Davranış Bozuklukları Kızım hakkında ..

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

esinti2

Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
363
320
33

Benim canımı sıkan 3.5 yasindaki kızımın kendine vurması.
O'na kızdığım , yaptigi şeyin yanlış olduğunu söylediğim veya istediği birşeye izin vermediğim zaman eliyle ya da elindeki herhangi bi cisimle kafasına vuruyor. kendine zarar verecek kadar hizlı değil ama .. canı kıymetlidir prensesimin. :KK15: Bir de çok sinirli bi cocuk. kendimi çöpe atıcam , kendimi kesicem gibi cümleler kuruyor.

Çocuğuyla ilgilenmeyeñ anne babalar değiliz. Oyunlar oynar beraber kek kurabiye yaparız. Neden boyle yaptigini anlayamiyorum. aranizda boyle bi durum yasayan oldu m? Bu huyundan nasil vazgecirebilirim?

Pedagog onerilerinizden ziyade nasil bir yol izlemem konusunda dusuncelerinize ihtitacim var. En Büyük KK

En mantıklısı pedagog düşünmüyorsanız eğer kriz anında ilgilenmemek sanırım. Başka bir odaya geçmek, başka bir işle uğraşmak falan gibi.

TV çok izliyor mu? Yani ilgili anne baba varsa o halde TV'den görüp etkilenmiş olabilir kendine vurma konusunda

En mantıklısı pedagog düşünmüyorsanız eğer kriz anında ilgilenmemek sanırım. Başka bir odaya geçmek, başka bir işle uğraşmak falan gibi.

Pedagog düşünmediğimden değil de kendi çabalarımla aşmak istedigim için için yazdımson cümleyi. Normalde bağırıp ağladığı zaman ilgilenmiyorum ama kendine vurduğunu görünce müdahele ediyorum

Benim canımı sıkan 3.5 yasindaki kızımın kendine vurması.
O'na kızdığım , yaptigi şeyin yanlış olduğunu söylediğim veya istediği birşeye izin vermediğim zaman eliyle ya da elindeki herhangi bi cisimle kafasına vuruyor. kendine zarar verecek kadar hizlı değil ama .. canı kıymetlidir prensesimin. :KK15: Bir de çok sinirli bi cocuk. kendimi çöpe atıcam , kendimi kesicem gibi cümleler kuruyor.

Çocuğuyla ilgilenmeyeñ anne babalar değiliz. Oyunlar oynar beraber kek kurabiye yaparız. Neden boyle yaptigini anlayamiyorum. aranizda boyle bi durum yasayan oldu m? Bu huyundan nasil vazgecirebilirim?

Pedagog onerilerinizden ziyade nasil bir yol izlemem konusunda dusuncelerinize ihtitacim var. En Büyük KK
Ben cok iyi hatirliyorum 6 7 yaslarimda bicak alir kendimi kesicem derdim:confused:. cunku abimi benden daha cok seviyorlar gibi hisseder degerimin olmadigini dusunurdum.tabi ben biraz buyuktum kizinizdan. bana boyle dusundurecek noldu hatirlamiyorum annem babamla deli gibi severiz birbirimizi halbuki normal olarak. su anda 2 yasinda kizim var benim kizim sinirlenince gormezden geliyorum hatta yanindan gidiyorum.cevap vermiyorum . sonra konuyu tamamen unutunca opup kokluyorum ki kendini herzaman degerli hissetsin diye.

Kreşe gidiyormu? Benim kızımda 32 aylık ve kreşte vurmayı öğrendi,Okulda arkadaşı vurmuş , geldi söyledi bana, öğretmenine söyledim, o gün benim kızım vurmuş arkadaşına, neden vurdun deyince 'ama sen hep bana vuruyodun 'demiş, bi nevi intikam almış kendince ama o gün bugündür banada vuruyor.
Kreşte maalesef, eğitimin yanında bu tarz davranışlarıda öğreniyorlar ondan sordum.
Bir anne olarak, kızımın gereksiz sinirlendiği, agladığı, inatlaştığı zamanlarda pekiştirmemek adına, tepki vermiyorum, ilgilenmiyorum, sakinleşince konuşalım diyorum ve sakinleşince anlatıyorum neden sorun yasadığımızı, neden hayır dediğimi.
Tepki vermemeye, umursamamaya çalışın derim, dikkat çekmek için yapıyorlar çoğu zaman. Sakinlesince konuşun sizde sakin sakin. Zor biliyorum ama, aksi halde dozunu arttırabilir diye düşünüyorum.

görmezden gelmek olabilir belki ama ben yine de uzmandan yardım alın derim.siz kendim aşmak istiyorum demişsiniz fakat yanlış müdahale işi farklı boyutlara getirebilir diye düşünüyorum.

Bir dahaki sefer size "kendimi çöpe atıcam" veya "kendimi kesicem" dediğinde "sen bilirsin" veya "sen nasıl istersen" veya "o zaman ben görmeyeyim, dayanamam, başka odaya geçeyim" deyip hiç umursamamış gibi davranın.

Benim çocuklarımda işe yarıyor bu umursamama tavrı.

Pedagog düşünmediğimden değil de kendi çabalarımla aşmak istedigim için için yazdımson cümleyi. Normalde bağırıp ağladığı zaman ilgilenmiyorum ama kendine vurduğunu görünce müdahele ediyorum
tam d abu yüzden kendine zarar veriyor.siz onu görmezden geldiğiniz için:)
ayrıca pedagogdan yardım almak bir zayıflık falan değildir.nyani üstesinden gelemediğiniz bir durumsa,pedagog size nasıl davranmanız konusun da yol gösterir.

O noktada müdahale ettiğinizi farkettiyse bunun için yapıyor olabilir mi ?
Hani ağladığında bağırdığında çözüm bulamıyorsa bu şekilde dikkat çekmeye çalışıyordur.
Madem zarar vericek gibi vurmuyor müdahele etmeyin ozaman diyeceğim ama doğru olurmu bilemedim ki..
Yani kendi başınıza aşmak ayrı birşey ama pedagog düşünün bence ya , bir yerlerde yanlış birşeyler yapmayın kendi başınıza çözmek isterken..

Bir dahaki sefer size "kendimi çöpe atıcam" veya "kendimi kesicem" dediğinde "sen bilirsin" veya "sen nasıl istersen" veya "o zaman ben görmeyeyim, dayanamam, başka odaya geçeyim" deyip hiç umursamamış gibi davranın.

Benim çocuklarımda işe yarıyor bu umursamama tavrı.
ama bu durumda gerçkten kendini kesmye çalışabilr.bence zarf atılacak bir konu değil bu...daha çok ilgi çekmek için gerçeğe dönüştürebilir de..

Çocuğunuz sizi cok güzel kullanıyor farkında değilsiniz. Ağlıyor bagiriyor umursamiyorsunuz ama kendine vurunca ay dur yapma kızım, bu çocuk ne yapıyor tarzı davrandığınız için o da bu yolu seçmiş. Cani kıymetli diyorsunuz yani kendisine zarar vermeyeceğine göre en iyi yöntem görmezden gelmek tir çünkü davranışın sonmesini sağlar.

Bazı çocuklar sorun yasadiginda, dikkat çekmek istediğinde bunu yaparlar.anne babayı böyle cezalandırdiklarini düşünürler.

Yalnız 3 yaşındaki bir çocuğun kendimi keserim demesi üzerinde durulması gereken bir durum.

Telefondan girdiğim için midir nedir çoklu alıntı yapamadım tüm yorumları okudum toplu cevap yazayım.

Kreş e gitmiyor henüz bu sene yollayacagim inşallah.
Kıskanacagi bi kardeşi yok ama kkendinden küçük iki kuzeni var işte onları kıskanır.
Pedagogu zayıflık olarak görmüyorum tabii ki ama benimde bir anne olarak elimden birsey gelmeli diye düşünüyorum .

Sen kendini kes ben ilgilenmiyorum. Sen kafana vur umrumda değil tavrı takinirsam onu sevmediğimi onemsemedigimi düşünmez mi ?

Ağlayarak zorla bana birsey yaptırmaya veya aldırmaya calismiyor ki zaten kesinlikle bu oyunlara gelmem :)) yani beni bu şekilde kullanmıyor

Telefondan girdiğim için midir nedir çoklu alıntı yapamadım tüm yorumları okudum toplu cevap yazayım.

Kreş e gitmiyor henüz bu sene yollayacagim inşallah.
Kıskanacagi bi kardeşi yok ama kkendinden küçük iki kuzeni var işte onları kıskanır.
Pedagogu zayıflık olarak görmüyorum tabii ki ama benimde bir anne olarak elimden birsey gelmeli diye düşünüyorum .

Sen kendini kes ben ilgilenmiyorum. Sen kafana vur umrumda değil tavrı takinirsam onu sevmediğimi onemsemedigimi düşünmez mi ?

Ağlayarak zorla bana birsey yaptırmaya veya aldırmaya calismiyor ki zaten kesinlikle bu oyunlara gelmem :)) yani beni bu şekilde kullanmıyor

Siz anne olarak cocugunuza yardim edemezken bu isin egitimini almis insanlar daha cok yardimci olabiliyorlar.Cocugunuzu Gündüz diger cocuklarla biraraya gelmesini saglayin .Yalniz basina evde cok zorlanir ,anne belirli bir yasa gelince yetmiyebiliyor,belliki ilgi istiyor o ilgiyide sizden bu sekilde almak icin basvurdugu yol güzel degil ,nerden ögrenmis bulmaniz lazim .

Düzenli olarak hergün parka sokağa çıkıyor zaten. Arkadaşlarıyla ilişkileri güzel onlara vurmaz sadece pek paylaşımcı değil o da tek cocuk olduğundan kaynaklanabilir

X