- 24 Ekim 2022
- 10
- 4
- 1
- 35
- Konu Sahibi bilmezanne
-
merhaba kk kadınları
Sizlere bir konuda fikir sormak istiyorum. İlkokula giden bir kızım var. Okulda zaman zaman arkadaşlarıyla problemler yaşıyor. Bunları da bana çoğunlukla anlatıyor. Fakat öğrendim ki olayları eksiksiz anlatmamış. Bunu bir kere daha yapmıştı bu ikinci oldu. Mesela arkadaşı bir hata yapıyor, öğretmeni duruma müdahale ediyor ve hatta çocuk hatası yüzünden kızımdan özür diliyor. Fakat kızım bu özür kısmını bana anlatmıyor.
Kızım sanki şuan kurban rolüne giriyor ve bana; bana hep haksızlık yapılıyor, ben üzülüyorumu ispatlamaya çalışıyor. Bu ikinci defa yaşandı. Ona karşı nasıl davranmam gerekir? Neden bunu yapmayı seçiyor ki?
Terapiye gidiyor. Ben de ona karşı dikkatli ve özenli davranıyorum. İlgileniyorum, sevgimi de gösteriyorum. Nerde hata yapıyorum anlamıyorum. Terapisti Kızımın mutlu bir çocuk olduğunu, benimle ve babasıyla da mutlu olduğunu söylüyor. Ben neyi göremiyorum anlamıyorum.
İlgi görmek için mi yapıyor bunu anlamıyorum. Halbuki onunla güzel vakit geçiririm. Birlikte resim yapariz, kitap okuruz, film izleriz, birlikte oynarız, zaman zaman anne-kız günleri yaparız. Babası da ilgilidir. Sorun nerde bulmaya çalışıyorum. Ona bu ikinci olay sonrası nasıl yaklaşmalıyım. Değerli fikirlerinize ihtiyacım var. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Terapiye kaygı yüzünden gidiyorduk. Okulda akran zorbalığı yaşıyordu bunun sonucunda kaygı basladi, kendine özgüveni olmayan bir çocuk halini aldi. Bu konuda büyük oranda yol katetti.Terapiste bu durumu anlattığınızda ne diyor. Sonuçta çocuk profesyonel yardım alıyor. Onun yorumu bizden daha geçerlidir diye düşünüyorum
O zaman oradan devam edeceksiniz çünkü kızınızın durumunu profesyonel birine devretmişsiniz. Biz ne söylesek doğru olmaz. Teşhisi terapisti koyacakTerapiye kaygı yüzünden gidiyorduk. Okulda akran zorbalığı yaşıyordu bunun sonucunda kaygı basladi, kendine özgüveni olmayan bir çocuk halini aldi. Bu konuda büyük oranda yol katetti.
Terapistimizle bazı sebeplerden yüzünden yollarımızı ayırdık. Yani bir aylik bir mevzu bu.Kızım yeni bir terapiste başladı, onunla da birkaç seans yaptılar. Konuştum ama benim bir şey söylemem için erken şuan dedi yeni terapist.
Sordum özür diledi mi diye, ben duymadım dilemiştir belki diyor. Teşekkür ederimKaçıncı sınıf şuan kaç yaşında.
Yani neden bana bunu söylemedin demek yerine, arkadaşın senden özür dilemedimi peki diye sorabilirsiniz. Yani burda amaç bişey saklamak değildir belki de o kısma önem vermiyordur. Aa evet diledi mi diyecek yada yine saklayacak mı ona göre hareket edersiniz.
Evet diledi derse o zaman sorarsınız neden bunu söylemedin peki gibi vs vs
Çok zormuş ben çözemedim bu problemimerhaba kk kadınları
Sizlere bir konuda fikir sormak istiyorum. İlkokula giden bir kızım var. Okulda zaman zaman arkadaşlarıyla problemler yaşıyor. Bunları da bana çoğunlukla anlatıyor. Fakat öğrendim ki olayları eksiksiz anlatmamış. Bunu bir kere daha yapmıştı bu ikinci oldu. Mesela arkadaşı bir hata yapıyor, öğretmeni duruma müdahale ediyor ve hatta çocuk hatası yüzünden kızımdan özür diliyor. Fakat kızım bu özür kısmını bana anlatmıyor.
Kızım sanki şuan kurban rolüne giriyor ve bana; bana hep haksızlık yapılıyor, ben üzülüyorumu ispatlamaya çalışıyor. Bu ikinci defa yaşandı. Ona karşı nasıl davranmam gerekir? Neden bunu yapmayı seçiyor ki?
Terapiye gidiyor. Ben de ona karşı dikkatli ve özenli davranıyorum. İlgileniyorum, sevgimi de gösteriyorum. Nerde hata yapıyorum anlamıyorum. Terapisti Kızımın mutlu bir çocuk olduğunu, benimle ve babasıyla da mutlu olduğunu söylüyor. Ben neyi göremiyorum anlamıyorum.
İlgi görmek için mi yapıyor bunu anlamıyorum. Halbuki onunla güzel vakit geçiririm. Birlikte resim yapariz, kitap okuruz, film izleriz, birlikte oynarız, zaman zaman anne-kız günleri yaparız. Babası da ilgilidir. Sorun nerde bulmaya çalışıyorum. Ona bu ikinci olay sonrası nasıl yaklaşmalıyım. Değerli fikirlerinize ihtiyacım var. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bu düşünce ise de normal mi ki bu durum. Birkaç kere sordum özür diledi mi diye, ayrıca öğretmenin biliyor mu bunu dedim ona da net cevap vermedi malesefBilinçli yapmıyordur muhtemelen, odaklandığı kısmı söylüyordur.
Benim oğlum da bazı şeyleri gerçek gibi anlatıyor, ayrıntıya indiğimde sadece düşünce olduğunu anlıyorum.
Mesela öğretmen izin vermedi diyor, biraz daha konuşturunca vermez diye hiç izin istemediğini söylüyor.
Çok anormal gelmedi.
Evet olabilir. Buna benzer cumleler kurdu zaten. Yani söyledi bana bunu sonuçta diyor. Dediğiniz gibi olabilir evet. Ama yine de bu sorun değil mi? Ona dilenen hiçbir özürü bu sebepten kabul etmemek yanlış değil mi kiBelki karşı tarafın özür dilemesi yeterince etki yaratmamıştır, yani bir kez üzüldüm telafisi yok diye hissediyordur o yüzden özür kısmını dikkate değer bulmuyordur.
Bunun cvbini terapist en net verir tabiki.Ama sey olabilir mi ?Kendi magdur oldigu kisimlari anlatarak,sizden dhaa ilgi gorme istegi?Onu korudugunuzu gormek hosuna gidiyordur dogal olarak.Yada bisey surekli tekrarlanip ozur dileniuyorsa,benim icin de kiymeti kalmaz.Ondan onemsememis olabilir.Evet olabilir. Buna benzer cumleler kurdu zaten. Yani söyledi bana bunu sonuçta diyor. Dediğiniz gibi olabilir evet. Ama yine de bu sorun değil mi? Ona dilenen hiçbir özürü bu sebepten kabul etmemek yanlış değil mi ki
Bunu soracağım, yeni öğrendim bu durumu, kızımla konuşmaya fırsatım olmadı.Siz ‘Bana anlatırken arkadaşının senden özür dilediğini söylemeyi atlamışsın, daha önce de bunu belirtmemiştin. Bu önemli bir ayrıntı. Niye bunu söylememiştin?’ Diye sorduğunuzda ne diyor?
Bu dediğinizi ben de düşündüm. Ama buna neden ihtiyaç duyar ki.. hakikaten daha fazla nasıl ilgi göstermem gerek bilmiyorum. Terapist ne diyecek merak ediyorum ben de ama bunun için birkaç seans daha beklemem gerekiyormuş.Bunun cvbini terapist en net verir tabiki.Ama sey olabilir mi ?Kendi magdur oldigu kisimlari anlatarak,sizden dhaa ilgi gorme istegi?Onu korudugunuzu gormek hosuna gidiyordur dogal olarak.Yada bisey surekli tekrarlanip ozur dileniuyorsa,benim icin de kiymeti kalmaz.Ondan onemsememis olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?