• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi kızım kakasını yapmak istemiyor

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

semaas

semoşum
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2009
68
0
86
43
Ankara
merhabalar 2.5 yaşında bir kızım var tuvalet alışkanlığını 2 yaşında kazandı ama bu aradada kakasını içinde tutmaya yapmamaya başladı önce çocuk doktoruna sınrada çocuk gastroentorolojiye götürdüm ilaçlarla zar zor yapıyordu bu durumu bi an için düzeliyora ma sonraki zamanlarda tekrarlıyor du ne yapacağımızı şaşırdık şu an yine aynı durumda bu sefer de yapmak istemiyor ama kendini tutamadığı zamanlarda da iç çamaşırına yapıyor benim bizim gibi aynı sorunu yaşayan arkadaşlar siz nasıl bir yol izlediniz kızıma çok üzülüyorum

34 aylık oğlum da aynı durumda , büyüğünü hep üstüne yapıyor :2:

arkadaşlar benim kızım 34 aylıkken kazandı tuvalet alışkanlığı daha önce olmaz mıydı olurdu ama ben çok üzerine düşerdim birbirimizi yıpratırdık.
ilk günlerde biz de çok yaşadık kaka problemi. kaka çocuk için çok farklı adeta kakasının görüntüsünden korkuyor. biz ağlaya ağlaya, bağıra çağıra yapıyorduk. kaka geldiğinde çiş diye gidiyoruz yok diyo geliyoruz böyle defalarca. dayanamadığı yerde mecburen yapıyordu. bazen de çamaşırına yapıyordu. önce şunu keşfettik lazımlık sevmiyor hanımefendi itiraf etti. kakası popişine değiyormuş rahatsız oluyormuş. sanki temizlemiyoruz :9: sonra kaka geldiğinde elimi tut kızım başarıcaz, bana sarıl, başını öğsüme yasla luyor oluyor gibi cesaretlendirmelerle çok şükür şimdi aştık. gerçekten çok zor bir dönem. şimdi tuvalete oturtuyorum oradan ane bitti diye sesleniyor. yanına gidince tuvalete "anne, kolayca yaptım" diyor. bal böceğim benim :54: :55: :48:

Psikoloji bu durumun Çocuğun anal dönemde üstüne çok gidilmesi sonucu kaynaklandığını ileri sürer. Aşırı şekilde baskı, otoriter tutum,ısrar fazla beklenti nedeni olabilir ve ileriki yaşamlarını etkiler(cimri, baskıcı kişiliğe sahip olabilir) Çocuğa karşı yaklaşımınızı değiştirmeli, çeşitli oyunlar içine tuvalet alışkanlığını katabilirsiniz. Örnek olmalısınız kendi büyük abdestiniz geldiğinde benim kakam geldi hemen tuvalete gidip yapmalıyım, çıkınca da çok rahat ve mutlu olduğunuzu belli edin.

Emin ol bizde aynı durumdayız hatta anlattiklarina daha bi sürü şey ekleyebilirim.kizim 41 aylik oldu ve kıştan beri uğraşıyorum çocuk dr ve çocuk Cerrahisi ne götürdum lavmanlar falan verdik yok yine de yapmak istemiyor bi sürü tahliller yaptirdik kabizligiyla ilgili ve hic bise cikmadi tamamen psikolojik kendisi yapmak istemedigi için tutuyor ve kabiz oluyor sürekli bi kisir döngü en son dr bi toz verdi o bağırsaklarıni epey yumusatti artık daha yumusak yaptigindan kaka acimiyor diyor tabii kuloduna yapıyor halen.bi süre sonra ikna olucak wc oturur dedi dr bende sabirlla bekliyorum.cok zor bir dönem Rabbim hepkmize sabır ve kolaylıklar versin inşallah. .

Kopuz hanim o tozun ismi neydi acaba ben de aynı durumdayım sizin ne zaman düzeldi yardım edin lütfen

Kopuz hanim o tozun ismi neydi acaba ben de aynı durumdayım sizin ne zaman düzeldi yardım edin lütfen
Canım bende de aynı sorun vardı doktora gitmedik ama malatyadan gelen kayısı vardı onun marmelatını yaptım yedirdim ertesi gün yaptı ilaç ismi bilmiyorum ama sen de organik kayısı bulursan bir dene derim ben o şekilde çözdüm çok işe yarıyor hem kakası yumuşa oluyo hem de tutamıyor fazla yedirme tabi bu defa da ishal olmasın yavrucak en kısa zamanda çözülmesi dileğiyle:KK52::KK52:

Geçen yıl bu zamanlar aynı sorunu bizde yaşadık kızımla. Berbat ötesi bir durum. Allah sabır versin. Kızarak sinirlenerek, bağırarak yapılabilecek birşey değil. Çünkü başta bunlarla başladım. Baktım olmuyor araştırdım oyunla yenebileceğimi anladım. En başta kaka yapmak istemediğinden kabızlık sorunu yaşadık ilaçlarla bu sorunu aştık. Kakası geldiğinde hadi onları bırakalım da evlerine gitsin annesini babasını özlemiş yazık ve bunun gibi bir sürü hikaye uydurarak her defasında kakayı el sallayarak gönderdik :) bu bir ay kadar sürdü daha sonra zaten alıştığı için problem olmadı. Sizde bunun gibi hikayeler uydurup kaka yapmayı sebdirebilirsiniz.

Back
X