kizim icin yardim ablalarim :(

6 aylik kizim war dun öksürmeye basladi gece hic yatmadi ememiyo. hiriltisi var surekli kusuyo atesi bi yukseliyor bi dusuyor napmam lazim yarin doktora qoturcem ama yarina kadar iyi olmasi icin tecrubesizim.:KK43:((
nane limon kaynatın ılık bi şekilde biraz verin midesine iyi gelir, açlığı konusunda endişelenmeyin emmiyorsa öksürüktendir başka şeyler verin biraz, kusması ihtimaliyle yüksek ve yan yatırın, ateş için fitil ve şurup verebiliriniz, çok geçmiş olsun

5 aylık bebeğimin ateşi.kusması ve emme sorunu olmadığı halde bugün öksürdü diye acile götürdüm.iyiki de götürmüşüm faranjit olmuş.şurup verdi.neyi bekliyorsunuz.2 çocuklu annelerin tavsiyesini 2 çocuğum var ve acile gitmenizi tavsiye ediyorum

6 aylık bebekte hırıltılı kusma 38 derece ateş ve iştahsızlık. Ben bunu ilk 4 dişte de yaşadım. Her doktora acile gittiğimde de antibiyotik verdiler ki allahtan kullanmadım. Diş çıkmadan önceki salya genzi tıkıyor. Ve bademcikleri kızarık gösteriyor. Ahmak doktorlar da basıyor antibiyotiği. Biz zavallı anneler de çaresizlikten kullanıyoruz. Size tavsiyem buraya yazıp bizlerden bilgi istemek yerine. Dr. Kadir tuğcu nun bir forumda üyeliği var. Siz akşamdan sorsanız o sabaha cevap yazıyor. Uslubu biraz sert bir doktor. Size önemsemiyor gibi gelmesin. Bizim evham yaptığımız konuyu hemen anlıyor çünkü. Hatta size şukadar ını söyleyeyim. Çocuğunuzu doktora götüedünüz testler yapıldı ve ilaçlar yazıldı. Hemen testlerin sonuçlarını ve ilaçları ya resim olarak yada yazarak çocukta ki hastalık belirtileri vs ile birlikte kendisine gönderin. Birçok yanlış teşhis ve tedaviden bu şekilde sayesinde kurtulan insan var forum da araştırın ca insanların tekrar tekrar teşekür ettiğini göreceksiniz bunlardan biri de benim. Tabi ilk başta oğluma idrar yolu enfeksiyonu teşhisi ile antibiyotik kullandığım için yedim paparayı kendisinden. Meğer erkeklerde idrar yolu enfeksiyonu olmuyormuş.

6 aylık bebekte hırıltılı kusma 38 derece ateş ve iştahsızlık. Ben bunu ilk 4 dişte de yaşadım. Her doktora acile gittiğimde de antibiyotik verdiler ki allahtan kullanmadım. Diş çıkmadan önceki salya genzi tıkıyor. Ve bademcikleri kızarık gösteriyor. Ahmak doktorlar da basıyor antibiyotiği. Biz zavallı anneler de çaresizlikten kullanıyoruz. Size tavsiyem buraya yazıp bizlerden bilgi istemek yerine. Dr. Kadir tuğcu nun bir forumda üyeliği var. Siz akşamdan sorsanız o sabaha cevap yazıyor. Uslubu biraz sert bir doktor. Size önemsemiyor gibi gelmesin. Bizim evham yaptığımız konuyu hemen anlıyor çünkü. Hatta size şukadar ını söyleyeyim. Çocuğunuzu doktora götüedünüz testler yapıldı ve ilaçlar yazıldı. Hemen testlerin sonuçlarını ve ilaçları ya resim olarak yada yazarak çocukta ki hastalık belirtileri vs ile birlikte kendisine gönderin. Birçok yanlış teşhis ve tedaviden bu şekilde sayesinde kurtulan insan var forum da araştırın ca insanların tekrar tekrar teşekür ettiğini göreceksiniz bunlardan biri de benim. Tabi ilk başta oğluma idrar yolu enfeksiyonu teşhisi ile antibiyotik kullandığım için yedim paparayı kendisinden. Meğer erkeklerde idrar yolu enfeksiyonu olmuyormuş.
ben sabah yazdim ozelden dr beyi ama daha okumadi konu sahibesi
sende buralrda fazla durma ilaç sevmeyeni sevmiyor bizim toplum ..

ben sabah yazdim ozelden dr beyi ama daha okumadi konu sahibesi
sende buralrda fazla durma ilaç sevmeyeni sevmiyor bizim toplum ..
Bazen oluyor öyle sanırım belli saatleri var girip baktığı bazen belirtiyor toplantı vs vardı diye . Bazen ben gün içinde cvp alabiliyorum. Ama genelde gece yazıyorum sabah cevaplıyor. Bir şu meningokok konusunda uzlaşamadık kendisi ile. Ama uzlaşsak da fayda etmez çünkü b tipi aşısı türkiyede yokmuş. Allah razı olsun sayesinde gereksiz yere türkiyede satılan ama Türkiye'deki meningokok ile alakası olmayan aşıyı yaptırıcaktım çocuğuma.

Antibiyotik kadar zararlı bişeymi var ya. Leblebi gibi doktordan her çıkanın reçetesinde antibiyotik.

Benim oğlum 39.5 ateş le doktora götürdüm ellerinde ayaklarında kırmızı noktalar ve boğazında. Doktor yazdı antibiyotiği. Bu kırmızılıklar ne dedim. Olur öyle dedi. Başka doktora alıp götürdüm meğer 6. Hastalıkmış. Doktor bunun için ilaç kullanılmaz bu benekler şişip su toplayacak sonra inecek dedi. Hastalığı anlattı. Boğazında da çıkmış 1 hafta sadece emzirir katı gıda verme dedi.

Not. Antibiyotik veren uzman doktor.
Ilaç gerekmez bu hastalığı geçirecek ilaç yok kendiliğinden geçer diyen ise asistan doktor.

Bazen oluyor öyle sanırım belli saatleri var girip baktığı bazen belirtiyor toplantı vs vardı diye . Bazen ben gün içinde cvp alabiliyorum. Ama genelde gece yazıyorum sabah cevaplıyor. Bir şu meningokok konusunda uzlaşamadık kendisi ile. Ama uzlaşsak da fayda etmez çünkü b tipi aşısı türkiyede yokmuş. Allah razı olsun sayesinde gereksiz yere türkiyede satılan ama Türkiye'deki meningokok ile alakası olmayan aşıyı yaptırıcaktım çocuğuma.

Antibiyotik kadar zararlı bişeymi var ya. Leblebi gibi doktordan her çıkanın reçetesinde antibiyotik.

Benim oğlum 39.5 ateş le doktora götürdüm ellerinde ayaklarında kırmızı noktalar ve boğazında. Doktor yazdı antibiyotiği. Bu kırmızılıklar ne dedim. Olur öyle dedi. Başka doktora alıp götürdüm meğer 6. Hastalıkmış. Doktor bunun için ilaç kullanılmaz bu benekler şişip su toplayacak sonra inecek dedi. Hastalığı anlattı. Boğazında da çıkmış 1 hafta sadece emzirir katı gıda verme dedi.

Not. Antibiyotik veren uzman doktor.
Ilaç gerekmez bu hastalığı geçirecek ilaç yok kendiliğinden geçer diyen ise asistan doktor.
yok konu sahibesine ozelden yazdim ben kadir bey sana ayrdimci olur diye , o daha gormedi mesaji demek istedim
ben dr beyi 6 yildir takip ediyorum, iki çocugumdada onun sozunden disari çikmadim hiç .. en SIKI takipçilerindenim diyebilirim : ),soru cevaplarin ortalaama80% ini okumsuturum, onun yorumunu okumadan cevabi tahmin ederim çogu zaman : )))))

yok konu sahibesine ozelden yazdim ben kadir bey sana ayrdimci olur diye , o daha gormedi mesaji demek istedim
ben dr beyi 6 yildir takip ediyorum, iki çocugumdada onun sozunden disari çikmadim hiç .. en SIKI takipçilerindenim diyebilirim : ),soru cevaplarin ortalaama80% ini okumsuturum, onun yorumunu okumadan cevabi tahmin ederim çogu zaman : )))))
Bende makalelerini çok okudum. Ama en son oğlum un bir rahatsızlığı için buraya yazmıştım bana burdan bir arkadaş bir forumda cevap verdiğini söyleyince nasıl mutlu oldum anlatamam. Ama bazen çok sert oluyorda hani o kızgın hali ile yanımda olsa yanaklarını sıkasım geliyor. Bu arada en son Kemalettin tuğcu ile kardeş olduklarını öğrendim. Çocuklara iki şekilde gönül vermiş iki kardeş.

Cocuklardaki bir cok hastalik ya dis, ya da virus kaynakli oluyor. Antibiyotik sadece bakteriyel problemlerde kullanilmali. Malesef Turkiye de acayip bir antibiyotik aski var, hastalar antibiyotik kullanmazlarda iyilesemeyeceklerini dusunuyor, doktorlarda basiyor cogu zaman ilaci. Bakteriyel enfeksiyonda ates cok daha yuksek olur genelde, 39 dan asagi olmaz ve dusurmesi atesin zor olur cok. Ya bogazda Strep vardir , yada soguk alginligi kulaga vurur. Ancak o zaman kullanilir antibiyotik. Yoksa cocugu mumkun mertebe rahat ettirmek gerekir. Ates dusurucu kullanmak lazim, iboprufen ve aceteminophen icerikli ates dusuruculer donusumlu kullanilabilir. Eyer cocugun atesi dusmezse, ya da ateslenmesi iki yada uc gunden fazlaysa, ya da atesi 39 veya 39,5 ugu gecerse doktora gidir o da ates kontrol alinmasi gerektigi icin, vebakteriyel enfeksiyon olma ihtimali yuzunden.

Cocugunuzda hirilti olur cunku onlar balgami atamazlar. Burun akintisi da genze kacar hep. Ates dusurucu verin, ilik banyo yaptirin, ve yuksekte yatirin geceleri. Mumkunse birlikte yatin, yastiktan kayinca tekrar yerlestirin.
Cocuk hasta olur, cocugun atesi dusmuyorsa ya da cocuk nefes alamayip, dudaklari moratiyorsa ancak o zaman panik yapilmasi lazim. Yoksa sakin olmak gerekir sevgili anneler.

kizlar cok istume qeldiniz aksam dayanamayip aglaya aglaya goturdum o yuzden cvb veremedim :( dr bogazindakizariklik war dedi grip baslangici dedi eqer atesi cikarsa daha fazla o zmn al gel dedi gece basinda bekledim uyuyamadom bn daha 19 yasindayim korkuorum annem bna uzak kv ise normal dedi bisi olmz ddi napim burda dediginiz bi cumle bile bni rahatlata biliyo:(((
Daha 6 aylik bir bebekten bahsediyoruz ve konu ates kusma ve burdan medet uman bir anne pess !KOCANSAKI babalik duygusu da ayri bi konu ya bnun normali neymis anormali ne oluyomus ya hasta bebek yani ki atesli sende kuzu kuzu esini mi dinlyeyo burdan mi sifa bekkiyosun benim kizim daha 1 aylkti 38 derece atesle gotrdum ve agir bi enfeksiyin rahatsizkigi gecirdi ates bu ihmale gelmez kimseyi dinleme al gotur yavrunu gecmis olsun.

bu kadar korkmana ragmen doktordan degıl
buradan akıl almaya calısıyorsun yaa pess!!
yazık çocuga..

Atesi olan bir cocuk hemen acille gitmeli ates cok tehlikeli sadece oksuruk olsa yarina kadar bir kac tavsiye verilebilir ama atesi olan cocugun bekletilmesi anne hattasidir..

Ya insan yazabilirde, ufacık rahatlayabilmek adına, ne var bunda ?
Çok geçmiş olsun.
Fazla giydirmeyin, sıvı gıdalar vermeye çalışın ( ek gıdaya geçtiyseniz.
Devamlı kontrol edin ateşini.
Sırt ustu yatırmayın ve tabiki en kısa surede bir dr.a götürün.

Al cocugu acile gotur ..
Ne sorumsuz insanlar var ya , cocuk hastaneyken buraya yazip cevap bekleyecegine al cocugu git acile ..

Sinir olmamak elde degil ..

37,5 38 demişsiniz bu aşırı ateş değildir zaten, panik yapmaya gerek yok. Geçmiş olsun yavrunuza

iyo allaha sukur sadece biraz atesi war ve oksuruyo :KK43:

çok geçmişler olsun,kış mevsiminde bebekler çok çabuk mikrop kapar.bundan sonra daha dikkatli olursun.

daha 19 yaşındaymışsın ben 31 yaşındayım 3 çocuğum var ona rağmen hasta olduklarında saçmalayabiliyorum burada yazılan birkaç şeye bakıp da kendini kötü anneyim diye suçlama.ancak aklında olsun bundan sonra ateşi olur olmaz gece-gündüz hemen doktora götür özellikle bebekler için ateş çok tehlikelidir.

kizlar cok istume qeldiniz aksam dayanamayip aglaya aglaya goturdum o yuzden cvb veremedim :KK43: dr bogazindakizariklik war dedi grip baslangici dedi eqer atesi cikarsa daha fazla o zmn al gel dedi gece basinda bekledim uyuyamadom bn daha 19 yasindayim korkuorum annem bna uzak kv ise normal dedi bisi olmz ddi napim burda dediginiz bi cumle bile bni rahatlata biliyo:KK43:((

geçmiş olsun canım .böyle zamanlarda doktora enazından acile götürmen gerek 6 aylık bir bebeği.Ancak olaki öyle bir durumun sabaha kadar yok ise ozamn evinde mutlaka soğuk algınlığı için burun akması için peditus ,ateşi içinde calpol bulundurmalısın dolabında.

saolun cvblariniz icin allaha sukur kizim simdi iyi dikkat etmeye casiom gene hasya oluo iste. :(
çok geçmişler olsun,kış mevsiminde bebekler çok çabuk mikrop kapar.bundan sonra daha dikkatli olursun.

daha 19 yaşındaymışsın ben 31 yaşındayım 3 çocuğum var ona rağmen hasta olduklarında saçmalayabiliyorum burada yazılan birkaç şeye bakıp da kendini kötü anneyim diye suçlama.ancak aklında olsun bundan sonra ateşi olur olmaz gece-gündüz hemen doktora götür özellikle bebekler için ateş çok tehlikelidir.

geçmiş olsun canım .böyle zamanlarda doktora enazından acile götürmen gerek 6 aylık bir bebeği.Ancak olaki öyle bir durumun sabaha kadar yok ise ozamn evinde mutlaka soğuk algınlığı için burun akması için peditus ,ateşi içinde calpol bulundurmalısın dolabında.

iyi akşam götürmüşsün doktora
çok geçmiş olsun Allah şifa versin
19 yaşındasın çok küçüksün ateş bu ihmale gelmez
birdaha olursa hiçkimseyi dinleme
erkek ne bilir boşver sen
ve ateşini takip et sürekli

iyo allaha sukur sadece biraz atesi war ve oksuruyo :KK43:
Iyi olmasina sevindm kiyamam ya cok kucukmusun bizim ustune gelmemizdeki sebep yavrun icindi ki ben daha oncede dedim atesle gotrmustum kizimi 12 gun hastenede yatti benim kizim idrar yolu enfeksiyonu gecirdi ben hemen gotrmeseydim bu idrardindan kanina gecip menenjit olma ihtimali vardi rabbime sukur atlattik o yuzden ben ates konusunda cok hassasm ondan biraz tepkm sert oldu kusura bakma ablacim bebegnjn iyi olmasna da cok sevindim ckk cok gecmis olsun.

saolun cvblariniz icin allaha sukur kizim simdi iyi dikkat etmeye casiom gene hasya oluo iste. :KK43:

canım benim sende'' küçüksün ''ama zamanla tecrübeli bir anne olacaksın .ATEŞ asla ihmale gelmez.Çok dikkatli olmalısın.Birşey oldumu sen gene de yaz bu zamanlar tam hastalık zamanı dikkat etsende hasta olabiliyorlar .Bende 2 tane var elbebek gül bebekte baksam nafile olacaksa oluyor.Sen tedbir al gerisini allaha bırak.Sevgiler...

Back
X