Bebek Beslenmesi Kızım itirazsız besleniyor ama çok endişeliyim!

• Konu Sahibi Konu Sahibi zasa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zasa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2007
4.689
17
158
39
İstanbul
MERHABA SEVGİLİ ANNELER.16AYINI DOLDURMUŞ BİR KIZIM VAR,HALA ANNE SÜTÜ ALMAKLA BİRLİKDE BEN SİZE GÜN İÇERİSİNDEKİ BESLENME ŞEKLİNİ ANLATICAM.14 KİLO 86CM CİVARINDAYDIK SON GİTTİĞİMİZDE DOKTORUMUZA.

KAHVALTI:1YUMURTA,PEYNİR,İNCE 1 DİLİM EKMEK,DOMATES YANINDA SÜT

ARA:1PORSİYON MEYVE

ÖĞLEN:ÇOĞU ZAMAN SADECE 1KASE YOĞURT veya 1KASE ÇORBA ve UYKU SAATİ.

KALKINCA KUŞLUK:MEYVE veya BEN KAHVEMİ İÇERKEN ONADA ORGANİK KUŞBURNU ÇAYI YAPIYORUM.

AKŞAM:SEBZE YEMEĞİ ve YOĞURT

YATMADAN(GEÇ YATIYORUZ):1BİBERON DOLUSU SÜT.

BESLENME ŞEKLİMİZ BÖYLE,BAŞKA BEBEKLER GİBİ NE MUHALLEBİ,NE FAZLA EKMEK,NE TATLI NE TUZLU YİYOR TABİ SÜREKLİDE EMİYOR.DOKTORUMUZ ANNE SÜTÜNDEN ALDIĞINI SÖYLÜYOR.18.AYINDA KESİCEM NASİPSE,ÇEVRE BASKISINDAN NEFRET EDİYORUM,HERKES KİLOLU DEDİKÇE MORELİM BOZULUYOR,AĞLAMAKLI OLUYORUM.BABAMIZDA KİLOLU,BABA TARAFIMIZDA ÖYLE GENETİK BİŞEY OLMASINDAN KORKUYORUM.ÇOCUĞU İŞTAHLİ,YEMEK YEMEYİ SEVİYOR,SİZCE FAZLA VERDİĞİM BİŞEY VARMI?SİZLER NELER YEDİRİYORSUNUZ?TECRÜBELİ ANNELER BEKLİYORUM,

Benim bebğim şu an çok küçük ama genel olarak etraftan ve mesleki bilgilerimden bildiğim kadarıyla bence beslenmeseinde bir anormallik yok. Abur cubur yazmamışsın hiç çikolata şeker vs yemeyerek bu çocuk böyleyse iyi. Doktorun ne dediği önemli olan. Aylık gelişimlerini vs o kontrol ediyor iyi diyorsa can sıkmaya gerek yok. Yine de fazla kilo her zaman sıkıntı yaratabilir. Genel olarak bebeğin kan tahliline baktırdın mı şekerine vs. Aileden genetik varsa şeker de çıkabilir allah korusun. Yada tsh ına falan baktır eğer hormonel olarak bir anormallik yoksa can sıkmaya gerek yok canım

bence fazla olan bişey yok listede hatta eklemeler bile yapılabilir, dediğin gibi muhallebi yada et balık. eğer doktor sağlığında bi problem görmüyorsa kiloyuda kafana takma keşke benim kızımda öyle olsa. daha 6 aylık ama iştahsız ve nası başlarsa ole gidiyor. çevreyi anlamak mümkün değil zayıf olsa bu çocuk neden zayıf iyi beslemiyorsun derler, seninki gibi olunca da dert demek hep solencek bi söz bulur insanlar memnun etmek imkansız.

öncelikle merhaba arkadaşım,
benim henüz çocuğum yok ama konunuz ilgimi çekti.4 yaşında bir yeğenim var aynı sizin anlattığınız gibi bebekken hem anne sütüyle hem de ek gıdalarla beslendi.ve inanın kolları boğum boğum yanakları balon gibiydi.şimdi fotoğraflarına bakınca gerçekten çok tuhaf geliyo,normal gözükmüyo:) biz de çok endişeliydik kilolu bir kız olacak diye hatta doktoru bu bebeği neyle besliyosunuz ilerki yıllarda bu çocuğu obezite polikliniğinin önünde görebilirsiniz beslenmesine dikkat edin demişti.ama şimdi 4 yaşında yürümeye başladıktan sonra o tombik halinden eser kalmadı çok aşırı yiyen bir çocuk değil kilosu da gayet güzel.o yüzden canınızı sıkmayın ayrıca beslenme listesi de gayet ideal bence bence de eklenebilir bile.sevgiler....

maşallah canım tam ısırmalık demekki senin kız..
takma kafana canım gayet iyi beslenmesi...
hatta arkadaşın dediği gibi et ve balık eklenmeli...
sen bakma etrafa.. zayıf olur yedirmiyomusun der, tombiş olur çok yediriyosun der...
herkesin işine karşmaya çok meraklıdırlar...
sen içini rahat tut çikolata cips vs gibi insülini bozacak gıdalar tüketmedikten sonra hiç bir şeyy olmaz inşallah...
2 yaşından sonra hareketi iyice çoğalınca toparlar zaten....

bence beslenmesinde anormallik yok abur cubur yedirmiyorsunuz. maşallah. bu durum yemeden değil, genetik bir durum olabilir. ilerleyen yaşlarda verir diye düşünüyourm.

Geçen prof. Doktor söyledi karbonhidrat ağırlıklı beslenme hamileyken çocuğu obez ve şişman oluyormuş

çok sağolun arkadaşlar biraz olsun rahatlattınız içimi,biliyorum çok yedirmiyorum,üstelik çoğu zaman istediğinde vermiyorum,sonrada üzülüp ağlıyorum,nasıl olucak bilmiyorum,bana kalırsa görünürde çokda kilolu değil,boğum boğum değil ama biraz göbeği var,11aylıkken yürüdü,o aya kadar hep 1-1,5kilo alırdı her ay artık en fazla yarım kilo alıyor ama işte dediğiniz gibi çevredekiler insanın mahvediyor,geceleri bile aklıma geliyor,peşimden mamamma mama diye gezdiğinde bişeyler vermediğim.bende herkes gibi kızıma özel kurabiyeler bisküviler yapmak istiyorum aline vermek istiyorum amma korkuyorum.et ve balığımızı hiç ihmal etmedik,haftada en az 1 çoğu zaman 2kez balık çorbası,sebze yemekleerimizin içersinde kuşbaşı et genelde oluyor,çokda severek yiyor balığı ve eti.

ben herzaman sağlıklı beslenen biriyim kilo sorunumda hiç olmadı taki gebeliğime kadar,hamileyken canım ne isterse yedim,acaba ondanmı olduuaslında çokda iride doğmadı.3,200grdı.ama sadece anne sütü almasına rağmen 1ay sonra 5kilo idi

fot.ını eklemeye çalıştım ama bakalım oldumu?sizce kilolumu?

Bu yaşlarda benim kızımda bu şekildeydi şimdi çok zayıf 18 yaşında endişelenme

kızınız bence çok az yiyor,demek ki sütünüz iyi beslemiş.yoksa bu sebslenmeyle bence bu kiloya ulaşması imkansız.çok da tatlı,maşallah.

ben sanırım senin kızından daha şişmandım
şimdi 45 kiloyum, tedaviyle bu kiloya zor çıktım 38 kilodan (yaşım 22 boyum 163) yani devam eder hep böyle kalır gibi düşünme, zaten doktora da gidiyorsunuzdur, anormal bir durum olsa elbet uyarırlardı

kızınız bence çok az yiyor,demek ki sütünüz iyi beslemiş.yoksa bu sebslenmeyle bence bu kiloya ulaşması imkansız.çok da tatlı,maşallah.
gerçektenmii??aslında yedirsem daha ister ama bn vermiyorum,drumuzda verme diyor,ama her öğün snrası mutlaka emiyorr,ilk 6ayda bile çok tombişti,sadece ane sütü aldığı halde,drumuz sütün çok yağlı diyor,bırakınca vericek diyor.bakalım inş.

sağolun çok moralolduinş.benim kızımda sizin gibi çıtır olur

canım ya okadar tatlı ki kızın maşallah
hiç öyle düşünme,abur cubur vermeden beslemeye devam
arkadaşların dediği gibi fazla verdiğin bişey yok,kilosu anne sütündendir.

canım yedikleri gayet normal bence, ama toplu olmasının nedeni genetik olabilir, eğer sen veeşin de yapılıysanız normal bence. benim de oğlum var 15 aylık 9.5 kg. oldukça minyon ben de kilo alsın istiyorum :)

oyy cok tatlı masallah ya cnm benım eltımın oglu var 1 yas muayenesıne beraber gıttık tam 14 kılo 88 cm dı okadar tokmak ve tatlı kı tam ısırmalık ama bogazı çok guzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…