Kızım hayvan istiyor...

Kedi ve köpek gerçekten küçük evde zor, sadece ev de değil sorun tabiiki...

Yerinizde olsam (inşAllah ilerde olacağım) kızıma sultan papağanı, hamster ve balık alırdım.Hatta bir de karınca akvaryumu Bak sen benden 1 hayvan istedin ben sana 3-4 hayvan alıyorum

muhabbet kusu ve papağan sizin ilacınız olacaktır diye düsünüyorum.

henüz yavru iken alırsanız hem size alısır hem de konusur. bu da kızınızı daha da mutlu eder.(muhabbet kuslarının erkeği konusuyor bu arada onda karar kılarsanız eger)

kusların tüy dökme sorununa gelince de kafesini tülle örtersiniz. her canlı gibi ilgi ve bakım bekliyorlar. ama eger ki seviyorsanız cok güzel ve farklı bir duygu.

benim papağanım var.

aileden bir birey gibi. eve girer girmez onu severim konusurum..

hersein bası ilgi. yavruyken alıp kendinize alıstırınca cok güzel oluyor. kelime de öğrenince hele kızınız daha da mutlu olur diye düsünüyorum.

Ben senelerdir kedi besliyorum ve hayvansever olarak alın diyorum.O kadar guzel biseykı kızın küçük yaşta bu duyguyu tatmasi lazım.inanki bir zorlugu yok.benim evimde cok kucuk ama esim yokken bana yldaş oluyor.tüyündende kormayın ben dişlerine kadar öpüyorum asıları tam olduktan sonra bir zararı olmaz.alın kesinlikle aldıktan sonra keske daha once alsaymısım diyeceksiniz.

hayvanın evde ne işi var ya,
helekı bebıs varsa evde cok sakıncalı bence
ben sevmem
he bahcelı evın vardır o zaman sen bılırsın
evde ıllede bı hayvan olsun dıosan balıkcık alabılsınnn

Şu kadınlar kulubünde olumsuz yorum yapacağım nadir insanlardan birisiniz.

Siz hayvan sevmiyorsunuz diye başkalarının hayvan besleme isteğine verdiğiniz bu tepki çok antipatik

Zaten hayvan sevmeyen insanların hiçbir şey sevebileceklerine inanmıyorum. Onlar sevgilerini sevgi sanıyorlar ama bir hayvan beslemeyen, karşılıksız sevginin ne demek olduğunu anlamayan, bir yavru kediyle bir gün bile geçirmemiş bir insanın sevgiden söz etmesi hiç inandırıcı gelmiyor

Ayrıca; burayı iyi okuyun çünkü edindiğiniz yanlış bilgilerle başkalarını etkilemeye, yanlış düşünceye itmeye hiç hakkınız YOK!!!

HAYVANLAR AŞILI OLDUKLARI SÜRECE hiçbir insana zarar getirmezler.
Bu konuyla ilgili yapılan bir sürü araştırma var bari yorum yapmadan önce biraz araştırsaydınız, insanları yanlış yönlendirmezdiniz.
Hayvanların tükürüğü çok hasta olmadıkları taktirde insan tükürüğünden daha temizdir.
Hayvanlı evde doğup büyüyen çocukların bağışıklık sisstemleri daha kuvvetli olur, daha az hastalanırlar.
Hayvanlı evlerde doğup büyüyen çocuklar paylaşmayı, sevmeyi, oyun oynamayı hayvanlardan öğrenir. Hayvan beslemek çocuklarda zeka gelişimine yardımcı olur. Çocuklar taklit yapmayı öğrenir. Çocuklarda merhamet duygusu gelişir. Ben bunları hayvan beslediğim için ya da hayvanları çok sevdiğim için ya da doğduğumdan beri hayvanlı evde yaşadığım için söylemiyorum. Bunlar bilimsel araştırmalar.

Balık soğuk hayvandır. Dokunamazsın, okşayamazsın, sana sevgisi olup olmadığını anlayamazsın, canın sıkıldığında tüylerini okşayıp rahatlayamazsın. Tabii hayvan beslemediğiniz ve ekstra havyan sevmediğiniz için bu gibi duyguların ne kadar güzel olduğundan mahrumsunuz, sizin adınıza çok üzüldüm

Katılıyorumm.. bazı insanlar var ki hayvan sevmedikleri halde sevenlere tip tip bakıyorlarr ııyy baksana tiksinmiyorda diyorlar.. komşu bahcesine yavrulayan kedileri sokağa attı. kedilerin anneside bi daha yavrulara bakmadı ben eczaneden küçük şırınga biberon laktozsuz süt vs. aldım onları besledim o kedileri atan kadında camdan çıkıp ne dedi.. aç memenide emzir bari kedileri pis pireli seyleri elliyon kaç yaşındasın dedi. ne kadar sinirr oldum attıgı yetmezmiş gibi resmen hakret eder gibi konusuyor.. zaten kediler onun yüzünden öldü ne kadar beslesemde yaşamadılar daha gözleri açılmamıştı yavrucakların ben bütün hayvanları seviyorumm hatta ormanda karayılanı kertenkeleyi bile yakalayıp sevmişliğim vardır..

ayrıca sirklere gitmeyinn o hayvanları kendi doğasından koparıp kücücük kafeslerde o hareketleri yaptırmak için dayakla açlıkla terbiye edildiklerini unutmayın.!

Son düzenleme:
kedim var. tüy sorunundan şikayetciyseniz kısa tüylü kedilerden alın. bendeki iran chinchilla.. ve tüy sorunu var tabii.ayrıca düzenli sağlık kontrolü,iyi mama,market maması asla,düzenli aşılar.arada tüyleri tarama... 2 günden fazla evde yalnız bırakmama...hergün kumunu temizlemeve koku yapmayan özel kumları bulabilme ki. kristallerden uzak durun derim..sonunda yıllar sonra koku yapmayan kumu buldumen nihayet.). arada onunla oynama.saklambaç koşturma onunla ilgilenme.. yani kediler biraz çocuk gibiler. ilgisiz kalırsanız bunalıma giriyorlar. biliyorum. bir kaç gün ilgiilenmedim. küstü.midesinden tüylerini atmak için çıkarma,kusma yani. çünkü yalanıp temizleniyor ve doğal olarak tüylerinide yutuyor. ve bunları sonra çıkarıyor. uzun tüylülede hele bu çok sık olur.bunları yerlerden temizleme. maalesef.masa üstüne,tezgahlara çıkmaması için ayrıca uğraşma bunu öğretme. neyseki benimkinde yok. ama arkadaşımınki hala öğrenemedi.
. yani aklıma gelenler şimdilik bunlar. bunları göz önüne alıırsanız kedi alın.ben aldım. çünkü kedimi çpok çok seviyorum..bütün bunlara rağmen onları bir okşamak herşeye bedel. bütün elektriğinizi alıp götürüyor

Son düzenleme:
evımde bı muhabbet kuşu bı balık var, şimdi akvaryum aldık kocaman onu kurucaz..

ogluma otizm teşhisi konulunca doktor tavsıye etmişti.. bü tür cocuklara hayvan ıyı gelır ıletısım kurmaya calısır dıye
oglum kusunuda balıgınıda cok sevıyo

balıga titi diyo cici dımek ıstıyo

kusun adı da cikcik

kuş alın bencede

cennet papaganı alabılırsınız cok tatlılar ya

Çok doğru anlatmışsınız :) benimde var kedim senelerdir besliyorum bakımı uğraştırasada yerde yuvarlanmasını gördükçe bütün herşeyi unutuyorumm :)

Şimdi onlara garip geliyor bu söz ama HAYVAN SEVMEYEN KİMSEYİ SEVEMEZ... Bu sözün doğruluğunu da sadece hayvan besleyerek anlayabilirler.

Üzülmeyin. Rabbim o kadına cezasını verecektir. Hayvana yapılan hiçbir işkence ve kötülük cezasız kalmıyor bu dünyada.

Hayvan seven insanda merhamet olur, hayvan seven insanda empati yeteneği olur. Hayvan seven insan karşılıksız sevginin ne demek olduğunu bilir. Gerisi boş.

Bizim bir komşumuz vardı, taşındığı evin camında kuş yuvası vardı , bozdu görüntü kirliliği yaratıyor diye. Sonra aynı kuş gelip aynı yere yine yuva yaptı, yine bozdu.
Şimdi o komşu nasıl yaşıyor biliyor musunuz? Oğlu trafik kazasında öldü. Diğer oğlunun eşi şizofren hastası oldu ve boşandılar. Yuvaları bozuldu yani. Allahım hiçbir suçu cezasız bırakmıyor

Sirklere giderler, "bak yavrum aslana çemberden nasıl atladı" "bak ayıya nasıl göbek attı" .... Sırf onlar doğurdukları çocuklara hayvanların bu şaklabanlıklarını göstersinler diye o hayvanlar karanlık odalarda eziyet çekiyorlar. Biraz dikkatli bakarlarsa o aslanların sırtlarındaki kırbaç izlerini görebilirler. Daha neler neler de burası konusu değil o yüzden konu dışına çıkmak istemiyorum.

Hayvan beslemek dünyanın en güzel şeylerinden biri, ve bir hayvanın sevgisinden mahrum kalanlara, ayrıca çocuklarını da böyle yetiştiren insanlara acıyorum

Ben kristal kum kullanıyorum kokmayan ve kristal olmayan kum hangisi yahu ben de bileyim

pardon ama
ben evde sevmem dedım sız nasıl hayvanları bolesıne tutkuyla sevıyorsanız bende sevmıyorum ,buna saygı fduymanızı beklerdım

pardon ama
ben evde sevmem dedım sız nasıl hayvanları bolesıne tutkuyla sevıyorsanız bende sevmıyorum ,buna saygı fduymanızı beklerdım

Yazınızda "evde sevmem" diye bir bölüm yok.

"Evde bebiş var çok sakıncalı bence, ben sevmem" dediğiniz bir kısım var.

Evde bebiş varken hayvan beslemek sakıncalı değil. İnsanları yanlış yönlendirmenize saygı duyamam kusura bakmayın. Açıklamalarını yukarıdaki yazımda belirtmiştim.

Siz hayvan beslemek isteyen bir insanın hayvan besleme isteğine evde hayvan beslemek sakıncalı olmadığı halde sadece kendi düşünceniz olduğu için evde hayvan beslemek sakıncalı diyerek engel olmaya çalışıyorsunuz. Hayvan sevmemeniz beni ilgilendirmez, hayvan beslemek isteyen bir insanı yanlış yönlendirerek engel olmaya çalışmanıza karşı çıktım sadece.

Benim sevgi seçimim Allahın yarattıklarını "ayrım yapmadan" karşılıksız sevmek. İnsanı da, hayvanı da , börtü böceği de sevebiliyorum ben. Buna tutku diyorsanız tutkudur.

Siz hayvanları farklı bir kategoriye koyup sevmemeyi seçiyorsanız bu bizi ilgilendirmez. Kalın sağlıcakla.

Son düzenleme:
1-Benim hayatım 10 ila 15 yıl sürer. Senden her ayrılışım bana acı verir. Beni almadan önce bunu düşün.

2-Bana, senin benden istediklerini anlayacağım bir süre ver.

3-Benim içimde güven duygusu uyandır, ben bununla yaşarım.

4-Bana hiçbir zaman uzun süreli darılma ve beni cezalandırmak için bir yere kapatma. Senin hayatında iş, eglence ve arkadaşların var. Benim hayatımda ise sadece sen varsın.

5-Arada sırada benimle konuş. Sözlerini anlamasam bile bana yönelttiğin sesini anlarım.

6-Bana daima nasıl davranılması gerektiğini bil. Ben hiçbir zaman unutmam.

7-Beni dövmeden önce, aslında dişlerimle kemiklerini un ufak edebileceğimi, ancak asla böyle bir yola başvurmayacağımı düşün.

8-Beni "isteksiz, tembel ve inatçı" diye azarlamadan önce düşün: Belki yediğim yemek dokunmuştur, belki güneşin altında uzun zaman kalmışımdır veya halim kalmamıştır.

9-Yaşlandığımda benimle ilgilen, bir gün sen de yaşlanacaksın.

10-Her zor anımda yanımda ol, "benim içim kaldırmaz" veya "ben görmeden ölsün" deme, çünkü benim için herşey seninle birlikte daha kolay.

Bu alıntı yazıdakileri okumanızı rica ediyorum.

Yapabilecekseniz alın, çocuklar hayvan ister ama sorumluluğu bilecek ve öğretecek olan büyükler. Hayvan bakmanın tüm negatif yönlerini bilmelisin, aldığın hayvan hasta olabilir, abartılı veteriner ücretlerine hazır mısın ? Mesela ben bu ay böbrek hastası kedim için 750 TL ödedim. Çocuğun büyüyor ama hayvan hiç büyümeyen bir çocuk onunla sürekli ilgilenebilecek misin? Tüm ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayabilecek misin ? Evinde didiklenen koltuklara,perdelere çok üzülür müsün ? Kedi ya da köpek bakmaksa tercihin n'olur bunları çok iyi düşün. Alınıp sonra atıldıkları zaman zaten zor olan hayatları daha da kötü oluyor.

ufff
benım sızden daha onemlı ıslerım var
kendımı ne dusundugumu nasıl bı ınsan oldugumu sıze anlatmak zorunda degılım ıyı aksamlar

ufff
benım sızden daha onemlı ıslerım var
kendımı ne dusundugumu nasıl bı ınsan oldugumu sıze anlatmak zorunda degılım ıyı aksamlar

Ben kristal kum kullanıyorum kokmayan ve kristal olmayan kum hangisi yahu ben de bileyim

valla veterinerlerden alıyordum marketlerden .kristal kumları. feci kokuyordu. hiç memnun değildim.başkada bulamıyordum alternatif. ama sonundsa arkadaşımın önerisiyle buldum. topaklanan kum. ama sadece netten getirtiyorum.adı goldenwhite.10 kilosu 19 kusur. kristaller hem daha az kilo olarak hemde hemen hemen aynı fiyat..ayrıca koku yapıyor benimkinde. çekmiyor idrarı falan:)bu 10 kilo olunca bayağıda dayanıyor. çok memnunum valla. tavsiye ederim.

Kristal bizde koku yapmıyor ama kristallerin zararlı olduğunu duymuştum o yüzden bu söylediğinizi araştıracağım, teşekkürler

Bu arada evimde şu an 9 kedi var, onları görmeyen evde hayvan olduğunu bile anlamaz =)

Alice kum kullanıyorum, her ay 6 paket, her gün kum değişir, tuvaletleri dezenfekte edilir

Market maması kullanmam, aşısız hayvan bakmam,

Evde hayvanın ne işi var diyenlere de naçizane bir sözüm olacak, alınmasınlar anlamaları açısından; hayat arkadaşınızı ya da çocuğunuzu bahçe de mi bakıyorsunuz ki , evdeki hayvanlar bu kadar tuhafınıza gidiyor. Bu açıdan bakınca biraz düşünülür değil mi, onlar bizim için hayvan değil, hayat arkadaşı, evlat. İşte bu yüzden evlerimiz de yaşıyorlar .

Ya ben hayvan sevmeyenleri anlamıyorum yaa hadi korkana bişey diyemem saygı duyarım ama sevmemek ne demek.Sen ben bakmazsak bu canlılara kim bakıcak allah aşkına ya??
Karnı aç olsa açım diyemezler,hasta olsalar gene sus pus ağzı var dili yok yanii..Ben eşimle bi cafede otururken yaşlı bir kadın yanınada torunu vardı..Kedi yanlarına geldi çocuk ağlamaya bağırmaya başladı kadın kedinin üstüne su döktü.Birbirimize girdik..Su döksen anlarmı o?Cahil insanlar çünkü..Ben kedimle ağız ağıza uyuyorum..Bişey olsa bu zamana kadar olurdu galliba..Onlar çaresizler..Benm evde beslediklerim ayrı dışarda baktıklarım ayrı..Benim annemde kedi var...Ben evlenmeden önce aldğımda annem koltuk tepelerine çıkıyordu korkudan şimdi beraber yatıyolar onsuz duramıyo....Hayvan sevmeyenleri esefle kınıyorum yani.Dışarda kedilere mama verirken onların o mama yemelerini izliyorum okadar mutlu oluyorumki...Yapmayın arkadaşlar onların bizden başka kimsesi yok..Çok üzülüyorum bu durumları gördükçe.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…