Kızım hayvan istiyor...

5 yaşındaki çocuğun hayvan besleme kararı verebileceğini düşünmüyorum. Oyuncak değilki bu çocuk istiyor diye alınsın.
ağzınıza sağlık bayanlar
benim de 10 aylık bebeğim ve kedim var, çocuk için sakıncalı diyenleri araştırma yapmaya davet ediyorum
hayvanlardan korkan tamam da sevmemek fikri bana çok korkunç geliyor, anlam veremiyorum

Sırf çocuk istiyor diye almayın. Sorumluluğunu alabilecekseniz ölene kadar beslemeyi göze alıyorsanız bir hayvan sahibi olun. Muhabbet kuşu bile sahibine bağlanıyor...

size aynen katılıyorum, ne güzel bir insansınız, iyi ki varsınız

hayvanlari sevmek kadar cok sevememek de bir secim bence. ben evde kendimi bir kedi bir kopekle dusunemiyorum. kedi falan bir anda ani hareketlense korkarim. icim fena oluyor degdiklerinde.
hayvan sevmemek degil bu ama cok ayni mekanda vakit geciremem. ne yapacaklari belli degil boyle nereye ziplayacak, tirmalayacak mi vs bunlari dusunmekten rahat oturamam.
ama sokakta hayvanlara icim aciyor, elimden geldigince besliyorum. bir kedi gorsem gider bir sut alir, plastik kapa koyar beslerim. ama elime alip sevemem.

bir de su var hayvan sahipleri ne kadar deseler de cok temiz evimiz vs, onlara alistiklari icin oyle geliyor. agir bir koku oluyor, kimse kusura bakmasin. bir de tuyler etrafta.
kedi tuylerinin cocuklara zararli oldugunu okumustum mesela. kendi sacimdan tiksinirim ben yerde girsem, kusura bakmayin hayvan tuyune de ne tatli diye bakamam.

bir odaya hapsedecekseniz, tüy döktü, tuvaletini kaçırdı diyecekseniz, sonra başkalarına verecekseniz ne kedi alın ne köpek, yazık hayvanlara. temizinden balık alın kuş alın olsun bitsin.
az çok yazdıklarınızı okudum, köpek bakamazsınız. benim var, bu yüzden bu kadar emin yazdım bakamazsınız diye.
ayrıca herkes pek bilgili maşallah ama kedi olan ev kokmaz, köpek olan ev de kokmaz. verilen mama adiyse, ucuz yollu bir mamaysa o zaman hayvanların kendi kokar. ucuz bir şey değildir kedi köpek bakmak, ayrı bir bütçe gerektirir. ben size yazayım aşağı yukarı düzenli yapılan masrafları (bir de acil durum masrafları oluyor)

198 lira 12 kiloluk maması (3-4 ay gidiyor orta ırk olduğu için, büyük ırk 1 ayda bitirir 12 kiloyu)
3 ayda bir yapılan iç-dış parazit ilacı ve aşısı 70 lira (yazları 2 ayda 1)
senede bir yapılan karma aşılar aşı başı 45 lira, yaklaşık 4 tane senelik aşısı var.
veteriner muayene ücreti 100 lira
şampuanı değişiyor kaliteliler 30 liradan başlıyor
tüy kesimi 45 liradan başlıyor (tüm vücutsa)
ayrıca tüy toplayan (halı, koltuk, kanepe, yatak..) süpürge 1.500 lira (karcher marka)
vs vs vs.
kendinizden emin değilseniz ne kedi alın ne köpek. ayrıca kedilere yapılan parazit aşısı köpeklerde olduğu kadar uzun süre dayanmıyor, en az ayda 1 yapılmalı.

Bende kedi bakmak istiyorum.
Kızım 1,5 yaşında herşeyi ağzına attığından tüy yutar diye korkuyorum.
Yurtdışındayım yanlızız burda hiç arkadaşımız yok hem bana hem kızıma arkadaş olur düşüncesindeyim.
Kedilerin tüyleri çok sökülürmü? Kızıma bir zararı olurmu?
Hamileyken alacaktım tanıdığımızın iki kedisi vardı ama huysuz olanı vereceklerdi korktum vazgeçtim.
Yavru kedi düşünüyorum. Bakalım biraz araştırma yapacağım eğer sağlık açısından hiç bir problem teşkil etmezse evimize bir bebeğimiz daha gelir

hayvanın evde ne işi var ya,
helekı bebıs varsa evde cok sakıncalı bence
ben sevmem
he bahcelı evın vardır o zaman sen bılırsın
evde ıllede bı hayvan olsun dıosan balıkcık alabılsınnn

Köpek çocuğun bağışıklı sistemini geliştirir, köpekle büyüyen çok diğer çocuklara göre daha az hastalanır. Siz istemezsiniz yada öbürü istemez o tamamen ayrı bir konu.

Ancak sakıncalı diyemezsiniz.

kedili evim, topaklanan kumum sayesinde misss gibi kokuyor
aşılı hayvanın tüyü, saçtan ya da herhangi bir halı-kilim tüyünden farksızdır, kist yapan tüy değil, tüydeki parazittir. çiğ et yemeyen (kontrollü çiğ ette bile sorun olmaz), evden dışarı çıkmayan hayvandan kist bulaşmaz. tüyler düzenli fırçalanırsa evde tüy olmaz. bunlar hayvan sevmeyenlerin, evini - rızkını paylaşmak istemeyenlerin bahaneleridir!

her türlü hayvanı çok seviyorum
kedi ve köpek bambaşka bir şey bence
ben çok istiyorum ama kızımın alerjisi var
kedi ya da köpek tercih edecekseniz bir kez daha düşünün çünkü istemeyip geri bıraktığınızda depresyona girebiliyoırlar
kedi ya da köpek beslemek çocuk bakmakla aynı şey aşıları ,seyahata götürme ya da bırakma problemi
bunu düşünün
hayvanlara ya da hayvan beslenen evlere pis diyenleri anlamadım anlamayacağım
kuş ya da balık daha rahat bakım açısından onları düşünebilirsiniz

Son düzenleme:

Sizinkisi hayvan sevgisi değil hayvan korkusu. Yani siz hayvanları seviyorsunuz, merhamet duygunuz var. Sadece korkuyorsunuz. Bu çok ayrı bir şey.

Hayvanlar temiz bakıldığında temiz, pis bakıldığında pistir. Benim evimde 2 kedi var. Ve hayvan beslemeyen arkadaşlarımdan şu cümleyi çok duymuşumdur "o kadar hayvan besliyorsun hiç hayvan kokmayan bir ev ilk kez sende görüyorum"...

Bakma meselesi biraz.

Ayrıca kedi tüyleri çocuklara zararlı falan değil. Bunlar hayvan sevmeyenlerin kendilerine bahaneleri. Araştırmadan kendi düşünceleriyle konuşmalarından kaynaklanıyor.

Hayvanların kist aşısı ve parazit aşısı yapıldığı zaman hiçbir şekilde tüylerinin insanlara zararı yok. Aşısı olmayan hayvanın tüyü zararlı ama aşısı olan bir hayvanın tüyü asla zararlı değil. Bunun sebebi de şudur, hayvan tuvaletini yapar sonra kendini temizlemek için kendini yalar. Eğer aşısı yoksa ve vücudunda parazit varsa tüylerini yaladığında o parazit tüyelere bulaşır. O tüy dökülür de kazara bir insanın ciğerine yapışırsa o zaman sakıncalı olabilir ama aşısı olan bir hayvanın bir sürü tüyünü de yutsanız hiçbir şey olmaz.

Ayrıca ben bu yaşıma kadar aşılı - aşısız bir sürü hayvanla yaşadım. Doğduğumdan beri hayvanlarlayım. Hiçbir zararını görmedim.

Yapılan araştırmalara göre hayvan tükürüğü insan tükürüğünden daha temiz.
Yapılan araştırmalara göre hayvanlı evde büyüyen çocuklarda , zeka gelişimi, iletişim becerisi, merhamet duygusu görülüyor. Ama hayvanbeslemeyen evlerde bunun tam tersi görülüyor. Hayvanlı evlerde büyüyen çocukların bağışıklık sistemi daha kuvvetli oluyor ve hastalıklara karşı daha dirençli oluyorlar. Bunları ben uydurmuyorum. Bir sürü araştırma var.

yaklaşık 20 yıldır muhabbet kuşu besleyen biri olarak söylemek isterim ki enn güzel enn sevimli enn zararsız mini minnacık dost mubişlerdirr o güzel renkleri, o güzel sesleriyle yaşamınıza resmen renk getiriyorlar. bir de evciller üstelik. kafes dışına alıştırırsanız sizinle yaşar evin içinde. siz nerdeyseniz o orda. mesela biz annemle yemek yerken o da yemeğini yer illa biz yiyorsak o da yiyecek. yemi bitince bağırmaya başlar.arada şımarır ve konuşuyor ne söylesek öğreniyor aşkım kuşum canım can kuş cici kuş kurban olayım bile dedi yani ne dersem öğreniyor. bir alışırsanız vazgeçemezsiniz üstelik kedi köpek gibi tüyleri oraya buraya yerleşmiyor tüy dökme zamanlarında döküyor evet ama hergün altını temizlersiniz olup biter. bir de kafesine tül taktınız mı bütün tüyler yemler tülün içinde kalır sonra da silkersiniz. bir de et obur olmadığı için kakasından falan iğrenilmiyor. yavrum o benim hayatımın aşkı kalbim benim... ay özledim bir önce işten eve gitsem )

Son düzenleme:

Aşılarını düzenli yaptırırsanız hiçbir sakıncası yok.
Ayrıca çocuğunuzun zeka gelişimine, iletişim becerisine, bağışıklık sistemine ve merhamet duygusuna katkıda bulunur.
Yavru kedi almanız daha yararlı, beraber büyürler
Doğduğumdan beri evimde hayvan var. Sapasağlamım çok şükür

ha şunu da belirteyim kedi ve köpeklere özellikle de goldenlara ölüp bitiyorum ama bizim evde hiçbirzaman kedi köpek beslemeye izin çıkmadı. o yüzden kuş aldık zaten. eğer köpek alırsanız golden yavrusu alın derim hem insancıl hem akıllı

Sadece bir kaç sayfayı okudum ama ne kadar cahilce yorumlar yapılmış. Kulaktan dolma yalan yanlış şeyleri ne kadar da kendinden emin bir şekilde söylüyorlar.
Kedi de yaşadığı ev de kokmaz. Hayvancağızın kumunu düzenli bir şekilde temizlemezseniz tabi kokar. Sizin tuvalet ve banyonuz temizlenmediğinde kokmuyor mu??
Kediler kendini sürekli temizliyor zaten. Bir kedi kokuyorsa bu kedinin değil sahibinin pis olduğunu gösterir.
Tüylerinin aşılama yapıldığı takdirde hiçbir zararı yok. Ayrıca taranınca çok çok daha az tüy döküyorlar.
Bilimsel olarak kanıtlanmış bir şeyi de söyleyeyim. Evcil hayvanlar ile büyüyen çocuklar psikolojik olarak daha sağlıklı. Gelişimleri açısından evcil hayvanın çok faydası var.

Konu sahibi arkadaşıma gelecek olursam sırf kızının canı sıkılıyor diye ona evcil hayvan almayı nasıl düşünebiliyorsun anlamıyorum. Hayvanlar oyuncak değiller onların da canı var.
Anladığım kadarıyla hayvan sevmiyorsunuz. Kızınız küçük olduğu için o hayvana sizin bakmanız gerekecek. Sevmediğiniz bir hayvana nasıl bakacaksınız ki.

geçen yıl birr olayın sonucu bekliyordum ve çok umutluydum olucağından oysa annem o işin olmycağından emindi ve olmassa eğer dünyamın yıkılıcağını farkındaydı kendimi toparlamamın da çok zor olucağını biliyodu....tam sonucu alcağım gün ben belediyeye annem de köpek almaya gitti (benden habersiz) çok istediğimi ve sevdiğimi biliyordu...sonuç olumsuzdu ve ben yol boyunca hıçkıra hıçkıra miletten çekinmeden topu patlatılmış çocuklar gibi ağlaya hıçkıra hıçkıra geldim eve...ennemmm bi geldimm evde köpüşümmm neye uğradımı şaşırdım o olmasaydı ben toparlanamazdım uzun bi süre....kıyamam bakışlarıyla konuşuyor benle resmen ....

bundan birkaç yıl önce görümcemin küçük oğlu ve bakıcısı bize geldi. bakıcı 'nerisona yengesi x'i boxına koyalım mı, y istiyor dedi'
o zamanlar yeni evli sayılırdım, salak bakıcı görümcemden çekineceğimi sandı, 'x oyuncak mı z?' dedim. y'yi kutuya koyalım da x izlesin' dedim, dondu kaldı pis kadın

ne yaptın filtrekahve
evet bebekten kediye her canın kendine göre bir masrafı oluyo ama rakamlarına bakılırsa köpek beslemek zengin elit kesime ait gibi olmuş...
veteriner vaaarr veteriner var
şahsen kedim için çok veteriner gezdim ama hiç yüz lira olanına gelmedim,
hatta işin aslı muayaneye para verdiğim olmadı
zaten aşı karnesine yazıldığı sıklıkta götürüyoruz veterinere,doktor orada mıncırıyo ediyo bi sorunu varsa söylüyorsun önerilerde bulunuyor,hatta steteskopunu alıp ilgileniyor,sonra aşısını yapıyor ve sadece aşı parasını verip çıkıyorsun.Yani ben öyle yapıyorum..Aşısını da okuduğum anadolu şehri ve bikaç kere ankarada yaptırdım hepsine 25'er lira ödedim.
neon ışıltılı köpek hastanelerine gidilmediği sürece bu fiyatın çok da üstüne çıkılacağını ben sanmıyorum şahsen...
şampuan 70 liraymış,tabiiki 70e olan vardır ama benim gimpet şampuan,15 liralık pırıl pırıl yapıyo kedişimi,hemencecik taranıyo tüyler..Hee onu da özenip aldık,öncesinde elidorluyoduk :) zaten kedi yıkanmaz öyle zırt pırt,yalaya yalaya pür-i pak eder kendini...

konu sahibiii kuşun altındaki gazeteyi iki gün temizlemezsen üçüncü gün eve girilmez kokudan,ben yıllaaaaryılı kuş baktım,aman annem başkasına vermesin diye herşeyiyle kendim uğraştım,hiçde öyle kolay değil bakımı.ey gidi günler kafesini bile diş fırçasıyla fırçalardım,kurumuş pohlar çıksınlar diye,yine de çıkmazlardı :)
olsun ya herşeye değerdi,ötüşünü yerim ben onun...
ele gelsin demişsiniz,kuş kendini kedi gibi sevdiren bir canlı değil ki.Gerçi bazılarında görüyorum omzuna falan tırmanıyo mubikleri,ama benimki hiiç öyle sıcak temaslara gelemezdi,o yüzden bana göre kuş sahibini sallamayabilir diyorum:)0
ayrıca annem ilk baktığımız kuşu (ben 3 ablam 5 yaşındaydı eve geldiğinde) senelerce baktı sonra dayanamayıp başkasına verdi.
Bir yıla kalmadan biri öldü biri evden kaçtı..hayvanlar için çok ciddi bir tramvadır sahiplerinden ayrılmak..Eğer böyle bir kötülük yapacaksanız,lütfen hiiiiç bulaşmayın

ev musaıtse bır kedı yada köpek sahıbı olun derım ben kedının ınsana verdıgı o huzur cok farklı ayrıca ne mutlu sıze kı cocugunuz hayvan sevgısı var bencıl olmamak adına dısarıdakı canlılarıda düşünmelıyız derım ben

Canım ben çocukluğumda muhabbet kuşu,civciv,balık,kaplumbağa besledim kızın istiyorsa hevesi var demektir al bence o kuşun öyle ötmesi yok mu evini şenlendiriyor ben tavsiye ediyorum şuan hamileyim yine muhabbet kuşum var :) Çok güzel birşey çocuğuna sorumluluk kazandırır.
1-1,5 aylık yavru al.Mavi ve yeşil tonlarını tercih et canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…