Kizim ilkokula basladi bende fazla heycan ve evham yapmaya..

ben ogretmene hafta sonu toplantıda olmadı hatırlattırırım canım sagol

cute devlet sistemden kaydı yaptığına göre; soyadı ve baba adı ile girer tabii ki

resmi kayıt; kimliği nasıl ise kayıt da öyle olur

eşinin kayıtlarda görünmemesi normal; zira oğlun ile resmi bağı yok

belki sonradan veli hanesine işlenebilir ama

bu arada hayırlı olsun okul da

tüm mini mini birlere ve onların annelerine

yaptırmak ıstıyorum bunu D damdan korkuyorum orada her bılgıyı gormeye ne hakkı var , kacırır dıyede korkuyyorum sonucta devlet okulu onca kalabalık ıcınden

69 ay erkenmi sizce.tecrübeli anneler ne dersiniz

yaptırmak ıstıyorum bunu D damdan korkuyorum orada her bılgıyı gormeye ne hakkı var , kacırır dıyede korkuyyorum sonucta devlet okulu onca kalabalık ıcınden

haklısın ne diyeyim; git öğretmenler ile; idare ile; hatta ilçe milli eğitim ile konuş

okullarda idareci olan arkadaşlar da vardır belki sistemi daha iyi bilirler

bir de merak ettim benimkinin kaydı var mı acaba

nereden giriliyor ki

Benim kizim da 70 aylık ve bu sene ilkokula başladı.... Üç sene kres anaokulu tecrübesi var, ilk gün bile kalmadim yanında, çalışıyorum da, ilk gün öğretmeniyle gorustum, ve bıraktım... Ben çok mu rahatim, yanlış mi yaptım diye düşündüm.... Herkes bekliyor mu ki çocuklarını...

tek yapmanız gereken;sakin olun:)
bende geçen yıl yaşadım bunları.hatta belki dahada fazlası..52 aylık verdim,direk birinci sınıfa üstelik..ama benim çocuğumda beni yanılttı.şimdi şimdi anlıyorum,bizim ruh halimiz çocuğa yansıyo direk.ben tedirginliğimi üzerimden atana kadar(ki hissettirmedim kim sorarsa)hata yapma korkusundan parmak dahi kaldıramıyodu,bildiği konularda bile
altını ıslatır diye korkmuştum bende...ki ıslattıda:)ama dünyanın sonu gelmedi..üstelik evinizde yakınmış,iki dk gider değişirsiniz üstünü

Ay benim kizlar 3yaşında çevremde herkes krese verdi ben kiyamadim artık ilkokula başlayınca düşünemiyorum kendimi

e devlet sıfren yoksa banka hesap bılgılerıne gırıs yap ınternetten e devlet kapısına tıkla, oradan mıllı egıtım yazdıgında velısı oldugunuz ogrencıler dıye cıkıyor

ılk gun hep bekledık cok karmasa vardı
dun cok gozukmedık
bugun bırakıp eve donuldu bırazdan alınacak cocuklar

52 aylık ilkokulami başladi.oldukça erken diyilmi.şimdi nasil çocuğunuzun dersleri

Asiri korumaci ebeveyn tutumu cocugu olumlu degil olumsuz etkiler. O su an anneden bagimsiz is yapabilecek kabiliyette eger siz onunla baginizi gevsetmezseniz cocugunuzun normal olan gelisimini olumsuz etkilersiniz. Artik okula gitmeyin bence kendi de istemiyormus zaten.

Canım bizim burda 5 yaşından gün alan çoçukları başlar okula ve kesinlikle aileler daha ilk günden beklemez okul bunu kesinlikle istemez o artık bir bireydirbundan sonra tek olarak yapacak işini herşeyiyle kendisi ilgilenecek bana ilk tuhaf gelmişti ilk kızımı bırakdığımda endişemi anlamış olmalıki müdür burda kızınızın saçının teline zarar gelmez rahat rahat gidin evinize dedi ve öyle yaptım hiçbirindede sorun yaşamadım yurtdışında dikkat ettimde okullar böyle hastanelerde refaketçi yok istemiyorlar sebeb devlet zaten hasta bakıcı temin ediyormuş onlar bakıcakmış kii çalışıp maaşlarını haketsinler diye ve öğretmen olduğumdada sürekli okurken öğretmenimiz söylerdi ailerle içli dışlı olmayın okuldada kalmalarına izin vermeyin diye konu sahibi çoçukların nazı pası biz annelere emin olun kızımda ayakkabısını benim giydirmemi isterdi geçen yıl kreşde bakdımda kendisi tersi düzü bile bilip giyiyor montunu askılığı asıyor önlüğünü üzerine geçirip boya yapıyor evdede benden beklerdi işte bu kuzucukların nazı annelere geçiyor bak ne güzel alışmış kızınız ne mutlu size

Benim kızımında bu yıl 2 ci senesi kreşte.seneye okula başlıycak kısmetse.69 aylık.zahmet olmazsa kızınızın neleri yapa bildiğini yazarmısınız.yani 1 aınıfa hazir çocuk nleri yapmalı.kaça kadar sayiyor mesela.birşeyler yaza biliyormu,şiir filan biliyormu.

e devlet sıfren yoksa banka hesap bılgılerıne gırıs yap ınternetten e devlet kapısına tıkla, oradan mıllı egıtım yazdıgında velısı oldugunuz ogrencıler dıye cıkıyor

tamam e okuldan tc girdim baktım

oğlum 1. sınıfa isteğe bağlı ön kayıt yapılmış

çevremizde anaokulu yokmuş ilişkilendirilmemiş; velisi olduğum öğrenci de yoktur yani

peki biyolojik babası adına girdin mi o da velisi görünüyor mu

onun hıc bıseyını hatırlamıyorum dogum tarıhı olmak uzere o yuzden gırıp bakamıyorum ama cok merak edıyorum
cumartesı toplantıda ogretmene soylıcem ama keske ogretmen olan bır arkadas gorsede yazsa o bılgılerı kullanmayacaklarsa neden mudur bıze doldurtuyor o formları kı?

benım oglum 67 aylık suanda basladı
1000 kadar sayıyor
alfabeyı tanıyor bazı seylerı yazıyor adını tuttugu takımı benım adımı babasının adını yasını kan grubunu telefon numaralarımızı bılıyor ama bunlara gore ben onu hazır gormedım erken daha dıye dusundum bızım baslamamız tamamen tesaduf zıncırı oldu

Maşallah oğlunuz çok çok.1000 ne kadar saymasına hayran kaldım.benim kızım türkçe sayamıyor.almancada 11 e kadar.bu sene okul için hazırlıycaklar.öğretmenine söyledim hiç önemsemedi bunlari.burdaki okul sistemi çok kplay dedi.isimlerimizi biliyor.alfabeden bazı harfleri taniyor büyük küçük gösteriyor.benim kızım 58 aylık.seneye iyice gelişir diyo öğretmeni.endişeliyim biraz

egenin nüfus kayıt örneğini al

babasının her türlü bilgisi orada yazar

kendimi hafiye hissettim

ama en azından velayeti bende bunu kapatın vs diye konuşursun o da görebiliyorsa kapattırırsın

Sadece size deği sözüm, öğretmen olarak bütün annelere.. Lütfen kendi çocukluğunuzu hatirlayin ve çocuklarinizi rahat birakin. Okulda düşsün, kavga etsin, ağlasin ama doğrulmayi kendi öğrensin. Siz çocuklarinizin üzerine düştükçe, özgüvenden uzak şimarik bir nesil oluşuyor. Ve bu evhamlarinizin çocuktaki etkisi katlanarak artıyor. Orta okul öğrencilerimin bir çoğu kendini sınıftaki tek öğrenci, biricik gibi hissediyor. İnanin bu öğretmenler için de, çocuk için de çok sancili oluyor..

Ne güzel kiziniz uyum sağlamiş bile. Gitmeyin tenefüslerde yanina. O kendine güveniyor, siz de ona olan güveninizi hissettirin. Kendine güvenini kirarsaniz, emin olun işiniz o zaman çok zor olur işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…