Kızım ın farkı ne?!

Bebeginiz hiperaktif degil,buyuk ihtimal enerjisini atamiyor.Tum gun evde misinjz?ne kadar aralikla disari cikartiyorsunuz?cizgi film acinca tabi ki durur cunku onu uyusturuyorsunuz boylece.Anlattiginiz sabit duramama,oyun hamurunu yeme vs hep bu yuzden zaten.o enerjiyi atsa size ilgisini daha cok verebilir cunku.Kizim su an iki yasinda ve ben c3kmece dolap karistirmasina hicbir zaman engel olmadim.simdi kendi dolabi haric hicbir cekmece dokunmuyor.hatta acik olani kendisi zorla kapatiyor.cunku o merakini yendi artik.inanin gittigimiz hicbir yerde de cekemece vs acmiyor.evet evim daginik ama cocugum saglikli gelisiyor en azindan.cocugunuza yapma etme deyip hayat enerjisini dusurmeyin.aslinda biraz rahat olsaniz,o da enerjisini atmaya yer bulabilecek.kendine

Hiç böyle şey duymadım bişeye öfkeli kızınız ama bi çocuk psikoloğuna götürün.Size yardımcı olur.Allah yardımcınız olsun.

"ama bu laflar insanı çocuğundan sogutur" böyle bir şeyi bir anne nasıl söyler.

Ben her zaman hiperaktif çocuğun daha zeki olduğuna inanırım. Bu tür misafirlikleri azaltın bence vaktinizi çocuğunuza ayırın çıkın parkta oynasın,toprakları avuçlasın, yüzüne sürsün, etrafı batırsın, enerjisini atsın. Tabi illa dışarı olacak diye bir şey yok evde onu oyalayacak oyunlar türetmeniz lazım. Kreş için küçük bence.

Bunu görmemişim. pedagoga götürün bence gerçi daha küçük bilemiyorum.Siz çalışıyor musunuz?

Canım benim, o daha çok ufak. O yaştaki çocuklar sınırlarını denetlemek için herşey yaparlar bu çok normal, bu yaşamaları ve öğrenmeleri için çok önemli. Tabiki seninde sinir stres olman çok doğal, ama senin her ne olursa olsun sakin olman gerekli çünkü senin tepkin nasıl olursa çocukta ona göre ya sakin olur yada oda sesli aktif olur yani sen onun aynasısın. Bırak kim ne derse desin, sen çocuğuna sadece sevgi, şefkat, anlayış ve sakinlik ile yaklaş. Benimde iki oğlum var 6 ve 3 yaşında bizimde hergünümüz güllük gülistanlık geçmiyor ama çok sinirlensemde gülmeye anlayışlı olmaya çalışıyorum.

Benim oğlum da aynı anlattığın gibi birde diğer çocukların elinde ne varsa almak istiyo ağlıyor o benim o benim diye alıyorda ben oğlum o senin değil arkadaşının eline başka oyuncak veriyorum bununla oyna diye uzatıyor al diyo sonra tekrar geri alıyo al baştan bende artık arkadaşlarıma gidesim yok hem beni yoruyor hem onları 17 aylık.allah yardımcımız olsun akıllı bıdıklar :)

Once o tv yi bir cikartin o cocugun hayatindan. Ondan sonra nunla beraber oynayabileceginiz oyunlar kurun evde. Eger bu oyunlar cocugunuzun enerjisini atmaya yetmiyorsa. Evin disina tasin, dogayla tanistirin onu beraber kumla toprkla oynayin bir piknik alani veya orman gibi bir yere gidip diledigince kosup oynamasini saglayin tabi anne baba katilimiyla ki cocuk ilgi ve sevgi acligini doyursun. Bagiriyorum demissiniz. Bagirmak onu terbiye etmez, hele ki bir sure s ra cocugu arsizlastirir. "Bagirir gecer." Diye dusunmesini saglar. Onunla konusun. Misafirlige gittiginiz insanlara kiziniz evlerini dagittiginda sinirlendikleri icin kizamazsiniz. Cocuk bu yaramazlik yapabilir demissiniz ama bir yabancinin evinde esyalari karistirmak dolaplari bosalmak normal karsilanacak bir davranis degil. Ayrica cocugunuzun hiperaktif oldugunu soylemissiniz bu sizin koyabileceginiz bir teshis degil. Eger doktor boyle bir tehis koyduysa da mutlaka tedavisi ve gereken seyler yapilmali. Kizimin farki ne? Diye sormussunuz. Bence soru yanlis baslik : ben tam olarak nerde yanlis yaptim? Olmali. Cunku minik kizinizin sergiledigi davranislarin neredeyse tamami hatali ebeveynlikten kaynaklanan davranislar. Sizi okumaya davet ediyorum.

ben anormal bir şey görmedim normal çocuk işte her çocuk çekmece dagıtır benim oğlum evdeki tüm çekmeleri boşaltıyor bende mutfaktaki tüm çekmeceleri boşalttım içine kırılmayacak ne varsa koydum yanımda dağıtıyor hatta gözleri ışıldıyor :) bide yatak odasında benim tarafımının çekmesini dağıtır boşaltır doldurur ben kızman neticede öğrenme duygusu içinde şuan tabi eski düzen kalmıyor evde ama bu geçici bir süreç ben şuna şahid oldum ki anne ecde bebeğimin bir yeri dağıtmasına izin vermiyorsa bebek te gittiği evi dağıtıyor mesela benim oğlum misafirlikte kucagımdan inmez yada çantamda götürdüğüm oyuncaklarla oynar size tavsiyem sıkmayın kızınızı bırakın dağıtsın bu yaşları geri gelmeyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…