Kizim kolik Yardimmmmm

Benim oglum da sadece saç kurutma makinesi sesiyle susuyordu hatta uyuyordu öyle... Biraz uzağında dursun ama makine radyasyon yayiyor demişlerdi. Geçmiş olsun çabuk atlatirsiniz inşallah. ..

Merhaba..5 aylik bir kiz cocugu annesi olarak ben de naçizane tavsiyelerde bulunayim..oncelikle kendi yediklerinize ve ictiklerinize dikkat edin..ben hala dikkat ediyorum..humana rezene cayi icin hergun..gaz ilaclari bir sure etki ediyor bence ama flatuben diye bir damla vardi onu tavsiye edebilurim..
bir de bir yerde izlemistim beginizi emzirirken bebek memeyi birakir birakmaz bebegi dik konuma getirin mide bolgesi omzunuza gelsin..bir elinizi bebegin beline koyun diger elinizle poposunun altindan hafif hafif yukari dogru vurun..boylece gaz asagiya inmeden hemen cikiyor..bence en etkili gaz cikarma yontemi..burdaki puf nokta bebek memeyi birakinca memenizi kapatip ustunuzu duzeltmekle ugrasmadan hemen bebegi dik konuma getirceksiniz..bi de genelde gaz sancisi belli saatlerde olur hep o saat olmadan bebeginizi yikayin masaj yapin..white noise diye muzikler var onlardan acin bebek raharlar
Ve cok onemli bence yarim kundak yapin mutlaka..bacaklarini sarmayin sadece ust kismi kundaklayin..bebekler sıkışiķ ortamlari severler anne karni hissi verdigi icin..bir de bir sling alin kolik sancisi baslayinca koyun icine dolasin bebeginizle..bebeginiz aglamaya baslayinca sakin olun stres yapmayin cunku hissediyorlar daha fazla agliyorlar.gecicek bu donem unutmayin..mukemmel zamanlar keyfini cikarin

Allah bagislasin anne olmak kolay degil hele bebek kolikse... denemedigim sey kalmadi nurse diye bir gaz ilaci var o biraz iyi geldi.
Kizim 3 aydan sonra hafifledi 6 ayi bitince tamamen duzeldi. Sabretmeye calisin baska yolu yok sanki:(

En korktuğum şey kolik bebek
Sabır diliyorum
Araba ile dolaşmak biraz sakinletiyormuş
Birde bir şey yağı ile ayaklarının altına masaj yapılıyordu ama hatırlayamadım

Merhaba biz de tavsiye uzerine aktardan nöbet şekeri ve çörek otu almistik. Bir findik tanesi kadar nöbet sekerini un gibi olana kadar eziyorsunuz, bir tatli kasigi corek otunu biraz tavada kavuruyorsunuz hicbisey katmadan. Kavurduktan sonra onu da un gibi olana kadar eziyorsunuz. Ikisini karistirip parmaginizin ucuyla bi miktar damagina suruyorsunuz. Biz denedik hafifleme olmustu.

merhaba bilgili anneler kizim 2 bucuk aylik ve infantil kolik piyasadaki tum gaz damlalari ni kullandik fakat fayda.etmedi ne gece ne gunduz uykumuz var 24 saat içinde uyudugu.sadece 3-4 saattir hep ikinma hep aglamayla uyaniyor doktorumun tavsiyesiyle gece 10 cc rezene veriyorum milupanin oda fayda etmedi sizler nasıl atlattiniz evde zombi gibi geziyorum
Biogai kullandim etkisi 10 gun sonra basliyor...hafifletmisti ...zor bi surec .6 aylik olduk yeni yeni duzelmeye basladi.allah yardimciniz olsun

Biz anne karnındaki seslerin enstrumanlarla çalınmış olduğu bir cd almıştık 6 aylık olana kadar her uyuduğunda onu açıyorduk odada :)
d&...da bulabilirsiniz sanırım çok zor bir durum Allah sabır ve şifa versin

merhaba bilgili anneler kizim 2 bucuk aylik ve infantil kolik piyasadaki tum gaz damlalari ni kullandik fakat fayda.etmedi ne gece ne gunduz uykumuz var 24 saat içinde uyudugu.sadece 3-4 saattir hep ikinma hep aglamayla uyaniyor doktorumun tavsiyesiyle gece 10 cc rezene veriyorum milupanin oda fayda etmedi sizler nasıl atlattiniz evde zombi gibi geziyorum

Benimde oglum ayniydi.eşim hergun yeni bitkisel bir gazil ilaciyla eve gelirdi denemedigimiz yöntem kalmadi .hiç birinin faydasi yok 4 aya kadar geciyor.buna inanip beklemekten başka çare yok.

Öncelikle ne mutlu size, sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza almışsınız. Ben de yaklaşık 1 yıl önce aynı dertlerden muzdariptim. Yazınızı görünce bebeğimin 11,5 saat hiç uyumadığını ve 4 kişi nöbetleşe bebeği omzumuzda sallayarak sakinleştirmeye çabaladığımız günler geldi aklıma. Şimdi yaptığım herşeyi sırasıyla size yazacağım:
1- Ayaklarını sıcak tutun, muhakkak çorap giydirin.
2- Ayaklarının altına acı elma yağı sürün birer damla.
3- Bio gaia damla edinin.
4- Sab simplex kulanın.
5-Metsil de varmış acaba onu mu deneseniz diye değerlendirin.
6-Yemeklerinize kimyon ekleyin.
7-Papatya, rezene gibi çaylar tüketin.
8- Buzuki Orhanın kolik cd si dinletin.
9- Fön makinası sesi belki işe yarar
10- Bebeğinizi sallayın.
11-Olmadı çingene beşiği kurun

Bütün bunların faydası oldu mu peki? Aslında hiçbirinin faydasını göremedim.
40'ı çıkınca geçer dediler, sabırsızlıkla bekledim geçmedi, 3 ay sonra geçer dediler geçmedi, 6 ay oldu eh işte bişeyler sanki düzelmeye başladı gibi. Ancak ben şunu anladım. Kolik bebek annesi olmak oldukça yorucu, hayalleriniz ile gerçeğin çatışması. Ruhen ve bedenen gerçekten oldukça zor bir süreç.

Peki ne zaman birşeyler yoluna girmeye başladı, bebeğim yavaş yavaş hareketlendikçe ayaklarını kendisi oynatıp sağa sola dönmeler artınca, emeklemeye çabaladıkça. Bu durum da yaklaşık 7-8 ayları buldu. Hiç üzülmeyin, unutmayın ki geçici bir durum. Okumadığım makale ve kitap kalmamıştı o dönem onu dene bunu dene derken bir bakmışsınız bebişiniz büyümüş ve herşey rayına girmiş.

Hal böyleyken aslında bebeğiniz ile bol bol anı biriktirmek en güzeli, her anının tadını çıkarmak...

Bebeğinizle size sakin, huzurlu günler dilerim.

Öncelikle ne mutlu size, sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza almışsınız. Ben de yaklaşık 1 yıl önce aynı dertlerden muzdariptim. Yazınızı görünce bebeğimin 11,5 saat hiç uyumadığını ve 4 kişi nöbetleşe bebeği omzumuzda sallayarak sakinleştirmeye çabaladığımız günler geldi aklıma. Şimdi yaptığım herşeyi sırasıyla size yazacağım:
1- Ayaklarını sıcak tutun, muhakkak çorap giydirin.
2- Ayaklarının altına acı elma yağı sürün birer damla.
3- Bio gaia damla edinin.
4- Sab simplex kulanın.
5-Metsil de varmış acaba onu mu deneseniz diye değerlendirin.
6-Yemeklerinize kimyon ekleyin.
7-Papatya, rezene gibi çaylar tüketin.
8- Buzuki Orhanın kolik cd si dinletin.
9- Fön makinası sesi belki işe yarar
10- Bebeğinizi sallayın.
11-Olmadı çingene beşiği kurun

Bütün bunların faydası oldu mu peki? Aslında hiçbirinin faydasını göremedim.
40'ı çıkınca geçer dediler, sabırsızlıkla bekledim geçmedi, 3 ay sonra geçer dediler geçmedi, 6 ay oldu eh işte bişeyler sanki düzelmeye başladı gibi. Ancak ben şunu anladım. Kolik bebek annesi olmak oldukça yorucu, hayalleriniz ile gerçeğin çatışması. Ruhen ve bedenen gerçekten oldukça zor bir süreç.

Peki ne zaman birşeyler yoluna girmeye başladı, bebeğim yavaş yavaş hareketlendikçe ayaklarını kendisi oynatıp sağa sola dönmeler artınca, emeklemeye çabaladıkça. Bu durum da yaklaşık 7-8 ayları buldu. Hiç üzülmeyin, unutmayın ki geçici bir durum. Okumadığım makale ve kitap kalmamıştı o dönem onu dene bunu dene derken bir bakmışsınız bebişiniz büyümüş ve herşey rayına girmiş.

Hal böyleyken aslında bebeğiniz ile bol bol anı biriktirmek en güzeli, her anının tadını çıkarmak...

Bebeğinizle size sakin, huzurlu günler dilerim.
dediklerinizin hemen hemen hepsini yapıyorum ama malesef hic fayda goremedim bende sizin gibiyim suan bugun 3 aylik oldik ama ahh ahh 3 ay bana 3 sene geldi cok sukur saglikli elhamdulillah demekten baska carem yok

Back
X