Kızım Kardeş İstemiyor :(

Bence kızınızı yarım gün kreşe verin. Çocuk ortamı düşüncelerini değiştirebilir siz de tedaviye biran önce başlayın çünkü yaş ilerledikçe risk payı artıyor

Yani şimdi çocuğun lafıyla hareket etmek o kadar saçma ki söyleyecek söz bulamıyorum. Ve ileride isteyeceğini düşünüyorum. 2 çocuk her zaman idealdir, tek çocuk olmak çok ama çok zor. Ben de 9 yaşıma kadar tektim, belli bir yaştan sonra çok istedim ve bana kardeş yaptılar mesela ama ben kendimi yırttım ve onu her zaman çok sevdim. Kız olmasını çok istedim erkek olsa mutsuz olurdum, o derece. Neticede zor bir hamilelik, zor bir doğum, zor bir yeni doğan süreci yaşandı, annemin durumu falan çok tehlikeliydi, ölebilirdi yani. Neyse doğdu bizim minnak, ona hep ben baktım bir tek altını almazdım, o derece. Çok eğlenceli bir çocukluk geçirdi, şu anda ben 23 yaşındayım o 15, liseye gidiyor ve çok tembel. derslerine falan yardımcı oluyorum, hep yol gösteriyorum. Bir ablam olsa harika olurdu ama yok, ben bir ablayım. Onu hep mutlu ettim, güldürdüm, onunla oynadım, hep arkadaş olduk bir sürü lakaplar takardım ona, şu anda bile adıyla seslenmem. :) Ben de çocuk aklımla onunla hep eğlenirdim, bebekken saçı yoktu, dekolte kafa derdim :D Daha bir sürü komik lakap, söylesem ifşa bile olabilirim o derece yani, kimsede olmayan lakaplarla seslendim hep çok güldük. E o da bana lakaplar taktı tabi, kimin kardeşi. :D Tek olsam da imkanlarımız değişmeyecekti, kimse bana fazladan ilgi ya da emek göstermeyecekti. Tek çocuk olan arkadaşlarım şu an sıkıntıda mesela çünkü ailenin beklentisi çok yüksek, annenin ve babanın işi gücü tek çocuğu oluyor o zaman. Bu çok sık görülen bir durum, benim üniversiteden yakın arkadaşım tek çocuk ve kız o da, anne ve babasının bazı sorunları var zaten kız hayatı boyunca ailesine göre yaşamak zorunda. E şimdi iş arıyor falan ailesi beğenmeyince o işe giremiyor. Öte yandan kızın başını yiyorlar iş bul diye, ama bulduğu iş ailesine de uymak zorunda falan. Geçenlerde güzel bir iş denk gelmiş ama yakın illere seyahat etmesi falan gerekiyormuş üstelik araba veriyormuş şirket, ailesi istemediği için olmamış. Seyahatli işler genelde kariyer imkanı olan ve bayağı da geniş çevre edinmeyi sağlayan işlerdir, güzel bir fırsat gitmiş böylelikle. Tek çocuk zor.

Tabi ki 2 yasinda cocugun istemesi ya da istememesi ile verilecek bir karar degil ama psikolojisini dusunmek zorundayiz.
Bence de bir pedagogla gorusun muhakkak fikri degisecektir.

yani sadece pes diyorum.3 yaşında çocukğun dediğinemni göre kaarr veriyorsunuz .
çok ilginç
oldu olacak bu kadar düzgün ifade ediyormuş çalışacağınız işe ,yaşayacağınız şehre de kızınız karar versin.
ebeveyn ebeveynliğini çocuk çocukluğunu bilsin.
benim ilkçocuğumda sizinki gibi ağlardı .ama onun ağlamasıyla bebek fikrinden vazgececek değildim nitekim ikinci bebeğimde oldu.
sen istiyorsan yapalım yapmayalım lafı bile olmaz

Merhaba Bayanlar,

Bir konu ile ilgili fikirlerinizi almak istedim. Kızım tüp bebek tedavisi ile oldu ve kalan embriyolarımızı dondurttuk. Kızım şu anda 24 aylık ve bu yaz embriyo transferi yaptırmaya karar vermiştik. Benim kızım çok erken konuştu ve isteklerini çok düzgün bir şekilde ifade edebilen bir çocuk, dolayısı ile bu konudaki tepkisi de eşime ve bana çok gerçekmiş gibi geliyor. Kardeş konusu açıldığında ciddi bir şekilde istemediğini belirtiyor, tepki veriyor, konu devam ederse ağlamaya başlıyor. Kucağıma arkadaşlarımın bebeklerini aldığımda bu bebek kardeşim olmayacak değil mi, sen bana kardeş almayacaksın değil mi diye sorular soruyor akabinde. Bebek görmeye gitsek eve döndüğümüzde aile büyüklerine hemen diyor ki annem bana kardeş almayacak, ben bebekleri hiç sevmem... Eşimle konuştuk, transfer olayını 1 sene daha erteleyeceğiz, 3 yaşını doldurduğunda kreşe vereceğiz, kreşe başladıktan sonra transfer yaptırırız, hamilelik sürecini kreşte geçirsin, kreşe başlamadan verirsek, eve gelen bebeğin akabinde kreşe göndermek daha da zora sokacak sanırım psikolojisini. Yaşım 35, bu yaz 36 yaşına gireceğim, en fazla 1 sene erteleyebilirim hamilelik işini sanırım. Buna benzer bir olay yaşayan var mı aranızda, ya da bu konuda fikirleriniz nedir ? Nasıl aşabiliriz bu sorunu kızımla ?

Şimdiden teşekkürler.
cok sacma...küçücük cocuk mu buna karar vercek...

yani sadece pes diyorum.3 yaşında çocukğun dediğinemni göre kaarr veriyorsunuz .
çok ilginç
oldu olacak bu kadar düzgün ifade ediyormuş çalışacağınız işe ,yaşayacağınız şehre de kızınız karar versin.
benim ilkçocuğumda sizinki gibi ağlardı .ama onun ağlamasıyla bebek fikrinden vazgececek değildim nitekim ikinci bebeğimde oldu.
aynen bencede pes....ve ben pädagogum;)

çocuk fikrini bile o istedi diy ertelerseniz diğer isteklerinin nasıl önünü alacaksınız. şımarık bi çocuk yetişmesin sonra. bence mantıklı olan gerekirse pedagog eşliğinde ona bu kararın size ait olduğunu ve artılarını anlatmak.

Küçükken hiç kardeş istemezdim hatırlıyorum. 10 yaşına girdiğimde kuzenimin kardeşi olmuştu ve ben kıskanmıştım 1 sene sonra benim kardeşim oldu :) Şimdi annemle konuşurken hala kızıyorum niye dinlediniz beni diye. 10 yaş düşünün ikinci annesi gibi oldum. Yardım alın oyüzden, ileride o da çok mutlu olacak

Bu karari 2 yasinda bir bebegin dedigine gore almayacaginizi sizde biliyorsunuz.Benimde 26 aylik kizim sizinki gibi cok guzel konusup derdini anlata biliyor.Ama bu mantikli seyler istedigi anlamina gelmez .Bizimkide minik bebek alalimmi diyo bazen gülüp geciyoruz.

Bebek lafini uaninda etmeyin bir sure unutur.
Sonrada eger olursa hamile kaldiginizda. Söyleyin.
Bu karari al.ada yetkisi olmadigini bilmeli.

Ben böyle bir kararın anne ile baba tarafından verileceğini söylerdim çocuğuma.
Bana tuhaf geldi açıkcası 24 aylık bebeğin fikriyle bir çocuk daha yapmamak.
Yaşınız da çok genç değil af buyurun.

Canım cocuk yapıp yapmayacagımıda ona soracak degılım ya. Kardeslerımız olacago zaman kım bıze sordu. Benım oglum 3,5 yasında 16 haftalık hamıleyım,ılk zamanlar acayıp tepkı gosterıyodu. Ultrason fotosu daha cok bır bebege benzedıgınden sevmeye basladı ve hep erkek ıstıyodu erkek oldugunuda duyunca daha bı hosuna gıttı artık gelsın falan dıyıp duruyo. Duzelır merak etme daha kucukmus zaten suanda en ınat zamanında bıde. Sureklı sormamaya calıs.

Ne kadar abartmışsınız ya hu hangi bebe kardeş ister
Annem bize sorduğunda biz de istemeyiz dedik ama olunca da çok sevdik
2 yaşındaki bebeye bakıp ona göre mi hareket edeceksiniz?

çok ilginç

çocuk fikrini bile o istedi diy ertelerseniz diğer isteklerinin nasıl önünü alacaksınız. şımarık bi çocuk yetişmesin sonra. bence mantıklı olan gerekirse pedagog eşliğinde ona bu kararın size ait olduğunu ve artılarını anlatmak.

Küçükken hiç kardeş istemezdim hatırlıyorum. 10 yaşına girdiğimde kuzenimin kardeşi olmuştu ve ben kıskanmıştım 1 sene sonra benim kardeşim oldu :) Şimdi annemle konuşurken hala kızıyorum niye dinlediniz beni diye. 10 yaş düşünün ikinci annesi gibi oldum. Yardım alın oyüzden, ileride o da çok mutlu olacak

Tekrar merhabalar, niyetim kesinlikle ikinci çocuktan vazgeçmek değil, rabbim nasip ederse dondurulmuş embriyolarımızı transfer edeceğiz, biz sadece 9 ay- 1 sene gibi öteledik embriyo transferini. Kreşe başlasın diye, aksi halde tam kreşe başlarken bebek gelecekti eve ve o dönem daha da zorlanır mı diye düşündük, eve bebek geliyor ve biz onu kreşe gönderiyoruz diye. Ben de 12 yaşına kadar tek çocuk büyüdüm ailem benim ısrarımla 2 çocuk düşündüler, 1 erkek kardeşim var benim ısrarlarımla. Ancak ben kendimden de bildiğim çevreden de gördüğüm her çocuk kardeş ister, kardeş diye tutturan çocukları görüyorum, birlikte doğum yaptığım arkadaşım var mesela, oğlu kardeş diye tutturdu. Ben içinde bulunduğum durumu yaşayan tecrübeli bayanlar varsa ne gibi tavsiyeleri olur diye düşünerek yardım istedim sizlerden. Yorum ve tavsiyeler için teşekkür ederim ayrıca.

Yaşınız bebek için uygun zaman ,ben büyüklerin karar verebileceği konuyu çocuklarına sormayı yanlış buluyorum.Bu kızınızı da bencilliğe iter herşeyi onun isteğine göre şekillendiremezsiniz.

Açıkçası ona direkt olarak sormadık, hani hep konu açılır ya, abla olmak yakışacak, kardeşin de olursa ne güzel oynarsınız gibi konuşulur çocuklarla. Tabi tepkisini de görünce, bile isteye yanında o konuları açtık fikre alıştırmak adına.. Karşımıza alıp kardeş ister misin tarzı sorular sormadık hiç bir zaman. Teşekkürler yorumunuz için.

Bu karari 2 yasinda bir bebegin dedigine gore almayacaginizi sizde biliyorsunuz.Benimde 26 aylik kizim sizinki gibi cok guzel konusup derdini anlata biliyor.Ama bu mantikli seyler istedigi anlamina gelmez .Bizimkide minik bebek alalimmi diyo bazen gülüp geciyoruz.

Bebek lafini uaninda etmeyin bir sure unutur.
Sonrada eger olursa hamile kaldiginizda. Söyleyin.
Bu karari al.ada yetkisi olmadigini bilmeli.

Merhaba, tabiiki, çok iyi biliyorum, 2. bebek fikrinden de vazgeçmiş değilim. Kızımızı karşımıza alıp sorduğumuz soru değil bu sadece yanında açılan konulara verdiği tepkiden fark ettik. En büyük yanlışımız şu oldu bence, ilk tepkisini anladıktan sonra bu fikre ısındırmak için sürekli yanında kardeş konusunu açtık, belirttiğiniz gibi bi süre konuyu kapatsaydık bu dereceye gelmeyecekti.

En güzeli aklı ermeden benim gibi 1 yaş arayla kardeş yapmak.:rolleyes:

Şaka bir yana, şuan istememekte haklı.
Ailesine en ihtiyacı olduğu dönemde başka bir şeyle ilgilenmenizi istemiyor.
Çünkü onun şuan sizden başka kimsesi ve meşgalesi yok.
Yaşı ilerledikçe farklı düşünecektir eminim.
Ablamla aramda 6 yaş var, sürekli burnumu ısırır, zarar vermeye çalışırmış.
Hiçbir zaman istememiş beni.
Ben 20li yaşlara gelene kadar kedi köpek gibiydik.
Ama şuan inanın dünya bir yana, ablam bir yana, ben de onun için öyleyim.
Annem babam elbet çok kıymetli ama, ablam olmadan nasıl yaşardım düşünemiyorum bile.
Kardeş demek hayatı paylaşmak, derdine bir omuz, kahkahana ortaklık demek.
Alınır mı kırılır mı diye düşünmeden kavga edip, ertesi gün 'bitanem görüşelim özledim' demek.
Aileyle beraber dalga geçip, ağlanacak haline saatlerce gülmek, telefon numarasını acil aramaya kaydetmek demek.
Ayy özledim gene ablamı, bir arayayım.:eğlence:

Benim de kardeşimle 12 ya var aramda, benim ısrarlarımla annem babam 2. çocuğu düşündüler, o bi yana dünya bi yana dediğiniz gibi. Allah eksikliklerini göstermesin.

Bu kadar küçük bir yaşta neden bu kadar çok tepkili bence bu araştırılmalı

Yani şimdi çocuğun lafıyla hareket etmek o kadar saçma ki söyleyecek söz bulamıyorum. Ve ileride isteyeceğini düşünüyorum. 2 çocuk her zaman idealdir, tek çocuk olmak çok ama çok zor. Ben de 9 yaşıma kadar tektim, belli bir yaştan sonra çok istedim ve bana kardeş yaptılar mesela ama ben kendimi yırttım ve onu her zaman çok sevdim. Kız olmasını çok istedim erkek olsa mutsuz olurdum, o derece. Neticede zor bir hamilelik, zor bir doğum, zor bir yeni doğan süreci yaşandı, annemin durumu falan çok tehlikeliydi, ölebilirdi yani. Neyse doğdu bizim minnak, ona hep ben baktım bir tek altını almazdım, o derece. Çok eğlenceli bir çocukluk geçirdi, şu anda ben 23 yaşındayım o 15, liseye gidiyor ve çok tembel. derslerine falan yardımcı oluyorum, hep yol gösteriyorum. Bir ablam olsa harika olurdu ama yok, ben bir ablayım. Onu hep mutlu ettim, güldürdüm, onunla oynadım, hep arkadaş olduk bir sürü lakaplar takardım ona, şu anda bile adıyla seslenmem. :) Ben de çocuk aklımla onunla hep eğlenirdim, bebekken saçı yoktu, dekolte kafa derdim :KK70: Daha bir sürü komik lakap, söylesem ifşa bile olabilirim o derece yani, kimsede olmayan lakaplarla seslendim hep çok güldük. E o da bana lakaplar taktı tabi, kimin kardeşi. :KK70: Tek olsam da imkanlarımız değişmeyecekti, kimse bana fazladan ilgi ya da emek göstermeyecekti. Tek çocuk olan arkadaşlarım şu an sıkıntıda mesela çünkü ailenin beklentisi çok yüksek, annenin ve babanın işi gücü tek çocuğu oluyor o zaman. Bu çok sık görülen bir durum, benim üniversiteden yakın arkadaşım tek çocuk ve kız o da, anne ve babasının bazı sorunları var zaten kız hayatı boyunca ailesine göre yaşamak zorunda. E şimdi iş arıyor falan ailesi beğenmeyince o işe giremiyor. Öte yandan kızın başını yiyorlar iş bul diye, ama bulduğu iş ailesine de uymak zorunda falan. Geçenlerde güzel bir iş denk gelmiş ama yakın illere seyahat etmesi falan gerekiyormuş üstelik araba veriyormuş şirket, ailesi istemediği için olmamış. Seyahatli işler genelde kariyer imkanı olan ve bayağı da geniş çevre edinmeyi sağlayan işlerdir, güzel bir fırsat gitmiş böylelikle. Tek çocuk zor.

Aynı şeyleri yaşamışız sizinle, benim de kardeşimle 12 yaş var aramda, neredeyse benzer olaylar bizim hikayemizde de :)

Çocuga uymayin yas geciyor sabir azaliyor bnce .Hemen yapın alisir bir sekilde .Kardes fikrine herkes kiskansada alisir .Bencil cocuk yetistirmeyin bu onun karari mi ?Olmamali.Krese başlamadan olsun hamileliginizde evde kendisini bu surece hazirlayin.Onun cocuk oldugunu unutmayin.

Merhaba Bayanlar,

Bir konu ile ilgili fikirlerinizi almak istedim. Kızım tüp bebek tedavisi ile oldu ve kalan embriyolarımızı dondurttuk. Kızım şu anda 24 aylık ve bu yaz embriyo transferi yaptırmaya karar vermiştik. Benim kızım çok erken konuştu ve isteklerini çok düzgün bir şekilde ifade edebilen bir çocuk, dolayısı ile bu konudaki tepkisi de eşime ve bana çok gerçekmiş gibi geliyor. Kardeş konusu açıldığında ciddi bir şekilde istemediğini belirtiyor, tepki veriyor, konu devam ederse ağlamaya başlıyor. Kucağıma arkadaşlarımın bebeklerini aldığımda bu bebek kardeşim olmayacak değil mi, sen bana kardeş almayacaksın değil mi diye sorular soruyor akabinde. Bebek görmeye gitsek eve döndüğümüzde aile büyüklerine hemen diyor ki annem bana kardeş almayacak, ben bebekleri hiç sevmem... Eşimle konuştuk, transfer olayını 1 sene daha erteleyeceğiz, 3 yaşını doldurduğunda kreşe vereceğiz, kreşe başladıktan sonra transfer yaptırırız, hamilelik sürecini kreşte geçirsin, kreşe başlamadan verirsek, eve gelen bebeğin akabinde kreşe göndermek daha da zora sokacak sanırım psikolojisini. Yaşım 35, bu yaz 36 yaşına gireceğim, en fazla 1 sene erteleyebilirim hamilelik işini sanırım. Buna benzer bir olay yaşayan var mı aranızda, ya da bu konuda fikirleriniz nedir ? Nasıl aşabiliriz bu sorunu kızımla ?

Şimdiden teşekkürler.
Çocuğunuzu dinlemenize ve fikrine değer vermenize çok mutlu oldum. Bir tanıdığım aile var. 4 çocukları vardı. Son iki çocuk arasında çok bir yaş farkı yok. Ne yazık ki ikisini de yarı anneleri yarı ablaları büyüttü. Kardeşleri yüzünden çok birşey yapmaya fırsat bulamadığı için onlara karşı ablanın bir öfkesi var. Ve bu çok haklı bir öfke. Ebeveyn kendisi birinci dereceden doğan çocukla ilgilenecek ve hepsi arasında dengeyi gözetip sevgiden ve ilgiden mahrum etmeyecekse çocuk doğurmalıdır. Aksi halde birbirine içten içe öfkeli kardeşler büyüyor. Siz bir uzmana danışın.

Back
X