- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
ben ogretmene hafta sonu toplantıda olmadı hatırlattırırım canım sagol
yaptırmak ıstıyorum bunu D damdan korkuyorum orada her bılgıyı gormeye ne hakkı var , kacırır dıyede korkuyyorum sonucta devlet okulu onca kalabalık ıcındencute devlet sistemden kaydı yaptığına göre; soyadı ve baba adı ile girer tabii ki
resmi kayıt; kimliği nasıl ise kayıt da öyle olur
eşinin kayıtlarda görünmemesi normal; zira oğlun ile resmi bağı yok
belki sonradan veli hanesine işlenebilir ama
bu arada hayırlı olsun okul da
tüm mini mini birlere ve onların annelerine
e devlet sıfren yoksa banka hesap bılgılerıne gırıs yap ınternetten e devlet kapısına tıkla, oradan mıllı egıtım yazdıgında velısı oldugunuz ogrencıler dıye cıkıyorhaklısın ne diyeyim; git öğretmenler ile; idare ile; hatta ilçe milli eğitim ile konuş
okullarda idareci olan arkadaşlar da vardır belki sistemi daha iyi bilirler
bir de merak ettim benimkinin kaydı var mı acaba
nereden giriliyor ki
ılk gun hep bekledık cok karmasa vardıBenim kizim da 70 aylık ve bu sene ilkokula başladı.... Üç sene kres anaokulu tecrübesi var, ilk gün bile kalmadim yanında, çalışıyorum da, ilk gün öğretmeniyle gorustum, ve bıraktım... Ben çok mu rahatim, yanlış mi yaptım diye düşündüm.... Herkes bekliyor mu ki çocuklarını...
52 aylık ilkokulami başladi.oldukça erken diyilmi.şimdi nasil çocuğunuzun dersleritek yapmanız gereken;sakin olun:)
bende geçen yıl yaşadım bunları.hatta belki dahada fazlası..52 aylık verdim,direk birinci sınıfa üstelik..ama benim çocuğumda beni yanılttı.şimdi şimdi anlıyorum,bizim ruh halimiz çocuğa yansıyo direk.ben tedirginliğimi üzerimden atana kadar(ki hissettirmedim kim sorarsa)hata yapma korkusundan parmak dahi kaldıramıyodu,bildiği konularda bile
altını ıslatır diye korkmuştum bende...ki ıslattıda:)ama dünyanın sonu gelmedi..üstelik evinizde yakınmış,iki dk gider değişirsiniz üstünü
Canım bizim burda 5 yaşından gün alan çoçukları başlar okula ve kesinlikle aileler daha ilk günden beklemez okul bunu kesinlikle istemez o artık bir bireydirbundan sonra tek olarak yapacak işini herşeyiyle kendisi ilgilenecek bana ilk tuhaf gelmişti ilk kızımı bırakdığımda endişemi anlamış olmalıki müdür burda kızınızın saçının teline zarar gelmez rahat rahat gidin evinize dedi ve öyle yaptım hiçbirindede sorun yaşamadım yurtdışında dikkat ettimde okullar böyle hastanelerde refaketçi yok istemiyorlar sebeb devlet zaten hasta bakıcı temin ediyormuş onlar bakıcakmış kii çalışıp maaşlarını haketsinler diye ve öğretmen olduğumdada sürekli okurken öğretmenimiz söylerdi ailerle içli dışlı olmayın okuldada kalmalarına izin vermeyin diye konu sahibi çoçukların nazı pası biz annelere emin olun kızımda ayakkabısını benim giydirmemi isterdi geçen yıl kreşde bakdımda kendisi tersi düzü bile bilip giyiyor montunu askılığı asıyor önlüğünü üzerine geçirip boya yapıyor evdede benden beklerdi işte bu kuzucukların nazı annelere geçiyor bak ne güzel alışmış kızınız ne mutlu sizebir öğretmen olarak buradan evhamlı analara sesleniyorum ilk iki gün evet çocuklarınızı okula getirin sınıflara girmeden onlara görünmeden gözlemleyin içiniz rahat etsin ama 2 günden sonra lütfen onları rahat bırakın.
bağımlı çocuklar yetiştirmek istemiyorsanız buna mecbursunuz.onlar sizlerden daha rahat daha heyecansızlar emin olun :)
Benim kızımında bu yıl 2 ci senesi kreşte.seneye okula başlıycak kısmetse.69 aylık.zahmet olmazsa kızınızın neleri yapa bildiğini yazarmısınız.yani 1 aınıfa hazir çocuk nleri yapmalı.kaça kadar sayiyor mesela.birşeyler yaza biliyormu,şiir filan biliyormu.Benim kizim da 70 aylık ve bu sene ilkokula başladı.... Üç sene kres anaokulu tecrübesi var, ilk gün bile kalmadim yanında, çalışıyorum da, ilk gün öğretmeniyle gorustum, ve bıraktım... Ben çok mu rahatim, yanlış mi yaptım diye düşündüm.... Herkes bekliyor mu ki çocuklarını...
e devlet sıfren yoksa banka hesap bılgılerıne gırıs yap ınternetten e devlet kapısına tıkla, oradan mıllı egıtım yazdıgında velısı oldugunuz ogrencıler dıye cıkıyor
onun hıc bıseyını hatırlamıyorum dogum tarıhı olmak uzere o yuzden gırıp bakamıyorum ama cok merak edıyorumtamam e okuldan tc girdim baktım
oğlum 1. sınıfa isteğe bağlı ön kayıt yapılmış
çevremizde anaokulu yokmuş ilişkilendirilmemiş; velisi olduğum öğrenci de yoktur yani
peki biyolojik babası adına girdin mi o da velisi görünüyor mu
benım oglum 67 aylık suanda basladıBenim kızımında bu yıl 2 ci senesi kreşte.seneye okula başlıycak kısmetse.69 aylık.zahmet olmazsa kızınızın neleri yapa bildiğini yazarmısınız.yani 1 aınıfa hazir çocuk nleri yapmalı.kaça kadar sayiyor mesela.birşeyler yaza biliyormu,şiir filan biliyormu.
Maşallah oğlunuz çok çok.1000 ne kadar saymasına hayran kaldım.benim kızım türkçe sayamıyor.almancada 11 e kadar.bu sene okul için hazırlıycaklar.öğretmenine söyledim hiç önemsemedi bunlari.burdaki okul sistemi çok kplay dedi.isimlerimizi biliyor.alfabeden bazı harfleri taniyor büyük küçük gösteriyor.benim kızım 58 aylık.seneye iyice gelişir diyo öğretmeni.endişeliyim birazbenım oglum 67 aylık suanda basladı
1000 kadar sayıyor
alfabeyı tanıyor bazı seylerı yazıyor adını tuttugu takımı benım adımı babasının adını yasını kan grubunu telefon numaralarımızı bılıyor ama bunlara gore ben onu hazır gormedım erken daha dıye dusundum bızım baslamamız tamamen tesaduf zıncırı oldu
onun hıc bıseyını hatırlamıyorum dogum tarıhı olmak uzere o yuzden gırıp bakamıyorum ama cok merak edıyorum
cumartesı toplantıda ogretmene soylıcem ama keske ogretmen olan bır arkadas gorsede yazsa o bılgılerı kullanmayacaklarsa neden mudur bıze doldurtuyor o formları kı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?