Kızım Kardeş İstemiyor :(

Kızıma danışmadım kesinlikle. Mutlaka ikinci bebek için uğraşacağım tabii ki. Kızımın yanında kardeş konusu açıldığında verdiği tepkileri gözlemliyoruz, bu derece tepki vermesini normal karşılamıyoruz, aynı durumu yaşayan varsa nasıl atlattılar bunu öğrenmek istedim.
Bir Pedagog konuşabilirsiniz.Ama bence daha çok küçük.böyle tepki de verebilir.Benim öğretmen arkadaşımın bir kızı vardı.tek çocuktu.Beşinci sınıftayken arkadaşım çocuk düşündü.şiddetle karşı çıktı.Onlarda vazgeçti.boyle durumlar ilerki yaslarda da olabilir.Bana kalsaydı ki olmadı benim ikinci çocuğum ben yapardım.Benim komşu da arayanlara yaş bırakmadan üç çocuk yaptı.Uzmanlarda cocuklarin arasindaki en iyi yaş farkının 2,5:-3:yas oldugunu soyluyorar canım.bencede doğrusu bu.
 
Yok artık 2 yaşındaki çocuğun aklıyla iş mi yapacaksınız? Yasinizda küçük değil bence kari/koca olarak 2. Çocuğa kendinizi hazir hissediyorsaniz vakit kaybetmeyin. Kizinizda zamanla alisacaktir kardes fikrine.
 
Kizim kardesim olsun diye deli divane oluyordu da ne oldu. Kiskancligindan acita acita seviyor:KK43: 4 yas ve 3 aylik kizlarimla ne yapacagimi sasiriyorum bazen.Insallah sizde olmaz ama simdiden kabullense de kabullenmese de dogunca isler karisiyor. Yani siz istiyorsaniz 2.bebegi ertelemeyin
 
Kizim 3.5 yaşında hiç aklıma gelmedi isteyip istemedigini sormak. Cahil miyim neyim:110:
Çok takmayın biraz daha beklemek istiyorsanız bekleyin ama çocuk kardeş kardeş diye ölse de doğunca belli bir süre kıskanıyor.kendinize çok sıkıntı etmeyin.
Alışır....hangimiz gıcık olsakta çoğu zaman kardeşimizi sevmiyoruz?:KK11:
 
bebek fikri ona ısındırılmalı ödül yöntemleri işe yarayabılır kardes olursa daha cok oyuncagınız olacak bırlıkte sunları sunları oynayacaksınız ,daha cok seker su bu alıncak artık neyı cok sevıyorsa ben ornekleyeyım dedim tabı abartmamakta yarar var sonra karsılanmazsa durustlugunuze ınanmaz bebege yıne sevgısızlık besleyebılır kardes bebeklerin eglendıklerı oynadıkları vıdeoları bol bol ızletın hayal gucu gelıssın bak yalnız oynamak cok sıkıcı dımı ben buyugum senınle oynayamam değil mi? tarzı sorularla algılar olusturabılırsınız yanı cocukta aslında cokta ılgının ustunde olmadıgını bebek geldıgınde değişen bişey olmadıgını hıssedebilir kolay gelsın cocuklar cok ınatcıdır görev buyuk :)
 
O daha ne istediğini bilmez ki çok küçük.Kendisi daha bebek kendine niye rakip istesin ki -) ama biraz ilerde fikirleri degisecek elbet
 
Kardeş sorusunu küçükken ailemde benimle konuşmuştu. Bende çok karşı çıkardım. Kardeşim yok ve 24 yaşımdayım şimdi herhangi bir pişmanlığım yok. Memnunum.
Kızınız henüz baya küçük yalnız bilemedim orasını.
Kızımda sizle aynı durumda, küçükken asla kardeş istemedi, okula başladı yine fikri değişmedi, 22 yaşında ve pişman değil.

Aileler 2 veya daha çok çocuk sahibi olabilir ama bir çocuğunuz varken ona kardeş olsun düşüncesiyle bebek sahibi olunacaksa, bu onunda hayatını etkileyeceği için sorulması gerektiğini düşünenlerdenim.

 
Yap bnce. Bnde küçükkdn istememişm ve annemde yapmamış. (abimde var ama bnm)
Şuan çok pişmam. Ve hep bana bencil davrandığn için bi tane daha yapmadm diyo. Kesnlkle yap
 
Bir kadın olarak bu doğurma isteğini bir türlü anlayamıyorum. Bana kalsa şimdiki aklım olsa ben de kardeş istemezdim. Tüm imkanlar bölünüyor ve çok klasik ama dünyaya bir çocuk getirmek bu ortamda bilmiyorum hiç ama hiç mantıklı değil. Çocuk olacakların farkında. Kişisel fikrim tüm olanaklarınızı tek çocuğunuzun refahı için harcamanız yönünde. Ama dediğim gibi hiç ama hiç idrak edemiyorum bu bebek doğurma sevdasını.
 
Yahu böyle bir karar çocuğun aklını dinleyip verilir mi?
Ben de 3 yaşındayken kardeşim olmuş, valla hatıtlamıyorum bile, bana sorsalarmış o zaman ne dediğimi bile bilemezdim.

Bu tarz konular büyükleri ilgilendirir, çocukları işin içine katmamak gerek.

Cok kararsızsanız eğer bir pedagog ile konusup kızınızı nasıl alıştırırsınız kardes fikrine sorabilirsiniz bence
 
Yahu böyle bir karar çocuğun aklını dinleyip verilir mi?
Ben de 3 yaşındayken kardeşim olmuş, valla hatıtlamıyorum bile, bana sorsalarmış o zaman ne dediğimi bile bilemezdim.

Bu tarz konular büyükleri ilgilendirir, çocukları işin içine katmamak gerek.

Cok kararsızsanız eğer bir pedagog ile konusup kızınızı nasıl alıştırırsınız kardes fikrine sorabilirsiniz bence
 
Ne gerek var. Cocuk istemiyorsa yapmayin iste ikinci olunca ne oluo ben anlamiorum. Sanki milyon dolarlik servet var da bi cocuga fazla gelcek. Adam gibi hayati yasatamadiktan sonra bir cocugun daha olmasi bir mutsuz insan daha demek. Bu tabloda iki hatta.
 
Back
X