Kızım hayvan istiyor...

Kedi harika olur ,alın bence ,ama bakacaksanız ,sonra kimseye vermeyecekseniz,ya da sokağa terk etmeyecekseniz.Eşimin sağlığını etkilemese alacağız.Eşim İran kedisi almıştı bana,henüz evli değildik.Bakımı çok zor tabii.

kuşlarıda elinize alıp sevebilirsiniz bizim ailede herkes eline alıp sever ama ben biraz ödlek oldugum için elime alamıyorum annem,babam ve kardeşim ellerine aldıkları zaman gıgları çıkmaz ben elime aldıgım zaman ısırıyor yaramazlar bir ara elime alayım dedim aldıgımla bıraktım bir ısırdı kanattı resmen bana karşı garezleri var sanırım

Heveslendim şimdi ...Biz de eğitmeyi düşünüyoruz zaten ufakken alacagız alayım bir resmini de koyarım :))

Ben evde hayvan sevmem..

Hem korkarım öyle kedi köpekten hemde hiç hijyen değil, ayrıca namaz kılınmaz..

Kuş bile tüy döker kafesin etrafına balık al sen en iyisi, sevinsin çocuk yeter..

Ben evde hayvan sevmem..

Hem korkarım öyle kedi köpekten hemde hiç hijyen değil, ayrıca namaz kılınmaz..

Kuş bile tüy döker kafesin etrafına balık al sen en iyisi, sevinsin çocuk yeter..

Kader'im balım aldım 3 defa üçü de öldü be canım o sebeble balık istemiyor istemem anne diyor..Kuş alacağız büyük ihtimal..

Alacağı hayvanın adı ister kedi ister köpek ister kuş olsun hazırlamış bile..

Boncuk :))

Ben hayvanlarin istemeyerek, can sIkIntisindan dolayi alinmasina karsiyim. Hele ki 5 yasindaki cocugun lafiyla evime asla almazdim istemiyorsam. Cocugun derdi 3 gun sonra gecer, ama o hayvancagizlar yine ilgi isteyecek. Sokaklar sahibinin hevesi gecince sokaga atilmis hayvanlarla dolu. Hayvanlar evin bireyi gibi oluyor, benimseniyor bir muddet sonra. Yani ona bu ilgiyi, sevgiyi verebilmeniz lazim.

Ayrica sarilabilecegi birsey demissiniz. Muhabbet kuslari oyle bir hayvan degil. Lafim size degil ama kucuk cocuklarin elinde minciklanarak olen kus, civciv gibi hayvan sayisi az degil malesef. Ben yillardir muhabbet kusu baktim, hala da var. O hayvanlarin bir lokma cani var yani. Avucuna alsin sevsin filan, kuslar boyle seyler sevmez. Onlar gelip de sana konmayi sever, avuclanip sevilmekten hoslanmiyorlar, cok bunaliyolar. Bence eger hayvan sorumlulugu almak gibi bir isteginiz yoksa, ona gerektigi ilgiyi verebileceginizden emin degilseniz, kizinizin dikkatini farkli seylere cekin.

Evet yeğenleriminde vardı, ablam çok istiyorlar diye aldı

Yeğenim cips yerken balığımında gözü kalmasın demiş , fıstıklı cheetostan atmış akvaryuma bikaç tane.. Paylaşmayı çok seviyor canım yeğenim sonra baktık balık dümdüz yatıyor suyun üstünde

Sonra yine aldılar ama diğerleri de kendiliğinden öldü..

İyi bari bi tık üstü kuş olsun madem.. Bahçeniz olsa neyse de evde en fazla kuş beslenir ötesine karşıyım ben

Son düzenleme:
bu arada ben kendime güvenmiyorum hayvan almaya
kedi köpek kuş balık
hepsi ölür
ben unuturum onları

ben kedilerden korkarım.

Bende

Hele de gözleri benim gözlerimden beter o yüzden korkuyorum herhalde

Bir de eskiden bizim mahallede van kedisi vardı ama kocamandı.. İyi bakmıyorlardı hayvan bembeyazken gri olmuş çıkmıştı ve hep sokaklardaydı.. Ben bakkaldan yoğurt almıştım , binanın girişinden bi girdim tam karşımda bana mı yoksa yoğurdamı zıpladı bilmiyorum ama bir çığlık attım ki bütün millet sesime geldi belki de o zamandan kalma bilemiyorum ama çok korkarım kedilerden hele de kapalı bi mekandaysa

kaderrr :))

Carrie yok ben unutmam bakarım sanırım bir degişiklik hepimiz için iyi olacaktır..Akşamları severiz kuşumuzu madem..

Sevde sen de haklısın ama ben ilgilenirim o hayvanla yalnız bırakmam yani konusur bakımını üstlenirim kızım da üstlenir zamanla belki ben ona ilgi verip egittikçe hoşuna gidebilir

5 yaşındaki çocuğun hayvan besleme kararı verebileceğini düşünmüyorum. Oyuncak değilki bu çocuk istiyor diye alınsın.

ben bana dokunmalarından nefret ederim
o kıvrak vucutlarıyla

Heveslendim şimdi ...Biz de eğitmeyi düşünüyoruz zaten ufakken alacagız alayım bir resmini de koyarım :))

Erkeklerin daha kolay konuştuğu söylenir.. Kuş alırken bakın hareketli olsun,gagasında bozukluk olmasın. bir de yavru olsun.. :) Benim minik kuşum da erkek. Kuşun en büyük sorunu pislemesi olur.. Çok yapıyorlar ama kağıt havlu,ıslak mendil hep elimin altında olduğundan sorun olmuyor..

Bir de eve getirince pire damlası damlatın.. petshoplarda pirelenmiş olabilir..

Fotoğrafları bekleriz :))

Benim tatlı kuşumm da bu..Çok korkak salondan dışarı adım atmıyor..

Tavşan,kedi,köpek,bıldırcın,muhabbet kuşu,civciv,ördek,balık bir sürü hayvan baktım şuan yine muhabbet kuşumuz var 3 yaşında.. bende kızınız için en uygunu muhabbet kuşu diye düşünüyorum tüylü hayvanları sever elini ağzına götürür vs. zararlı olur..bizim kuşumuz çook şeker cır cır konusuyor evdeki herkesin adını bilir kapıdan gelene adını söyleyip gel gel gel der :) aşkım, bebeğim, canım, gelcem şimdi, gelmicem, acık öpeyim, yirim ben seni, hoşgeldin, babacık, hiç kıyamam sana, noldu be, noldu ki, eşşek, seni seviyorumm gülme sesi hapşuruk sesi ve daha birçok şey konusuyor ve net konusuyor.. tabi ilgilenirseniz.. sizde yavru bir muhabbet kuşu alırsanız evinizin neşesi olacak bence :)

Arkadaşlar tamam korkabilirsiniz , kendiniz de evde bakmaya karşı olabilirsiniz ama ben kedi besleyen biri olarak evimin asla kokmadığını söyleyebilirim. Kedi bakılan ev değil asıl köpek bakılan ev kokar. çünkü köpeğin yaradılışı gereği kendine has bir kokusu vardır. ama o koku da güzel bir bakımla yok edilebilir. Hele ki kediler asla ve asla kokmaz. ben kedimi günde yüzlerce kez koklar öperim asla da koku hissetmem. evime gelen hiçkimse de koku duymadı şimdiye kadar. ayrıca namaz kılınmaz vs. gibi inançlar da bana inanılmaz saçma geliyor kusura bakmayın.

Konu sahibi arkadaşım şöyle söyliyim eğer gerçekten istiyorsan kedi ya da köpek al evine. çünkü büyük bir emek ve sorumluluk gerektiriyor. ve sevmeden yapılabilcek birşey değil evde hayvan bakmak. gerçekten çok sevmek lazım.

Oyy ben onu yerim çok güzel birşey bu:))) Koyacagım ben de hele bi alalım.

Maşallah kuş değil insan mübarek :))

Çenesi düşük bir muhabbetim var, alırken çok bekledimdi (arkadaşımdan aldım tüm soyu konuşuyor)

Tüm hayvanları çok seviyorum ama evde sadece kuş ve balık beslenir düşüncesindeyim.

Muhabbetlerin bakımı kolay, sadece cereyanda kalmayacaklar. Tavsiye ederim.

Benimki " suyuna çorba yapacam senin" diyor. Çok konuştumu ben ona öyle diyorum. :))

" sus bakim" der, " gelmeyeyim yanına" der.

Bir ekleme daha yapayım erkek mavi burunlu olur , dişi kahverengi burunlu . Bebeklerin ise beyazdır.

Arkadaşın eklediği resme bakın gagasının üzerinde maviliği göreceksiniz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…