Kızım korkuyor...

Kıyamam ona ya :/ Yetişkinler bile o oyunları çığlık çığlığa oynuyor.

Gerçek olmadığını o da biliyor bence. Ama gözünün önüne gelince irkiliyor demek ki çocuk haklı olarak.

Tabiki dediğiniz gibi öncelikle pedagog yardımı şart. Sizin yapabileceğiniz bunun bir oyun olduğunu aslında böyle bir şeyin olmadığını söylemek. Ayrıca okulların en az evi kadar güvenli olduğunu ve öğretmenlerinin de onu her şeyden koruyacağını söyleyerek güdüleyebilirsiniz. Öğretmeninizi durumdan haberdar edin.

Çok etkili bir yöntem söyleyeyim:
Onun duyacağı şekilde kızınızın tanıdığı birini aramış gibi yapın.
Nasılsın faslından sonra bilgisayar oyunlarının sahte olduğunu , kurgu olduğunu kızunızın anlayacağı cümlelerle anlatın.
Evinizin çok güvenli ve sağlam olduğunu, aile bireylerinin çok sağlıklı ve mutlu olduklarını söyleyin.
En iyisi senaryonuzu yazıp okuyun telefonda
Direkt anlatınca onları kandırdığımızı düşünüyorlar ama iki yetişkinin konuşmasına kulak misafiri olunca daha çok inanıyorlar.

Ben çocukken bizzat bu durumu yaşadım. Benim de yaşça büyük kuzenim bizi odasına kilitleyip izlediği korku filmlerini anlatmıştı birkaç kez. Ve ben o gün bugündür ki 38 yaşındayım korku filmi izleyemem. Keşke yaşamasaymış kızınız böyle bir travmayı. Ben kimseye anlatamamıştım, malum eskiden çocuklar kendilerini şimdiki kadar kolay ifade edemiyordu daha doğrusu aileler bizim kadar çocuklarıyla ilgili değillerdi. En azından ifade edebilmesi bile güzel. Korkularını dinleyin onu anladığınızı bu korkuların normal olduğunu telkin edin. Korkulacak ne var şeklinde bir tavır işleri zorlaştırır. Ve dediğiniz gibi acilen bir pedagogla görüşmeye başlayın. Umarım en kısa sürede atlatır.

Bir buçuk ay kadar önce benzer bir durum yaşadık oğlumla..4 yaşında ve markette bir çocuk ben kasada ödeme yaparken onu korkutmuş bir anda ağlamaya eve gidelim demeye başladı..anlamadim ne olduğunu dışarı çıkmak istemedi erkeklerden korkmaya yüzünü cevirmeye başladı çok üzüldüm tabi konusmaya calistim olmadi..psikoloğa götürdüm orada anlatmış ilk seansta durumu ve daha iyi duruma geldi ikincide iyice rahatladı ve şu anda cok daha iyi size tavsiyem konu hakkında konuşmayın onunla doktor bize öyle söyledi baska şeylerden bahsedin dikkatini dağıtın..üstünde durdukça umutmuyorlar çok geçmis olsun insallah çabuk atlatır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…