kızım(kedim) ve eşim

Su uslup ve cehalete ne cevap vereyim yahu? Hadi ucundan yazayim.. siz her gordugunuz yesillige yayildiginiz icin oralarin “doga” olduguna inaniyorsunuz ama degil iste.. kaldi ki Hindistan da yasamiyorsaniz hayvanlarin dogal ortamlarinin sokak olmadigini da bilirsiniz.. sokaklarda dogmalari onlarin sokak hayvani olmasini gerektirmiyor, keza siz de ciplak geldiniz dunyaya ama bu ciplak gezmenizi gerektirmiyor aynen bunun gibi :) hicbir medeni ulkede “sokak hayvani” diye bir kavram yoktur.. medeniyet onlara barinma yeri saglar zaten.. sokaklarda tecavuze ugramalari, arabayla ezilmeleri an meselesi cunku, bu yuzden sizin “doga” dediginiz onlara cehennem..

Kedilerimi hic tras ettirmedim zira neredeyse her ay asgari ucretin yarisi kadar harcama yapiyorum asilarina, vitaminlerine.. sokakta copten yedikleriyle zehirlenmeyi tercih ederlerdi gerci sizin mantiginiza gore.. hayir yani hayvanlarin yerinin sokak oldugunu iddia eden birinin bizlerin vicdanini sorgulamasi da biraz sey.. amacimiz da konu sahibinin kedisine ev bulmak degil, verilmemesini saglamak.. gerci kime ne anlatiyorum :işsiz:
Valla bravo, böyle çirkin bi mesaja nasıl da saygılı bir cevap vermişsiniz.ben olsam çoktan banlanmıştım :)
Gerçek hayvan dostları böyle oluyorsa demek ki :KK76:

bazı yorumlar gerçekten tahammül edelebilir gibi değil. Konuyu takip ediyorum en başından beri bazı duyduklarım o kadar tanıdık cümleler ki .
Doğasından ayırıyorsunuz, hayvanlar üşümez , hastalık buluaştırır. Emin olun insanlar kadar zararlı değiller iyi ki varlar.
ne yazık ki bu şekilde düşünen sizler hiç bir zaman bu duyguyu yaşamayacaksınız.
sokakta yaşamaları için alan mı bıraktınız . Su içsinler diye evimin önüne koyduğum su kabını ertesi gün bulamıyorum . Hadi doğa severler bunu da açıklasın !

Ne zırvalıyorsunuz siz ? hayvanları kendi doğalarından ,kendi normlarından uzaklaştırıp sırf kendi yalnızlık duygularını tatmin etmek için evde besleyenler sizin gibiler işte, ve sırf bu yüzden o zavallı hayvanları kısırlaştırıp , tüy dökmesin diye saçma sapan traş ettirip şekillere sokan, onların psikolojilerini bozan da sizin gibi "hayvan severler", bırakın burda duyar kasmayı , vicdan sahibi olmak buysa, batsın sizin gibilerin vicdanı, hayvan seviyorlarmış !! hadi ordan be ! madem bu kadar duyarlısınız, konu sahibinin kedisini siz sahiplenin o zaman burda klavye delikanlılığı yapacağınıza pelin- pelin- office office

Oooo sokak agziiii :KK14:
Ne guzel olurdu ayni dili konusabilseydik, ama o "hadi ordan be " ler, cennet mahallesi agizlari hic tarzim degil.
Sadece küçük bir oneride bulunmak istiyorum, azcik okuyun, sizin dogal ortam dediginiz ortamlar kalmis mi? Avusturalya gibi bazi ulkelerde kalan dogal ortamlara bu evcil hayvanlar birakilinca neler olmus... Ogrenin, ogrenmenin zarari olmadigi gibi, boyle komik durumlara dusmekten de kurtulmus olursunuz.

Valla bravo, böyle çirkin bi mesaja nasıl da saygılı bir cevap vermişsiniz.ben olsam çoktan banlanmıştım :)
Gerçek hayvan dostları böyle oluyorsa demek ki :KK76:

Cahil ve cahil kalmaya israr eden insanlarla anlasabilmem nasilsa mumkun degil, bari seviyemi dusurmeyeyim dedim elalis :)

Cahil ve cahil kalmaya israr eden insanlarla anlasabilmem nasilsa mumkun degil, bari seviyemi dusurmeyeyim dedim elalis :)
Sonra cahil deyince kızıyorlar. Çok hayvanseverseniz siz sahiplenin, klavye delikanlılığı yapmayın demiş :)))))

Evdeki kedim kabul etse nasıl seve seve alacağımı akıl bile edemiyor. 3 kedi 2 kediden, 2 kedi 1 kediden her zaman daha güzeldir, ama bilmiyor ne yazık ki.

Bakınız, daha önceki yorumlara yazdıklarımı da görürsünüz belki, birincisi ben hayvanları seviyorum , fakat evde hoşlanmıyorum, kokusu tüyleri beni rahatsız ediyor, ikincisi bu hayvancıklar zaten yaradılışları gereği doğaya uyumlular, siz olmasaydınız da doğada hayatlarını sürdürebileceklerdi, 3.sü evet eve alışmış bir hayvancağızı sokağa terketmek onu öldürmek demek ve ben asla böyle birşey demedim, hayvan yüzünden koca mı boşanır, koca bir Hayır bence, fakat o hayvanları sırf kendiniz mutlu olun diye evlere alıp daha bir kere bile anne olma şansı vermeden kısırlaştırıyorsunuz, yazık günah değil mi esas vicdansızlık bu değil mi , ben bunlara karşıyım işte , o yüzden kimse gelip burda duyar kasmasın bu konuda

O bahsettiginiz dogal ortamlarini insanlar olarak yok ettik.
Sizin sokaklarda yasayan canlilardan haberiniz yok heralde.
Kaci acliktan, susuzluktan oluyor,kacina araba carpiyor,insanlarin cocuklarin iskencesine kaci maruz kaliyor,soguktan donuyor, oluyor haberiniz yok.
Sizin o dogal ortam dediginiz yerde insan denen varliklar olmasaydi evet mutlulardi. Insanlar orayi da mahvetti.

Hayvanlar bir parca yiyecek bulamadiklarindan,yazin susuzluktan can veriyor.
Hayvanlarin yasam alanini mahvetmeyi gectim onlari keyfi olduren yaratiklarla ayni dunyada yasiyoruz. yavru kediye iskence eden, hayvanlari katleden bu dunyada siz hangi dogal ortamdan bahsediyorsunuz ?
Hanimefendi hala bir hayvan yuzunden diyorsunuz ben ise vicdan ve merhamet diyorum. Sizin o sadece bir hayvan dediginiz seyi sokaga atmaya teklif eden adamda da olmayan seyler.
Bunu anlayamiyorsunuz.
Duyar kasalim. Burda,disarda,sokakta her yerde duyar kasalim.

Bakınız, daha önceki yorumlara yazdıklarımı da görürsünüz belki, birincisi ben hayvanları seviyorum , fakat evde hoşlanmıyorum, kokusu tüyleri beni rahatsız ediyor, ikincisi bu hayvancıklar zaten yaradılışları gereği doğaya uyumlular, siz olmasaydınız da doğada hayatlarını sürdürebileceklerdi, 3.sü evet eve alışmış bir hayvancağızı sokağa terketmek onu öldürmek demek ve ben asla böyle birşey demedim, hayvan yüzünden koca mı boşanır, koca bir Hayır bence, fakat o hayvanları sırf kendiniz mutlu olun diye evlere alıp daha bir kere bile anne olma şansı vermeden kısırlaştırıyorsunuz, yazık günah değil mi esas vicdansızlık bu değil mi , ben bunlara karşıyım işte , o yüzden kimse gelip burda duyar kasmasın bu konuda

Bilmediginiz konularda ahkam kesmek yerine bildiginizi sandiginiz konular uzerine yogunlasin.
"Bir hayvan yuzunden" sigliginizi belki geride birakirsiniz.
O bir hayvan uzerinden gerceklesen vicdansizligin ne kadar buyuk bir sey oldugunu belki gorursunuZ.
Eve aldigimiz canimizdan cok sevdigimiz cocuklarimizi bir sure sonra neden kisirlastiriyoruz?
Eger sig goruslu sokaga at gtsin diyen insanlar cogunlukta olmasaydi
Dogan yavrulari her zaman sahiplendirebilirdik. Ama oyle bir sansimiz yok,cozumu hayvanlari sokaga atmakta bulan kisiler yine sokaga atacaklardir.
Bir kez de olsa anne-baba olduktan sonra kisirlastirmak onlarin sagligi acisindan da onemli. Aman canim alt tarafi bir hayvan ne sagligi?! Diyen insanlar olsa da onemli !

Bir kedi ya da kopegin hayati boyunca kisirlastirilmazsa sahip olacagi yavrulara "ay cok vicdansizsiniz" diyenler de dahil kac insan sahip cikacak ? Pardon sokaklar dogal ortamlariydi degil mi? Salalim da dogal ortamlarinda araba altinda, insan elinde,acliktan susuzluktan, dogal dogal olsunler.

Güncelleme yapayım hanımlar,
Dün eşimin ailesinde kedi besleyen tek akrabalarını araya soktum. Herkes eşime ayrı ayrı açıklama yaptı ancak nuh diyor peygamber demiyor. Ağladım direttim zorladım. Herkes çok uğraştı ama bi faydası olmadı. Ve çok net anladımki eşim ailesinin baskısı altında olduğundan bu kadar katı davranıyor. Direneceğim ama nereye kadar bilmiyorum bu işin sonunda sanırım eşim kaybeden taraf olacak her türlü manada:KK43:
İşi inada bindirmeme ihtimali için fazla üzerine gitmeyin.. Oyunlar oynamalarını birlikte vakit gecirebilmelerini sağlayın. Benimki de çok direndi ama sırf inadından.. Beni tanırken hayvanlara nasıl aşık oldugumu biliyordu. Dolayısıyla benden vazgecmemi istemesi kadar büyük bir bencillik olmadigini bıkmadan usanmadan anlattım. Tabi rest cektim. Ben onu bırakmam yasamak istemiyorsan sen bilirsin diye. Dedigim gibi bir iki gün triplendi sonra kendi kendine sakinlesti. Bir kere kedimin arka patisi kalorifer petegine sıkıstı kendi odasında. Biz de tv izliyorduk. Cigligini duydum. Öyle bir kosusum öyle bir ciglik atisim vardi ki.. Yavrum bacagindan asılı cirpiniyor, o görüntüsünü asla unutamiyorum.. Ben de kaza gecirdim 1 ay yattim onu kurtarirken.. 1 ay boyunca 1 an ayrilmadi kucagimdan.. O gün bana, senin onu ne kadar cok sevdigini bugün daha iyi anladim dedi.. Bak dedim, evin icinde bile basina bir sey gelebiliyor.. Sokakta onu kim kurtaracak.. Nasil bunlari göze alarak vazgeceyim.. O zaman o da cok üzüldü gercekten.. Cünkü diyorum ya kötü bir adam degil.. Sonra onu kucagina almaya basladi.. Sonra ona oyuncaklar mamalar getirmeye basladi.. Simdi sürekli kedi videolari izliyor :))). Benim oglum gök gürültüsünden cok korkuyor.. Öyle zamanlarda onu yanında uyutuyor.. Nasıl mutlu oluyorum anlatamam.. Ama tabi 1 yıl ugrastim bunun icin, ben oglumdan vazgecmedikce o mecburen inadindan vazgecti.. Bana hep der ki "bana kedi de sevdirdin helal olsun :)))" .. Aslinda bunu neden yapti neden kendini zorladi biliyor musunuz? Beni gercekten sevdigi ve böyle kabul ettigi icin.. Simdi sokaktaki kediciklere köpüslere mama alip dagitiyor.. Ki asla bilmezdi hayvan sevgisi.. Bir kere tadınca kimse vazgecemiyor.. O duyguyu hissetmesi gerek esinizin.. Umarim siz de ikna etmeyi basarirsiniz..

Konu kavga, vicdanlı vicdansız tartışması sebebiyle kapatılmıştır.
Kötü içerikler ayrıca incelenecektir.

Back
X