Kızım hiç uyumuyor

Gamzeeli

sueño de una mariposa
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2014
2.993
3.819
83
31
Kızlar 3 bucuk aylık kızım var ve hıc uyumuyor
En fazla 20 dakika
Gecelerim gündğzlerim zehır oldu
Oturup boyle nöbet tutuyorum
Doktorada goturduk bırseyı cıkmadı
Ac kalıyor desem yettıgını dusunuyorum sütümün çünkü emmeyi kendi bırakıyor bir süre sonra uyuklamaya baslıyor
Napıcam ben bir akıl verın ilk çocugum kaldım boyle

Zorlamasan mesela loş bir ortamda beşiğine koysan (ağlamıyorsa tabii ki) zaten uykusu varsa taş çatlasa 15 dakikada uyur,yoksa da zorlamanın anlamı yok. İhtiyacı olsa uyur zaten. Kendin içinse eşinle nöbetleşe ilgilenin geceleri

Ne zamandır böyle?

Biz de zaman zaman böyle bir döneme giriyoruz, haftalarca sürebiliyor, çok yorucu.

Diş belirtisi var mı, normalde bir sıkıntısı var mı?

Odası loş aslında
Ama uyumuyor
Yanından ayrıldıgım an gozunu acıp basıyor yaygarayı
Esım gec gelıyor yorgun oluyor malesef

Ninni açın söyleyin... ninni perisi var onun butun ninnilerini hafiza kartına attip radyoya takıyordum hafif kisik onla uyuyordu uzub sure

Kızım iki buçuk yaşında ve şu saat olmuş ayağımda sallıyorum uyumamak için iki dakikada bir ya su istiyor yada çişim geldi diye tuvalete götürüyor beni(tabiki yapmıyor çişini) 33 haftalık hamileyim yatağa Bile zor çıkıyorum in çık ayağa al tuvalete git suya götür sinirlerim tepeme çıktı. Ramazan dolayısı ile desem Yok doğduğundan beri erkenden yatan bi çocuk olmadı hala gece şu saatlere kadar nöbetini tutuyorum. Bide kardeşi gelecek artık huniyi takarım kafaya sinirden çatlamayım diye buraya geldim ve sizin konunuz karşıma çıktı Allah kolaylık versin arkadaşım ha bide sabır

Uyku nedır ne işe yarar unuttum artık o derece
Banada o honiden bir adet lazım
Sizinde işiniz cok zor allah yardımcınız olsun
Cıldırmaya ramak kaldı

Ben sirf bu cocugun uyumama ve sıkca uyanmasi yuzunden canimdan bezdim
Allahim uyurdu ama yarim saatte bir kesin uyanir ve avaz avaz bagrirdi sinirlerim dayanmaz internette cozum arardim doktorada goturdum yok yani bi cozumu
Suan tam 3 yasini bitirdi son 1 aydir yeni yeni duzeliyo tabi bende bittim..allahsabir versin

Uyku rutini oluştur.
Gündüz ve gece aynı yerde uyumasın alışana kadar, beşiğine yattığında uzun uyumaya alışsın.
Gece de banyo yaptır, direk uyuyacağı loş ortamda beyaz gürültü aç, öyle uyut.

Allahım ya bnmkıde. 2 3 yasına kadar gıderse boyle
Ben cıldırır delırırım

Yaninizda yatirmayi denedinizmi belki bir faydasi olur tabi uykunuz agir degilse uyku caylarini deneyin bazen ise yariyor birde karni doymuyor olabilirmi?

Allahım ya bnmkıde. 2 3 yasına kadar gıderse boyle
Ben cıldırır delırırım
Yok yok hiç çıldırma. Uyku tamamen rutin işi. Her akşam yatmadan önce yıka. Havalar sıcak artık. Sonra 10 dk yağla bebişi masaj yap vucuduna. Oda loş olsun sende sessiz bi tonla konuş. Sonra yanına yatır yada yatağına. Uyumasını bekle. Bunu her akşam aynı şekilde yaparsan o da alışacak emin ol. Ben böyle yaptım 3-4 aylıktan beri yayağına koyarım kendi uyur.

Kucakta ayakta sallama sakın.

Eğer bezleri doluyorsa karnı doyuyordur.
Yine de emin olmak için kendi sütünüzden sağıp emzirdikten 10 dakika sonra biberon ile teklif edebilirsiniz, gerçi karnı aç olduğunu düşünmediniz ama herkesin aklına gelen ilk ihtimal bu oluyor :)
Uyumuyorken ağlamıyor ise zorlamayın, yanında uyuyun o da beşiğinde dönencesine falan baksın...
Genelde o müzikli şey dönünce çocuklar kendi kendine uyuyakalıyor bir müddet sonra...
Yok ağlıyor ise gaz sancısı olabilir, o da değilse hala dünyaya alışamamış olabilir :) koynunuzda uyutmaya deneyin. Bebeği soyun, body ile kalsın, sizinle ten tene temas halinde iken kucağınızda uyutun...

Uyurken aglaması yok
Hatta rahat uyuyor
Bnde bezınden anlafım karnının doydugunu masallah durmadan dolduruyor :)
Ama sankı ynından ayrıldıgım an sellektor gıbı cakıyor yaygarayı :)

Kucaga ve sallamaya pek alıstırmadım
Gerekmefıkce cocugu sallamıyorumda cocuk sarhoş gıbı oluyor
Yatagına yatırınca dalıyor fakat yanından ayrıldıgımı hıssedıyor mu dıyelım hemen uyanıyor

O zaman gün boyu giydiğin tshirtünü bebeğin yanına koy. Kokunu alırsa kalkmaz. Ya da birtane uyku arkadaşı alabilirsin. Benim oğlum 3 aylıktan beri alıştı arkadaşına şuan 2 yaşında ve hep onunla yatar. O da uykuyla arasında bağ kurmaya yardım ediyor.

Yaninizda yatirmayi denedinizmi belki bir faydasi olur tabi uykunuz agir degilse uyku caylarini deneyin bazen ise yariyor birde karni doymuyor olabilirmi?
Bezını dolduruyor aslında bu doydugunu gosterıyor
Zaten hep bnı ıstıyor yoksa bır sorunumuz yok
Bende de uyku yok artık

Mesela ne koyabılırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…