- 21 Aralık 2009
- 25.770
- 28.933
- 798
- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
Ben de anneyim ve cocuklarim okula gidiyor ancak senin bu örneğin okullarda her an karşılaşılan bir durum değil.180 gun boyunca okula gidemeyecegine göre güvenmek zorundasın.senin kizinin başına gelmen ile benim anlatmak istediğim çok farklı.Kadese çok doğru diyorsunda şöyle birşey var.sokağa bile yalnız yollamadığımız çocuğumuzu bir anda okulun bahçesine tek başına bırakıp kendi haline bırakmakta bir anne için çok zor.benim büyük kızımın başına okul bahçesindeki kimbilir kaç tonluk demir bariyer düştü.1. Sınıfa yeni başlamıştı öğretmenler tenefüste bile gelmeyin dedi.aklım kala kala çıkış saatine kadar sabrediyordum.kızım arkadaşlarınla tenefüse bahçeye çıkmış olan olmuş.kızını ne doktora getirmişler nede bana ulaştılar.kafasına ve gözüne sabun sürmüşler.onu öyle görünce nerdeyse bayılacaktım.kızımın gözü ,alnı Mosmordu.göz kapağı şişmiş gözü kapanmıştı.hemen hastaneye götürdüm.Allaha şükür Allahım evladımı bana bağışladı.ya kızına birşey olsaydı hesabını nasıl vereceklerdi.okulun kapısında o ağır bariyerini ne işi var.benim Çocuğumun başına düştü başta çocuğun başına daha düşer diye çekelim dedik yemin ederim 4 kişi zor cektik.benim yavrumu Allah korumuş.önemli olan çocuğun altını ıslatması değil,montunu giyebilmesi değil.önemli olan çocuklarımızı tehlikelerden koruyabilecekler mi?
Gerekirse hergün Giderim evlatlarıma ayıracak bolca zamanım var.kızım 4. Sınıfa gidene kadar onu okula ben getirdim. O olaydan sonra 1. Sınıfın sonuna kadar hergün tenefüste okulda oldum.şikayette bulunmadım çünkü ögretmenimizde müdürün yüzünden arada yanacaktı.nöbetçi öğretmen çok özür diledi.Allaha havale ettik müdürü diğer başka velilerlede mahkemelik olmuş emekli oldu gitti.Allah korudu bize bağısladı evladımızı ona şükrettik.şimdi ellerinizden öper 15 yaşında :) lise öğrencisi şimdi küçük kızımı düşünüyorum seneye 1. Sınıf olacak.Aralık 2009 lu tekrar anasınıfına verdim.Ben de anneyim ve cocuklarim okula gidiyor ancak senin bu örneğin okullarda her an karşılaşılan bir durum değil.180 gun boyunca okula gidemeyecegine göre güvenmek zorundasın.senin kizinin başına gelmen ile benim anlatmak istediğim çok farklı.
Olaya gelince okul idaresi ve öğretmenleri çok hatalı.çocuğun başına ağır bir şey düşmüş ne aileye haber verilmiş ne doktora götürülmus.bu çok büyük bir yanlış ben olsam onları şikayet ederdim.
Ben de anneyim ve cocuklarim okula gidiyor ancak senin bu örneğin okullarda her an karşılaşılan bir durum değil.180 gun boyunca okula gidemeyecegine göre güvenmek zorundasın.senin kizinin başına gelmen ile benim anlatmak i
Olaya gelince okul idaresi ve öğretmenleri çok hatalı.çocuğun başına ağır bir şey düşmüş ne aileye haber verilmiş ne doktora götürülmus.bu çok büyük bir yanlış ben olsam onları şikayet ederdim.[/QUOTE. Bariyer böyleydi.hem hatta okul bahçesimizdeki demiri daha kalındı ve daha yüksekti
............
Öğretmeni bilgilendirdim ilk gün , ilgili davrandı söylediniz iyi oldu ona göre davranırım dedi.Cutemom çocuğa ve ailesine ait tüm bilgileri hastalıklarına kadar sınıf öğretmenleri bilir evet.
Doldurduğunuz formlar bizde bulunur. Özel durumları bilmemiz için gerekli bu.
Eokulda nüfus bilgileri çıkar, baba ismi yazıldığı gibi görünür.
Ama baba tel numarasına ve bilgilere kendi bilgilerinizi gireceksiniz ve
gerektiğinde ulaşım böyle yapılacak.
Bir de bu özel durumu sınıf öğretmeniyle konuşursanız kafanız rahat olur.
Benzer şartlarda öğrencilerim vardı.
Öz anne okula gelse de kesinlikle görüştürülmesini istemiyoruz.
En ufak durumda bize haber verilsin.
Anneleri artık benim kendi telefonumu yazdım beni arayın diye belirtmişti.
Öğretmen bilirse çocuğun bilgisinin olmadığını vs, buna göre davranır elbette.
Kesinlikle bilgilendirin.
Bizim sınıfta bıldıgımız kadarıyla bızım 2 tane cocugumuz kucuk 67 aylık dıgerlerı ıle arasında 6 aydan 1 yasa kadar fark var.20 ye kadar tam sayıyor canim sonrasinda da bazen 50 60 lari karıştırıyor, hatirlatinca 100 yapar... Onar onar sayabiliyor ama tek tek sayarken bazen karıştırıyor, 69 80 diyor mesela... Şiir şarkı cok öğrendi, ama unutuyor haliyle..... Kuran okuyabiliyor, farkliyi bul, örüntüyü tamamla çalışmalarını yapabiliyor....ama okulda nasıl olacak bilemiyorum....
Bir de okulun öğrenci yaşı profili çok önemli, biz sınıflara bakmıştik. Genelde yasitlar, ailelerin isteğiyle gelen küçükler de var, çalışan ebeveynlerin çocukları erken krese gidiyor, ve 4. Sene çocuk sıkılmasin diye okula başlıyorlar, burada... Hep büyükler olsa sınıfın gerisinde kalabilir, inş öyle bir şey olmaz
Öğretmeni bilgilendirdim ilk gün , ilgili davrandı söylediniz iyi oldu ona göre davranırım dedi.
ama seyi söylemeyi unuttum eger olurda bırı almaya gelırse kımlık sorun soyadından anlar sanırım o gelırse vermeyın demedım ama demem gerek sanırım . olacagını sanmıyorum ama bır yanımda oglumu kacırır mı acaba dıye korkutuyor benı , cunku daha o zaman sana bu yaptıklarının bedelını odetıcem(ısını arkadaslarını kaybettı benım aldatıldıgımı herkeze duyurmamla bırlıkte) cocuguda kacırırım omru bıllah aglatırım senı demıstı.
su e okulda cıkan bılgılerı onun gormesını engellesem ıcım rahat olacak ben sandım kı o forma gore yapılacak ama o nufus ıdaresınden gelen bılgılere gore otomatık oluyormus dun bı arkadasımın esıyle konustum durumuda . bu can sıkıcı ama genede konusucam ogretmenle mıllı egıtımle bakalım bısey yapılabılecek mı dıye.
baba ısmı yazıldıgı gıbı gorunur kısmı sanırım bıyolojık baba ıcın gecerlı dımı? doldurdugumuz formla alakası yok bunun yanlıs anlamıyorum dımı
zaten dusundumde cocukta tanımadıgı ıcın gıtmek ıstemeyecektır ama toplantıya esımle gıdecegız umarım kadının basını cok sısırmıs olmayız . cok tesekkur ederımEokulda nüfus bilgileri görünür.
Forma siz istediğiniz bilgileri girebilirsiniz.
Ama eokula telefon numarası olarak da kendi numaralarınız yazar iletişim için.
Sadece baba adı biyolojik baba olacak, iletişim sizinle yapılır yani.
Öğretmene kesinlikle görüşmelerini istemiyorum.
Babası bu diye getirin tanıştırın.
Bunun dışında gelen birisine asla vermeyin gibi uyarın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?