Kızım Kardeş İstemiyor :(

indira gandhi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
322
354
103
Merhaba Bayanlar,

Bir konu ile ilgili fikirlerinizi almak istedim. Kızım tüp bebek tedavisi ile oldu ve kalan embriyolarımızı dondurttuk. Kızım şu anda 24 aylık ve bu yaz embriyo transferi yaptırmaya karar vermiştik. Benim kızım çok erken konuştu ve isteklerini çok düzgün bir şekilde ifade edebilen bir çocuk, dolayısı ile bu konudaki tepkisi de eşime ve bana çok gerçekmiş gibi geliyor. Kardeş konusu açıldığında ciddi bir şekilde istemediğini belirtiyor, tepki veriyor, konu devam ederse ağlamaya başlıyor. Kucağıma arkadaşlarımın bebeklerini aldığımda bu bebek kardeşim olmayacak değil mi, sen bana kardeş almayacaksın değil mi diye sorular soruyor akabinde. Bebek görmeye gitsek eve döndüğümüzde aile büyüklerine hemen diyor ki annem bana kardeş almayacak, ben bebekleri hiç sevmem... Eşimle konuştuk, transfer olayını 1 sene daha erteleyeceğiz, 3 yaşını doldurduğunda kreşe vereceğiz, kreşe başladıktan sonra transfer yaptırırız, hamilelik sürecini kreşte geçirsin, kreşe başlamadan verirsek, eve gelen bebeğin akabinde kreşe göndermek daha da zora sokacak sanırım psikolojisini. Yaşım 35, bu yaz 36 yaşına gireceğim, en fazla 1 sene erteleyebilirim hamilelik işini sanırım. Buna benzer bir olay yaşayan var mı aranızda, ya da bu konuda fikirleriniz nedir ? Nasıl aşabiliriz bu sorunu kızımla ?

Şimdiden teşekkürler.

Bir pedagogla görüşseniz?
Belki yardımı olabilir fikrinin değişmesine.

Çocuk aklıyla istemiyor. Büyüyünce de çocuğun aklına uyup iş mi yaptınız keşke kardeşim olsaydı diyecek belki de...

Mutlaka bir bebek daha düşünüyorz, Allah nasip eder etmez bilmiyorum ama deneyeceğiz olsun diye. Ama zamanını kestiremiyoruz kızımın tepkilerinden dolayı.

Krese baslayinca kardes isteyecek.benim kizim dahil arkadaslarimin cocuklari kardesleri olan arkadas edindiklerinde kardes sevdasina dusuyorlar.
Simdi 3.sinif sinifta kardesi olan olacak olan gordukce ben yalniz kalayim anne bravo sana diyor.uzulmeyin.

:) Şöyle söyleyeyim, ben 3 yaşımdayken kardeşim olmuş ve hiç istememişim. Geldiği gün ne zaman gidecek bu diye sormuşum o kadar söyleyeyim. :KK53: Çocukluğumuz da hep kavga gürültüyle geçti, birbirimizi çok dövdük maalesef.
Süper bir ilişkimizin olduğunu söyleyemeyeceğim ama bazı ortak noktalarımız var artık. Bazen beraber eğlenebiliyoruz.
Ama dünden sonra farklı konuşabilirim sanırım, dün çok hastalandım sabah bir uyandım ki fenayım. Sabahın 8'i yani, neyse toparlandım hastaneye gideceğim, bu da kalkmış sordum götürür mü emin değildim çünkü kardeş gıcıklığı denen bir şey var. :KK53: Hastaneye götürür müsün dedim, hemen giyindi indik hızlıca götürdü getirdi. Dedim ki demek ki o da değer veriyor, durum ciddi olduğunda gıcıklığı kesebiliyor ve aile olduğumuzu hatırlıyor.
Ne olursa olsun, bir kardeşim olmasından memnunum. :KK51:
Yani bir sene içinde belki tam olarak ikna edemeyebilirsiniz ama ileride anlayacaktır.

Neticede çocuk. Ve daha iki yaşında. Ebeveynlerin karar vermesi gereken bir konuda 2 yaşındaki çocuğun çocuk fikriyle verdiği tepkiye göre karar alınmamalı. Kardeş güzel şey, bunu ona doğru aktarırsanız, biraz da akışına bırakırsanız her şey yoluna girecektir bana göre

Merhaba Bayanlar,

Bir konu ile ilgili fikirlerinizi almak istedim. Kızım tüp bebek tedavisi ile oldu ve kalan embriyolarımızı dondurttuk. Kızım şu anda 24 aylık ve bu yaz embriyo transferi yaptırmaya karar vermiştik. Benim kızım çok erken konuştu ve isteklerini çok düzgün bir şekilde ifade edebilen bir çocuk, dolayısı ile bu konudaki tepkisi de eşime ve bana çok gerçekmiş gibi geliyor. Kardeş konusu açıldığında ciddi bir şekilde istemediğini belirtiyor, tepki veriyor, konu devam ederse ağlamaya başlıyor. Kucağıma arkadaşlarımın bebeklerini aldığımda bu bebek kardeşim olmayacak değil mi, sen bana kardeş almayacaksın değil mi diye sorular soruyor akabinde. Bebek görmeye gitsek eve döndüğümüzde aile büyüklerine hemen diyor ki annem bana kardeş almayacak, ben bebekleri hiç sevmem... Eşimle konuştuk, transfer olayını 1 sene daha erteleyeceğiz, 3 yaşını doldurduğunda kreşe vereceğiz, kreşe başladıktan sonra transfer yaptırırız, hamilelik sürecini kreşte geçirsin, kreşe başlamadan verirsek, eve gelen bebeğin akabinde kreşe göndermek daha da zora sokacak sanırım psikolojisini. Yaşım 35, bu yaz 36 yaşına gireceğim, en fazla 1 sene erteleyebilirim hamilelik işini sanırım. Buna benzer bir olay yaşayan var mı aranızda, ya da bu konuda fikirleriniz nedir ? Nasıl aşabiliriz bu sorunu kızımla ?

Şimdiden teşekkürler.
o istemeyebilir de siz istiyorsanız yapın.
sonuçta çocuk kıskançlıktan dolayı öyle düşünüyor. bir yetişkin kadar ileri görüşlü olmasını bekleyemeyiz.
kreşe verdikten sonra gebelik iyi fikir.

2yasindaki cocuklar elindeki oyuncagi bile paylasmak istemez, anne babasini tabiki paylasmak istemeyecektir. :))

oyun oynarken parktayken vs ona ornekler gosterebilirsiniz, icinde kardes olan masallar uydurabilirsiniz. yani sen istiyor musun degil de ucuncu kisiler uzerinden bu fikre isindirmaya calisabilirsiniz.

Pedagog olayında şu şekilde kararsızım, acaba hamilelik olayı gerçekleştiğinde mi gitsek yoksa şimdiden mi gitmemiz gerekiyor, karar veremedik.
Bence nasıl yaklaşmanız konusunda daha doğru karar vermenize yardımcı olur, daha iyi gibi olur diye düşündüm.

çocuğum kardeş istiyor diye çocuk düşünenleri hep tuhaf bulmuşumdur.
buda tam tersi.
bunun kararı size ait.çocuğunuza fikrini degil olacak şeylere hazırlayacak sekilde konuşmayı deneseniz.
o yaşta bir çocuğun kardeş kıskançlığı yaşaması çok doğal.
2 sene sonrada kıskanacak
ama doğunca alisacak sevecek bütün iş sizde bitiyor.
dengeyi ne kadar iyi kurarsanız o kadar kolay kabullenir.
gönlünüze göre olsun hersey.
bir pedogoglada gorusebilirsiniz belli kabullenme süreci daha kolay olur..

Bence cocugunuza yeni bir cocuk sahibi olmanin sizin karariniz oldugunu ve bunu kabullenmesi gerektigini soyleyin. Birkac yerde okumustum cunku bunu. Ciddi konularda karar her zaman ebeveynlerin olmaliymis. Yoksa ileride roller degisiyormus.
bence de.
ileride okula gitmek istemezse, tamam gitmesin diye mi düşünecek ebeveynler?

çocuk işte, çocuk aklıyla, anne babası onu az sevecek diye korkuyor muhtemelen

Bir cocuk nezaman kardes istemez diye sorsaniz 2 yasinda istemez diyebilirim ancak.Seneye ertelerseniz daha ilimli olacagini dusunuyorum.Tabi bu arada da kardesi olan arkadaslar edinirse kesinlikle isteyecektir bence.Yine de bir pedagoga danismanizda fayda var muhakkak iknanin uygun bir yolu vardir ;)

Back
X