Kızım hala geceleri benimle uyuyor

kardiyoid

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2014
3
0
1
46
Merhaba. 4 yaşında bir kızım var. Kardeşi olmadan önce hersey çok güzeldi kendi odasında kendi uyuyordu. 2.5 yaşında kardeşi oldu. Kardesinin beşiği bizim odada olduğu için kendi odasında yatmadi. Beraber yatmaya başladık. Şimdi küçük kardeşinin odasını ayırdık ama büyük kızım hala benimle yatıyo. Kesinlikle bensiz uyuyamıyor. Yanında yataktı oturup kitap okusam bile olmuyor . illa yatıp sarılcam.
Artık bi düzene girsin istiyorum. Kendi odasında uyusun. Ama olmuyor. Bu konuda tecrübe yaşamış arkadaşlar var mı acaba...

Kıskançlık yapmış olabilir bir doktora sormanız mantıklı olacak

Odullendir bence.
Ama dogru tektik kullan.
Cumleye soyle baslama:.. eger bugun odanda uyursan...
Onun yerine guzel bi hayal kurdur kizina.
Mesela.
Yarin seni gezmeye goturuyummu diye sor, suralara gideriz, Sana sunu alirim diye.
Oda heycanlanir hikayeyle suruklenir.
Sonra ...ama bunu ne zaman yapariz biliyomsun? eger bu gece sen odanda yatarsan.. gibi gibi

Odasını çok mükemmel, herkesin orada uyumak için uğraştığı bir yer olarak gösterin. Mesela baba ile tartışın o odada ben yatıcam diye. Ya da bu o kadar güzel bir oda ki kardeşin burda yatmak istiyor, sen bizimle yatmaya devam edeceksen kardeşine verebiliriz o odayı falan deyin. Özendirin biraz.

Aynı durumu yaşıyorum oğlum 3,5 yaşında. Kardeşi doğana kadar problem yoktu halbuki. Şu anda kızım odasında yatıyor oğlum hemen hemen her gece benimle. Ama biz bıkmadan her gece yatağına yatırıyoruz. Pedagogda aynı şeyi söyledi.

Yanınıza geldiğinde göndermeyin bıtakın dalsın sonra kendi yatağına götürün dedi. Öyle yapıyoruz. Şimdi arada yatağında yatmaya başladı. 2 gecedir uyuyor maşallah yatağında. Darısı diğer gecelerr diye dua ediyorum.

Yemiyorlar yaa biz çok denedik :) tamam sizin olsun yatağım diyor

Yemiyorlar yaa biz çok denedik :) tamam sizin olsun yatağım diyor
Onunla değil anne baba olarak birbirinizle kapışacaktınız. Bir kerede olmuyor zaten. Biz yeğenime böyle böyle alıştırdık. Ama ev her gelen ben derinin yatağında yatayım, derinin odası benim olsun falan diyordu. 10-15 günde çözüldü bu olay. Ama dediğim gibi onu hiç karıştırmayacaksınız. Hiç onu orada yatmaya alıştırmaya çalışmıyormuş gibi davranacaksınız.

Bizimki de 5 yaşına girecek aynı durumdayız . Hiçbir şey kar etmiyor .

Tamam işte ben yatıcam hayır ben yatıcam muhabbeti yaptık bana mısın demedi. Sevdiği karakterlerden nevresimler aldık yine yatmadı. Şimdi şimdi biraz alışır gibi oldu. Ödül falan verdik. Kaç yaşındaydı yeğenin alıştığında? Darısı bizim başımıza. Kocamla uyumaya hasret kaldım

Eşek kadardı. Onun yatağına ve odasına alışması içşn 8 milyon çeşit yöntem denedik yok olmadı olmadı. En son bu yöntem işe yaradı. 7-8 yaşında falandı sanırım ya da 6-7 emin olamadım. Okula gidiyordu ama.

Ayy gözüm korktu. İnşallah bizimki bu kadar uzun sürmez

Ayy gözüm korktu. İnşallah bizimki bu kadar uzun sürmez
Bizim sıpa bebekliğinden beri nazlıydı biraz. Prematüre doğdu, çok üstüne titredik sülalecek. Babayı yataktan kovup anneyle birlikte yattılar bir süre falan. Minik de bişey olduğu için hep yaşı da küçükmüş gibi göründü gözümüze. Koynumuza alıp yatmak da işimize geliyordu ama çocuğun ruh sağlığını bozduk resmen. Ne kadar erken o kadar iyi diyorum artık. Bebeğim olursa 40ı çıkınca ayırıcam odasını sanırım.

Benim kızım 2 buçuk yaşında oğlum 1 odaları ayrı ama uyanır uyanmaz kızım kalkıp yanıma gelir oğlan da ağlar yanıma gelmek için yatirmaya götürdügümde yanında olmasam uyumazlar ancak kızım çok yorgun olduğu zaman telefonu eline verip git yerinde yat dediğim zaman hemen gider iki dakka sonra baktığım da uyumuş olur ama başka hep ben yanımda yatırdıktan sonra yerlerine koyuyorum herhalde yavaş alışırlar benim için bir sorun değil inşallah seninkide yakında alışır canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…