Kızım hayvan istiyor...

Maşallah kuş değil insan mübarek :))

Gerçekten öyle biz artık onun bilinçli konustuguna inanmaya başlayacağız cünkü seni seviyorum de ben seni seviyorummmm bee diyor. acıcık öpeyim diyoruz ben öperim seni diyor salık olunca gel gel diyorsun elini kaldırıyorsun gelmicem diyor ve gelmiyor daha birsürü şey anlatmayayım nazar değecek yavrumaa bir kere facebooka konuştuğu videoyu koymustuk denk mi geldi bilmem hasta oldu bebeğimm..

arkadaşım yavru kuş alırken dikkat edin derim geçen sene bir tanıdıgım anlatmıştı her kuş satan yer için demiyorum tabi bazı kuş satan yerler yavru gözüksün diye kanadını falan çekiyorlarmış yada kesiyorlarmış eger yanınızda kuştan anlıyan birini götürürseniz sizin için daha iyi olur

muhabbet kuşu dedin,ÇITIR IM aklıma geldi.tam 9 sene yaşadı bizimle.ne kadar güzel tatlı harika bir kuştu o,kuş değil evimizin üyesiydi oo..bir güzel konuşurdu anlatamam sana..hani sadece ezberliyor diyolar ya,tamam ezberliyo ama nerede neyi söyliyeceğini hiç şaşırmazdı..canım hoşgeldin derdi,eve gelince ,giderken iyi işler derdi,banyo yapıcam derdi..daha neler neler.şarkı söylerdi,maç anltırdı(kafesi tv nin yanındaydı ,ezberlemiş:)..gelir koynuma yatardı,dışarıyı izlerdik beraber..daha neler neler,,o yüzden mutlaka almalısınız..yavru alın ki konuşmayı da öğrensin.
tüm hayvaları çok sererim özellikle kedi aşığıyım ama muhabbet kuşunun yeri bambaşka..

benim gonzalesim var, ama uçağa almadıkları için Ankarada kaldı annem bakıyo
çok sevimliydi, faregillerden olduğu için belki biraz korkabilir, bide ömürleri kısa ölürse çok üzülür yavru bi köpek alsanız

ne sevimli birşey öyle hevesim iyice arttı karar verdim muhabbet kuşu alacagım..

Bizimkininde çenesi düşük bir dişi alıp çiftleştirsek mi ne yapsak birşey olursa geriye bize yavru kalır :) ama dişi görünce konuşmayacak onunla ilgilenecek kıskanırım ben aşkımı :)

bizim kuşlarımızda aynı konuşuyor hele çalınan kuşumuz tıpkı bizim gibi olmuştu bir komşumuz vardı kuşumuz o kadını hiç sevmiyordu onu görünce çatlak geldi derdi komşumuz gidinciye kadar son avazı çıktıgı kadar bagırırdı komşumuz odadan ayrılınca susardı ve sonunda gitti derdi herkesi tanıyordu bizde ismimizle beraber söylerdi kuşlar iyi bir egitim sayesinde çok güzel konuşuyor

Tavsanlarin hem vucudu hem cisi kokar :)

Ufak kopekleri gunde 1-2 kez gezmeye cikarmaniz, saglikli ve duzgun beslemeniz (burasi cok zor degil, zaten cok bir sey yemiyorlar ), ayda 1 kere yikamaniz gerekir. Tuyleri mutlaka dokulecektir, o yuzden buyuk olasilikla 2-3 gunde bir supurge yapip tuyleri temizlemeniz gerekebilir. Belli araliklarla da veteriner ziyareti tabi :)

Siz de hayvan seviyorsaniz kopek derim, ama bakmaktan usanacaksaniz hic girmeyin derim. Cok hevesli degilseniz bir sure sonra kopekle ilgilenmekten usanabilirsiniz. Sizin icin optimal cozum balik olabilir, zira dikkatle bakmazsaniz kus da kokuyor.

ne sevimli birşey öyle hevesim iyice arttı karar verdim muhabbet kuşu alacagım..

al vallahi pişman olmazsın, çocuk içinde süper birşey çünkü dokunabiliyor. Sadece eve ilk geldiğinde 3-4 gün ötmez sakın korkma alışma süresi var, en kötü ihtimalle elektrik süpürgesini çalıştır tepki verir. Bir iki hafta geçsin öyle çıkarırsın, bebek alırsan ki bebek al, ilk çıktığında cama toslayabilir o yüzden perdeler açıksa kapalı kalsın. Birde en küçük odada bırakırsın.

Bizimkininde çenesi düşük bir dişi alıp çiftleştirsek mi ne yapsak birşey olursa geriye bize yavru kalır :) ama dişi görünce konuşmayacak onunla ilgilenecek kıskanırım ben aşkımı :)

Ya çiftleştirmek için bana veren arkadaş istedi 1 - 2 ay kalsın geri veririm dedi ne yalan söyleyeyim güvenemedim.

Bizimkide sevmediği insana sıçtımını diyor :) evin bütün odalarını gezmek istiyor kapıların kapalı olmasını hiç sevmez.. özellikle mutfağı cok seviyor hele sofradaysak biri elini ağzına götürüyorsa hayatta kafeste durmaz hatta şapırtı sesi yapar gelcemm be der sağ sol yapar tünekte kendini kapılara atar çıkıncada gözü dönmüş gibi herseyi yer bu yüzden biraz obez göbekli :) banyo yapacağı zaman mutfağa gider lavoboya gider beklerki çeşmeyi açalım incecik acıyoruz suyu duş alıyor :)

Arkadaşlar okuyanlardan maşallah demenizi rica ediyorum

Annemlerde 2 tane muhabbet kuşu var. Biri 10, diğeri 3 yaşında. Öncelikle inanılmaz sevimli oluyorlar, hele insanın omzuna konup bıdır bıdır konuşmaları yok mu Yalnız tüyden ziyade etrafı biraz fazla kirletiyorlar. Nereye bulurlarsa salıyorlar Tabi bir de bakımı var. Her hafta sonu kafesleri temizleniyor, yemleri ve suları sürekli kontrol ediliyor. Bunları göz önünde bulundurarak alın derim.

annem kışın sobanın yanında banyo yaptırıyor kuşlarımızı legenin içinde üşümesinler diye banyolarını yaptırıp havluyla kurutuyor sonra sobanın biraz yanında kalıyorlar ısınmak için bir gün baktıgımzda kendileri sobanın yanına gelmiş duruyorlar ısınmak için ama kesinlikle üstüne çıkmıyorlar sobanın yanıcı madde oldugu biliyorlar bizimkilerde ne bulursa yerler tüm yeşillik türlerini bide ekmek içini seviyorlar bizimkiler

Ne alırsanız alın sizden tek bir isteğim var;

*Etrafı kirletiyordu yuva arıyoruz/sokağa bıraktık,
*Koltukları tırmalıyordu yuva arıyoruz/sokağa bıraktık,
*Kızım sıkıldı yuva arıyoruz/sokağa bıraktık,
*Tüyleri çok dökülüyor yuva arıyoruz/sokağa bıraktık,
*Yaşlandı yuva arıyoruz/sokağa bıraktık,
*Taşınıyoruz o yüzden yuva arıyoruz/sokağa bıraktık,

Gibi bahanelerle ileride aldığınız o candan vazgeçecekseniz hiçbir hayvanı almayın lütfen. Hayvan beslemek büyük sorumluluk ister. Onlara evdeki eşyalar gözüyle bakmamanız gerekir. Hayvan alınıp satılan bir MAL değildir Onlar can taşır. Onlar da insanlar gibi sevgi ister... Onlar karşılıksız sever.

TERKEDİLMEK TÜM CANLILARA AYNI ACIYI VERİR...

O yüzden SAHİPLENECEĞİZ hayvan hakkında iyi düşünün. Bir anlık hevesle kızınız istiyor diye sahiplenebilirsiniz ama kızınızın bir çocuk olduğunu ve sonradan sıkılabileceğini göz önüne alın. Gerekirse facebookta geçici yuva arayan hayvanlardan alın evinize. En azından bir hayvanla yaşayıp yaşayamadığınızı öğrenirsiniz.

PARA VERİP HAYVAN SATIN ALMAYIN!!!

Barınaklarda terkedilmiş bir sürü cins hayvan var.
Sahiplenilmeyi bekleyen, yuva arayan bir sürü cins hayvan var.

Bunun için facebooktaki hayvan sever guruplarına girip yuva arayan hayvanları görebilir, içlerinden bir tanesine en azından geçici yuva olarak hem kızınızın hayvanlarla olan iletişimini öğrenmiş olursunuz, hem aynı evde bir hayvanla yaşayıp yaşayamadığınızı öğrenmiş olursunuz hem de bir hayvanı parayla satın almadan, ona bir mal gözüyle bakmadan, onu bir "CAN" kabul ederek beslemeye başlarsınız.

Üslubumu sert bulduysanız özür dilerim. Lakin koyu bir hayvansever olan ben, havyanların başına neler geldiğini, hangi bahanelerle terkedildiğini, terkedilen hayvanların başına neler gelebileceğini, onların neler hissettiğini bildiğim için "kızım hayvan istiyor ne alalım?" sorusuna ancak bu şekilde cevap verebilirdim. Umarım sizi kırmamışımdır ve bana hak verirsiniz.

Ben kedi besleyen biri olarak fikirlerimi paylaşayım kontescim.
Kedi kokan bir hayvan değildir, tabi kumun sık sık temiz tutmak şartı ile.
Bir çok arkadaş değinmiş zaten konuya ama gerçekten iyi düşünmek lazım eve hayvan alırken. Hangi hayvan olursa olsun ailenizin bir ferdi oluveriyor.
Benim siyam cinsi 4,5 yaşında bir kızım var 3 yıldır benimle..Bir ara çok seyahat ettiğimden ve tüy dökmesine dayanamadığımdan sahiplendireyim dedim ama kıyamadım, kıyamam da.Eşim de tüy döküyor onuda mı evden atayım dimi
O benim biricik kızım.
Ölünceye kadar bakacağım ona ne olursa olsun kim ne derse desin.
Zira kayınvaldem pek kedi sevmez, eşim de düşkün değildi şimdi öyle değil oda çok seviyor kızımızı.
Tırmalama veya mutfaktan bişi çalma huyu pek yoktur, siyam cinsi genelde öyledir. Cinsine göre sahiplenebilirsiniz ama mümkün mertebe lütfen barınaktan alın petinizi. Bende kızımı başka birinden ücretsiz aldım ücret ödeyerek hayvan almaya karşıyım

Evde kedi bakmayin derim, kedi kumu kokar , kedili evler kokar :)
Kopege ne dersiniz? Iyi egitimli, eve kakasini yapmayan bir kopek iyi bir arkadas olabilir.

Kedilli evler kokar ama beş altı tane kedi beslersen
Zira kakasına çişine dikkat edemezsin, hele bir de erkek kedi ise her yere çiş yapıp bölgelerini işaretlemeye kalkarlar.
Ama köpek her türlü kokar çünkü kürkü doğal olarak kokar.
Bir de köpeklerin özellikle de küçük cinslerin havlama sorunu var ama kediniz var ise mamasını suyunu günlük verin tuvaletini temiz tutun hepsi bu.
Her gün gezdirme istemez,seyahate gidin onu evde 2-3 gün rahatlıkla yalnız bırakabilirsiniz kendini idare eder.Onu yalnız bıraktığınız için terliklerinizi dişlemez koltuklarınızı tırmalamaz

Maşşalah çok tatlı bi kuşunuz varmış.
Bizim de çapkın isimli sarı bi erkek kuşumuz vardı oda böyleydi evin neşesiydi.

hayvanın evde ne işi var ya,
helekı bebıs varsa evde cok sakıncalı bence
ben sevmem
he bahcelı evın vardır o zaman sen bılırsın
evde ıllede bı hayvan olsun dıosan balıkcık alabılsınnn

bizimde kusmuz var cok tatli valla:)

yemine suyuna bakip kafesini temizleyebilirseniz uygun olur ben korkuyorum ama cok seviyorum

hele kafesin kapagini acmazsak deli oluyor acik duruoyr istediignde cikiyor ucuyor filan..

bizim bir tanidigimizda hamster besliyor...cok tatli filan diyor ama ben pek sevmiyorum

Ha söylemeyi unuttum eğer konuşmasını istiyorsanız biraz fazla yüksek sesle konuşun oda konuşmaya başlayınca bağıra bağıra konuşuyor..:)

Bahçeli falan olsaydı, beagle cinsi köpek al diyecektim. Hareketli, eğlenceli bir hayvan.
Fazla büyümüyorlar zaten, bir de tüy dökmüyorlar.
Nasıl tatlı oluyorlar ama var ya, insanın yiyesi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…