Kızım hiç bebiron almadı, o yüzden devam sütü hiç veremedim . Sorun olur mu?

zeynebada

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2008
6.205
20
156
İstanbul
merhaba kızlar benim kızım hiç biberon almadıgı için devam sütü veremedim hiç emmeyi kaşıkla istemedi emzirdim kendi sütümü ama tek gögsümden süt gel,iyo diger gögsümü 1.aydan sonra bıraktı sütte gitti onda kurudu mamasına katıyom devam sütü yaparken bazen ama biberona alıştırmak istiyom nasıl alışcak bu inatçı kızım emziriyom ama günde 500ml çıkması imkansız tek gögsümden

değiştirdim biberonu emmek hiç istemiyo nedense ama alıştırma bardagını hemen aldı su içerken ondamı versem sütüde acaba

benim oğlumda biberon almadı ve tek mememi emdi benimde ve halende emiyor.Ama tabi seninde dediğin gibi çıkmaz 500 ml. ayrıca ek gıda aldıkları içinde o kadar sütü alamazlar zaten. kahvaltılarını,yoğurtlarını vs. devam sütleriyle yaparak anca tamamlarlar 500 ml.
Alıştırma bardağını alıyorsa sütünüde ona koyup içirebilirsin bence. benimki sadece kaşığı kabul ediyor.

tmm canlarım yarın alıyım devam sütü deniyim alıştırma bardagında su gibi die içmezlik yapmaz inşallah

benimkiside gecede 1 kere emiyor ondada emse emse 60 cc emiyodur taş çatlasın bide sabahki mamasında devam sütü katıyom...oda 100 cc olsa benimki günde en fazla 200 cc süt içiyordur..yani bence ek gıda alan bir çocuğun 500 cc süt içmesi biraz fazla giibi..hangi ara içecekler her öğün yemek yiyolar zaten..

tvde diyoyto cnm aptamişlde anne sütü allmıyosa ekgıdayla beraber enaz 500ml süt iç.mesi lşart geröçi anne sütü alıyo benimki sürekli

anladım canım tvde bende duyuyorumda bana çok geliyor ...yani 500 mm içen vardır mutlaka ama benim kız zaten iştahsız ..iştahlı bebekler belki içiyordur ama gün içinde hem yemek hem süt gözüme fazla geldi benim:

merhaba kızlar benim kızım hiç biberon almadıgı için devam sütü veremedim hiç emmeyi kaşıkla istemedi emzirdim kendi sütümü ama tek gögsümden süt gel,iyo diger gögsümü 1.aydan sonra bıraktı sütte gitti onda kurudu mamasına katıyom devam sütü yaparken bazen ama biberona alıştırmak istiyom nasıl alışcak bu inatçı kızım emziriyom ama günde 500ml çıkması imkansız tek gögsümden

ben 1.5 senedir tek memeyle emziriyorum kızımı
diger mememin ucu olmadıgından onu isteemedi kızım.
bende aynı senin gibi cok üzüldüm sütüm yetmicek diye.
ama inan bana 1.5 yıldır öyle güzel emdiki kızım.emdikce cogaldı.bezi doluyordu sütle
zaten ek gıdaya gececeksiniz yakında.yogurt ,peynir verirsin kızına o süt acıgını kapatırsın
bence cok zorda kalmadıgın müddetce alıştırma biberon mamasına.biberon mamasına alışıncada seni emmicek o zaman hepten gitcek sütün.

biberon mamalrı bebegi şişirmekten başka bi işe yaramıyor.tadlarıda igrenc.
ama şöle yapabilirsin.tahıllı kaşık mamaları alıp keçi sütüyle karıştırıp verebilirsin kızına
yada keçi sütünü az sulandır ver.bunun için biberona alıştırmanı tavsiye ederim.benim kız biberon almadı hiç.bende şırıngaya cekip agzının kenarından sıkıyorum:)
keçi sütü anne sütüne en yakın süttür.sindirimide inek sütüne göre daha kolaydır.o nedenle böbrekleride yormaz inek sütü kadar.
avrupada yeni dogan bebege bile keci sütü verilirmiş.ve orda keçilere bebegin süt annesi denirmiş:)

sen bol bol emzir cnm.tek meme oldugun için emdikce cogalacak emin ol
bak benim kızım 1.5 yaşında ve hala emiyor maşallahh.ve sütümde gayet ii geliyor maşşallah diyim.
2 meme emzirseydim bu kadar cok sütüm gelmezdi emin ol

değiştirdim biberonu emmek hiç istemiyo nedense ama alıştırma bardagını hemen aldı su içerken ondamı versem sütüde acaba

benden sana tavsiye kesinlikle kendi sütünü bardaktan yada biberondan filan vermeye ugraşma. senin memeni hepten rededer bu sefer
az sabırlı ol devamlı memeni teklif et kızına.yeterki sütümü içsinde nasıl içerse içsin deme.yoksa sütün cok azalır.
süt işi arz talep işidir.ne kadar cok emerse o kadar cok süt üretimi olur vucudunda.

benden sana tavsiye kesinlikle kendi sütünü bardaktan yada biberondan filan vermeye ugraşma.senin memeni hepten rededer bu sefer
az sabırlı ol devamlı memeni teklif et kızına.yeterki sütümü içsinde nasıl içerse içsin deme.yoksa sütün cok azalır.
süt işi arz talep işidir.ne kadar cok emerse o kadar cok süt üretimi olur vucudunda.

cnm yanlış anladın sanırım kızım memeyi çok seviyo full emiyo sabaha kadar hemde benim sıkıntım günde 500ml çıkmıodur tek gögüs ya devam sütüyle takviye istiyom veriyim biberon almıyo sıkıntım o yemesi iştah çokgüzel memeyide her yemekten sonra emer keyif yapar hep bide gece sabaha kadar emer

Ya benimkide imkansız 500 cc içmesi 15 gün önceye kadar biberon alıyodu şimdi onu da almıyo beni emdiğinden anca 200 falandır ee ben devam sütü içmediğinden onla hazırlanan gece maması alıyorum 100 cc de ondan hazırlıyorum anca yiyo
Zaten bence 500 cc abartı ya devam sütlerinde de 5 aylık için 180 cc dio ama benimki içtiği zamanlarda bile 120 anca içiyodu

buarada ekgıday geçtik günde iki kere yogurt yiyo peyniri çok seviyo bunlardanda calsium alıyo yani devam sütü vermnesem olur dimi çişinide maşallah her açışımda dolu dolu alıyom bezden demekki yetiyo sütt

Ya benimkide imkansız 500 cc içmesi 15 gün önceye kadar biberon alıyodu şimdi onu da almıyo beni emdiğinden anca 200 falandır ee ben devam sütü içmediğinden onla hazırlanan gece maması alıyorum 100 cc de ondan hazırlıyorum anca yiyo
Zaten bence 500 cc abartı ya devam sütlerinde de 5 aylık için 180 cc dio ama benimki içtiği zamanlarda bile 120 anca içiyodu

evet kuşum bu reklamlar adamı şaşırtıyo 50ml çok çünkü kafamı bulandırdı telime gele nmsjlardada öyle yazıyo 500ml sorayım dedim

Musyasçım benim kız da ne biberon ne emzik hiçbirine alışmadı, ucunu değiştirdim, marka değiştirdim yine de almadı. Devam sütünü ben kaşık mamasına karıştırıp veriyorum. Bir de küçücük alıştırma bardağımız var, sabahları onda veriyorum devam sütünü. 50 ml falan. Keşke biberonu alsa da lakır lakır içse malefef reddediyor. Süt yoğurt yiyorsa da yeterlidir gerçi ama devam sütü de besleyici hem bebeğin sindirimine göre. Adam gibi süt mü kaldı piyasada da yoğurt peynir güzel olsun . Verebildiğin kadar ve canım zaten meme de emiyor. Ben de tek meme emziriyorum.

valla bende 500 ml olarak biliyorum günde. ben emzirdigim icin ne kadar iciyor bilmiyorum. ama kızım 1 yasına geldikden sonra biberona basladım hergün mutlaka 500 ml iciyordu. ve suan 4 yasında sabah 1 bardak süt icer,okulda 1 bardak,aksam 1 bardak. Yani daha hala 500 ml icer günde.

boşver reklamları onlar işin kandırması en doğrusu dr un dediği bebeğin kg alımı iyiyse zaten herşey yolundadır. ben emzirmeye devam ediyorum biberon sorunu bizdede var arada su verdiğimde kaşıkla içiriyorum. devam mamaları ticari kaygıdan başka birşey değil doğal gıdayla besleyip emzirdikten sonra bişicik olmaz diye düşünüyorum.

benim oğlum biberon bebeği olduğu için günde 300-350 içiyor ek gıdalarda var tabi
ama sadece şu dr browns biberonları varya ondan içiyor diğerlerini ağzına bile sürmüyor
istersen bide o markayı dene

ya bu ek gıdalar zaten düzenini bozdu kuşumun kabız oluyo iki günde bir kesiyom ögün olarak vermeyi hemen anne sütü yüklüyom yine mecburrr

Back
X