merhaba kızlar benim kızım hiç biberon almadıgı için devam sütü veremedim hiç emmeyi kaşıkla istemedi emzirdim kendi sütümü ama tek gögsümden süt gel,iyo diger gögsümü 1.aydan sonra bıraktı sütte gitti onda kurudu mamasına katıyom devam sütü yaparken bazen ama biberona alıştırmak istiyom nasıl alışcak bu inatçı kızım emziriyom ama günde 500ml çıkması imkansız tek gögsümden
ben 1.5 senedir tek memeyle emziriyorum kızımı
diger mememin ucu olmadıgından onu isteemedi kızım.
bende aynı senin gibi cok üzüldüm sütüm yetmicek diye.
ama inan bana 1.5 yıldır öyle güzel emdiki kızım.emdikce cogaldı.bezi doluyordu sütle
zaten ek gıdaya gececeksiniz yakında.yogurt ,peynir verirsin kızına o süt acıgını kapatırsın
bence cok zorda kalmadıgın müddetce alıştırma biberon mamasına.biberon mamasına alışıncada seni emmicek o zaman hepten gitcek sütün.
biberon mamalrı bebegi şişirmekten başka bi işe yaramıyor.tadlarıda igrenc.
ama şöle yapabilirsin.tahıllı kaşık mamaları alıp keçi sütüyle karıştırıp verebilirsin kızına
yada keçi sütünü az sulandır ver.bunun için biberona alıştırmanı tavsiye ederim.benim kız biberon almadı hiç.bende şırıngaya cekip agzının kenarından sıkıyorum:)
keçi sütü anne sütüne en yakın süttür.sindirimide inek sütüne göre daha kolaydır.o nedenle böbrekleride yormaz inek sütü kadar.
avrupada yeni dogan bebege bile keci sütü verilirmiş.ve orda keçilere bebegin süt annesi denirmiş:)
sen bol bol emzir cnm.tek meme oldugun için emdikce cogalacak emin ol
bak benim kızım 1.5 yaşında ve hala emiyor maşallahh.ve sütümde gayet ii geliyor maşşallah diyim.
2 meme emzirseydim bu kadar cok sütüm gelmezdi emin ol