- 19 Ağustos 2010
- 4.604
- 3.550
- 448
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Ben hayvanlarin istemeyerek, can sIkIntisindan dolayi alinmasina karsiyim. Hele ki 5 yasindaki cocugun lafiyla evime asla almazdim istemiyorsam. Cocugun derdi 3 gun sonra gecer, ama o hayvancagizlar yine ilgi isteyecek. Sokaklar sahibinin hevesi gecince sokaga atilmis hayvanlarla dolu. Hayvanlar evin bireyi gibi oluyor, benimseniyor bir muddet sonra. Yani ona bu ilgiyi, sevgiyi verebilmeniz lazim.
Ayrica sarilabilecegi birsey demissiniz. Muhabbet kuslari oyle bir hayvan degil. Lafim size degil ama kucuk cocuklarin elinde minciklanarak olen kus, civciv gibi hayvan sayisi az degil malesef. Ben yillardir muhabbet kusu baktim, hala da var. O hayvanlarin bir lokma cani var yani. Avucuna alsin sevsin filan, kuslar boyle seyler sevmez. Onlar gelip de sana konmayi sever, avuclanip sevilmekten hoslanmiyorlar, cok bunaliyolar. Bence eger hayvan sorumlulugu almak gibi bir isteginiz yoksa, ona gerektigi ilgiyi verebileceginizden emin degilseniz, kizinizin dikkatini farkli seylere cekin.
ağzınıza sağlık bayanlar5 yaşındaki çocuğun hayvan besleme kararı verebileceğini düşünmüyorum. Oyuncak değilki bu çocuk istiyor diye alınsın.
Yazınızda "evde sevmem" diye bir bölüm yok.
"Evde bebiş var çok sakıncalı bence, ben sevmem" dediğiniz bir kısım var.
Evde bebiş varken hayvan beslemek sakıncalı değil. İnsanları yanlış yönlendirmenize saygı duyamam kusura bakmayın. Açıklamalarını yukarıdaki yazımda belirtmiştim.
Siz hayvan beslemek isteyen bir insanın hayvan besleme isteğine evde hayvan beslemek sakıncalı olmadığı halde sadece kendi düşünceniz olduğu için evde hayvan beslemek sakıncalı diyerek engel olmaya çalışıyorsunuz. Hayvan sevmemeniz beni ilgilendirmez, hayvan beslemek isteyen bir insanı yanlış yönlendirerek engel olmaya çalışmanıza karşı çıktım sadece.
Benim sevgi seçimim Allahın yarattıklarını "ayrım yapmadan" karşılıksız sevmek. İnsanı da, hayvanı da , börtü böceği de sevebiliyorum ben. Buna tutku diyorsanız tutkudur.
Siz hayvanları farklı bir kategoriye koyup sevmemeyi seçiyorsanız bu bizi ilgilendirmez. Kalın sağlıcakla.
hayvanın evde ne işi var ya,
helekı bebıs varsa evde cok sakıncalı bence
ben sevmem
he bahcelı evın vardır o zaman sen bılırsın
evde ıllede bı hayvan olsun dıosan balıkcık alabılsınnn
size aynen katılıyorum, ne güzel bir insansınız, iyi ki varsınız
hayvanlari sevmek kadar cok sevememek de bir secim bence. ben evde kendimi bir kedi bir kopekle dusunemiyorum. kedi falan bir anda ani hareketlense korkarim. icim fena oluyor degdiklerinde.
hayvan sevmemek degil bu ama cok ayni mekanda vakit geciremem. ne yapacaklari belli degil boyle nereye ziplayacak, tirmalayacak mi vs bunlari dusunmekten rahat oturamam.
ama sokakta hayvanlara icim aciyor, elimden geldigince besliyorum. bir kedi gorsem gider bir sut alir, plastik kapa koyar beslerim. ama elime alip sevemem.
bir de su var hayvan sahipleri ne kadar deseler de cok temiz evimiz vs, onlara alistiklari icin oyle geliyor. agir bir koku oluyor, kimse kusura bakmasin. bir de tuyler etrafta.
kedi tuylerinin cocuklara zararli oldugunu okumustum mesela. kendi sacimdan tiksinirim ben yerde girsem, kusura bakmayin hayvan tuyune de ne tatli diye bakamam.
Bende kedi bakmak istiyorum.
Kızım 1,5 yaşında herşeyi ağzına attığından tüy yutar diye korkuyorum.
Yurtdışındayım yanlızız burda hiç arkadaşımız yok hem bana hem kızıma arkadaş olur düşüncesindeyim.
Kedilerin tüyleri çok sökülürmü? Kızıma bir zararı olurmu?
Hamileyken alacaktım tanıdığımızın iki kedisi vardı ama huysuz olanı vereceklerdi korktum vazgeçtim.
Yavru kedi düşünüyorum. Bakalım biraz araştırma yapacağım eğer sağlık açısından hiç bir problem teşkil etmezse evimize bir bebeğimiz daha gelir
ne yaptın filtrekahvebir odaya hapsedecekseniz, tüy döktü, tuvaletini kaçırdı diyecekseniz, sonra başkalarına verecekseniz ne kedi alın ne köpek, yazık hayvanlara. temizinden balık alın kuş alın olsun bitsin.
az çok yazdıklarınızı okudum, köpek bakamazsınız. benim var, bu yüzden bu kadar emin yazdım bakamazsınız diye.
ayrıca herkes pek bilgili maşallah ama kedi olan ev kokmaz, köpek olan ev de kokmaz. verilen mama adiyse, ucuz yollu bir mamaysa o zaman hayvanların kendi kokar. ucuz bir şey değildir kedi köpek bakmak, ayrı bir bütçe gerektirir. ben size yazayım aşağı yukarı düzenli yapılan masrafları (bir de acil durum masrafları oluyor)
198 lira 12 kiloluk maması (3-4 ay gidiyor orta ırk olduğu için, büyük ırk 1 ayda bitirir 12 kiloyu)
3 ayda bir yapılan iç-dış parazit ilacı ve aşısı 70 lira (yazları 2 ayda 1)
senede bir yapılan karma aşılar aşı başı 45 lira, yaklaşık 4 tane senelik aşısı var.
veteriner muayene ücreti 100 lira
şampuanı değişiyor kaliteliler 30 liradan başlıyor
tüy kesimi 45 liradan başlıyor (tüm vücutsa)
ayrıca tüy toplayan (halı, koltuk, kanepe, yatak..) süpürge 1.500 lira (karcher marka)
vs vs vs.
kendinizden emin değilseniz ne kedi alın ne köpek. ayrıca kedilere yapılan parazit aşısı köpeklerde olduğu kadar uzun süre dayanmıyor, en az ayda 1 yapılmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?