadık ta ki geçen aya kadar. Eşim sıkıntıdan tv de youtube u açmış eski maçlara bakıyordu kızım da o sıra nasıl ağlıyor anlatamam gereksiz yere neyse fenerbahce trabzonun eski bi maçını açtı eşim benim kızım hipnoz oldu tv ye o ağlayan bebek sustu kaldı çıt çıkmıyor ama nasıl bi maç izlemek. Eşim tsli olduğu için mutlu oldu hani babasının kızı falan diye trabzon maçını açıyor kızım ağlıyor başka takımları açıyo ağlıyo bi tek fb nin kendi stadı kadıköy maçlarını izliyor hatta iş öyle bi boyuta geldi ki günde en az iki saat izlemezse tutamıyoruz kızımı evde. Acaba renkler mi dikkatini çekti diyoruz eşim aynı takımın farklı formalı maçlarını acıyor youtubedan yine izliyor pür dikkat. Lütfen bu dert mi demeyin gerçekten sıkıcı oldu durum hem eşim hem benim için hemde fizyolojik bi rahatsızlık olabilir mi diye korkuyorum eşimin ailesiyle sıkıntılar pandemi falan götüremiyorum da kızımı kontrole futbolla alakası olmayan top görse korkan ben futbolcu adı ezberledim kızlar inanın
Sayın bakalım FB nin futbolcularını.

Aklıma şu geldi. Ben küçükken FB renklerini görünce mest olurdum, hayran hayran bakardım. Oyle bir şey olabilir mi

Ben şaşırmıyorum ki sizin gibi ebeveynlere. Arkadaşım hamileyken elinde tabletle mama sandalyesinde oturan bebegi çekip yazı yazip eleştiriyordu bebegin ana babasını.

Simdi kendisinin 11 aylik cocugu var. Gecen ay ağlıyordu tv diye. Bildiğin ağlıyor annesi kapadı diye.
O da kapatmıştı ben cok katıyım benim sözümü dinlemiyor dedi ertesi gün tv yi geri açtı.
Yakındır sizinki nin de ağlaması televizyon icin.
10 aylik bebegin ne işi var televizyonla?
Ama siz is yaparken rahat oluyordur dimi. Pardon. Onu unutmuşum.
Büyük konuşmayın, açarsınız reklamları rahat rahat işinize bakarsınız.
Çocuk manyak olmaz merak etmeyin, bakın biz izledik de noldu?
Pırıl pırıl kafalarımız var.

Ya niye kadını bu kadar sert eleştiriyorsunuz. Yanlış yada doğru kendi fikrinizi söyleyin, önerilerinizi söyleyin, uyarın. Ama "sizin gibiler" lafı çok ağır bence. Belki ilk kez anne oldu, uykusuz vs.bazı şeyleri net farkedemiyor, tecrübeli anneler yol yordam öğretsin diye açtı konuyu
Gerçekten tebrik ederim sizi aklımdan geçenleri yazmışsınız en objektif ve naif yorum bu olmali 💐 karşısındaki insanı bu kadar net yargilayan insanlar gerçekten mükemmel annemi bilmiyorum ama empati sahibi olmadiklarina eminim. Tecrübesiz bir anneyi ki (tecrübeli olsa bu kadar telas yapmazdi muhtemelen) bu kadar rahat eleştiren insanlar ilerde çocuklarının en küçük hatalarinda da böyle sert davranirlar. Çünkü onlar mukemmel ve mukemmelliyetci annelik yolunda kosar adimlarla yürüyorlar. Benim yegenim tv tablet telefon herseyden uzakdi ama iki bucuk yasina kadar konusmadi. Arkadasimin cocugu bie yasindan itibaren yemek yemediği icin annesi tarafindan kırmızı baliga alisti ve cocuk iki yasina geldiğinde catir catir konusuyordu. Yanlis anlasilmasin ben telefonu videoyu savunmuyorum tabiki olabildigince uzak durmalılar ama bazilari izliyorlar diye annelerine bu kadar yuklenilmez. Konu sahibesi kusura bakma konunun dışında bir yorum oldu. Konuna gelincede yavaş yavas ilgisini çekebilecek renkli kitaplar ve legolarla uzaklastirmayi dene bi kac gun zor olur senin icin ama sonrasinda daha rahat edersin insallah💐 kolaylıklar dilerim

sevdigi renklerde evde bir yastik falan dikebilirsiniz yada konusan bir oyuncak alin
o aylarda cocuklar laf ister ordaki konusmalar dikkatini cekiyordur muhtemelen.
benim kizda lafa cok merakliydi artik anlatacak konusacak bir sey bulamayinca babasi oturur kimya anlatirdi 😂😂
sabun yapmayi falan anlatirdi bazen
bir seyi oldugunu sanmiyorum
surekli konusun

10 aylik bebek icin tv cok erken bir de 2 saat.. ekran akis hizi cok fazla maclarda beyni cok zorlaniyordur. Yapmayın unutturun agladiginda da acmaya devam ederseniz cok guzel kullanir bunu ..

10 aylik bebegi tutacaksiniz arkadasim,
15 yasindaki cocugunuzu da tutacaksiniz,
ebeveyn sorumlulugu diye bir sey var.

ben rahat bir anneyimdir, genelde cocuklarim istediklerini yaparlar izin veririm,
ama her seyin bir siniri olmali,
cok cok faydali bir sey olsa bile sinirsiz oldugunda zararli biliyorsunuz.
10 aylik cocuk icin TV hic olmasa daha iyi, zaten akraba ziyaretlerinde illa ki maruz kaliyorlar o yuzden evde sifir ekran kuraliniz olsa cok daha iyi olur.

Bence yemyeşil parlak saha ilgisini çekiyordur ya, sorun olacak bir durum yoktur diye düşünüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X