Daha 4 . ayına gırecekNe zamandır böyle?
Biz de zaman zaman böyle bir döneme giriyoruz, haftalarca sürebiliyor, çok yorucu.
Diş belirtisi var mı, normalde bir sıkıntısı var mı?
Odası loş aslındaZorlamasan mesela loş bir ortamda beşiğine koysan (ağlamıyorsa tabii ki) zaten uykusu varsa taş çatlasa 15 dakikada uyur,yoksa da zorlamanın anlamı yok. İhtiyacı olsa uyur zaten. Kendin içinse eşinle nöbetleşe ilgilenin geceleri
Uyku nedır ne işe yarar unuttum artık o dereceKızım iki buçuk yaşında ve şu saat olmuş ayağımda sallıyorum uyumamak için iki dakikada bir ya su istiyor yada çişim geldi diye tuvalete götürüyor beni(tabiki yapmıyor çişini) 33 haftalık hamileyim yatağa Bile zor çıkıyorum in çık ayağa al tuvalete git suya götür sinirlerim tepeme çıktı. Ramazan dolayısı ile desem Yok doğduğundan beri erkenden yatan bi çocuk olmadı hala gece şu saatlere kadar nöbetini tutuyorum. Bide kardeşi gelecek artık huniyi takarım kafayasinirden çatlamayım diye buraya geldim ve sizin konunuz karşıma çıktı Allah kolaylık versin arkadaşım ha bide sabır
Allahım ya bnmkıde. 2 3 yasına kadar gıderse boyleBen sirf bu cocugun uyumama ve sıkca uyanmasi yuzunden canimdan bezdim
Allahim uyurdu ama yarim saatte bir kesin uyanir ve avaz avaz bagrirdi sinirlerim dayanmaz internette cozum arardim doktorada goturdum yok yani bi cozumu
Suan tam 3 yasini bitirdi son 1 aydir yeni yeni duzeliyo tabi bende bittim..allahsabir versin
Yok yok hiç çıldırma. Uyku tamamen rutin işi. Her akşam yatmadan önce yıka. Havalar sıcak artık. Sonra 10 dk yağla bebişi masaj yap vucuduna. Oda loş olsun sende sessiz bi tonla konuş. Sonra yanına yatır yada yatağına. Uyumasını bekle. Bunu her akşam aynı şekilde yaparsan o da alışacak emin ol. Ben böyle yaptım 3-4 aylıktan beri yayağına koyarım kendi uyur.Allahım ya bnmkıde. 2 3 yasına kadar gıderse boyle
Ben cıldırır delırırım
Uyurken aglaması yokEğer bezleri doluyorsa karnı doyuyordur.
Yine de emin olmak için kendi sütünüzden sağıp emzirdikten 10 dakika sonra biberon ile teklif edebilirsiniz, gerçi karnı aç olduğunu düşünmediniz ama herkesin aklına gelen ilk ihtimal bu oluyor :)
Uyumuyorken ağlamıyor ise zorlamayın, yanında uyuyun o da beşiğinde dönencesine falan baksın...
Genelde o müzikli şey dönünce çocuklar kendi kendine uyuyakalıyor bir müddet sonra...
Yok ağlıyor ise gaz sancısı olabilir, o da değilse hala dünyaya alışamamış olabilir :) koynunuzda uyutmaya deneyin. Bebeği soyun, body ile kalsın, sizinle ten tene temas halinde iken kucağınızda uyutun...
Kucaga ve sallamaya pek alıstırmadımYok yok hiç çıldırma. Uyku tamamen rutin işi. Her akşam yatmadan önce yıka. Havalar sıcak artık. Sonra 10 dk yağla bebişi masaj yap vucuduna. Oda loş olsun sende sessiz bi tonla konuş. Sonra yanına yatır yada yatağına. Uyumasını bekle. Bunu her akşam aynı şekilde yaparsan o da alışacak emin ol. Ben böyle yaptım 3-4 aylıktan beri yayağına koyarım kendi uyur.
Kucakta ayakta sallama sakın.
O zaman gün boyu giydiğin tshirtünü bebeğin yanına koy. Kokunu alırsa kalkmaz. Ya da birtane uyku arkadaşı alabilirsin. Benim oğlum 3 aylıktan beri alıştı arkadaşına şuan 2 yaşında ve hep onunla yatar. O da uykuyla arasında bağ kurmaya yardım ediyor.Kucaga ve sallamaya pek alıstırmadım
Gerekmefıkce cocugu sallamıyorumda cocuk sarhoş gıbı oluyor
Yatagına yatırınca dalıyor fakat yanından ayrıldıgımı hıssedıyor mu dıyelım hemen uyanıyor
Bezını dolduruyor aslında bu doydugunu gosterıyorYaninizda yatirmayi denedinizmi belki bir faydasi olur tabi uykunuz agir degilse uyku caylarini deneyin bazen ise yariyor birde karni doymuyor olabilirmi?
Mesela ne koyabılırımO zaman gün boyu giydiğin tshirtünü bebeğin yanına koy. Kokunu alırsa kalkmaz. Ya da birtane uyku arkadaşı alabilirsin. Benim oğlum 3 aylıktan beri alıştı arkadaşına şuan 2 yaşında ve hep onunla yatar. O da uykuyla arasında bağ kurmaya yardım ediyor.
Bizim oyuncağımız bu. Ebebek ya da joker de bulabilirsin.Mesela ne koyabılırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?